Dec 31, 2008

3 pilahdelphian in bangsar!

dulu dia ketua samseng kampung melang...
.
sekarang dia ketua blok B suasana sentral...
.
sebab apa panggil dia ketua blok? sbb tokei Kabul Cafe @ Sooka Sentral (KL Sentral) kamceng giler dgn dia. tokei tu siap pesan..."if u kenot kam to kabul...then kabul kam to u" (sila geleng2 kepala masa sebut nih). kabul @ kodai mamak tu siap buat delivery svc hantar makanan sampai depan pintu ok!!!!
.
mesti korang tak paham apa cer kan?? ada mak kesah?? hahaha!!!
.
takde la. ekceli mak ke KL semlm. jumpa kawan lama mak, aza @ norhazamimah yg dah 17 tahun tak jumpa. giler lama kan? few months back kitorang terjumpa balik secara online (thanks to facebook) dan kendian kita decide utk buat small reunion sekali dgn ticer bai. wahhh!!! seronoknya diluar kawalan!!! citer semenet, gelak patplohlima menet. mim laa...gelak kuat giler sampai gegar2 badan! mcm disampuk hantu yushida ok! hahaha!!! apa2 pun cheese & garlic naan + tandoori tu mmg sodap!!! nak2 benda manis cam susu tu. pergh!! ticer 4-5 kali climax masa ko gi dapo temtu ko tak tau!!! thanks mim!!!

muka hepi lepas kabul janji nak hantar naan depan pintu. cheese naan + garlic naan + raisin naan. syabbbass!!!
naaaannnnnnn!!!!! mak feeling berada di kashmir nih!!

lepas setelkan bbrp urusan, kitorang ke bangsar village plak. mim ajak buat dosa besar. mak tak nak subahat tau!! tapi diorang seret gak mak masuk sini.

Theobroma Chocolate Lounge

"tij, cubo duduk ontok2 kit. mano kau nak lari?? den dah child lock pintu tu!!!" ticer said disambut dgn golak bosa mim ala2 penculik dlm drama gerak khas...

kesian wanita pemalu kat blakang tu kan?? dah la kono child lock!!

dan mim order nih!!!

german strudel, chocolate affair (fondue) & pie (apo namo eh tah...mak lupo)

ni mak nyer ms coco mocha. bedonyut2 kepalo mak lopeh minum ni. ado lotak ganja ko gek eh??

"cenia caro eh haa!!!" ticer menunjukkan cara2 mencolup stoberi kedalam fondue

osah sodap eh kan?? sampai lolap2 mato acik hah!!

kono komplen nih. apolak oren mo stoberi yo option yg ado?? apo la salah eh bagi nangko ko, cempodak ko, limau abong ko...

saya adalah one happy customer!!! time ni ticer dah mabuk todi...ehh!!! mabuk coklat. golak dan golak dan golak lagi!!!

tapi kan!! satu benda ni buat mak rasa pelik sikit la. ada segerombolan perempuan muda kat situ semlm (dlm 4-5 org). semua MELAYU!!! kat luar masa jln cakap biasa jer tapi bila masuk kedai makanan omputeh dan memakan fondue tiba2 diorang tak cakap melayu dah. sumer pakat spiking slang london!!! wakakaka!!! kitorang gelak tak hengat sampai sumer org pandang!!! sebab apa?? sebab kitorang cakap noghori pokat kedaung versi pilah...loud speaker plak tu!!! ala...apa nak malu!! kita kan sedang berada di malaysia!!!

akhir sekali...cintailah bahasa & etnik kita!!!

oh yer! once again! thanks mimah for the 1st class treat. (laaa...apo tijah ni, kojap cakap melayu kojap cakap omputeh)

33 comments:

Ungku Nor said...

lopeh ni ekau bawak la den poie kek situ pulak.
den tak ponah laie masuk lonj..lonj..nih..;p

Weed and Bandages said...

amboih tijahhh.. enjoy nampak.

(aku kalau type kat sini mesti nak peramah ala ala tijah!)

semoga tijah dan kawan2 lama heppy ok!

malam malam new year tijah p tengok bunga api kah?

adibah said...

TijahLawa,

Cuba letak tikuih plastik kek ateh mejo bebudak melayu tu.. macam2 dialek keluar agaknya. Ekekekekekekeke.

cokolat said...

patutlah aku mcm ada bau je dari cm ni yang ko berada berhampiran aku..

ehh... cis naan mmg sedap okay!!! yang ko makan tu sejibik mcm dekat mamak semua hse punya... heven kan? kalo aku harus 2 keping setengah aku balun!

adex sayang semua said...

kakkkk jahhh jahhhatt...
tak baikkk oooo...
hilang diet adex...hancuq!!

sedappppnyaaaa...nie yang bertambah selera makan, nafsu melonjak2..arrgghhh

sheila said...

yo..
silo jgn lupo asal usul..
nasib baik akak smpi bangsar still ckp neghori..dibuek eh tukar ckp org kl..mmg den losing yo akak ni..hehhehe

HappyIrfa said...

salam kak tijah..
sedapnya stoberi cecah cokolat.
hepi nu yer..

Amy Maznan said...

sodap nyer coklat2 tu jah..teringat aku kat pn coklat..winduuuuu..

chronicles of angelzz said...

noxx n3 uollss kali ni i bg anugerah oscar gtew...
cozz n3 ala2 filem yang menang award yang mana haruss di diest 2-3 kali baru paham kahkahkah atai iolss yang lembap???

apa2 pown stroberrriiii cokollattt memang meletopssss ala2 puan cok gtew...

muadzlife said...

alaa dan makan cekelat...apo laei..tukar slang lar...

sodap bonar lak ko snap gamba tu jah oiii...tingin bona ghaso eh

Tijah Lawa said...

ungku, buleh...ko bawak den pi papparich dulu. hahaha

ms.weed, tijah tgk bunge api kat tv jer. tijah dah tuer...x larat nak diri lama2 tunggu countdown. wakakaka

deeb, tu la tu. silap2 sekampung nkooo....

cok, mak ske garlic lagi. nanti kite gi kat mamak semua hse tu yer? lepas soping2 tudung ker...

adex, coklat kan penaik selera & nafsu?? hahahahaha

sheila, mak mmg tak penah lupe asal usul nok. mmg penah cakap nogori ngan org vietnam per. dah tu dia x paham english...

irfa, hepi nuyer too...mmg sodap stoberi tu. try la..

amy, tu la. aku time makan tu pun tingat kat dier...hahahah

angelz, hahahah...payah ko nak paham?? takpe la..baca slow2. stoberi coklat mmg merembes kan nok?????

Tijah Lawa said...

muadz, apo laie...terai la. buek sindri kek umah pun buleh!!! cicah mo beskut marie...

KV said...

mek tak gheti omputeh jah oii. Mek kecek klate sokmo.

afiq said...

huiiiiii "dose besar tuh" x bley bla.....meleleh sgle ayer ni ha...slurrppppppppppp

iina said...

uihh heaven makan stroberi ngan coklat heheheh.. bebudak tu perasan poei london kot.. kalau den ado mau gak den tanyo.. ponah poei ko.. den ddah 5 kali poei ddah takdo de cakap gitu pun muahahha time nie ler den nak eksen

Anonymous said...

jah...budak tms takleh join ko..namo kazen den yushido pun disobut2

Aza Hisham said...

hahaha... lambek sket nak komen... pagi tadi aku baca dgn asben... berdokah-dokah dio ketawo okehhh....

nok, tadi aku menyucikan diri kek slim wel selopeh buek doso semalam.. hahaha... naik sekilo!!!
consultant tu tanyo aku makan apo? aritu dah elok turun 1.25kg!!! muahahaha.. aku membisu seribu bahasa melayu... kahkahkah...

anyway, thank u so much my dear friend for creating the blog for me (haaa... tu dah ado ala2 skipping london)...

miss uols so much and look forward to seeing again (kannn... mabuk coklet tak abih laie.... ;P)

Cakap Kosong said...

apasal ko tutup muker ko nokkkk...cam buat salah jer!!!!

jane said...

salam tij,

ya Allah....sedapnya ! JELES!!

cendawanintim said...

len kali ko kena ajak cok sekali layan cokelat...baru lah giler cokelat!!

**paling syiok, ko kena pakai baju cokelat luar dan dalam!!

Tijah Lawa said...

kv, takpe..selagi x jumpa original mat saleh, kecek jer la kalate tu...xde masalah punyer.

afiq, tu la...sampai niari rasa berdosa tu tak ilang laie hah!

iina, biaso la. ntah2 paling oversea pun ponah pi penang yo. wakakaka..

lela, hahaha...ko tau tak pasal cito antu tu? takpo sok jumpo den cito...

mim, tu la tu. osah poning eh semlm seb baik den tak telopeh drift sampai ke melako. osah beganja eh fondue tu kan??? blog br amacam?? dah makin teral nmpak eh tu...rajin2 update yo??

ck, mak tak niat nak tutup muka nok. diorang tu yg tak bagi mak capap lebih2. wahahaha

jane, mmg sodap kak. seriyes!!!

cend, luar dan dlm? maksud ko baju dlm ko?? wakakakak...

cokolat said...

soklan terakher.. apsal gbar bertigo tu ekau nyuruk? suko naa macam tu kannn???

Tijah Lawa said...

cok. isk!! ko masih tak pecaya lagi?? kan mak ni pemalu nok!!!!!

KAKTINY said...

wah wah wah... stoberi cicah cokolat.. ala2 kisah cinta siti - datuk K.. hehehhee..

cintailah bahasa & etnik kita.. betui kak.. betui.. baguih betui.. hehhee

Teacher said...

Hey hey tij...
We had such a wonderfool day hadn't we? In my blog i wrote after 15 years which it has been 17 years instead...Apelah ticer tak pandai kira2. Sia sia masuk Mrms muar kan?? malu cikgu hanafi and cikgu maths yang lain dengan I ni.. Itulah.. memang best kabol's and i hope to dapat hang out dengan perempuans yang giles ni.. man.. aku rasa bengong sekojap after makan chocolate and gelak tebelahak tu... Balik terus murung pulak sebab pening kepala.. tapi i memang ada syndrom murung ni dari dulu lagi kan.. anyways.. lovely entry and maluk ah!! gambar I posing sorang2 kat situwww.. thanks a lot and I hope you like the poem i wrote about that day...you guys memang lovely friends betul! you made my day!!

lunaticg said...

salam...
sedapnye makan roti naan...
Selamat tahun Baru 2009. semoga Murah rezeki dan dipanjangkan umur.

Tijah Lawa said...

tiny, stoberi cicah coklat mmg best. tapi aku rasa kalu nangka cicah coklat pun best gak kot...

ticer, ya lor...last jumpa mim masa form 3 per. time kita sama2 kena denda lukis mural kat toilet tu. tapi mmg best kan?? cantik jer toilet tu...tak tau la ada lagi ke tak skrg nih. best giler aritu. aku pun sakit kepala lagi sampai esok hari. ko sindri tgk kan keladak ms coco mocha kita mcm mana? wakakakak!!! stone beb!!

lunatig, naan mmg feveret mak. slmt tahun baru 2u2!! :)

azreen said...

jah...wah bukan main lagi ko bergelak sakan ek....sonokkan sekali sekala jumpe kekwn lama....bila la turn aku pulak nak jumpe ngan ko nih nok....

Tijah Lawa said...

reen, malasnyer aku nak taip nama ko panjang2. huhuhu. ko belikan aku tiket 2 hala. esok gak aku dtg sana bawak coklat...wakakakk

Shifu67 said...

makan stroberi cicah coklat ni.... pak misainya tak de ke?

Tijah Lawa said...

shifu, pak misai ade. budak2 waiter yg layan kiterang kat sittew! huhuhu

Anonymous said...

waahhh!!best giler makan colop2 bagai uolls!dapek den bayang an ghioh eh masing2 bilo dapek bejumpo yo tak,kihkih.

-acu-

Tijah Lawa said...

mmg ghiohh!!! org pilah masuk bandar la kato kan....