Oct 21, 2008

tak nak la...paham tak?

korang TOLONGLAHHHH!!!
.
pada sape2 yg ada nawaitu nak ke mayfair, batalkan sajalah niat suci korang tuh. bukan apa. patut bleh la relax2kan badan, tenang2kan kepala otak ke semlm. lagi stress ada la. punca akak stop dr treatment kat kajang dulu pun sbb ni la. tiap kali pegi tak habis2 promote brg baru, suh tambah itu, tambah ini. dah la masa kat kajang dulu akak terpedaya, terjerumus dan terjebak lalu terbeli serum anti cellulite diorang yg berharga rm900. isk! nyesal sungguh la bedah!
.
tuhh!! akak ingat kat kajang jer. rupa2nya mmg sumer makhluk kat mayfair ni di train mcm tu la! dr receptionist, consultant sampai la ke therapist. sambil2 melanyak badan akak, mulut tu tak habis2 promote brg itu, brg ini. suh tambah itu, tambah ini. sambil2 urut sempat suh akak beli serum apa lagi ntah, utk mempercepatkan kadar metabolisma la, pastu kata skin tone akak tak sekata la, suh akak buat facial treatment plak la. dah tu nak lebih effective, kena lak pakai skincare diorang skali. adoi!!! tak laratnye nak dengar! last2 akak cuma mampu bagi janji palsu je kat diorang. akak cakap...
.
"bagi saya habiskan session ni dulu ok? 1 by 1 la. lepas ni saya sambung ambik semua package yg u offer tu. lagi pun skrg takde wang. baru pindah rumah maa, dekat 100k habis renovate wooo!!!"
.
cina tu nganga konon2 teruja. mampos aaa ko nak caya ke tak. jgnkan renovate umah, longkang porch yg pecah tu pun aku blm repair lagik. wakakakaka!!!!
.
haih! tak sabar2 nak habiskan lagi 14 sesi tu. pasnih slamat jalan la. takkan kujejakkan lagi kaki ini ke mayfair.
.
p/s: ini bukan entry berunsur provokasi yer. sekadar luahan perasaan saja.

24 comments:

Cakap Kosong said...

tu pasal lah , aku menyampah nak pegi tempat camnih...ada sekali tuh aku saja singgah kat satu tempat promosi kosmetik nih......boleh dia cakap muka aku penuh ngan cacing padahal tem tuh muka aku 20 kali licin dari muka dia, aku punyer lah sentap,.....ujung2 apalagi kau carutlah pompuan tuh.

IBU KUMBANG said...

nasib baik ko ade kesabaran lagik,.. x dpt bayangkan kalu tem x sabar

Ms.Lilies said...

ayoo k.jah...bukan mayfair je..London weight managemnt pun sama...hbs session terus maju ke dapan...JGN pandang2 belakang lagik dah...sakit jiwa pi...

cokolat said...

hurmmm... tu lah tuuuuu!!!! tu lahhhh!!!! itulah tuuuuu!!!!

pasni... kita men skipping je lah nok... 100x sehari... memula cem.. pastu carlos... last skali ko... main umah2 terbakar tu... terbakar jugak kalori apa!

chronicles of angelzz said...

ilex k.jah ilex...
hurm ssah2 k.jah wat sndri jer spa smua tue ;]

Alicia said...

biasa le nak laris brand dia...aku pun nyampah...slim world pun gitu....

K.Jah said...

ck, ntah...saje je carik pasal amoi tuh. bengang tul aku

ik, tu 1st session. ada lagi 14 aku kena tadah telinga tuh.

lilies, ya ka?? ayooo...pasnih layan mustika ratu je la...

cok, skipping?? mmmm...malasnyer aku. bergegar2 nantih. wakakkaka

angel, nak wat sindri tu yg malas. abis yg blakang2 tu sape lak nk sental ye dak? hahaha

alicia, agaknyer mmg sumer pun centu la ek?? takpe...aku habiskan yg ni dulu

qasehsepi said...

salam..
akak sy pn kene gitu gak..selama nih xpnah pn dgr org komen2 gini..arini br t'baca..
sy amek treatment kt Yun Nam hair care..dh setahun..dari permulaan RM2000 tok 10 sesi dia racun sy..+ lagi RM3000 24 sesi..lom abes lagi sesi ni dia racun lagi suh tukar herba + lagi RM2000 fuhh...gile ar!
kte nih ibarat b'depan dgn AH LONG..

ADEX KAWANBOXX said...

kalau adex dah lama adex TOMOI dia...cittt nasib saya tak p akak..saya promote lebih2 nie, kang saya plak promote dia..wakakakah..

"amoi, lu mau kurus ka?? meh la join gua..masuk itu tomoi club..lu boleh jumpa itu mamat ensem oooo, lu nak hilang tension geram kat orang pun boleh..lu boleh tumbuk punching bag bla..bla..bla...."

mampuih pengsan amoi tu!!

sayang akak selalu,
PKP

Mieza said...

tu psl la aku x pg tmpt cam ni...janji mns kalah gula...pastu promo x hengat dunia pya...byknya lg 14 sessi ko ...larat ke ko dgr bebelan dia tuh...hehe

Teacher said...

Never trust these people. They practise something like the mafia syndicate. Dangerous woooo... Kalau kita terjebak.. keep on saying.. "i'm here just to finish my package and dah nak abis nanti i will continue. But don't ask me to buy your products now. Takut kalau kita cakap we don't want to buy at all, they all will do something to us without us realizing it. Maklumlah.. kalau dah dalam spa tu... kita macam helpless... dah half naked and all.. takut dia hantar mafia gang diorang to do something nasty to us... who knows... I am a bit paranoid when it comes to this kind of matter. We women.. mari be careful jerrr la ye.. Betul tak kak Jah?

linahilmin said...

rindu kat kakjah, ehehh..
ingatke settle pantang ni tingin le nk pegi tpt2 segitu, kata nk slim2 gitu kan.. dengarkan byk sgt bunyi... errmmm..
*letak le gambar longkang porch yg pecah tu sebagai selingan....*

IRA said...

renovate rumah sampai 100k... kelas kak jah menipu... harus jadi ikutan ni...

along said...

kalu dah kejer lebih kurang promoter memang nak promote jer kejer nya..kansel nak kurus kalu camni..main skipping je ....

NieZearm said...

mesti ko x saba nk pg next session kan? ape kata ko bwk ear plug.. confirm aman..

tq 4 the buah tgn semlm.. :)

Kos Serani said...

Heh...heh..heh, bukan jenama tu jer kak jah...lain bisnes mcm tu juga. Aku pernah terpedaya dgn flyer konon RM9.90 sekali gunting rambut. Bila pegi sana, dia kata rambut aku tak sihat,,,nak kena treatment la...mula Xnak, tapi dia kat...nanti botak la...rambut gugurlah. Lepas dah setuju...dia kata kena beli pulak ubat utk tahankan akar rambut...last2...terbang RM190...padahal berangan nak jimat potong rambut RM9.90

julietchun said...

Babtu aku hanya memanjakan diriku ini dgn kolagen coklat di rumah sambil nonton TV,muahaha.

cendawanintim said...

tak bagus erk mayfair tuh??/seb baik takder kat teganu nih!!

suw said...

uih..14 sesi lagi...gulp..byknyer kak...kna sumbat telinga ngan kapas la gni nk tunggu habis

:: AYU AYUMiE :: said...

komisen beb..komisen....ekekkekkeke! slimworld cam tuh gaks... jgn tak caye kak jah... skrip aku pon lebih kurang cam akak gaks... cumer takder la aku melampau cakap renovate umah RM100K..smpi mampos dia tak caya...hahahahhaa!

Kujie said...

hahahaha..kadang2 kt supermarket ciput tu..salegirl shampoo ikut pun dah rimas

ingat ke ari ni pas dia g membelai diri dpt le entri suka suki..hepi2 gitu..hahaha

K.Jah said...

qasehsepi, ye la kan? tak nyempat2..kot ye pun kasi la kite tgk result dulu.

pah. amoi yg keje kat situ dah tentu la kurus kering. wakakakak

mieza, tu la..lenkali aku ingat nak bawak kapas la. sumbat telinga

teacher, ur rite! harus aku buat apa yg ko sajes tu nanti. kita bagi janji palsu plak kat diorang kan?

lina, lindu ker? ouchhh! hehehe. nak gambar lonkang pecah? blehhh!!!

K.Jah said...

ira, ye la..dah alang2 menipu tu kan?? bubuh je la figure sesedap rasa. wakakakak

along, skipping bleh. tapi nak kena rajin ler...hahaha

jek, bernas sungguh cadangan ko. aku mmg ada satu kat umah tu. biar je amoi tu nyanyi2 tepi telinga tapi aku x dengar kan??

kos, tu la tu. promosi tu nak mengaburi pendangan je sebenarnyer tu

K.Jah said...

juliet, ko dah mkn ke kolagen coklelat tu?

cen, tak best! jgn pegi. wakakakaka

suw, cadangnyer gittew la. hahahahah

ayu, alang2 nak belagak tu kan?? wakakaka...

kjie, takde manenyer suke suki kalu cenggitu. hahahah