Nov 6, 2008

jumpa blogger terkenal...

subuh sapi'e tadi dlm kul 6 lebih ada 1 sms masuk. carlos sudah jeling. sapa plak la antar sms pagi2 buta ni kan?? check tgk...oh! k.ungku rupanyer!!! ajak jumpa hari ni. orait bebeh!!! lets sarap di stadium paroi. nasi lomak power!!!!
.
tiba2 akak cam kecut perut. ni 2nd time nak jumpa blogger nih. aritu jumpa afiq, dia yg gabra. kali ni akak lak yg gabra. cam nebes gittew!! maklum la nak jumpa blogger otai sedangkan blog akak ni baru setaun jagung sajork. dari time mandi sampai la start enjin keta, dada akak tak abis dub dab dub dab mcm tunggu rombongan meminang. akak sms k.ungku kata akak nebes. dia balas "ko jgn nak ngengada jah!!! seblm kul 10 akak sampai" huwaaaa!!!! nebes nihhh!!! nebes!!!! (agaknyer cenni la cok nebes nak jumpa kak bed kekdahnyer)
.
akak booking meja siap2. tgh2 usha makcik tu gunting sotong tiba2 kena sergah dr tepi. tak ckp apa lagi, tgk muka masing2 pastu terus gelak kuat2 cam kedai tu bapak aku punye!!! comelnyer minah nihhhh!!!! lawa okehh!! muka cam pan asian. terasa kerdil akak yg bermuka minang ni disittew. gila2 org dia. hilang terus sipat kewanitaan akak gelak mengekek2 ngan dia, pastu posing2 tgh panas...siap pegang2 tangan cam bangla balik dr pasar malam. hahaha!! apa2 pun, nice knowing you kak. ko mmg sgt happening & pening kak!!!
miss sai kucing & miss unibers
nasik lemak sambal paru & sotong.
ko tengok tu. akak dah start melahap, dia sibuk snap2 lagik!! wakakaka!!!
sticker book utk cem. syok la dia layan bumber sticker cuti skolah nanti!!!
untungnyer cem. omak eh berhempas pulas tulis blog, dia plak yg dpt kek. hehehe!! alhamdulillah rezeki!!
sticker yg dtg bersama kek. oh la la!! cem in paradise!!!!
brooch utk mami cem. tengs k.ungku. lebiu!!!
time kasih byk2 ye k.ungku. susah2 jer belikan hadiah buku sticker & bday kek utk cem. bukan cem jer...dgn mak cem skali dpt hadiah brooch. cam tetau jer semlm akak baru beli tudung biru kat jln TAR. hikhik!! mak terharu nyah!!!! lenkali kite dating lagi yer?? kita dating jauh2 sket cari "mangsa". wakakaka!!!!

22 comments:

Ungku Nor said...

lah haaiiii sengaaallll!!

barang murah je tuuu..takyah la publish weiii.

nyah malu okeh!!
;p

jah, pehni deting bawak cem dgn anjib plak.
akak nak rakam aksi dorangs..hehehe

Cakap Kosong said...

wah ! meriah ngan hadiah ko kj.

Cakap Kosong said...

wah ! meriah ngan hadiah ko kj.

azreen said...

wah nampak sedap nasi lemak tu...cantik kek birthday si cem...

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

wah dasyatlah...hehe

sambal paru ahhh chedapnye..dah lama tak jumpe..klu jumpelah habis sepinggan boleh borong lauk tu je hehe...

K.Jah said...

ungku. mahal ke murah ker...tak kira. tetap appreciate gak. orait! pasnih kita date berempat keh!!!

ck, tu ah! aku pun cam terkasima gittew. byknye brg dia kasik..

azreen, mmg sedap pun. kat stadium paroi...mmg femes kat situ

rina, mm sedap giler. nasik dia pun xde la berlemak sgt...mmg sedang2 saja

Anonymous said...

vavavava!!aah la, ni baru betol2 cem in paradise niek..kan main manyak present k.ungku kasik niek.ting q kak kasik budak gigi kapak jarang2 tu kek mo sticker book.kek tuuuu mmg nampak santik n sodappppp la.brooch pon santik gak.kalu acu nye nak ngicak sket kek tu leh tak?ahaks.ooooohhhhh sgt lah santik kek niek ngah!

-acu-

IRA said...

nasik lomak stadium paroi tu mmg shedap. dulu2 rajin gak bekpes kat situ bila ada keje kat seremban.

err... terliur plak.

Ungku Nor said...

ACU -*cewahh..cam jawab komen kek blog sendiri pulak ;p*

apo tak join kitorg deting tadiiiiiii???

err..kok ado laie kek tu, pi la ambik. kok ado laie laaa..hehehe

akak tatau brapo isik rumah akak kau tu..kang kok terboli yang sikret resepi tu..bosar gabak na la pulak..taktau lak ekau pun suko makan kek..ehehehe

cokolat said...

blahlah kooooooooooooooooooooooooo!!! menghanjengkan aku kemain!!!!!! siap wish gud luck!!!!!!
blahhhhhhhhhhhhhh laaa!!! ujung2 diapon sama.. nebessssssssssssssss!!!

ita.itu said...

wah byk nye hadiah dpt..siap dpt kek lagi..kelas ko kak ungku..kj napa gmbr separuh..sj je tau

Umie said...

miss sai kucing tu yg x tahan tu...wakakakaka

Nape ko publish gambo hadiah dr kak ungku je??? hadiah yg ko bg kat kak ungku plak mane?? ke ko x bg hadiah nie??? huhuhu

bungaditepijalan said...

mana dpt idea miss sai tue kak?
ahahhaa.
:)

Ungku Nor said...

ITA.ITU - *waahahaha..aku menjawap skali lagi macam la blog ni aku yang punyaaa;p*

tuh laa..akak pun taktau camne buleh terkasik adiah bebanyak cemtu.
ngko rasa la kan, ada kemungkinan tak yang akak ni dah kena bomoh siam dgn jah ni haa??
keh keh keh
gambar penuh muka k.jah kat blog akak, besok punya entri.
*cehh..aku terpomot blog sendri la pulak ;p*

UMIE - gambor adiah yang dia kasik kat akak, kena tunggu sok pagi punya entri.
*cehh..terpomot skali lagikkkkk!! ;p*
akak kewl..akak tak gabra cam dia, dia tu sampai2 rumah je terus buat entri utk arini..hahahaha ;p

MasNurin said...

salam perkenalan jah

Kelakau baca n3 ni. Hehehe jumpa pomnpuan pun nebes gak ker. 1st time memang mcm tu..hehe nasib jumpa pompuan jer.

julietchun said...

Brooch raya aji tu Kj.Wah! Kemain korang yek.

K.Jah said...

acu, ko nak kek? bleh!!! 2 inci yo aku tinggalkan kat ko eh? ko blk tak minggu ni?

ira, iyer. nasi lemak selera pinggiran tetengah tu kan?? kellas nyah!! sepiuk bosa mak cik tu buat

k.ungku. tuksah pedulik an acu tu. anak buah eh besday dio takat talipon nyanyi hepibesdaytuyu topi cuping telingo yo apo barang!! waakkaka!!!

cok, yo la. aku kutuk ko tu sbb nak kaver nebes aku same. alih2 ko tak jadi jumpa kbed. takpe...siap ko!!!

ita, tu la. sbb muka aku & dia cam pipit & enggang. aku la pipit ittew. huwaaa!!!! sib baik aku mmg ada bela "pipit" 2 ekor kat umah!!

umie, hadiah aku kat k.ungku?? hahaha...malu weh!!! aku letak dlm ang pau jer. teruk kan aku??

bunga, idea dr mak akak. dia ada darah tinggi. so dia salu minum teh misai kucing seblm jumpa dr dgn harapan bacaan darah dia bleh jadi rendah. wakakaka!!!

k.ungku, mengong la ko ni kak!! hahaha!!! tak sudah2 golakkan aku yg nebes nih. ko jgn buh gamba yg bukan2 tau.

masnurin, tu ahh!! kalu jmpa laki caner la gak eh kan?? misti pengsan trus..

juliet, a'ah la. nanti sok aku tayang gamba raya lagi skalik...

lupakanje said...

salam jah..
kemaen kembang kuncup ungkunor tu hah...sampai dia promot blog ni kt acik sbb suh tgk muka dia yg pan asian tuh...(pan asian tuh mender? Koli leper asia ker??) hahaa...
ungkunor suko tuh..
hah..ungkunor...silerlah siler..buat umah org cam umah sendiri...hahah..
acik dah masuk ni hah...dh nengok gambar anggun ungku..
Jah...acik nk linkkn blog ni kt umah acik yoo..

Ungku Nor said...

acikkkk..takdo laaa..
dah acik bising ym-ym ese, ese ingat kot la acik ghindu kek ese..tu yg soh masuk sini yo kok nak melopeh an ghindu tu..
nengok la gambar yang macam apo tu cik..kuali leper asia??
keh keh keh

K.Jah said...

acik, mekasih. kang sey link acik lak yer. yo la...kono la puji. untung2 sok2 dapek hadiah lagi. wakakaka!!!

k.ungku, ntah eh. sampai koring kontang la bonus dek main sms gindunyer pasal yo tak??

Mieza said...

ko nebes cam jumpa mak mertua mula2je kekdahnya....hehe

cantik kek utk cem tu...wah kerongsang biru tu lawa!!!

K.Jah said...

mieza, tu la...kalu jantung tu laju sket lagi..harus aku pingsan!