Dec 12, 2008

masa balik aritu...

tijah dah sampai sbn dah. penat tuuuu...
.
tapi takde la sepenat time nak balik kampung aritu. jam giler ok...kalu gerak sikit2 takpe gak, ini kejap2 stop...kejap2 stop. keluar2 jer dr R&R tapah terus traffic cam lahar sampai la ke gua tempurung. ada accident rupanya. 3 bijik keta sekaligus. pastu kat tol jelapang sekali lagi jam. yang sakit ati tu...dah tau ko pakai cash/touch n go, takyah la gi menyemak kat lane smart tag pastu terhegeh2 nak cilok masuk kat lane ko balik. kan ke menyusahkan org lain tu? hishhh!!! tak paham betul la gaya pemanduan org2 kat m'sia nih...

sian carlos sakit2 kaki tekan clutch yg keras tu. tu la...akak offer nak bawak tamo. ada ke patut disuruhnyer akak dgn cem tido jer. wakakakaka...(ada unsur penipuan disittew)

sodap ehhh lolapppp!!! budak ni jugak yg bahagia kuak lentang sensorang kat blakang. siap tilam tu...

lapar. menu apa ada bang?? nasi goreng ada, mi goreng ada, kuay teow goreng ada. sekali nampak ada menu cam special sket. wakakakaka...musim tengkujuh ni bawal je ke yg ko ada bang?? goreng je plak tu. kot la stim ke, 3 rasa ke, sambal ke...best la jugak. tapi takpolah!! goreng pun sodapp!!!

p/s: to EJ...sorry nok, tak sempat mak nak berskendel dgn cheq tuari. mak bz giler ke sana ke mari. tapi takpe, insyaallah kita jumpa jugak nanti. mak salu jer blk penang skrg nih. sbb mak baru je beli eurocopter tuari. huhuhu!!!

18 comments:

en_me said...

anak baghu soghang memang bahagia tido soghang kat belakang.. cuba bayangkan kalo anak lima oghang.. ehehe, salammz akak tijah lawo tewwww

afiq said...

wahwah... siap ken batik bacin omak eh....tuh tongah songkek la tuh mkn dging banyak bona? x bwk blk papo ko...

Anonymous said...

wiiiiii aiiii..sah panjang eh jam kan!welcome back nok!!haishh,nengok cem tido cam nak polok2 lak gaso eh!

*nak la nengok menu ghayo ko kat pineng nok!

-acu-

Desert Rose said...

Slamat berkenalan Tijah. Ko mg sewel. Bagus gak aku taw ada lg pompuan sewel kt dunia ni selain aku.....

azila said...

welkem bekkkk kak jah!
ekekeke

sheila said...

nasib baik jalan balik dr kl-somban x songal cam jalan nak gi penang tu..kot tak harus gak den kuar keto menapak balik somban hahahha..

Mrs Maznan said...

welcome back tijah lawa! we MISSSSSSSSSSSSS you! :D

cendawanintim said...

nok, eurocopter baru beli nok...tumpang dua kaki!!

Cakap Kosong said...

nokkkkkkkkkk..aku ingat ko dah pencen.

Tijah Lawa said...

en_me
kok anak 5 den boli bas yo lah...baru boto geng bas skolah namo eh. wakakakak

afiq,
takdo bawak apo2 tu. bawak porut yo...

cija,
menu biaso2 yo. rondang ayam, dagen samo ketupek paleh

desert rose,
salam kenal. biaso la...penulis mo pembaco misti la samo2 sewel baru panjang jodoh eh...

azila,
mekaseeyyyyyy!!!

sheila,
takpo..sompek la singgah pekono nasik lomak power kek nilai tu dulu.

amy,
miss uols tooooo....

cend,
bleh. ko nak pegi mana?? wey...air sana dah surut lom??

Tijah Lawa said...

ck, aku ada lagi la...ko tu yg separa pencen. wakakaka

@LiYaNNuaR said...

mak aiiih.... bapak jem daaa... sgt menguji ksabaran nehhh...

azreen said...

Jah...wah power ek ko skrg dah beli eurocopter lagikk....hehehe

so apa lg ko cepat2 la datang sini...ko kata nak ikut aku gi nude beach kan...muahahaha...

azila said...

eh,ada eurocopter kah??bole bisnes ni kak jah,time2 raya salu short bas blk kg,so bole la buat penerbangan pegi blk nih,dpt la tmbh vogue kak jah oiii!hehehe

Tijah Lawa said...

liyannuar, tu yang mak bengang tuh...

azreen, syyyy...ko jgn ckp kuat2 pasal nude beanch tuhhh nok! tu rasier kerajaan tuhhh...

azila, tak pat mak nak bagi tambang murah cam airasia der nok! eurocopter mak lengkap torpedo okes...keselamatan terjamin gittew.

chronicles of angelzz said...

akak susah laen kali bwak siren polis ke ambulans ke tue jlan very der jam bagaii pasang jer kuat2 hah konpem cpat smpei hu2...

Tijah Lawa said...

angelz, ape ko tak suh akak bawak van jenazah sajork? wakakaka...

Pyanz said...

Bawal goreng tu kat Sg. Dua ke?