Nov 29, 2008

sedapnya!

sabtu, 8.30 pagi.
.
lapar membunuh nih. dah la semalaman tijah tak makan (dgn harapan palsu tak makan 8 jam bleh kurus 8kg). nak breakfast tak sempat. keta carlos pulak buat hal, tayar pancit kena paku. sib baik la ada sebijik kedai tayar dah bukak pagi2 nih.
.
sementara tunggu carlos tampal tayar, mata tijah melilau2 tgk keliling...
.
dan nampak sesuatu disitu!!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.

saat kebulur ditahap maksima, apam tu kelihatan sgt lazat kan??

25 comments:

Cakap Kosong said...

ko biar bebetul nok!tak kan tgk apam tok pekong tuh pun bleh buat ko terinzal nih!!!

Tijah Lawa said...

bila dah lapar...ko pun aku bleh nampak cam cikencop nok!!!

azreen said...

hahaha...lawak la ko nok, takkan ler ko sanggup nak makan apam tu...karang silap2 ko jadik hantu cina la pulak....hehehe

lupakanje said...

Tijah,
hmm..nmpk sedap la kat org tgh kebulor..hahah..

♥.misz luna.™ said...

haha...

ms huda bc n3 nih...

ingt kn kj nmpk kdai juai nasik lemak ke ape ke..

rupe2 nye nmpk apam cina smbhyg nye...

isk2..

kang btuka jd antu cina kot...
tgelak tbahak2 huda bc n3 ni..
dh la batuk2..
isk2..

hahhaa...

Teacher said...

This is the most classic humor we grew up with. OMG! remember all those shrines that we had to pass by on the way from Pekan Pilah back to Jalan Sawah Lebar? This... this really brought back those fond memories of us salivating looking at those oranges and of course those apams especially when were really hungry balik dari sports petang. MAN! woman... you are my classic humorist!

IRA said...

hahaha. tapi kan, apam tu memang sedap pun... yang suci lagi halal la. yang kat sebelah colok tu kalau makan leh lompat2.huhuhu

Tijah Lawa said...

azreen, tapi kalu asoh tu baru letak konfem aku akan mintak sebijik buat alas perut

acik, kan?? ikan gapi acik pun leh nampak cam siakap stim bilo lapa

huda, antu jawa jadi antu cina? misti kjah kurus pastu kan? antu cina kan ske lompat2...

ticer, ingat tak tokong besar bawah bukit tu? kalu ada function kat situ kita salu beli asam masin keping tu kan? oren aku penah cilok dulu...apam tu...tak berani nok!

ira, dah la kaler tempting kan? pink lagi...terbukak selera tengok!

KV said...

geli lah tgk apam tu kak jah!

cokolat said...

kalo ko berani ko makanlaa... nanti mlm2 ko jgn melalak2 dekat carlos kata ko nampak hantu cina terlompat2 kejar ko okkk!!!!!

**nok.. ada kesah ms aku keje kat security co. koperasi polis punye dulukan... jaga aku kena jager ada satu office ni.. terus dapat surat terminate service ok... sebab jaga kita orang bantai makan limau kat tokong dia... adehlaaaa!!**

sidra kamar aisa said...

makan limau....best

cendawanintim said...

weiiiiiiii, apam tokong pon bernapsu???!!

linn said...

seram pulak aku tgk kak tijah ni. bleh plak ko tingin makan apam merah2 kt tokong tu yea. dah laa gambar header aritu ala2 menggerunkan. (sib baik muka berdarah2 tu dah takde dah.)

tp aku tetap seram laa nok!!

Tijah Lawa said...

kv, mak pun geli gak. takat tengok jer bleh ler! wakakaka

cok, giler mkn limau pun kena terminate ke? siannyer jaga tu...hhahahah

sindra, dapat makan sekotak lagi best!

cend, abess!!! mak manusia biasa nyah!! ada nafsu gak...

linn, ko kena biasa2kan diri dgn mak nok...mak mmg unpredictable. haahaha.

SeptemberSebelas said...

TijahLawa,

Nanti topekong tu nyanyi lagu "Pulangkan".. tak pasal2 kena cari apam pink lain wat ganti! Haha

BudAk hijAu said...

tak gamak nak makan kak jah oiii!!! :D

Ungku Nor said...

datang rumah den la kalau dah lapar na..

heh heh ;p

Tijah Lawa said...

sept11, aku masih konfuse asal nama ko semptember11? kalu topekong tu nyanyi "pulangkan"..aku balas blk "ada aku kesah?" wahahaha

budak hijau, aku tau..sbb ko ske apam kaler ijau kan???

k.ungku, kalu ko ada buat nasi lemak aku konfem singgah kak.

SeptemberSebelas said...

TijahLawa,

Jangan kompius. Nanti aku tukar nama dalam surat beranak ek..! Tunggu!!!

Tijah Lawa said...

sept11, ok...aku tunggu. hahaha

Anonymous said...

perhhhhhhhh..apam sonyum tuuuuu!!!cicah lak ngan kelapo paghot...sangat la setapppppp!!

-acu-

Tijah Lawa said...

apo la kau...apam pisang kak kam laie best. eh..dio kek kan? bukan apam...silap lak!

Mrs Maznan said...

huhuhuhu..jah..oh jah..

Tijah Lawa said...

apo deh????

Mummy Cool said...

hahahahaha.. kot ye lapar pun agak agak lah yang oiiii.... kekekeek...