Nov 14, 2008

peluk! cium!

lagi sekali! laju je korang masuk bila tengok tajuk tu kan?? hahaha!! ske tul akak ko nih mencipta kontroversi.

tapi kali ni mmg nak citer pasal peluk cium pun. dah alang2 korang kata rawut muka akak kat header tu cam nak ngawan kan?? ala...tak marah pun!!! akak pose gatal pun dgn laki akak, bukan ngan laki org. geddit?? hahaha!!!

tengah gugelling tadi, akak terjumpa nih...(kredit to blog owner, mekasih info yer...)

___________________________________

Khasiat Peluk Isteri
By Datuk Dr. Mohd. Fadzilah Kamsah
.
Seorang suami yang memeluk isterinya untuk sekurang-kurangnya 10 saat setiap pagi akan panjang umurnya lima tahun.
.
Pakar motivasi Datuk Dr. Mohd. Fadzilah Kamsah berkata, fakta berdasarkan kajian oleh seorang pakar di Jerman mengenai hubungan antara sentuhan dan tahap kesihatan. Seseorang itu boleh panjang umur jika memeluk isterinya setiap hari kerana pelukan dan sentuhan boleh menyebabkan tubuh manusia mengeluarkan pelbagai hormon termasuk endorfin yang baik untuk kesihatan tubuh.
.
Bagaimanapun, sebagai seorang Islam kita tidak harus lupa ajal dan maut terletak di tangan Allah,'' katanya ketika memberi syarahan bertajuk Perkahwinan dan Seks: Penawar dan Rawatan Bagi Banyak Penyakit' di Persidangan Ketiga Perubatan Daripada Perspektif Islam anjuran Pusat Perubatan Universiti Malaya di Hotel Sheraton Subang di sini hari ini.
.
Hormon endorfin adalah sejenis bahan kimia semula jadi yang bertindak sebagai penahan sakit dan mengurangkan keresahan. Jelasnya, selain mempunyai kesan positif dari segi saintifik dan kesihatan sentuhan, pelukan dan gurau senda antara suami dan isteri juga merupakan sunah Rasulullah s.a.w.
.
Tambah beliau, ada kajian di Amerika Syarikat (AS) juga mendapati pelukan suami dapat mengurangkan tahap kolesterol dan meningkatkan kesihatan isteri.
.
Oleh itu suami yang inginkan isterinya menurunkan berat badan digalakkan peluk isterinya lebih kerap,'' katanya disambut dengan gelak ketawa oleh peserta persidangan itu.
.
Jelas beliau, hubungan seks dalam penuh rasa kasih sayang juga dapat membantu pasangan untuk awet muda dan berketerampilan menarik. Wanita yang mempunyai kehidupan seks yang baik dan bahagia akan lebih cenderung untuk menghiasi diri,'' kata Fadzilah
.
dan kongklusi k.jah adalah...
kepada para suami yg nak bini korang kurus, awet muda, menarik & improve their sexual performance, sila gandakan pelukan & ciuman anda mulai sekarang okeh!!! (encik carlos, pls take note oso aahh!!!)
.

lovely elderly couple. cute kan diorang? nan ado la pemandangan cenggini kat m'sia ni. typical narrow-minded malay yg sedih akan berkata "buang tebiat apo dah tuo2 becium dopan org bagai???"

25 comments:

NUR ZIHAN NASZERI said...

alop kak jah

adoi..mmg biasanye sgtle enjoy masok blog akk tau
kdg2 gelak sorang2..
ni saje arini gatai nak komen kat akk..

pasai dok fadhilah kamsah tu haih..ni yg ingat nk en somi sy tau betapa pentingnye pelok memelok neh..pelok memelok cium mencium bukannye selalunye perlu ke arah 'ngawan'{bak kate akk)hee.hee..

tingin kan kak kalu tua2 jd cm gambar yg akk paste kat atas tu
haihh..
anyway..salam perkenalan akk..
sy enjoy betol ngn blog akk tau
da lama jd silent reader sajork

Kak Piah said...

cemana aku nk buat asben aku baca entri ko ni aar.. jah??
haroskah aku wat wallpaper pc aku utk entri ko yg nih??
tp jah.. kalo dah pelok cium tu tadek efek 'mender lain' ke jah??
ragu2 gak aku jah.. maklomla lelaki..
wakakakakakakakaka..

K.Jah said...

nurzihan, salam kenal oso. mana2 yg baik2 tu sama2 la kite prektikkan yer? kalu perlu..print jer kasik somi baca. huhuhu

piah, ko nak wat wallpaper artikel ker..gamba ngawan aku tu? wakakaka!! efek peluk cium ni aku xleh janji la tak menjurus ke"situ". tapi kalu menjurus skali pun...layaannnnnnn jer la. wakakakak

cendawanintim said...

ko tajuk kan, slalu cipta kontroversi...

dah, aku takmo komen panjang2 nak cari laki jap nak gi peluk2 gitu..baiiiiiiii!!

Ungku Nor said...

aku cuma tengah aim nak pelok Cem je sekarang nih!!!

semalam baru lepas gomol dan geletek2 Anjib..err..buleh dikira as pelok la jugak kan?
terjerit-jerit gomoks ku itu bila kena pelok tahap ganas dgn mak dia..

aku mang ganas jah, ngko tak jeless kan?
keh keh keh

azreen said...

kj...tajukmu mengundang mood membace...hehehe...bgus ek ko..

K.Jah said...

cend, suh laki ko peluk ko la, bukan ko peluk dia. tapi bleh gak la...hint2 dulu!

ungku, aku tau ko ganas. tu yg aku takut nak kasi cem kat ko tu. sian anak aku tu nanti...mak di kenuri niari nok! bestnyer makan nasi minyak!!

azreen, aku saje je tu. kalu tak korang tak masuk! hahhaa...

ita.itu said...

tu la kan...ada psgn laki bini kdg berpeluk cium dpn org ramai..aku ngk pun segan tau kj..adoila..buat la kat umah..

aishifa said...

argh... baba mari sini cium peluk mummy cepattttt.....

siggplus said...

peluk girlfriend boleh?haha

Mummy Cool said...

ayat ni yang paling akak sukaaaaaa.... ''Oleh itu suami yang inginkan isterinya menurunkan berat badan digalakkan peluk isterinya lebih kerap'' harus lepas ni tak payah makan ubat kurus dah... kekekeke!!

cokolat said...

yeop.... jgnlah lupa g blog kj ni baca n3 ni yer......!!!!

Miss Reezberry said...

nyah mak rae kan ko elok jadi pakar motivasi lah..lately ni mak ngok kamain lagi ko memberi nasihat hal2 keluarga...

IBU KUMBANG said...

KJ, aku Alergik peluk2 ni, kalau peluk je aku terus terinzal.. kalu terinzal kene main, kalau 10 kali sehari penat la wei.. jadi aku memang kurangkan peluk2 ni, sebulan sekali wakakakakakaka!

K.Jah said...

ita, ala cium lite2 apasalahnyer taa...

aishifa, wahhh!!!tiba2 ko eh? hehehehe

sigg, bleh!!! tapi pastu siap la kena penampau jepun dr bapak eh. wakakakak!!!!

mummy, kan?? xyah sedut2 lemak segala. bleh la kita try pasnih..

cok, ko print jer senang nok. kasi dia baca...

k.send, abes...mak dah xde idea nak citer apa nok! ko dah cium sapa nok?

ik, ko over kan??? inzal sampai 10 kali sehari. ko makan beras cap apa nok?

Kujie said...

musim hujan ni..pandai je ko bagi tips ye

muahahaha

K.Jah said...

kjie, sy buat n3 ikut monsoon kak. skrg kan musim org kawen gittew. hahaha

SeptemberSebelas said...

"typical narrow-minded malay yg sedih akan berkata "buang tebiat apo dah tuo2 becium dopan org bagai???" <-- setuju dengan stetmen kakjah ni..

Kadang2 depa nengok bopren gilpren pegang tangan romentik2 depan khalayak ramai depa kata "romantiknyerrrr". Kalo yang tua2 hubby&wifey wat cenggitu depa leh kata buang tebiat.

KakJah,

Den nak link blog kak jah dgn blog den. Mintak izin yo..

K.Jah said...

september11, tu la tu..yg blm kawen buat cenggitu dikatanya romantik plak kan??

nak link?? bleh...link saja sesukahati anda. wakakaka!!!

sheila said...

arwah ayah kite suka na peluk2 mak time tgk tv..tp kite yg anak2 ni pulak ckp geli geli...

skrg ni bila dah tua2 baru tau..best apa dipelok2 laki..rasa dicintai gitu..tp apa kan daya..

K.Jah said...

sheila, gittew kan?? takpe, kalu prektis skrg..anak2 dah biasa tengok...diorang takkan kata apa.

Mrs Maznan said...

KJ, pandai ko buat tajuk n3 yer???? hahaha

K.Jah said...

mrs maznan, kalu tak ko tak baca kan? wakakaka!!!!

Mrs Maznan said...

KJ, walaupun tajuk n3 ko x meletopp...blog KJ totap dihati den!

K.Jah said...

mrs. maznan...ko kemain bodek ehh??? hahaha...blog ko tu bila nak updet tuh??