Sep 9, 2008

cem [part 1]

hari ni takde gambar makanan ye! yang ada cuma gambar cem saja. tadi beli makanan kat pasar mlm...nasi tomato & kuih2 sikit. best gak!! perut takde la rasa ketat sangat...bukan apa, akak dgn carlos ada projek besar esok nih! hahahaha!!!
.
siang tadi layan cem buat kalering. sebab dia teman akak beli brg kat giant, akak upah dia coloring book pulak. sampai rumah, cari balik brush, pallete & water color yg dia dah sorok ntah kat mana. nasib baik jumpa...
.
budak2 zaman sekarang...
.
buncho poster color. akak dulu pakai water color dlm tube yg brand ntah hapa2 tu je. tak pun kaler serbuk dlm tin tu. kena bancuh dgn air dulu seblm guna...
.
sedang mengaler tapak sulaiman. pink???
.
gambar asal ikan pari
.
gigih mengemix'kan kaler utk dapatkan tone & shade mcm gambar original

kuku yg dikaler oleh cem masa akak terlelap kejap depan dia. patut rasa sejuk je!!! ko ingat mak ko ghotic?

tangan dia pun habis sama...

5 comments:

Mieza said...

tapak sulaiman pink...motip?..hahaha...pndi gak cem buat tone warna ikan pari tu...:D

nsb baik tgn ko je cem kaler...

K.Jah said...

harus tapak sulaiman tu bunuh diri kalau tau dirinya di pinkkan kan?

puan.cokolat said...

cem nak jadi m.nasir....

K.Jah said...

bkn m nasir la cokolat...picasso. wah xnak kalah!!!

Anonymous said...

kahkahkah..anak ko bukan leh omak apak eh leko aka telolap kojap doh!teringat aku yg ko bgtau cem lukis kat skrin tv pakai tanah lam pasu pokok sebolah mejo tv ko tuh...sebaik time tu mo daddy eh,kok mo mommy harus hanger uolls kakjah kasik..wahkahkah

*pengsan mommy nengok tapak sleman anak eh karer pink,kate mommy fobia pink..kihkih

-acu-