Nov 3, 2008

hijauan heights

lupa plak nak citer xtvt kitorang seblm blk penang aritu...
.
korang berhajat nak beli rumah dlm dusun tak?? ala2 planter's haven kat nilai tuh. tapi kat sana harga dia agak membunuh yer tuan2/puan2!!
.
yg ni takde la mahal na sampai juta2!!! paling rendah rm700k sajork. banglo fully furnished (ada 3 design), dusun buah2an seluas 0.405 hektar, siap ditanamkan pokok buah2an sebyk 40 jenis lagi. sapa beli, diorang siap kasi free atv utk melawat kawasan. ala2 YB gittew!
.
kat mana nih? kat rembau. hijauan heights nama dia. seriyes cantik. ada tasik with clubhouse, ada anak sungai mengalir blakang rumah, ada air terjun/jeram, ada peak tinggi bleh buat paragliding, ada track utk 4wd, bleh bersampan ala2 venice...isk!! pendek kata mcm2 lah. haih!!! kalu la akak ada duit konfem akak dah booking aritu. tapi ekceli akak tau akak mampu sebenarnya! MAMPU TENGOK sajork! wakakaka!!! bangsatnyer lawak kak jah.
.
takpe la. meh kite tengok2 je dulu eh??? mane tau ada rezeki terpijak ke kan??

tasik buatan yg sangat cantik.

cem berangan atas atv
4wd yg bawak kitorang tengok kawasan...

cem & dedi kat air terjun. keruh sket sbb baru lepas hujan
gambaran sebenar air terjun kalu tak hujan. jernih giler air dia nok!! mahap ler! takpat ko nak kuak lentang sambil naked der!!!

view dr peak paling tinggi kat hijauan heights. bleh nampak seluruh senawang, rembau & sedikit kuala kangsar. hohoho!!! acah jer!

buah2an yg ditanam. free maintenance utk 3 taun...

20 comments:

suw said...

tgk air terjun tu tingin nk main air..dh lame tak gi jeram2 :P

cendawanintim said...

aku baru berangan nak tengok ko skuad lentang sambil naked kat air terjun tuhhhhhhh!!!!

veeda_areena said...

ajak jantan2 main kat dlm hutan u besttt gak kan

azreenfaisal said...

terliurnye tgk buah-buahan kat bwh skali tu....huhuhu

K.Jah said...

suw, best kan? kite pun dah lame tak piknik nih

cen, aku kalu g swimming tutup aurat nok. tak kang nampak selulits. wakakaka..

kbed, jgn main giler!!! brader2 marketing kat sana kendo2 taw... harus ko tak keluar2 dr hutan tu nanti nok...

azreenfaisal, best kan kalu ade dusun sindri mcm tu...

Mieza said...

dpt pi air terjun best kan...terliur lak aku ngk buah2an pepagi nih...:D

NieZearm said...

wah.. back to nature la plak. cemane nk buat crime lg nnt..

bungaditepijalan said...

wahhh.
tenang je rasa bile tgk.
mst cm heaven je dok situ.
:D

julietchun said...

Kalo umah ko kat situ haruslah ko jadi tarzan,ko panjat pokok buah pastu ko gayut gi mandi kat air terjun,pastu ko selam tangkap ikan talapia dalam tasik tuh, haru ,haru.

Alicia said...

memang superb cantekkk!! malangnye duit aku ada banyak hijau je...:( pandang je la ye...aku suka gak beb umah2 dlm semak2 gini..tenang!

ween said...

uih,,,,,aku rasa cam mampu la,,,,tp 700ribu rupiah bole? hahahahhaha tak sampai RM400 tu :D

k.jah,kira aku termasuk dalam list mampu beli la kot kan? ada nih dalam akaun bank,,,aku sanggup bayar lebey la,,1'000 000,,ok? hahahahaha
kalo ok aku bayar skang la kat ko jah...wahahhaha

Ungku Nor said...

700K??
ehehehe..tunggu la kalo ada pak menteri nak pinang akak.
akak suh dia kasik hijauan height ni sebagai salah satu dari hantaran kawen..

keh keh keh.

K.Jah said...

mieza, best kan kalu pagi2 dapat mkn rambutan...

jek, ala...tu bisa diatur. rembau kannyer jauh na. kg ko gak tu kan??

bunge, harus tenang. tu br gambar...kalu ko gi tempat dia. pergh! cantik!!

juliet, sumer xtvt tem kecik2 dulu bleh diulangtayang blk kekdahnyer kan?

K.Jah said...

lisa,same la kite. duit ijau cam plastik tu kan?

ween, booolehhhh!!! duit ko tu mmg cukup. cukup utk sewa sampan kat tasik tu. wakakakak!!!

wuishhh!! sesuatu jer stetment akak nih. hahahaha...sib baik dato' tak baca.

ita.itu said...

nanti aku nak gadai bulu lah..kalo laku baru aku beli.kah.kah.kah

K.Jah said...

byk bulu ko ta??? kasi aku sket, letak dlm karung2 siap2 yer?? wakakakak

Cakap Kosong said...

tunggu dapat duit yang perompak tercicir tem merompak, baru nleh aku beli satu nih.

K.Jah said...

ck, jgn lupa aku yer???

Anonymous said...

secantik2 view kat situ aku tatap suke view pic yang ado budak atas atv ittew!!kihkih

-acu-

K.Jah said...

acu, kan???? takat posing leh la...