Sep 17, 2008

ck tag kj

wabak!!! lariii!!!
.
CK ngetag akak (ngetag...bukan ngetop di ERA), sempena aidilfitri katanya. ko saje je kan?? seblm org tag ko, ko tag org dulu la kekdahnyer ni ye tak? ko mmg bijak! syabbbass inspekter sahabbb!

ok nok, aku jawab! (cokolat...aku tiru format ko ok. kata open book test). gigih ni...siap ada gambar!

.
Namakan 5 jenis kuih raya yang korang suka.(lebih pun boleh, sbb bab makan ni tak boleh nak jangka).
  • tart nanas. kalau check balang kuih rumah org, mmg ni kena sambar dulu. suke yg jenis gulung2 tu. umah akak kekadang tak raya pun ada stok nih. kulit kena buat dr butter, inti nak manis2 buah saja. wahh!! dan kalu sesape tgh makan ni ko jgn la ajak bercakap. menyembur2 cakap luu!

  • almond london. london bridge is falling down!! lalalalala!! ni pun best! suke yg ada badam sebijik2 & crunchy. biskut haruslah disaluti cokolat sepenuhnya. celup separuh2 tak main yer!

  • biskut suji. rupa dia mcm biskut arab / biskut makmur. kaler putih susu gak tapi rasa dia lain sket kot? ntah la. yang penting...sodap kek tokak akak!

  • biskut cornflakes. ini kalu order awal2...confirm tak sempat pakai raya. suka yg ada madu mcm nih tapi kena rangup la. lemau2 tak syok!!! tak orgasm...

  • kuih siput. dulu mak akak tiap2 tahun buat ni. sekrg nan ado...beli je. suka yg lembut2 sket pastu harus ada rasa daun kari & jintan yg kuat. syok layan sambil tengok seloka hari raya di tv3!!!
.
Namakan 5 buah lagu raya yang korang suka dan kenapa?
.
bleh tak takyah tanya kenapa?? ko ni byk soal la kan?? hahaha!! tapi list lagu raya aku mmg panjang, tak dpt 5 je de! dan kebanyakannyer lagu2 lama. tak ske sgt lagu2 baru nih...feel dia kureng. nak dengar korang bleh kopipes tajuk ni kat youtube ok?
  • Menjelang Hari Raya - DJ Dave
  • sudirman-Dari Jauh Ku pohon Maaf
  • P. Ramlee - Suara Takbir
  • P. Ramlee - Dendang Perantau
  • Ahmad Jais - Selamat Hari Raya
  • Uji Rashid & Hail Amir - Seloka Hari Raya
  • Sanisah Huri - Selamat Hari Raya
  • Saloma - Selamat Hari Raya
  • Bila Takbir Bergema - Datin Rafeah Buang.

.

Dimanakah lokasi percutian yang korang suka utk bercuti masa musim raya.

tak kisah kat mana asal ada family member. tepi pantai berjuadahkan twisties & twister pun boleh.
.
.
Ceritakan satu peristiwa yang sedih/gembira yang telah terjadi pada korang pada hari raya.
  • sedih. mcm takde je. (puas aku pikir apa dia...)
  • gembira. tahun 2001. gembira sbb nak kawen seminggu lepas raya. sexcited + gatal lite2 kekdahnyer. pedulik apa tart nanas...janji bunga telurku siap! pastu tahun 2002, raya ber-3. cem lahir 4 hari seblm puasa. pensan mengganti sebulan ok.

dah! ok tak ck?? bolehh la kan??? aku tangguh2 kang sudahnya raya taun depan je la aku buat. hahaha!!

26 comments:

Mieza said...

wah sdp2 nya kuih raya tu...hrs ada kan tiap tahun...:D

veeda_areena said...

he jahhhh.... ko ni tiru2 aku plak... aku suka makmurr.. ko pownnn suka... aku suka almond london... ko pun suka..... aku suka conflekk ko pownn suka.. entah2 ko suka hisap anukan.... sebab kak beddd pownnn suka gaK... HAHAHA

K.Jah said...

mieza, hidangan wajib tu!! beli jer..nak buat tak reti! hahaha

k.bed, stetmen last tu betul2 buat aku terdiam. diam tanda setuju. kan k.bed kannnnn?? hahahaha!!!

IBU KUMBANG said...

kak jah aku suka biskut suji gakkkkkkkkkk... terinzal kalu makan... nyummmmmmm nyummmmm!

cokolat said...

memula aku nak gelak dulu dgn komen kak bed!!! kahkahkahkahkah!!!!!
kompem akupon suka yang itu... wuuuuu!!!

hakak... ko mmg very the country kak!lagu2 raya sumer old skool punyer... mmg layan beb!!!

NieZearm said...

taste kuih kita lebuh kurang same la.. 3 out of 5.. bab lagu raya tu memang aku setuju kak. yang baru2 ni kurang feel..

K.Jah said...

ik, cer citer sket mana ko blaja pekataan inzal tu nok?? hahahaa

cokolat, k.bed mmg...teruk aku dicerca. huwaaa!!

jek. kalu centu ko dtg umah aku bawak kuih sindri yer? hahaha.. oh yer, aku ske gak lagu anuar&elina kain pelekat lalalala tu. klasik!

julietchun said...

Aku tak oder lagik biskut cornflakes tahun ni,camner lupa plak,sib baik ko ingatkan.

ita.itu said...

yaampun..meleleh aku ngk kuih2 tuh..sdp ek ngunyah2 time pg2 ni kan

Kos Serani said...

Dalam banyak2 kueh Raya...aku suka kueh MAKMUR...nama dan rasanya memang sedap, rasa aman dan makmur bila makan. Kueh Tart Nenas ker...yg lain ker...selalu ada di jual kat pasaraya walau bukan Raya...tapi makmur ni masa Raya jer yg aku nampak

Cakap Kosong said...

tq banyak2 lah kj oi! lain kali boleh aku tag ko lagi wakakaaaaa!

Cakap Kosong said...

tq kj, sbb ko rajin buat tag aku.lepas ni boleh aku tag ko lagi ye.....wakakakaaaaa

cendawanintim said...

sama ar, aku pon ske tart nenas...tapi sampai sekang tak jumpa sapa yang jual paling best, melainkan buat sendiri!

tsisties + twister = perggghhhh!

K.Jah said...

juliet, beli siap jer nok...byk jual skrg.

ita, haaa..tu yg kena beli lastmenet. kalu tak x sempat raya...

kos, best kan makmur? melt in ur mouth jer...rasa susu ada, rasa kacang pun ada...

ck, ah takde! skrg seri 1-1. ko xleh tag aku selagi aku x tag ko plak pasnih. hahaha

ko teral buat tart nanas? aku hampeh...baking mmg aku fail. masak2 takpe...

en_me said...

sodapnnyerrr kuih kuih akak jah itteww..

K.Jah said...

en_me, kuih tunjuk encikkkk...nak buat xde la der...huhuhu

afiq said...

kjah.. kter buah pakai butter tau.. hakhakhak

K.Jah said...

apo deh?? tart nanas ke? ada stok lg tak? mcm mana kira?

afiq said...

tart noneh ler...kihkih....
100 jibik...38 hengget....

K.Jah said...

ok, spare 100. minggu dpn akak amek. meksure sodap tauuu!!! ado money back gerenti tak nih? hahaha

afiq said...

ehh kjah.. kot boto nak.. gtau blo nk amik.. sey buek fresh skit.. kihkihkih..

K.Jah said...

afiq, boto la..ado kek komen kau eh

Anonymous said...

dapppppnyerkkkkk kue cipottttt!!nak2 yang banyak daun kari mo jintan kan.tart noneh mo almond london pon peberet mak nok!

-acu-

K.Jah said...

aku dah order 100. 50 nak bg ibu.. ko beli kuih lain okes???

Anonymous said...

orait bebeh.stakat niek aku dah soh ibu posan tart noneh kek kaksue.kuih2 lain den carik sok mo ibu time balik next week.shana pon boli gaks kek pas n kengkawan eh.orait la tuh,sket2 sowang,lamo2 jadik bukit..hahaha..tetibe masuk pekataan bukit!!motip?..cino bukit kah?kihkih

-acu-

K.Jah said...

biskut belacan ksue tu pun sodap kan? burok yo ghoman eh tapi best!