Oct 25, 2008

petua...

apa putih2 kat dada/leher cem tu? tak, itu bukannya petanda bahawa deepavali menjelang tiba. nak tau? tu la dia petua mak penang. kalu korang batuk2 sampai sesak2 napas tu, bancuh saja KAPUR SIRIH + ASAM JAWA. pastu lumur kat dada depan belakang. insyaallah mujarab sbb dia ada efek panas. dan ko akan tido senyap & sunyi sampai ke pagi!! tapi kalu korang senyap terus tu...tak dapek la akak nak tolong doh!!! innalillah la jawab eh!
.
cem demam. batuk. dan berkahak. dah 2 hari dah. siannyer anak mami nih. tapi mlm2 je jadi mcm ni, siang2 ok plak. siap bleh demand nak ke playground sbn parade segala. padahal playground kat sini sepelaung je hah. sebelah rumah! saje la tu!!!

9 comments:

Cakap Kosong said...

jgn kata cem...aku pun selalu kena demam malam.ko ikutkan jer kj oi! tgh2 demam nih , dia nak memanja.

cokolat said...

nok.. harus aku ingat petua ni.. makanya kena spare selalulah kapor sirih yer kat umah..

K.Jah said...

ck, ko tu demam lain nok! wakakakak

cok, harus! kena ada spare benda2 ni kat umah

Mummy Cool said...

petua baru.. boleh gak cuba nanti kalau ada yang batuk tak sudah2... thanx yang...

linn said...

petua ni utk semua ke utk kanak2 seusia cem je? kalo yg tua bangka pun bleh kena laaa try gak nih.

K.Jah said...

mummy, cuba...jgn tak cube yer mummy

linn, bleh!! ni tiada had usia punya petua nih

Anonymous said...

perhhhhhh!!dapek cium leher masam cem best niek.cian eh cayang acu nie domam.kan main kuek bunyik batok budak niek semalam.

-acu-

Ungku Nor said...

jah..aku kalah la nengok dak Cem ngko nih.

tiap kali aku mandang dia konfem aku tingat kat Anjib..huhuhuhu..

bila ngko nak kasik dorang berkenal-kenalan haa??

*ni ayat kaber nak deting dongan ekau sebona eh jah..;p*

K.Jah said...

acu, tu la..tapi skrg dah elok dah. huhuhu

ungku...hikhik!! cam tak cayer jer blogger terkenal nak deting ngan kite. i like!!! terharunyer!!! nanti kite deting kat jasko nak??? nanti sy ym...:D