Nov 19, 2008

siblings!

akak ada 4 beradik. tapi jarang akak citer pasal abg akak tu kan??
.
ok. nama dia johari yusof. org panggil dia joe. dimanakah joe jambul? wakakaka!! mampos aku, bini dia baca ok!!! anak sulung...merangkap lelaki tunggal dari 4 beradik. dilahirkan pada tahun 1971 (kalu tak silap la) dan merupakan anak yg agak manja semasa keciknya. walau disebat, walau dilibas...apa yg dihajati tetap dapat. caner akak tak stress uols? antaranya adalah :
  1. reket badminton yonex yg sangat ringan + shuttlecock ori (1 tabung ok!). lengkap dgn kasut Badminton Master keluaran BATA. perfect!
  2. basikal BMX masa sekolah rendah
  3. basikal racing masa sekolah menengah
  4. tusyen di Mr. Rai (tempat tusyen mahal, popular & ada ramai awek kaya + cun didalamnya)
  5. dibenarkan bermain mercun di mlm raya sedangkan akak dapat bunga api cap kucing saja.

ada byk lagi sebenarnya. tapi tak kisah la kan, akak bleh accept lagi. cuma dlm byk2 tu, yg paling menjadi kedengkian akak kan...

nihhh!! paling tak tahan nihhh!!!! umo setaun dah ada gambar studio secara solo okehhh!!!!

lihat betapa beliau feeling comel disittew!!!

sedangkan akak (pic atas) & adik2 akak (pic bawah) nan ado!!! maka bergambar sajalah kami seperti ini seadanya. dalam rumah je plak tu!!! backdrop adalah tikar getah yg berkedut seribu.

aji usop tak adil taw!

nok!!! korang ni tak reti la nak pose2 senonoh sket kan?? dah la kite takde gamba studio!!!

35 comments:

♥.misz luna.™ said...

huhu...
begitu la hendak nye bile jd anak laki tunggal dlm famili...

sm mcm abah huda...
die je sorg laki dr 4 org..anak ke3..
mntk ape...sume nk..sume dpt...
mls jln..
akak yg sulung la dukung kn...
haha..

biase la tu klu rmai pmpn..
huhu..
chumil je kak jah kite ni ms kecik2..


p/s:seb baek abah huda xde blog @ bc blog klu x abeh la den...

lupakanje said...

errr...ngkorang rasa centu ke? kalu tunggal pompuan sorang, ato laki sorang, segala aper mintak dpt, dan segalanya dpt yg istimewa bandingkn yg lelain?
Ye..sesetengah mak ayah layan giteww ler kan.. tapi klu mak ayah tu ada sorang jer anak pompuan dan sorang anak lelaki...err errr...camner ekk nk kata mana lebih dpt spesel??
Rasanyer kan jah...klu ada sorang yang aaawww, tentu lebih spesel lagi layanannya..sbb, payah nak carik jantina blurr centu dlm adik badik.
tapi acik bukan nak ampu ler...walupun amek gamba kat dlm umah belatar bakangkan tikar getah kedut 13 (acik mang suka nombor nih..cam Pak Lah..) gamba kau, tetap jadik gamba pojaan hatiku jah..pecayer lah.
gaye ngko yg ala2 top american model Tyra Banks, mana sama ngan gayer abang ngko yang duduk teletak centu ajer..!!!

Ungku Nor said...

perghhh..posinnggg..

Maya Karin pun kalah laaa ;p

azreen said...

kj...wah kuar gambar2 lama ek sonok la tengok...ko posing cunnn....hehehe

IBU KUMBANG said...

aku nak gelak gambar ko tu, apasal hah kalu dulu2 nak bergambar mesti ada bunya! kih kih!

bungaditepijalan said...

tehehhee.
anak lelaki sorg.
mmg di manjakan.
mcm abg saya.
bongsu lelaki.
lg truk manja dr saya.
selalu bikin saya jeles.
tp skrg dia yg jeles ngn saya.
hauahuahauhaua

K.Jah said...

huda, wah!!! kutuk abah sindri nampak? hahhaa..tapi bila lg nak kutuk2 manja kat ayh ye dak??

acik, ni yg rasa cam nak peluk ko ni cik. etlis ada gak org sapot gambar tu...ingat senang ke nak ejas tu. mak aku dah jeling2 jer takut pasu bunga dia pecah kak!!

ungku, bakat smolajadi dr kecik tu kak. 1 menet posing namo eh!!

azreen, dulu cita2 nak jadi model tapi tak cukup sipat la plak. tinggi 155 sajork.

ik, tu la cara2 nak menambahkan keayuan aku. gambar tu siap kasi kat budak laki skolah sebelah tu....ko jgn memain!!!

bunga, tapi jgn risau, manja org laki ni tak lama. pastu esok2 dia leh manja ngan bini dier plak. kita ppuan ni leh manja ngan mak sampai mati...hehhe

marinahunny said...

heheehhee hiiiii...seramnye header k.jah...

Ungku Nor said...

mak aiiihh..posing semenet?
aku cuba posing muka tensen 3 seken pun dah macam nak teberak je rasa..ngko selamber je buleh tahan semenet?
dasat woo..
diba pun takleh buat woooo..hahahaha ;p

kira mang sinkronais la dengan otak kau kan?
otak semenet.
weihh..hari ni megi goreng giant, jooommm!!!

susu dalam botol said...

gambar 1st sgt klasik kak ;)

Mrs Maznan said...

KJ, kecik2 lagi ko dah pandai posing2 ala2 diva!

hOtMaMa said...

mak pun adik beradik sorang jerk lelaki noks... manjanyer ya ampun... boleh wat kak long dia meroyan kengkadang...hihihi.. aku ler kak long tu.. ahaks! pas tu nak apa jerk, mmg kompem dpt ok..
kak jah... tompek tusyen abang ko sama la dng aku dulu2 kat Mr. Rai... Mr Rai yg ado kodai kain tu kan...hahaha... tp masa zaman mak tusyen kat Rai tu dia dah pencen jd cikgu... anak dio bapak handsome eh...hihihi..

julietchun said...

Mana nak cari bekdrop tikar getah kedut 1000 weii? Kat studio takde. Aku sokong Aji Usop yg kreatif n inovatif.

ita.itu said...

anak sulung mmg sume spt..serba batu gitu.anak bongsu pun sama nok

KV said...

mmg anak sulung menjadi pujaan dan manja. Contoh nya abang long guwe! Walopun dah bercucu bagai, tetap gak manja!

linn said...

ok laa tu kak jah. walau tak gambar studio, tapi tetap ada bunga sejambak kt tepi ko tu. siap duduk kt side table lg kan. kalo ari biasa mau kena marah kalo main duduk2 kt meja kecik tu kan???

SeptemberSebelas said...

K.Jah,

Memang zaman kita kekecik dulu mesti ada gambar depan T.V klasik beralaskan "Alas TV dikait sendiri". Ni yang rasa nak carik balik gambar lelama nih..

acen1010 said...

aku sorang pempuan.. tapi biasee je. takde apa pun stimewer?? ishh... tak adil betul!!

K.Jah said...

marina, takut la...takut la...

ungku, ko ni asik ajak aku makannnnn je kan kak?? tunggu la ko buat paprik dulu...aku dtg umah!

hidd, gambar abg aku tu??? huwaa!!! jgn la pujiiii!!!

mrs. maznan, well...talented gittew. hahahaha

hotmama, a'ah. rai yg ado kodai kain tu. giler kayer sumer bisnes dia nak buat. keta sewa pun dia ada taw. anak eh ensem?? yg mana ek?

juliet, asal ko salu bangkang aku ah??? ko sajer kan??? :P

ita, tu ah..yg tetengah la mangsa kan??

KV, wuishhh! dah bercucu pun manja cam melampau je bunyinyer ttuhhhh..

linn, ko tak tau. tu pun sazah jamilah dah buntang2 bijik mato eh dah aku dok atas tu...

september11, tv tu itam putih tu. tu kaver jer...bleh bukak cam lemari. hahahaha..skrg mana ada.

cen, lu pekabar minah??? lama tara dengar cer???

hOtMaMa said...

ha'ah... rai mmg gilo kuaso..hahaha.. semuo bondo dio nak meniago..ahaks!
anak eh ado 2 org jo, yg nombor 2 tu la... namo eh rakesh... dulu handsome persis shahruk khan gitew.. skrg dah jadik pondan noks... siap ada butik pengantin kek ampangan... jng gilo2..!hahahaha

K.Jah said...

tu la..sib baik kodai yusof tu ado jual karpet. kot tak misti rai pun nak jual karpet gak. rakesh dah jd pondan nok?? isk! mak nak jejak kasih blk lah....

cokolat said...

waaa.. aku nampak perot adek kooo!!! gambor takde ke yang nampak perot jugakkk??? nak tengokkkkk!!!!

K.Jah said...

ade..nanti senang2 aku scan kasi ko tgk aaa..sangat seksi taw!!!

siggplus said...

abang sulung saya pun ada gambar studio macam tu. sebijik. dan paling tak tahan, dekat meja tu ada kek!

dan kami semua? gambar atas keta n atas kusi buruk dalam rumah je

♥.misz luna.™ said...

haha...bkn kutuk lor...

sbb abah dpt lynn istimewa sgt..
anak laki sorg la kte kn..

huhu..
nnt kak jah upload la lg gmbr lm2..
nk tgk ag..

huhu..

Teacher said...

When reading BanJoe's story... I must terremember time when we mandi sungai belakang umah atuk kak jah kat Ulu Bendul... Memang happening bila kita mandi bogel and BanJoe was always there to take care of us... ermmmmm TAKE CARE OF US?? wakakakakakaaa.. Woii...aku tahu... yang tunjuk perut tu shija kan??? shana yang maintain tengok camera tu... betul tak betul tak?? we grew up together kat Sawah Lebar... wah!! akak suka reminising ni

K.Jah said...

siggplus,kesian kita kan?? mid child crisis gittew. ada kek?? lagi melampauuuu!!!!

huda, ada byk lagi gambar nih.. tgh pulun scan. tunguuuu naa...

teacher, kelakar kan? kita mmg salu mandi bogel dulu. tak kira la, kat sungai ker, laut ker.. ingat tak kita tukar baju sama2 satu toilet kat PD dulu? wakakaka.. best! tapi kampung aku mmg syok kan?? ada sungai & perigi!!!! haih! i wish ada gambar kita dgn anak patung ko yg sebesar baby betul tu...

sheila said...

yolah kak..
den sebagai anak yg ke2 pun ado gaklah teghaso cam dianaktirikan oleh makbapak kandung den..

along den ado yo gmbr meniarap dlm studio apek kek somban tu..tp den..haram..gambar melalak duduk ateh kosi adolah..x glams langsung

along said...

kj,mungkin sebab dia anak sulong kot....tapi bila kj dah kuar budget dah lari,x leh la g amik pic dlm studio,skang kj dah besar leh la g amik pic bnyk2...ape pun kj teta anggun..k..

Umie said...

wahh...ko kecik2 dah posing ayu gitew erk???

K.Jah said...

sheila, meniarap?? makno eh laie kocik la dr joe?? takpo la...tu yg aku gilo publisiti buh gamba studio kek header tu. joe takdo blog. takpek deh nak eksen2 cam den doh. hahaha...

along, tu la...aku kuar bajet dah sah2 lari, sekali budak 2 ekor tu kuar lagi...lagiiii la bajet nunnnnn jauh meninggalkan kami. huhuhu

umie, kan?? sampai ke tua masih ayu kan??? wakakakak...

Anonymous said...

huwaaaaaaaaaa 2 hari tau line tenet n tipon unisel prob.kono sambar potir tekau!tak pek nak nengok blog ko!sekali tenet dah ok mak nampak gambar comel mak,ahaks!sangat somel n cute mak time kocik2 dolu gupenyerk!hinsh2..aah la!baru prasan abang aku pon cute cam aku gaks!yg ko lak elok lak muek duduk kek mejo kocik tu kan,hahaha.

*kak ayu!yaaaaaaaaaa betollllll!!yang tunjuk perot tu shija.shana yang tongah melopong tuh!wahkahkah..tah apo yang dipikir dek shana pon weolls tak tau uolls.aik!shana,ko dari kocik pon dah start stress ko!ko tengok aku ngan kakjah ceria sajork!stress2 ade kamik kesah!muhahahahahhahaha

-acu/shija-

Teacher said...

Shija... kak ayu tak boleh lupa mana satu shana mana satu shija.. we grew up together. Kalau kita jalan2 and ada orang salah tegur mesti kak ayu betulkan. Kak jah kau ni memang dari marin ceria unlike the best friend dia ni. Makin tua makin stress and I know shana pun sama kan??? Kak Jah.. apakah rahsia tidak stress... Care to share with me... make an entry just on how to reduce stress buley???

K.Jah said...

acu,
patut la ko ontokkkk yo. ingatkan ado org dtg merisik. wakakaka
comel ke ko nok? tu blm lagi aku buh gambar ko & cana botak lagi kan? agak2 sanggup tak terima cabaran nih??? kok nak aku bleh scan. hahaha

ayu,
rasier ceria? hv a good sex! wakakaka!!! jawapan yg tepat kan?? alaaa...aku tau la jawapan caner yg ko nak...i got siksens maaa!!!

Anonymous said...

kan kan kak ayu kan!.dulu ayah ibu slalu bawak kitowang gi umah akak.best ooo!ado surau comel,ado pokok rambutan.sojukkkk jerk lepak2 kat luar umah akak,sgt sronot lepak ramai2.

*gmbr aku mo shana botak?mak ok je nok!mak rase cute jerk gambar tuh pe!mak ske jerk nok,kok dah comel tu nok,botak pon dipandang somel nok!gituuu..muahhaha

-acu-