Nov 17, 2008

permintaan terakhir...

siang tadi...
.
akak gi sbn town untuk settlekan beberapa urusan. jalan adalah sangat jam. hujan lebat menyebabkan banjir kilat lite2 kat depan the store. tgh akak tunggu turn nak jln sambil dgr sinar fm (yer! telinga akak ko ni dah tak larat nak layan heavy metal mcm dulu), akak terpandang kubur cina atas bukit blakang the store tuh! berkabus sket tapi pemandangan nampak agak cantik!! sangat melankolik!.
.
dan malam ni...
.
takde keje. cem & carlos tido awal so akak pun korek2 balik gambar2 lama utk di scan. saja nak simpan. tiba2 akak jumpa gambar nih!!! wah!! suka sangat2! kelihatan agak klasik! teringat balik potrait org mati kat kubur cina siang tadi.
.
agak2 la kan...melampau sangat tak kalu akak mintak carlos buh gambar ni kat kubur akak sok??

potrait mistik yg bakal menghantui carlos sekiranya dia bercadang nak kawen lain lepas akak mati sok dgn ucapan...

" i'm watching you!!! "

wakakaka!!!! ada brani bang??

mellyprue kasik komen, gambar akak cam mastura dlm citer chermin nih!

a'ah...sama la. tang kaler lipstik tu!!!

36 comments:

Ms.Lilies said...

potrait bini yg cun takkan berani punyala....hehehe...

chronicles of angelzz said...

akak chantequenyer...
siapa kah gusti puteri iniew chantequee sesngat...

K.Jah said...

ms.lilies. cer tengok betul2 parut2an kat dahi ittew!!!

angelz, inilah dia hantu nang nak versi jawa

Umie said...

wahh...Ratu Kebaya kah ini????

menjeles nih nengok muke sgt klasik & eksotik gitteww...

pjoe said...

ada adik tak?
hahaa

azreen said...

wah kj...cunnye...dulu2 kite kawen kene pakai sanggul lintang lg...punyela sakitnye rambut ditarik2...huhuhu...

K.Jah said...

umie, haaaa...jgn memain. tema mari melawat lombok 2009 tu..

pjoe, ada..ada..hehehe!!!

azreen, sanggul lintang yg melaka punyer tu ke? berat tu wehhh!!!

IBU KUMBANG said...

sangat menggerunkan, mcm cerita seram zaman dolu2..

Ungku Nor said...

camni punya lawa..tadenye carlos nak takut..hehehe

Nad Eusoff said...

bro carlos nak takut buat ape..lagi dia termimpi mimpi adela

bungaditepijalan said...

mcm model lah.
:)

cokolat said...

nok... entah kenapa aku nampak sesuatu di sebalik gambar itu...!!!! kahkahkah!!! cantek nok.. ayuuuuuu!!!! kalo letak whipped cream ke bagi ada frame sket kan... lagi superb! wakakakakakakak!!!!!

Mrs Maznan said...

wah!!!! cantek akak! (pensan jap)

A D I A said...

akak, confirm carlos ok 47 kali klu nak kawen lain.

ita.itu said...

wah cantik nye ko kj..lain betul muka ko nok..harus pi keja hr2 gini..haha

Anonymous said...

muahkahkahkah...harus ke aku lawat ko kat kubo ateh bukit kek jln masuk nak pi boteng sok ngah!kihkih

*parut kat dahi tu time ko jatuh basikal kan!gilerrr seh k.jah buas time kocik2 uolls cam jantan pangai die tau!sebaik dah bosa ado sket feminin eh!muahhaha

-acu-

julietchun said...

kekasihku seru,takutttt. Cam Puteri Santubong ko dulo2, skang ni cam Puteri Selubong,kakaka.

lupakanje said...

hmm..jah...naper kau sekarang tak macam dlm gambar nih?? aper dah jadik ngan kau Jah???...kau gi operate muko ko...?? hahhaha

KaSiH said...

cantik la kak jah...cam puteri gunung ledang...nanges Datin Tiara tgk ni...mabeles..

K.Jah said...

ik, kan?? cam potret pejuang kemerdekaan indonesia kan?? wah!!

ungku, tu tarung blm kuar lagi tuhhh!!! ko jgn memain kak!! jenis taring kuar last menet tu!

nad, mimpi ngeri kan?? hahaha

bunge, model agriculture. belilah bunga melur tepi kepala ittew!!

cok, whipped cream?? hahhaa..cam penah dengar tapi apa kegunaannyer ek????

mrsmaznan,
*pensan gak bila tengok ko pensan

adia, kenapa 47?? hahah sesuatu je ko ni kan???

ita, tu muka 7 taun lepas dgn sedikit bantuan mak andam terlampau. jgn terpedaya yer...

acu, yerr aku mmg buas!!! tu diorang x tengok lagi parut berjahit aku langgar mesin jahit singer sazah dulu. membuak2 darah wa cakap lu!

juliet, sib baik ko tak kata cam suster ngesot. wakakakaka

acik, kalu aku dapat blk muka tu ko hadiahkan aku voucher shell utk 3 taun berturut2 eh kak??? wakakaka

kasih, aku yg nanges jeles tengok dier. laki dia kasi kemban atas pentas...laki aku tak kasik!! huwaa!!!

KV said...

ahaha...mesti dia takut nya!!
Lawa lah!

cendawanintim said...

ayunyer ko KJ..

linn said...

wahhh...malatopnye nyonya jah nih. kalah nyonya mener. mcm ratu jamu ko kak.

IBU KUMBANG said...

memang klasik KJ, beltul2 tu ala2 cerita chermin!

K.Jah said...

kv, takut sampai terkencing2 tak agaknyer?

cend, ye la..aku tau. aku utang ko tag tuu....

linn, tu blm aku pakai baju jawa kemban lagi tu!! wakakka

ik, aku x sabar2 nak tunggu header baru ko....hahahah

PuteriSatu said...

salam kenal...nak gelak lak baca entry nih....very the santai entry kan..

SeptemberSebelas said...

K.Jah,

Mesti carlos tak berani.. banyangkan K.Jah merangkak keluar dari gambar tu nanti...kan...! Hiks!

Umi Mia said...

cun ahh KJ masa kawin dulu...nape lah aku takder gambar cun masa kawin dulu...

takper..yg penting nanti Mia kawin..photographer artis aku panggil..hahaha...ok tak besan..hahaha

K.Jah said...

puterisatu, santai? bukan seram ke?? alamak...tak jadi la!!

september11, tu blm lagi kuar tv cam juon kan?? opss! tersangkut lak sanggul mak!

besan, wahh...ok jer. tapi tu la.. mak lari bajet nih nak upah photographer artis. ke bleh include dlm 50k tu? hkhik

sheila said...

sekali pandang, cam ani mayuni
dua kali pandang, adalah cam KJ
3 kali pandang...cam dah x sabar nak mengawan hahahha

K.Jah said...

yer shiela..muke mak mmg cam muke nak ngawan jer la kan? hahahaha...

Kak Piah said...

weh jahh.. meremang bulu tengkok aku.. dah la aku jengah blog ko tetengah mlm nih..
tp siriyes la.. mmng muker ko taim tu nmpk misteri gitu.. tatoott....

NUR ZIHAN NASZERI said...

kak..

very the classic look gitu
adoi..lawa kak..siyes lawa..

tapi kalu letak gambar CHERMIN tu sebelah nyeblah..aku lari kakkkk

K.Jah said...

piah, aku tgk muka sindri pun seram nok! hahaha...kul 12 lebih dah nih, sumer org dah tido!!

zihan, ko lari?? aku pun nak lari gak la...

Teacher said...

u looked way more beautiful than deana yusuf in real life.

K.Jah said...

izit?? wah! ur pulling my leg lahhh! tapi tak sabar nih nak tunggu gambar puteri jawa lela siap plak..