Oct 25, 2008

evolusi

cok dah pun melakukan satu evolusi dlm style pemakaian tudungnya. akak??? masih ditakuk lama. masih style lama, tudung moncong cotton berjenama bawal (plain & printed). name it! sumer kaler ada. tapi yg selalu dipakai ofkos hitam, putih, kelabu & cokolat saja lah!
.
skrg byk betul pesen2 tudung terkini. 2 pieces ada, 3 pieces pun ada. tengok org lain pakai cam cantik jer. cam senang jer. bukan tak penah beli. pernah!!! dulu akak penah beli tudung besar ala2 wardina ni. tapi tu la. failed! tak sesuai dgn bentuk muka. ke sbb aku ada benda yg dia takde?? apa tu? yaa!!! double chin!!!
pastu bila org sibuk2 dgn pesen waheeda wassini nih, akak pun tak nak la tinggal. try gak!! siap beli 3 kaler lagi anak tudung dlm tu utk percubaan. failed gak!!! serba tak kena. ke sbb double chin tu jugak?

fed-up. last2 sampai skrg akak dok pakai jenama bawal yg sama tu jer. tapi tu la...agak2 lenkali kalu akak try pakai cenggini kena tak ek???

atau mcm ni ke...
atau...


atau pun. mmm...rasanya kena mintak lace lebihan baju pengantin dr kak bed sket nih!


tapi yg pasti...tidak mungkin yg ini!!!

28 comments:

Teacher said...

To be wearing tudung saji on the head would be the end of the world for me. To see a friend wearing it, I'll kill myself or should I say, Saya Bunuh Diri!. Man... what was she thinking when she had it on her head. Where the fashion police???

Teacher said...

To be wearing tudung saji on the head would be the end of the world for me. To see a friend wearing it, I'll kill myself or should I say, Saya Bunuh Diri!. Man... what was she thinking when she had it on her head. Where the fashion police???

IRA said...

tudung yang last tu kalis nyamuk dan lalat.mungkin kalis kutu juga.

ok gak tu.

Ayong said...

sungguh burukkkk giler pic terakhir itu!

cendawanintim said...

gegegegege...tudung yang last sekali tuh amat seswai ngan si pemakainyer...sapa tu???

pearlEJ said...

erkkkkk.... nape tudung ct yg last tu mcm tu? tu tudung ker hape tuh?? huhuuu...

Umie said...

Tudung CT yg last skali tu dah ghupe mcm tudung saji..ko cuba la pakai nok..glamss abis nanti..hehehe

K.Jah said...

teacher, bleh masuk e channel. fashion criminal!! hahahah

ira, mcm hantaran pun ada gak kan?

ayong, cantik perrr???? wakakakaka

cen, ntah ler. sape tu ek? bini sapa la tu ek???

ej, tu yg kj tgh muskil tuh!!!!

umie, aku lebih rela pakai tudung saji kon org bawak pi sawah tuh. wakakakakak

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

hahaha..lawak giler ler tudung ct yg last tu..betul ke ct tu..cam tak caye je..ape ke buruk bebeno hahahaha...(mcm tudung saji je)

linn said...

kakjah...kalo sok2 rasa nak nerai pakai tudung yg last sekali tu bgtau laa yea. kt air hitam johor ni murah2 je dan sonang nak dpt supplynye.

sakit perot wooo gelak!!!

julietchun said...

Ko pakai tudung bawal itam ke bawal putih? Bawal jantan ko bawal betino? Suma tu kena kaji sebelum ko pakai, tu yg serba tak menjadik. :D

K.Jah said...

rina, tu la. aku pu confuse. betul mcm tu ke ada org edit...

linn, kemain ko kan? sapa suppliernyer tu? ko??

juliet, segala spisis bawal aku ade. ko ckp jer...

LediAgli said...

baek pakai tudung kat tv atau kat meja je dari pakai cam cik siti maken kembang tuwh haaa

K.Jah said...

ledi, ok per!! dapat sorok pipi tembam tu weyyy!!! hahahaha

cokolat said...

nokk... aku dah semakin selesa ok! ko kena berani... kena berani ok! ko beranikannnnnnnnnnnnnnnnnnn??? kan3??????? muahahahah... marilah nok... cipta keajaiban! pakai tudung tader muncong!

Cakap Kosong said...

aku gak tak ble pakai tudung pesye2 nih...tak selesa.

wina said...

wei yang last tu betul ke photoshop? macam mainan pelangi spring aku waktu aku budak2 dulu,,apa nama tah,,,

takpun nampak macam paip PBA atau paip penyahtinjaan dekat kolam najis,,

serius...

awatla dia jadi cemtu :(

padahal cantek dah,,

K.Jah said...

cok, nanti aku try okes! ahhahaha

ck, ko layan bawal gak ker? sama la kiteee...

wina, aku pun tak pasti betul ke edit punyer. aku amek jer dr gugel. tapi kalu betul..mmg samtinwrongsamwer la tuh!!

Mummy Cool said...

yang.. ko boleh pakai apa juga fashion tudung.. jgn yang gambar tudung 'model terakhir' tu je sudah lah.. hehehehe

K.Jah said...

mummy...kalu sy pakai jugak confirm xde org nak kawan dgn saya mummy...

Anonymous said...

vavava..pic yang last tuh cam cengkerang siput sodot kaedahnyerk..kihkih

-acu-

mak kintan said...

gambar yg last tu tipu la kak... superimposed dr pic yg sebelumnye tuh. tp akak tgk tak seluar yg dipakai bersama baju & tudung tuh?? alaahaaaiii.... sian tgk eh.

:: AYU AYUMiE :: said...

nok! mak cabar u nok.... wakakakkakaka!

suw said...

keh keh..nk tersembur air liur nengok gmbar last tuh..alahaiiii

K.Jah said...

acu, siput sodut gulai lomak cili api sodap tu kan??

mk, ntah..sapo la design tu kan??

ayu. jgn nok, aku pakai kang abis 1 unisel nak sign up dgn mak. wakakakak

suw, awas!!! gunakan tudung saji sebagai penapis elio...wakakaka

Kujie said...

hu..samalah...
minggu lepas p Bandung..sana kan mcm2 pesen tudung ada

tk beli satu pun..tak reti nak pakai yg span tebal2 gitu..

alih2 tudung 4 segi lipat..ngehhh..bawal ke baung ke..lantaklah...

kita udah selesa

K.Jah said...

kjie, tu la...cam panas jer nak bersepan2 tebal bagai kan??

nadia :) said...

lah.da mcm tudung saji ghupenye tu