Sep 17, 2008

blogger yg baru kukenal...

yayyyy!!
.
hari ni cem makan banyak...
dan berak banyak jugak...
.
sihat dah dia. blk rumah, mandi manda, tengok dia buat homework dan terus zzzzzzzzz....
.
tengah2 syok mentaik mata tiba2 ada org call. alaaa...sapa pulak la nih. 03...wilayah. sapa ek? akak call blk, zaid ibrahim & co. wahh! motip tetiba lepas letak jawatan baru nak call akak?? sini bukan agensi pekerjaan ok. sorry!!!
.
tak lama lepas tu 03 tu call blk. owwhh!! cokolat rupanya. kupikirkan siapa. 1st time nih borak dlm phone dgn blogger. biasa ym jer...dgn dakwanie (kaki pukul blok atf. hahaha!) , ita.itu (dia ni ada 70% share kat sg. wang), mk (ko malas update skrg ek?), siggplus (single, bakal engineer dan mencari bakal bini pandai masak - ting! tong! 100 darham), pkp (brg naik harga? cr budak nih, pukul dia. hahaha!!), cokolat (geng secerca), cendawanintim (taip laju nak mampos, aku baru sebaris, dia dah 5). jek&jil, korang besfrenfoeva. takyah ym, nak cerca kita cari port terus!!
.
anyway, best borak2 tadi. sorry eh lambat angkat, biasa la...aku kan spisis malas angkat talipon. antara isu yg diperbincangkan adalah berkenaan kak bed. sorry nok. kenot help! ko mmg sabjek sensasi. nak tau kitorang cerca apa pasal ko, lets belanja kitorang lontong ganja abg poji lepas raya. stujuu??? hahaha!!! (dan aku akan bawakkan buah tangan bahulu ikan emas kesukaan ko ittew)
.
ada ramai lagi blogger yg akak blm kenal rapat. teringin sgt nak kenal korang esp. nama2 kat blogroll akak tepi tu. insan2 terpilih berhati mulia je masuk situ tau! (walaupun ko bawak vaseline kehulu kehilir, akak tak kisah!! larikkk!)
.
akhir kata. add lah daku dlm ym mu...(kalu sudi la)
.
.
sekian. terima kasih
.
pecah kaca, pecah gelas
sudah baca, harap balas

34 comments:

Mummy Lieza said...

hahahahha ayat baik je.. hehehe!
ok nanti mummy add kjah ok.. jgn tak accept.. mummy cubit kang montot tu... hehehehe

IBU KUMBANG said...

aku ni tak ber YM, sebabnye kat opis xleh YM, dan kat umah lak, anak aku konker lappy aku.. siut betul.. tu yang balas komen pun mcm siput sedut.. bebila sok, aku try ber YM kolah org yang akan aku Add.. chioow

siggplus said...

iklan2..haha..100 dirham?haha ingt saya ni hamba ke?heh

CapTaiN HooKeD said...

Kak jah terima kasih sebab sudi menyinggah ke blog mak!!!!!!!!!!!

mak terharu *sambil melastik cicak*

oleh yg demikian, mak link kan blog kak jah ke blog saya *sambil pose2 dugong catwalk ahaks*

K.Jah said...

adoi! sakit la (larikk..montot ku dicubit mummy garang)

ik, hokalah. ok, nanti kenang daku dlm doamu taw???

siggplus, hahahaa...hey, 100 darham tu lepas blk perak tau!!!ops! terdisclose..

kepten, *mak tgh pijak cicak yg ko lastik tu...
mak pun nak link kepten jap lg nih..

veeda_areena said...

motifff kutok kak bed??yelahhh kak bed jahatt....

K.Jah said...

alaaa kak bed. alak sentap2 nih!! bukan kutuk la...diskas lite2 jer. kak bed kan kelakar, kak bed lawa, kak bed talented, kak bed byk duit, kak bed byk bag, kak bed kayer....(ala..caner nih, kak bed mrajuk plak)

Mieza said...

jap lg aku add ko...jgn x accept lak...derhaka nanti...:p

Umie said...

KJ,haku dah add ko..nnt2 kita wat le ketupat neraka erk!... btw kan KJ,td haku terbaca blog EJ...ade entry baru psl 'double parking'ni...tetiba haku teringat ko nye art of parking..hiksss..ko x terasa ke?...muahahahahha

siggplus said...

haha..alang2 bia sejuta dirham..boleh aku benti blaja then idup goyang kaki kt umah..hehe

cokolat said...

hahahahaha... motip nak saman ko??? suka mencerca ehhh... waa.. larikkk nanti kena cerca okes!
nyampah arr kak.. nak buat kezutan alih2 aku yg terkezut dpt sms..
paling tak tahan.. adalah bunyi gelak kita!!!! seiring... muahaha!!

apapon.. nice knowing u kak.. rs mcm dah kenal lama.. KIMIA ekkk!!!
sama2lah kita teros mencerca... hiks!!!

Cakap Kosong said...

ala kj, aku plak tak suker ymlah.ko emaillah kat aku ko punyer hphone no nanti boleh aku calling2

cendawanintim said...

laju ke aku taip..laju ker..???

ko, orang yang ke namblas asyik cakap aku taip laju...sabo je laaaaa....

cokolat said...

hamikkk... kak katil dah sentap!!! ubat nak pujuk... lontong ganja 8.5 mangkoksss... leh kak katil???

arep said...

ayoo kak jah kutuk bapak sedara i katanya... uncle zahid baik ok..

K.Jah said...

mieza, aku dah add dah. masihh!!!

umie, ketupat neraka? set!! tak aih. xde terasa lah! double parking tu biasa...ekceli kalu terpaksa aku akan tinggalkan hp no kat cemin depan tu, senang dia call. tp ngan cina ni...saje aku nak ajar dia. pepesli. hahahaa

siggplus, tuuu...niat tak baik tuuu..nanti xde org nak amek jadi menantu.. :)

K.Jah said...

cokolat, ko jgn cok. sekilas ikan di air aku tau jantan betina tau. niat jahat ko tu aku dapat rasa dah. kimia sesangat kekdahnye kan?? hahahaha!!!

ck, yo lah..mano email eh?? ko mmg maleh menaip kan?? larikk!

cendawan, iyooo..sakit jantung aku tgk ko asik...is typing, is typing...

K.Jah said...

cokolat, sbb kite sama2 subahat, aku blanja 2 mangkuk, ko 6.5 eh?? ko lebih la sket..selebret tempat keje baru skali! hahaha!

arep, sapa zahid?? sapaaaaa???? cakapppp!!!!! syyyyhh...k.bed kah?

veeda_areena said...

awas........ kak bed dr buka sampai kesahorr dok tersedak2 time makan... org2 zaman batu kata tu namanyerr ada orang menghanjeng kan kiterr........ betul ke olss.....

K.Jah said...

ala hanjeng2 manja jer kak bed. tak caya tanya AREP! hahahah..tiba2arep enter frame.

mak kintan said...

aku ade byk cerita sebenarnye kak, tp kan mak mentua aku tanya aku ni takde keje ke asyik blogging je? isk..sentap aku. pastu aku jwb balik (dlm hati) "eleh..mak tu pun musti takde keje asyik la baca blog org kan?"

pastu ade reader yg asyik la suh aku buat entry masak2. masalahnye aku tak masak dah skrg ni sbb aku busy & balik lambat. lagi pun sukati aku la nak tulis apa kan tu blog aku...hinssss..runsing la!! kang aku private kan je blog tu sonang!!

:: AYU AYUMiE :: said...

nok, ko jgn cakap lom kenal rapat ngan mak ok... hehe! wp kiter jumper 4 tahun skali, tp tetiap kali lalu kat area Lavendar Heights,mak mesti cakap kat laki mak:

"kak ngah dok area sini laaa...area umah org kaya tuuuu"

so, aper motif mak? tak lain tak bukan raya ni nk gi beraya umah u...buleh nok??

K.Jah said...

mk, makmen ko baca blog?? hahaha. bahaya tuh. eh, blog ko skati la nak citer apa walupun namanyer dapurmk. tak semistinyer dapo tu tempat masak..bleh gak jadi tempat mencerca tuhh...

ayu, syyy...jgn ckp kuat2. hahaha. mati la mak, umah mak ni ibarat sekadar dipinggiran je disini. nak dtg raya? bleh..kolling2 dulu k

ita.itu said...

nok..kah.kah.kah..aku ada share ngan sungai ek..hehe..best dpt kenal ko..pale leh layan siot

IRA said...

waaa... meriahnya kengkawan k.jah ni yek.

cem takde lukis gambar menatang rona pink tu lagi ke?

K.Jah said...

ita, abis tu dah seminggu 3-4 kali pegi. best kenal ko jugak. kita mmg suka kepala yg sama. ops!

ira, kekawan pengubat lara. cem skrg tgh trng lukis menatang lain plak. akan dipost di lain entry ya?? :)

NieZearm said...

dah mcm chat room la pulak ropenye... lengoh mata den baca..

K.Jah said...

baca slow2 jek. bln pose ni xyah rushing2....hehehe

Perempuan Kalis Peluru said...

buat kak jah yang di cintai setulus hati...

amboi akak, jangan la marah saya kalau barang naik..tue bukan salah silap saya..tue boss saya punya keja...dia ketua, menteri lagi, dia la kena jawab..saya tolong2 ja...hakhakhakhakhak....

akak, lama tak YM kita...saya nie busy sikit...busy dengan kelab Tomoi saya, busy dengan kerja kat kotak empat segi sampai ke malam...

nanti kita sembang len na...rindu akak, cem dan tak lupa adek kita SIGGPLUS!!!

K.Jah said...

pkp, amboiii! la baru muncul naa?? wah tiba2 ckp penang. kem salam kat pak menteri. pesan dia do something ok..kalu x kite x undi lagi. hehhee...

ok, lenkali kita sembang lagi. buzz okeh???

pearlEJ said...

bawa vaselin?? wakakakakakakka.... :D KJ, kita dah add mengadd ker belum haa??

K.Jah said...

ej, kite udahhh add...tq

paRi-paRi sYurGa said...

nama hamba tiada di dlm senarai...
kemana ingin ku bawa hati yg lara ini?
oohhh angin..

Tijah said...

pari2, yo lahhhh...kang aku add lah. kemain merajuk segala kannss????? huhuhu!!