Nov 11, 2008

jil, dimanakah dikau?

tiba2 ptg tadi akak rasa cam windu plak kat jil. lama giler tak jumpa minah ni...dekat 3 bln ada kot. nak jumpa, dia available petang2 jer plak tu, pagi dia morning sickness. so mmg nak kena amek nombor la kalu nak jumpe dia nih. cam kat pejabat pos plak yer jil??
.
nak dijadikan citer...tadi akak call la umah jil. dah duduk satu daerah haruslah pakai talian tetap TM murah sket nak bergossip lama2 kan?? call 2 kali...last2 bibik dia angkat! (ado2 minah ni taw, pakai bibik segala!)

bibik : yaaa?? (dengan suara termengah2...ko berlari ke hapo bik??)
kj : izzu ada?
bibik : haih! haih! (suara cam cemas)
kj : izzu ada bik??
bibik : dia...dia sudah pergi!!!
kj : haaa!!! pergi???? pergi mana???
bibik : sudah pergi!!!
kj : ye la. pergi mana?? (akak dah cemas dah nih!! sesuatu berlakukah kepada jil??)
bibik : dia sudah pergi...ke hospital....periksa kandungan!!!
kj : (terdiam, terkelu, terkesima dan terus letak talipon)

jil, sentap okeh jantung aku dgn bibik ko nih!!! ko tau kan, kalu skrip dlm drama "dah pergi" ni apa maksud dia??? huwaaa!!!! tak baik taw tonahhhh!!!!

21 comments:

Ungku Nor said...

lah hai jaaahhh..
nape ngko tak roger aku je jah oiii..
mak olweys ebelebel, okeh nokk!!

;p

cokolat said...

ko tu yang gelojohhh... cuba sabar bagi bibik tu habeskan dulu segala mukadimah dia...

K.Jah said...

laa...ungku. ko ada lagi kat sbn ghopernyer?? aku ingat ko dah migrate ke dubai? wakakaka!!! nak jmpa tunggu mata aku elok dulu ahh... kang ko gelakkan aku pastu capap muka aku kat blog ko. mak tak rela nyah!!!

cok, bibik tu ske tau bikin saspen mak!!!

Cakap Kosong said...

boleh jadi pelakon si bibik nih.....

IBU KUMBANG said...

yela.. si jill nye sepikan diri jer.. baik ko siasat!

pearlEJ said...

wakakakakakkaka...... ckp lenkali tu biaq teghangggggg... apa laa bibik nihhh... hahaha...

Ungku Nor said...

jah ooo jah..
ngko ni memang tak nanotech sungguh la.
aku kan ke ada jet peribadi dok parking kat blakang rumah aku kat dubai tuu.
bebila masa aku nak jumpe ngko, aku stat je la enjin dia.
setakat dubai-sban tu bape menet la sangat...
lalalala ;p

Mieza said...

ko pun bibik ni mengah pun x hbs lagi...tgh ambik napas...ko sergah dia...dia sergah ko blk...hehe..:p

Mummy Cool said...

ko memang suka buruk sangka lah kjah... kekekeke

K.Jah said...

ck, ntah2 dia bekas pelakon sinetron dulu kan???

ik, aku dah siasat dah. loya dia mmg tgh mengganas skrg nih. tabley buat apa daa..

ej, mak saspen tau. siap termengah2 plak tu...

ungku, sapa belikan ko jet tu kak? misti ko ada skandal dgn pak arab mana tah ni kan?? kan???

mieza, mengah semacam bunyinyer. cam org lari 100m. mana tak aku speku yg bukan2 nok!

mummy, i nebes yu!!!! mak mmg salu cenggitu

Izzu Izzuri said...

Hehehe.. Rindu gak ko ngn aku eh jek?? Aku sebenarnyer amat letih.. Letih melepet di rumah..

Aku pun amatlah merindui zaman2 remaja & 'lagho' kita.. Huhuu.. Tp apakan daya.. Tahap kecergasan berlaku pabila malam menjelang.. Muahahaha!!

Apapun, doakn aku kembali cargas.. Next week teman aku mkn McD, Hor fun, Keni Rojes... Mm.. Nyum2.. (w'pun aku tau,mesti kene kuar balik pastuh..Huhuuuuuu...)

Izzu Izzuri said...

Lupa lak.. Aku pun rindu ko jek!! Muaahhss!!

K.Jah said...

tu ah. aku tunggu jer ko rojer aku eh?? pastu victory pun dah lama kita tak jejak kan jek? cam terbau2 jer mi hailam eh tu.

chronicles of angelzz said...

k.jah wah mencapap gtew...
chanteque sngat k.jah nie hu2
tetiba mengampu kan ha3

K.Jah said...

kronikel...tu izzu la. bukan kjah...huhuhu

monas2petronas said...

wahahahhahahahha

amek ko kak jah,,ke konpiusan bahasa gak :))

azreen said...

kj....skrg klau rindu kt kwn capap muke kat blogkan...hehehe...ala2 jejak kasih gitu..

Mrs Maznan said...

adakah itu gambar KJ idola ku? huhuhu

K.Jah said...

wina, byk la vocab & comprehension yg aku kena blaja dr ko nih

azreen, tu ah..kalu tak tu dia senyapppp jer taw!!!

mrs maznan, bukan wahai idoliku. itu gambar jil @ izzu

Anonymous said...

saspen jerk kan dialog ko mo tonah,haha.kak izzu lame menyepi ooooo!artis kalu dah kawin mmg cengginik ngah,die menyepi jap,haha.kan kak kan?.sebagai artis mak pon paham situasi u kak.ihik

-acu-

K.Jah said...

acu..ko artis apo? yg melukis tepi jln tu ker? wakakaka!!!