Sep 18, 2008

yuhuuuu!!! makan apa semlm??

lama tak letak gambar makanan kan? akak dah tak teruja sgt lagi dgn menu2 berbuka & param. skrg pegi param pun takat cari air tebu je. mungkin sbb bahang nak raya tu dah terasa. lagi 12 hari je lagi. tapi takat terasa je la...preparation still nan ado.
.
semlm adalah hari malas sedunia akak. malas nak masak. malas nak keluar cari makanan. tapi blogging tak malas plak. hairan ya! kul 6 gitu akak ke dapur bukak peti ajaib tgk apa benda yg bleh dimasak dgn kadar segera. ya!! makaroni goreng!!
.
rebus makaroni, tumis bwg, cili segala. letak minced meat & sosej sket (itu je yg ada pun) pastu last skali letak italian spices. abis dah beli sebotol mahal2 tu bila lagi nak guna ye tak?
.
siap!
..
best jugak makan simple2 nih. takde la senak sgt!
.
hasilnya!!! boleh la kat tekak akak & cem.

ice-blended mango. cem suke nih!! minum sambil nyanyi "uuuuu...ayamas!!". what?

36 comments:

Anonymous said...

uik!motip nyanyi uuuuuu ayamas!!..owang dah sihat mmg cenggitu mommyih..menyanyi2 deh happy..kahkahkah

-acu-

K.Jah said...

ntah. dah jd lagu tema lak skrg. tgh kaler ikan pari pun leh nyanyi lagu ayamas skrg nih...

Kujie said...

semlm buat pizza ringkas..heheh pastu wat tomyam..tu semua anak2 request..sik baik ada 2 org je kt rumah..kalo 5 orang ...pengsan mama dia!

chuya @ mama mimi3 said...

cedapnyer akak... lapo2

MAMA IQA said...

semlm pun saye pulun roti john je..sahur pun mkn mihun..tak mkn nasi..ringan terasa!

Mieza said...

sedapnya...bergegar iman aku jap...nsb baik den dh raya...huhu

Mrs. Amie said...

hi,

ice-blended mango tue..sedap arr...

cokolat said...

tgh pk.. apa relevannyer lagu ayamas dgn esblend mango itu????
cem.. cem.. ekau jgn jadi mcm omak kau sudahhh...!!!!
waaaaa.... matilah kena cerca lagik ni!!!!

julietchun said...

Aku ingat smlm ari malas aku jer,rupanya ko pun sama.

K.Jah said...

kjie, teralnyer buat pizza. sy pizza ni teral buat call jer...1300882525. spesyel delivery. heheh

chuya, lapo?? telan elio ye dik?? heheheh

mamaiqa, wah, kurus la ginih? raya nanti pam blk yer?

Izzu Izzuri said...

Aku suka jer mkn macaroni tp abg jek tak suka aa..Huhu..Pdhal sama je ngn pasta & spaghetti..

K.Jah said...

mieza, slamaattt hari raya!!! aku blm lagi.

mrs.amie, kan?? sejukkkkk jer lalu kat tekak.

cokolat, xde kena mengena. cuma sbb suke lagu tu jer...hahaha

juliet. ko la punya pasal..kan dah jangkit kat aku. wakakakak

K.Jah said...

jil, ntah kan?? topung yo deh! pastu aku rsa makaroni lagi cam serap lebih kuah gitew. spaghetti kuah cam tinggal kat bawah jer....

jek, cer ko bagi sbb munasabah asal ko x ske makaroni?

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam
makaroni tu buat akak lapor lah

ita.itu said...

siyes tgk spaget ko tuh..nangis siot..ko nih pndi msk kan nok

Umie said...

KJ,motip si cem duk nyanyi lagu tu sbb nak ajak ko berbuka kat restoran ayamas...muahahahha

IBU KUMBANG said...

terdera perasaan aku nengok makaroni ko ni... teruja bangat, walaupun aku x posa!

pearlEJ said...

uuuu ayamas?? wakakakakak... apa kena mengena ayaq manggo dgn ayamas tu?? hihihihih... aodihhlaa.. :D

alicia said...

sedapnyer pasta tu..minuk ngan manggo jus..wah..sejuk lak tekak i...batal ke pose?????????????????? :P

K.Jah said...

crazybeau, nampak jer best tu. rasa biasa2 jer...hahhaaa

ita, ala, campak2 jer ta...nak rasa itali sket, ko letak je herbs tu lebih2 sket.nak rasa india, ko letak kari...hahhaa

umie, ye kot?? bagusss..xyah aku masak lg hari ni. ayamas sajork!

ik, ko x pose nok?? apalagi..gi la tapau!

K.Jah said...

ej, apa kena mengena? ontah la. cheq pun tak pasti. hahahaha

lisa. tak batal...tinggal suku jer. hahahaha

susu dalam botol said...

ice blended mango sgt lah melelehkan.

K.Jah said...

hidd, yahhh!!!! lagi syok bila dia meleleh lalu kat tekak!

peej said...

wahh..memamg terliur tgk..nampak lazattt..

siggplus said...

aritu beli makaroni bakar..sedap gila!
tgk blog akak rs nk je g bli makaroni bakar kt kdai aritu..
mahal tp berbaloi

chivv said...

adoooii...lapar nengok

K.Jah said...

peej, pe lagi..ptg ni bleh la buat. maktok misti ske tu. hehehe
:) kemsalam chef diva. menu apa lak hr ni?

siggplus, makaroni bakar lagi la meveles...buh cheese byk2 sket. pergh!!

chivv, sabar...sabar. saaaatttt lagi nak buka pose dah :)

veeda_areena said...

meleleh akak tgok dek non.........

K.Jah said...

iyo k.bed...kok tabur parmesan cheese tu kan?? perghhh!!! cair dimolot kekdahnyer!!

afiq said...

es blended tuh akk pakai blender hape ah?

Cakap Kosong said...

bila ko nak antar lauk ke umah aku.

K.Jah said...

afiq, pakai blender biasa je dik. air secawan, gula 1 sudu, ais 4-5 ketul pastu blend. mmg bising maut gak la bunyi dia...

ck, esok aku antar. pakai mail udara. wakakakka!!!

veeda_areena said...

nanti kak bed nak beraya umah kak jah.... stndbye benda alah tu 5 jag...bole?

K.Jah said...

bleh kak bed. ckp je ko nak mangga apa. mangga siam? kampung? buleh kak jah usahakan tu.

cendawanintim said...

nangesssssss tengok spaghetti ko tuh..uhuk..uhuk..

K.Jah said...

aku rasa italian herbs tu buat dia lagi best la...wanggiiiiii jer. syok!