Nov 11, 2008

serangan berganda!

cok, mak tak tau lagi jadi naik KL ke tak nyah! ko tengok la mata mak apa jadi. sumpah mak takde ngendap sapa2. kecuali carlos!
.
lately, cem salu naik bintik2 gatal bekas kena gigit kat badan dia. paling byk kat bontot. mlm tadi seblm tido, akak lepak2 dulu kat bilik dia...gomol2 & cium2 dulu leher masam dia tu kan. best! sekali terlelap daa...tau2 carlos kejut tengok2 mata dah bengkak sebelah. gatal plak tu!!! apa benda la yg menggigit nih. ni kalau esok tak surut jugak harus akak kenselkan apt akak kat KL nun. nak bukak mata pun payah caner nak drive nok!!!
.

jadi hari ni, haruslah akak takkan kemana2 dgn mata yoda master nih. nak jemur tilam & bantal cem. basuh cadar & comforter segala pastu kena spray bawah katil. mmm...akak syak sama ada nyamuk, semut atau pijat. kuangajaq punyer serangga!!! dah puas attack anak skrg nak attack mak dia plak yer?

35 comments:

Mrs Maznan said...

baru ingat nak menyelit sama bila akak jumpe coklat...nak jugak jumpe dgn blogger tegar n hebat mcm KJ ni. :D get well soon KJ nanti boleh lepak KL! hehehe

K.Jah said...

hebat ke aku nok? hahaha..hebat mengarut je la kot. aku pemalu nok!!! pemalu sungguh!!! nak jmpa cok pun nebes, jumpa ko lagi la nebes kuasa 2

susu dalam botol said...

berjangkit ni nanti ;)

KaSiH said...

aiyo amma..aiyo appa...sian kat ko kak...kasih dh lama tak kena cenggini..bukan kena kencing semut ke tu...org kata ye..bkn kasih kata....

IBU KUMBANG said...

ya ampunnnnnnnn! ubatnya, pi suruh carlos cium!

Umie said...

kasi cucuk je mata tu bg surut bengkak...wakakakka... nak aku cucukkan x KJ??? hahahaha

Mummy Cool said...

alahai yang oi...
camana boleh jadi cam gitu....
mummy rasa sebab semut ni yang...

azreen said...

alahai sian kt ko kj...smga cepat sembuh ek..

K.Jah said...

hidd, tapi kalu kena gigit semut tak jangkit kot kan?

kasih, bisa sungguh la kencing semut tu yer? takpe..semut tu blm kena penangan kencing kjah lagi.

ik, dah cium dah tadi pagi. tak surut gak. wakakaka!!!

umie, kemain kan? mentang2 lokasi taik lalat kita sama ko ingat sewenang wenangnyer aku leh kasi ko cucuk mata aku??

mummy, rasanya semut kot. kalu sakit mata dah tentu byk taik mata kan?

azreen, apa kata ko post sket muffin yg ko buat tu. aku kan org sakit!!!!

Ungku Nor said...

okeh gak la ngko kena tu.

kalo tak, maunya makan tahun baru ko nak basuh segala cadar bantal cem kesayangan aku tu nokkk!!

keh keh keh

laa..ishhh..tak jadik pi KL ke?
gua ferust tau nyaahhh ;p

Shifu67 said...

mujur bengkak tang mata... kalau bengkak tang 'anu' kan naya.... hahaha! ( teringat masa kecik2 bengkak tang 'anu' )

K.Jah said...

ungku, tu la. bday cem taun depan ko kasi cem cadar je la kak. motip filem madagascar eh?? wah! omak eh demand.

shifu, tang anu tu aku rasa laki je salu kena. tungau!! tu ah, sapa suh ko tak pakai spenda? hahaha

Umi Mia said...

kekekekekkee....cute lah mata KJ....semoga lambat baik..so dpt tengok mata KJ cute mcm Yoda master nih..hahahaha...main-main jer..

semoga cepat sembuh yer KJ...turun KL..tak nak jumpa kita sekali ker??!!!

Ungku Nor said...

aku tunggu cem bukak molot rekues sendiri.

setakat omak cem yang bingit mintak, heh..takkan dilayan, harap maklom.

ke ko nak aku kasik adiah cadar madagascar tu taim besday ko jah??
alaaa..takyah la memalu pulak nak ngaku..;p

MAMA IQA said...

la..dh cemey mata sebelah..camno?

Anonymous said...

asal kelopak mato ko montel lak ngah!.aku pon syak semut gigit niek.lain kali sbelum semut tu gigit ngko,ko gigit dio duluk k..kihkih.

-acu-

cokolat said...

u look so sexyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!
kahkahkah!!!!

nokkk... aku jelah g somban nok... umah ko! ko masak spesel utk aku!

Nad Eusoff said...

ler...kociknyo mato dah..
kecian k.jah..
steady k k.jah..





yeke tak ngendap sape2??
hihih

Cakap Kosong said...

sian ko nok...........ko pakailah penutup mate cam pirate of caribean tuh.............mesti kiut!

K.Jah said...

umimia, bleh gak jumpa2an. tingin gak nak jumpe menantu. wahhh!! tiba2.

ungku, ko cam tau2 jer hasrat hati aku kan?? aku baru nak rekues cadar madagascar queen size. bleh?? hahhahaa...
potong stim la cadar katun wehhh!!

mamaiqa, sib baik xde taik mata...

acu, mak pun syak centu. ape kata ko jer tolong gegetkan semut tu. ko kan ada extra gigi...larik!!!

K.Jah said...

cok, ko nak dtg sbn?? wahh!!! nebes nih!! nebes!!!! bepeluh dah aku nih!

nad, errr...njap pk blk. ok konfem..ngendap carlos sorang sajork! wakakkaak

ck, asal ko tak suh aku pakai purdah taliban jer? tutup satu muka terus!! hahahah

Kak Piah said...

ko tetido ek jah? ntah2 carlos yg geget.. ko salahkan serangga2 yg tak berdusa tuu.. baik ko gih cek balik jah... tak pon ko buat jer urine test ujong bln nih.. wakakakaka..

lupakanje said...

acik suko mata tu....tah2 banyak tgk pilem prono...(siler betuikan sendiri hejaan yg slh...)
err...jaman2 nanotech skrg ni ada lagik ke pijat...bukan ke da pupus...??
tkkan jah ader ternak pepijat kottt?? hahah.. acik nk lapor kat Jabatan Hewan Somban..

IRA said...

kompem. ni pasal intai org berak. oooo.... itu aktiviti kj di masa lapang yeeee...

ita.itu said...

kah.kah.kah..adoila..sian kj aku..hehe..comel la ko kj..pki la spek itam sentiasa nok..sure drg ingat napa ko gini tetiba pki spek ek..hehe

siggplus said...

hama kot kak..
xpon scabis..
cuba check kt doktor kulit

julietchun said...

Dah mcm mata garfield wehh. Ko spedo sapa nih Kj? Ngaku cpt, kang aku soh sumpah laknat kang..muahahha.

:: AYU AYUMiE :: said...

wah kakjah! kalu pakai maskara cap revlon pemberian kombar, mesti meletups nok!

*ni ntah2 kes 'wrestling' terlebehhh ngan carlos nie...dan dan nyamuk & sang semut disalahkan...wakakkakakkaka!

K.Jah said...

kpiah, wah! konyer speku dasyatkan? tu la..aku cam syak gak. mana tau dia marah sbb aku tak tido blk sindri...hahaha

acik, prono? cano ejaan betul eh tu ek? wakakaka!! tilam jer nano..bantal totap kekabu gak yg best! boli kek paroi jaya tu..jgn memain sebijik rm30 tapi sodap sojuk. vono pun tak best centu taw!!

ira, isk! intai org berak watper. dah salu tengok dah. cem asik nak suh omak eh cebok jer..

ita, siang2 ok la. tapi mlm kang nak kuar mkn ngan carlos caner? kang org kata aku giler lak...hahaha

sigg, ke byk baca majalah mangga dlm jamban ek?

juliet, sumpah aku xde spedo sape. hampun tuanku! hampun tuanku!!!!

ayu, payah nak pakai maskara tu..bulu mata pun tenggelam sudah! wrestling?? mana ada...
*tersimpul malu

aishifa said...

ala siannya k.jah. biar sihat betul baru lah naik kl k.. bleh lah sy blanja kat my asam pedas shop linda onn

K.Jah said...

aishifa, yahuuuuu!!!!!! yabedabedoooo!!! ni yg best jd org sakit nih

Mieza said...

ya ampunnn...ganaz nya carlos mlm td...ko x bg ke k.j...hehe

aku pun bengkak mata klu slh mkn ubat...cam mata jengkol mata aku...:p

K.Jah said...

mieza, syyy...jgn citer kat sini. kita ym meh? hhahaha

Izzu Izzuri said...

Laahaii... Aku sebenarnyer.. Kesian ngn ko kak.. Tapi... Muahahahaha!! Nak gelak jugak..!! Kehkehkehkeh!! Alahai..
Oo.. Ni lah sebab musababnyer tenet kita kne postpone next week yer..

Xper.. Aku tggu ilmu yoda kau abis download dulu.. Nxt week confirm surut!!

K.Jah said...

jek, akhirnya ko muncul juer. hehehee...wenduuu ah sama looo