Nov 15, 2008

yeah! yeah! kawan akak dah kawen!!

tadi akak ke kuala pilah. travel solo jer niari. carlos/cem tak ikut sbb nak gerak awal...8.30 pagi akak dah terpacak kat rumah pengantin. mmg pun niat nak temankan kawan akak ni...dr time dia nikah jam 10 pagi sampai la sanding/makan2 tengah hari tu. kalu bawak carlos/cem, harus diorang buat muka rasaksa tunggu situ lama2 nanti.
.
muka nebes tunggu pak imam!!
(pak imam lambat. layan pulut kuning + kari kambing dulu kat khemah...bleh?)
.
final touch-up by yan sri andam

bagai pinang dibelah dua.
a'ah la...baju ko mmg cam kaler pinang pun niari!!
.
somi : yangggg!!! mlm kang bancuhkan abg tongkat ali eh?
istri : ko bancuh la sindrik!!! wakakaka!!!
.
cak??? ko sengih2 la skrg bang! buat perangai sok, aku campak ko keluar tingkap nih!!!
.
kapkek yg santeek & setappp dr paroi jaya!!!!
xyah susah2 potong. ambik sorang seketul pastu gi main jauh2...
.
puan fotografer bersama anak2nya. akak jadi bibik niari. ala...tolong tukar pampers je pun!

again! puan fotografer, anak2 & botol2 susu mereka.
.
.
last but not least. selamat pengantin baru buat kak chique @ lailatul halaliah yg dah aku kenal dekat 17 tahun lamanya. lama giler kita kawan kan nok? ko mmg kawan yg best & sporting. tunggang terbalik hidup aku dr zaman rambut tomok belah tengah sampai la skrg, sumer ko tau. ingat tak kita penah form 6 sekejap kat KGV dulu. tapi disebabkan tak sama kelas, aku bosan...ko pun bosan...last2 kita sesama tuang. lepak layan float kat A&W lagi best kan???
.
laila & faisal. aku doakan semoga korang kekal bahagia hingga ke akhir hayat. alam rumahtangga ni pasti ada pasang surutnya. biasa la tu. pandai2 la korang handle ok? sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pulak french kiss. oppsss!! terlebih sudah!
.
all the best korang!!!

28 comments:

chronicles of angelzz said...

wahh tetiba rasa mcm x sbar nk kawennn bla i bca n3 nie... opss da miang sngat ka?? muahaha
nyway cupcake tue meletopss sngat...

azreen said...

wah2 kj terer gak hang tuang kelas, aku pun suke jgak...hehehe...smga berbhagia ek kawan mu itew...

K.Jah said...

angelz, kapkek tu sesuatu kan?? ala nok, rasa miang tu normal la tuhhhh nok!!!

azreen, tuang kelas pastu sambung tido kat surau pun penah. huhuhu.. aku ni mmg kuat tuang kekdahnyer dulu nih..

Mummy Cool said...

cantik pengantin tu.. tapi mana mummy tak nampak ko yang.... ???

K.Jah said...

mummy, sy kan pemalu mummy!!! hikhikhik. takpe la. kasi can pengantin mencapap kat blog sy nih!

Ungku Nor said...

aa..french kiss tu camne aa..

lalalala ;p

K.Jah said...

ungku, nanti aku buat kursus eh?? wakakaka...gilo kau kak tanye centuh!!!

Kak Piah said...

jah.. kapkek tu membuatkan aku nak kawin skali lagik.. *bleh ker terima alasan tuu??*
aku pon nk tnya soklan yg sama ngan kak ungku..
french kiss tu cemana nok??
aku biasa wat malaysian kiss jer.. uhuhuhu...

Cakap Kosong said...

nokkkkkkkkk..apasal gambar ko tak der, aku nklah tgk ko ngan baju ko yang very da kababom tuh!!!

K.Jah said...

piah, seblm tu aku nak tanya dulu. rasa kawen lagi skali tu...dgn org yg sama ke org lain? french kiss tu...k.ungku tau tu. dia lagi expert..saje je buat2 bodo. wakaka

ck, aku pkai baju raya merah itam aku tu jer. aku mana byk baju kurung...suar/blouse byk la.

IBU KUMBANG said...

wei KJ, kalu tau sekarang ade kapkek bagai, nyesal aku kawin awal. terasa hampeh lak majlis kawin aku dulu..

ita.itu said...

sdpnye ngk cupcakes dia kj..terlior aku ngk...hehe..siot je ayat ko nak cmpk kuar tgkp..hehe

K.Jah said...

ik, a'ah kan? aku dulu kek 2 tingkat jer...dah la kecik, pendek lak tingkatnyer tu. dah cam besday kek biasa sajork.

ita, mmg sedap ta..rasa oren. paling best tang icing dia tuh!!! penuh rasa marjerin (hahaha...aku tau ko ske marjerin kan??)

Teacher said...

Derasnye kau bekerja untuk blog ni.. aku ni baru jerr nak upload gambar dari camera ku semalam... camera woman amature with two assistants bertauliah ...gambar akak tengah amik gambar tu agak nampak tak cantik dari angle tu.. bulih edit skit la kot.. wakakakaka

cokolat said...

aku skeee baju pengantin kaler oren tuuu.... suka sgtt!!!! cantek dan nampak sooo classic!!!!

Nad Eusoff said...

gerammmm ngk cupkek..
uhuh...

sy pun nak tawen juge.....
bilerr ek?
wahkakak..verangan tak perlu bayor kan..
uhuks

K.Jah said...

bai, ko nak edit tang mana? daguk ko? wakakkaa...takpek acik nak nolong dooo...

cok, a'ah. muke dia lak dah la cam arab2 sket. cam kena je kan??

nad, aiyooo!! tak perlu tunggu kawen nak ade kapkek ittew. besday pun bleh buat nok!! brp tingkat ko nak??? hahahah

zino said...

salam kenal..

baru semalam zino pekene root beer A&W tuu.. melepas penat leleh selepas ke expo agro tu..

julietchun said...

Kalo letak kapkek yg mamak roti jual bleh gakkan. Jimat kos :D

Mrs Maznan said...

wah..telan air liur tgk cup cake tu! so comel!!! KJ, gamba pengantin jer ke?? gamba KJ xde ker? huhuhu

K.Jah said...

zino, org sbn gak ker? bleh la join sarap kat stadium paroi pasnih!

juliet, ko nihh!!! kawen sekali seumo idup (yer ker??) cer la buat elok2 kit. tapi kalu ko nak...aku leh jer sponsor. roti bijan selet kaya ko nak tak? wakakaka

mrs.maznan. bukan lawa jer..sedap plak tu. aku amek samapi 2. huhuhu. gmbr aku xde..aku nebes!

susu dalam botol said...

kapkek itu sgt menarik perhatian :)

Anonymous said...

vavavava....tahniah kakcikkkkk!!santiknyerk!!pengantin santik,pelamin santik,kapkek santek,puan fotografer n anak2 pon santik uolls.bestnyerkkkkk! nampak sangat meriah kenduri kak cik kan.

*takleh nak salah an imam lambek doh!dah sodap makan pulut kuning mecing lak mo kari kambing,perhhhhhhh...makan lak bwh khemah,view2 kampung lak tuh..aku pon nakkkkkkk!!!!

-acu-

Mrs Maznan said...

KJ, nape ko plak yg nebes??? bukan mr carlos yg kawin lagi! **larik bersembunyi belakang cokelat!!!

Miss Reezberry said...

kelas ko..kek cupcake katanya...cantek kawan ko..agak2 ko cantek cam tu x jah bila ko kawin dulu?

Alicia said...

cantekkk arr kek tu....!!! cam sayang je nak ngap!!!

bungaditepijalan said...

sedapnya tgk kek tue.
kaler baju oren tue lawa.
:)

K.Jah said...

hidd, leh jd idea utk kek kawen awak nanti kan?? very user friendly!

acu, makan mmg sodap! ko tanye la sazah & aji usop. siap ado cendol basten tu tekau!

mrs maznan, kalu carlos kawen lagi takdenyer aku nak nebes der..aku jadi rasaksa ada la. pastu kuar berita pengantin ppuan kena kerat 18. wakakaka

kak sen, aku dulu lg cun dr nihhh!! waakkaka...tak caye tanye shana...

lisa, perantin mmg sayang kek tu. tapi kitorang ni tak sabar nak tunggu!!

bunga, wah cam bunga cinta lestari lak yer?? a'ah kapkek tu lawa dan sedap. sangat bebaloi mengordernyer