Sep 22, 2008

google image itu best!

lately...akak ada 1 tebiat.

suka cari gegambar kat google. ala...guna google images tu la. akak suka search sport cars, babies, interior design, cupcakes, shoes, latest fashion, sedikit bahan pemangkin to "spice" up my life dan mcm2 lagi lah!!

tadi lepas blk dr mekdi, akak gugeling lagi. kali ni cari cute cookies plak. saja je. niat asal nak propose kat besfren akak yg nak kawen bln 11 ni. aritu akak ada bagi idea, kek pengantin konvensyenel bertingkat2 tu ganti cupcakes je la. senang takyah potong2 bagai, cantik lak tu. dia setuju, dah order pun. kalu kat sbn, akak suka dia nih. kek dia sedap lagi moist. deco pun cantik. dah try aritu masa bday jill.

skrg door gift plak. akak tgk dah ramai org pakai cookies ni utk bagi tetamu kan?? cantik sangat! pastu tahan lebih lama compare ngan cupcakes/muffin. asal la zaman akak kawen dulu takde cenggini?
.
ok, meh kita tgk hasil gugelan akak tadi...
cantik kan?? bungkus dlm plastik pastu buh tag "terima kasih" tu...

utk theme party sesuai nih!
somelnyeh!
sayang nak makan kan?
kalau buat door gift ni, confirm kena cerca sampai kiamat!!

bagaimana plak dgn yg ini???



.




...




.




...




.



...




.




...




.




...

sanggupkah anda menggegetnya? wakakakaka!!!!

34 comments:

alicia said...

yg spentot tu tak tahan tu...org laki mesti suka neh!! :P

farah sr said...

kak,
comey nya...kiutnya..
esok2 saya kawen, nak bagi door gift cup cake la.

Anonymous said...

kahkah...yang pic last tuh,kok aku buang an ising pink tu pon,tak lalu mak nak makan biskut eh nok!!harammm kaedahnyerk..kombang tokak,kihkih

-acu-

Miss Reezberry said...

amboi kak jah..biskut tu kalau buat untuk raya pasti meriah..akak yakin biskut yang muka ba alip ba ya tu pasti yang paling laris raya ni...

Cyberwira said...

yg last tu sesuai sgt kalau nak bagi kat diva2 puchong.. larikssss

Mieza said...

klu yg last tu mau kena samak mulut ngan tnh liat lps tuh...:p yg spentot tu sheksilah...jgn bg biskut yg hangus...x lalu aku nak gigit..hehe

K.Jah said...

lisa, ehhh..cer gugel tengok. yg utk pempuan pun ada..laaagiiii best. saja xnak letak sini. kontroversi karang. hehehe

farah, haaa..best kan?? lain dr yg lain. asik muffin kek pisang jer boring gak ek??

ja...aku tau. ko nak icing tang idung jer kan?? biskut eh ko xnak??

K.Jah said...

k.reez, dari jauh dah nampak pink2 kan?? very derr...ko nak nok? aku buatkan ko sebalang keh??

cyberwira, ko jgn nok.(hahaha. dgn ko2 skali aku panggil nok), diorang maskul2 tau...diganyangnye ko nanti caner? diorang ramai. ko sorang!!!

mieza, mkn sebijik..samak. mkn lagi..samak. last2 nipis molot ko. hikhik

marinahunny said...

salam k.jah..tetiba rasa nk baca blog k.jah so saya buat marathon baca smua citer k.jah, nway sgt menterujakan...hahahha..salam kenal ye k.jah, saya link blh..??

shuzana said...

kak jah..bukan setakat nak gigit..nak pegang pun geli..nway kak jah..shu pun penah beli cuppies dr onepiecebakery ni..sedap sangat..sampai sayang nak makan..

Perempuan Kalis Peluru said...

telan ja akak asal dia tak buh minyak BABY...hehehehe tak pun arak atau pun apa2 yg berunsurkan HARAM dalam hukum kita..setakat gula..saya telan ja....

Perempuan Kalis Peluru said...

telan ja akak asal dia tak buh minyak BABY...hehehehe tak pun arak atau pun apa2 yg berunsurkan HARAM dalam hukum kita..setakat gula..saya telan ja....

cokolat said...

rasa nak ajak yeop wat ikrar kawen lagi segalik.. leh?? pastuh nak tempah cuppycakes mengikot level guess akulah... yang molot suka mencerca tu aku bagi yang muka vavi tu... lehh?? utk ko aku tempah khas yang muka unta tu ehhh... utk kak katil lak... harus yang bentok katil.. feeling2 terinzal gitu... ngahhhhhhhhhh!!!!! aku larikkkkk tak masok blog 8jam!

:: AYU AYUMiE :: said...

mak sanggup jer nyah! yg HARAM itew GODAAN! hahahahhahhahaa....

NieZearm said...

klau mkn yg muka vavi tu kena prepair ubat gigi tanah liat. kayu sugi tak main la..

aku tau kak, mesti ko jmpa yg lebih dari bikini... >:-)

IBU KUMBANG said...

yang gambar vavi tu, kalau anak aku tgk mesti suka.. Mesti jerit macam ni "Ibu, ameer nak biskut PIG tu" hehehe

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

hehe..lawaklah...

Umie said...

KJ,haku ingat aku sorang je yg ade hobi pelik google gambo2 tu semua...ko pun sama??hahaahahahaha,... tapi syiok kan, macam tgk album plak...ekekekke

julietchun said...

Yg last skali tuh elok sungguh, comey sesangat. Kalo utk lbh sadis bawak gi masjid utk org mkn lps terawih,hehe.

Umi Mia said...

kalau gigit gak..haram ker...yerlah kan org cakap rasanya lagi best daripada ayam...kurang2 rasa yg rupa mcm tu kira jadiklah...

muahuahuahuahua.....

manje said...

salam k.jah

hehe rajin eik menggugle gmbr...
sume menarik... kecuali yg bwh skali... pink aje yg cantik

veeda_areena said...

jgn lupa kak bed pownnn nak sebalang gakk... biskott kerbaww pendek tu.....hahahaha... untokk buat hantarannn nanti..

afiq said...

ih..ih.. tue la psll...dasat derang nih kan.. cantek2 plak tuh.... tpi biskut pink tuh.. siyes la.. nk geget pon x sggup kak oiiiiiiiiiii

ita.itu said...

z lalu aku siot..babe blog ko napa berat nak masuk ek..lama siot tgu..aduhh

K.Jah said...

marinahunny, hikhik. malunyer. rase cam desperate housewives marathon pun ada nih...neway, salam kenal too. u link, i link bebeh!

shu, best kan?? stengah cuppies dia cam kering. tapi yg ni tak.. kadar kelembapannyer seswaiii jer.

pkp, buang jer moncong tu kan? jadi la biskut bertopping pink sajork.

K.Jah said...

ko nak lari ke mana cokkkk?? aku bleh trace ko tau!! aku kan navigator...kejarrrr!!!! (bawak sumpit nak rejam bontot ko!!)

ayu, stujuuuu...i like stetmen tuuu....

jek, ahhhaaha...caner ko tau nih?? ade..ade lagi bentuk2 lain. kontroversi kang!!! hahhaha

K.Jah said...

ik, sbb dia comel kan???? hkhikhik

rina, mari kita ketawa...

umie, ko pun?? errr...ko gugel apa lagi weh??? ala...share la. jgn memalu....meh bisik meh!

juliet, wah kauuuuu!!! lama tak moncol tiba2 buat cadangan keji cenggini yer?? ko buat dulu...agak2 ko kuar masjid tu idup lagi, baru aku buat plak. hahaha

umimia, tak haram kot. tak tau la plak kalu ko geget cookies tiba2 ada rasa ayam?? haa...dr mana dtgnya perisa itu?

K.Jah said...

manje, takpe...buat2 tak nampak jer. raba2..pastu ngap!

kbed, blehhh!!! selain idung mancung tu...ko nak accessory lain tak nok???

afiq, tapi ianya comelllll.... huhuhu

ita, lama ke?? sbb aku letak bground kot? cer ko tukar kpd laptop yg lebih canggih sket. hahhaha...mati aku kena cerca!!!

Cakap Kosong said...

aku berkenan betul dgn muncung dia, pink lagi.mesti masih dara tuh.....kih!kih!kih!

K.Jah said...

ck, kannnn??? ko nak order tak?? 50 bijik = rm15 jer. aku kasi diskaun lagi

cendawanintim said...

orang lelaki mesti sayang nak makan kukis spentot tu kan..

K.Jah said...

cendawan...takkk!! malah diorang akan makan dgn rakusnya like no tomorrow. hahahah

Izzu Izzuri said...

Jek..Tetiba aku rasa kemeriahan di siniew..

K.Jah said...

jil, disinnew tu dimana?? hkhik??