Nov 2, 2008

pak mertuaku (ii)

sedikit update pasal pak mertua akak. alhamdulillah, ada sedikit improvement. dah boleh jln sendiri walupun bertongkat 4 tu. agak laju gak ayah jln, kekadang siap jinjing jer tongkat tu sbb ala2 mengganggu kelajuan & kelancaran perjlnannya gittew. solat tak penah tinggal, siap solat sunat sekali. tahajud, dhuha...name it! sentap tau!! kitorang yg sihat2 pun solat fardhu ujung2 waktu baru terhegeh2 nak buat. mmm...tabley jadi, kena improve nih!!
.
buang air, still kena pakai pampers. alhamdulillah sejak selasa kitorang blk sempat la carlos jaga makan, minum, ubat & buang air ayah dia. cuma ralat sket sbb tak dapat jaga lama. cuti dia nak pakai lagi utk raya haji sok. akak takde la contribute apa2 sgt. ye la...kalu pompuan bleh la akak do something kan? akak takat buat laundry, buat apple juice kat ayah & tolong mak masak je la. sian mak. letih jaga ayah sampai tak cukup tido. tido pun dekat2 dgn ayah takut mlm2 ayah nak minum ke buang air ke takyah jerit2 dah. mak tido atas toto nipis jer sbb space sgt limited. isk!!! terharu akak tengok mak menjaga tanpa merungut sikit pun.
.
ujung2 carlos tanya akak. "yang, kalu abg sakit...yang akan jaga abg tak?" ofkos i will. jgn la risau. tapi kalu akak yg sakit, tu baru kena risau. takut kot2 takde org nak jaga jer. hikhik!
.
ayah masa kitorang baru sampai. terbaring sajork!
.

cem sedang mengetest tongkat kaki 4 kepunyaan tokwan. terbalik tu nak oi!!! tongkat tu kejap2 ada, kejap2 ilang...cucu buat main!

cantik ke sawah tu? tak! akak sbenarnye nak suh korang fokus kat kayu berbentuk Y tu. Y for Yusnirafiza. bleh? wakakakaka!!!!

bfast. mak, ayah & ayah akak (aji usop). ayah penang masih makan, ayah sbn sudah kekonyangan. mak ayah akak dtg pagi khamis tu naik train dr sbn. nak tengok besan kekdahnyer!

skali tengok, 2-2 ayah ni rupa cam lebih kurang ek???

aksi ngengada cem dgn tok wan seblm balik sbn.

14 comments:

Cakap Kosong said...

banyak pahalanyer jaag orang sakit.......tapi kena sabar banyaklah.

azreenfaisal said...

gigih si cem mengetest tongkat kaki 4 tu...hehehe..

Ungku Nor said...

cem menerai tongkat tu..hahahaha..ada gaya..ada gayaa..;p

:: AYU AYUMiE :: said...

biler tgk gmbr both of ayah u nyah, terus air mata mak bergenang... sbb arwah ayah ai, camtu la lebih kurangnya... i miss my late father so muchhhh...

K.Jah said...

ck, insyaallah. moga anak2 dia terus kuat & sabar utk menjaga

azreenfaisal, kan?? bleh keje kat r&d sok nih

k.ungku, gaya, mutu, keunggulan

ayu, same yer? cer tanya cija kot bleh jadi anak angkat aji usop...

Anonymous said...

terharu aku nengok ayah bang sani baring kat katil tu ngah.sian deh kan,tapi aku tabik spring coz sakit2 pon solat tetap jage,tak mcm menantu dio si kak jah tu,muahkahkah.elok2 aku terharu nengok pic tu, ko lotak lak gambar cem mengetest tongkat tokwan eh tu terus golak aku dopan pc tau..adoiii aiii!klakar la ko hayek!mcm2 pangai ko kan.haha

*mano gambar sazah?nan ado pon.

-acu-

K.Jah said...

acu, sazah beso la. umah org kemain rajin deh. hikhikhik

Anonymous said...

kan apo doh!sebolom naik train aku dah siap posan moh...bu!sok kek umah owang pandai2 bwk diri yo,jgn maleh2,makan minum buek sendri tau.pehtu ibu golak,dio baleh apo tau!hahahahhaha,kuang ajar punyo anak!muahkahkah.slalu mak posan kek anak camtu,nie aku lak lelebih posan bagai kek ibu...motip?..aku kan anak solehah,kuikuikui.

-acu-

K.Jah said...

acu. ko dah posan ko? patut la pandai deh bawak diri. tapi sket tanak tolong aku masak. tekuntang kanting la aku kat dapo sensorang. osah la sazah tu...wakakaka...

Anonymous said...

uish.sazah bukan tak nak nolong ko doh.air tangan ko mano leh combine mo air tangan sazah,confuse gaso gulai ko masak tu nanti..wahhhhh gittew!!

-acu-

K.Jah said...

iyo tekau!!! ko tau khamis tu dia keluar dgn ayah jln2 ke bkt mertajam, kepalo batas moh. topat thari blk makan. wakakakak!!! dah cam bibik lak aku rasa.

tapi tadi sazah masak. gulai ikan puyu mo gelimbing tekau. osah sodap eh. dio suh aku goreng sayo...aku wat derk jer. hikhikhik...

Ungku Nor said...

mak aih korangg..
speking london kemain laie haa.

hehehe.

K.Jah said...

meh ungku...join sekalik. hahaha

Anonymous said...

hahaha..kan kan..bak kato shana...kok kito ado kek umah,ibu gomar masak separoh jalan kan ja!asal erk?muahkahkah..

-acu-