Sep 21, 2008

perihal blogger part 2

korang tau apa itu MENCAPAP?
.
takk!! akak tak mencarut. baca dulu sampai abes ok!
.
ekceli seblm ni ada la 4-5 kali akak nampak pekataan tu digunakan dlm blog org. agak kuriyes tapi tak penah lak nak tanya apa maksudnya. kenapa kuriyes? cube ko sebut byk2 kali tengok?? tak best kan?? cam sebut barang sindri je.
.
tapi misteri itu sudah pun terurai. aritu chat dgn mummy cool. mmg cool minah ni (wah! slamber kodok aku panggil ko minah ye mummy). mummy la yg bagitau mencapap tu maksudnya enterframe. ooohhh!!! suci jer maksudnye eh?? ingatkan pekataan lucah ke haper! isk!!
.
best borak dgn mummy. siap tukar2 hp lagi. mana la tau kan, kot2 tgh kat subang tu ada emergency ke (nak u'ukk). leh tumpang toilet umah mummy. ehh!! bakal OKB ni tau! sapa2 nak jadi anak/adik angkat mummy sila daftar sekrg. yg pasti nama akak & ita.itu dah tersenarai dlm top 5. perghh!!! lebiu mummy! nanti kita gi euromoda beli french lace eh???
.
pastu tadi lepas sahur, akak ym plak kejap dgn diva puchong, kak bed. opppss! sorry. puchong kawasan jajahan kak sendok. ko amek shah alam/kelang je la bed ye? kak bed ni in person kan, seorang insan yg berhati mulia & bersopan santun rupanya. bagus tau dia. dlm merapu2 tu sempat gak dia nasihatkan akak suh kumpul duit pegi mekah segala. mak ikhlas nok...ni bukan stetment mintak sponsor mekap, taja gaun ke haper okeh! (kena ingatkan dulu ni seblm ko cerca mak kat komen. hahaha!)
.
yo lah kak bed! akak ikut nasihat ko. nanti akak top-up balik tabung haji akak tu. belen lepas kemaskini ada la dlm rm30 je kot. ishh! mcm mana la akak bleh terlepas pandang benda penting mcm ni eh?? beria2 simpan UT, ASB, tabung haji bleh plak lupa isik. dush! dush! ketuk kepala sindri..
ujung2 akak cakap la ilebiu kat kak bed. kak bed marah uols! dia cop akak lesbo. hahahah!!!! lupa lak kita kaum sejenis yer kak bed?apa2 pun, selamat meneruskan ibadah puasa ye korang! akak terpaksa raya dulu. (menaip sambil molot penuh dgn biskut kubur yg dicicah neskepe)
.
daaa. kejap lagi nak keluar dgn cem. pandu-lalu ke mekD. ngeh!ngeh!ngeh!

21 comments:

afiq said...

mencapap......agagagagagaga
fengsanz*

Cakap Kosong said...

kj,biskut kubur ko kata tu, biskut kering pat segi tukan.selamat berbuka24 jamlah aku ucapkan kat ko.muahahaaaaa!

K.Jah said...

afiq, ni mesti tak abis baca dah buat spekulasi nih.
* lepuk ko laju2 kasi bangun dr pengsan

ck, 'aah. biskut kecik 4 segi tu. tawar nak mampos...kena cicah baru best!

ita.itu said...

kita dah kompem jd adik angkat mummy cool ek..sure duit raya kita lebih tahun ni kan kj..haha...sakan ko ngunyah biskut ek..cover siot.haha

Umie said...

Aku baru nak tertanya ko ape itew biskut kubur...hehhe.. tp nape ko panggil biskut kubur erk?...orang kampung aku plak panggil bskut mayat sbb bila ade kematian je, mesti biskut tu org hidangkan...keh keh keh

K.Jah said...

ita, konfem 100%. aku dah save ym history aritu. inkes mummy buat2 lupa kan?? hahahaha...baikk punya!

umie, ada kubur misti ada mayat, ada mayat misti ada kubur. kecuali la ko kena bom mcm altantuya. huhuhu. sama jer tu! tapi seriyes sedap biskut tu.

IBU KUMBANG said...

tapi aku tetap terasa macam mencarut juga perkataan mencapap tu.. mcm syioooookkk je nak guna! sekarang ni aku nak mencapap dekat blog ko! mencapap, mencapap, mencapap! hehehehe!

cendawanintim said...

weiiiiiiii, ko ni takder mende lain jer...asal perkataan pk lucah...patut ler aku pon ko cop lucah gak!!isk333...

mancapap..owhhhh..gitu yer!

mesti cem dijadikan umpan mekdi nanti..sian cem, walhal cem tak ske mekdi pon!

MAMA IQA said...

amboi..dh raye dulu la ye..
baru ku tau mencapap tu ape..hehe

cokolat said...

mencapap! hahahahahaha... sgt2 best bunyinyer.. nanti aku nak g tau Yeop.. awak ni suka mencapap tau!!! hahahah... best tol word ni!

kak bed mmg seorang mulia...
jgn ukur buku hanya melalui covernya...
kan kak bed???? kan????

hahaha... kene gak ko ganti poser nanti...

veeda_areena said...

mencapap + mencipap.............

kalau ikut kamus kak beddd sama jer tu...

mulia ke mak.... l;ite je uolsss... kene belance dunia akhirat.. tapi berat duniawi kot......hahahahaha......

mak enjoy chat ngan ko td nok.... tp apakan daya... mata mak tak izinkan... ni baru bangun... kire awal jgak ni... selalunyer kul 6 baru bangun..... laporrr la..... skit nokkk neskepe ko buat tu.....

K.Jah said...

ik, ko memang kan?? ko berzikir la benda tu sampai bebuka kang. hahahahaha

cendawan, a'ah..cem ske ayamas. yg ske mekD tu aku. hahhaa...umpan la beb, ape lagi...

mamaiqa, pasni kalu ada jumpa vocab baru kita bincang sama2 okeh? jgn kang salah guna kosa kata plak..

K.Jah said...

cok, ko nak sebut dgn yob sebut betul2 okeh. kang dia ingat lain kang...

k.bed, aku br blk mekdi belasah spicy nugget podeh tu. sodap gilo! aku pun enjoy chat ngan ko.. kalu ada lagu2 raya karaoke tu tepek la lagi. walupun menanah telinga, mak terhibur nok!

Mieza said...

sama la kita dh raya gak...wah ko umpan cem ya beli mekD...ko ngk2 x CCTV kat situ...:p duit ko lg byk kat tbg haji dr mieza pya...hehe

NieZearm said...

cari la perkataan lain kak oi.. skang cuti xpe la. sempat la sunat aidilfitri lg nnt...

CapTaiN HooKeD said...

biskut kuboq tuh kilang dia kat hometown aku. 3kg baru Rm4.50... Aku suka biskut kuboq sebab low fat tapi hi carbo.bukan carbon dioksida ek. tapi tiap kali aku makan mesti ada je benda yg mencapap. adik aku mintak la, kawan aku amik satu la. last2 tuh kalau aku nak makan aku kena menyorok.... makan kat bawah meja atau dlm almari pun best gak.. eh apa yg aku ckp nih?

K.Jah said...

mieza, ya allah. bangganye aku..etlis tabung hj aku lg byk dr ko. hkhikhik

ehh jek...ada pekataan tu dlm kamus dewan jek. cer ko carik..

bagus ko kepten. ko mmg teghang hati. kalu mak cikgu BM dah lama bagi ko A++. sbb pandai buat huraian biskut kuboq + mencapap dalam satu perenggan. hikhik

Mummy Lieza said...

HAHAHAHAHAHAHHA...... bertuah punya jah.... aku dah agak dah mesti jadi bahan punya..... KEKEKEKEKEKEKE!

K.Jah said...

mummy...cheq dah habaq kan?? tu saje tak masuk citer mummy mencapap kol sbb nak dabelkonfem si kak jah ni mmg pempuan sejati. hahaha!!!

Perempuan Kalis Peluru said...

mencapap = mencari publisiti...
kami guna kat U dulu...

K.Jah said...

pkp. iyer?? capub la sebetulnyer kan?? hahahah...zaman unibers kita berlainan. zaman kiterang dulu xde benda2 ni sumer. bz lagi kah??