Sep 14, 2008

korang dah buat?

hari tu kat MPH beli 2 benda ni. kad raya utk ayahbonda. 1 nak post ke umah mak akak, 1 lagi nak post ke penang, mak mertua akak.
.
korang dah hantar kad raya kat makayah?? hantar la...pegi beli sekarang! modal baru rm3.80 jer. sejak ada email / e-card segala ni akak dah jarang hantar kad raya secara konvensional kat org kecuali pada makayah. tiap2 tahun wajib hantar kad raya walaupun umah akak dgn mak akak tu sepelaung je.
.
ehh...jgn memain. benda2 yg kita rasa kurang penting mcm tu pun bleh buat diorang happy tau!!!
.
cubalah!!!
.
p/s: utk adik2 akak kat s.alam tu. ko dah antar kad raya kat ibu & ayah lon?? (oh yer! mereka ni kembar, single & available) mati la siap iklan kat sini!! lariikkkkk!!!!!

22 comments:

cokolat said...

ko mmg very the country bak kata kak senduk! ngahhhhh!!!
mulia ni kak...

Perempuan Kalis Peluru said...

wahhhh tradisional nya..saya sangat suka....nak mengorat cara nie lagi2 saya suka!!!

akak...dah add akak...

IBU KUMBANG said...

Wah! kelasssssssss ko masih menggunakan kad sebagai operanti menyampaikan ucapan!

Mieza said...

bgs nya anak solehah ko kak jah...mieza blm bg apa2 pun lg...:D

K.Jah said...

cokolat, ko pun leh try..walupun kantin ko bawah rumah jer. wakakaka

pkp, kan?? best dapat kad, dapat surat...leh simpan, leh kenang2.. pastu senyum sorang2...

ik, iyo...dah terbiasa nok. aku kan jenis kelu lidah bila bersua...cewah!

mieza, xde la solehah mana. kekadang ada gak menyentap sekali dua...

afiq said...

kot dok skali wajib ker kjah..kahkahkah..

K.Jah said...

afiq, apo salah eh...cam seprais gitu.

pjoe said...

sempat lagi ke nak hantar?

owh
kad raya
nostalgia betul
:)

K.Jah said...

pjoe, sempat. pos express ade? dijamin sampai esok katanya. :)

siggplus said...

gila tradisional..
jangan hantar guna pos,
hantar guna burung merpati..
xpon helang..hehe

Cakap Kosong said...

Aku ada stok kad raya, terpk gak nak bagi kat emak dan abah aku, tapi tulah....aku takut kad raya tu sampai lepas raya.

Izzu Izzuri said...

Dulu adalah aku kasik sbb tak dok skali..Ni dah serumah kompem ayah aku ckp 'Pado kau boli an ayah kad, baiklah kau boli ayah kuih nk bukak poso..' Hehehe!!

K.Jah said...

siggplus, ko pakai burung, confirm tak sampai..sampai kiamat! hahaha

ck, wuishh..lambat lagi nak raya. tak pun ko curi2 masukkan dlm letter box diorang. hahaha

jil, hahaha...sekali ayah ko ckp. apo ni, ayah nak kad yg ado muzik2 tu..ni kosonggggg yo.

MAMA IQA said...

kira still tradisional ni..dulu2 ade buat gak..tp lamo dh den tak buek!

julietchun said...

Anak & menantu yg baik ko ni KJ,ssh nak carik zaman IT org cam ko ni.Aku pun nak gi carik satu.

manje said...

salam

kadang2 cara lama lebih baik daripada cara sekarang... apatah lagi bab2 nak memohon ampun maaf cam gini... nampak lebih berbudi bahasa... :) kite pon dah cari satu...

ita.itu said...

wah....bagus ek ko...aku x bg kad raya pun dkt mak aku..hehe..mcm kena ek..hehe

Anonymous said...

uishhhhhh!!aku mo shana kasik maaaa..siap by hand kaedahnyerkkk..aku kad ghayo takyah boli,smuo staf dapek free tekau,santik gaks taun niek kad eh,cumo takdo muzik yo,best kan kok ado muzik,bukak2 yo card tuh,kuar lagu sekali ngan ado owang nyanyi.."seeelamat berhari raya,ampun maaf dipinta..bla2,yada2.."sronot kan kan kan..

*kembar,single,available..sambung..cantik,menarik,vogue,berketrampilan,bla2..matila perasan disituk,ihik

-acu-

NieZearm said...

kad selamat berpuasa ada x? sms je la.

yg kembar, single, available tu kalau iklankan bole dpt duit x mcm nuffnang dgn advertlets? larikkkxxxxx........

K.Jah said...

mamaiqa, julietchun...haaa, pe lagi. cepat gi cr satu. beli yg ada lagu2 tu eh??

manje, bagus..bagus. (tepuk2 bahu sket)

ita, kena la...harus mak ko senyum sampai ke telinga nanti

ja, wahhhh!! lobih2 lak iklan disini yer nok???

jek, hahahaha...klik2 dapat duit ye tak? bagus...idea tuh!!!

:: AYU AYUMiE :: said...

ku lihat PINK di sitew.... opsss! MAGENTA...larikssssssssssssssssss...

K.Jah said...

ayu, acik xdo pilihan..hahahaha!!! budus punyer MPH. dah tau raya buh la kaler ijau byk2 sket...mak ayah & mertua kan parti bulan. hahah!!!