Dec 2, 2008

otak semenet...

sms masuk...
.
"jah, den dah order megi goreng extra podeh. ko nak minam apo?"
.
poning tul minah ni. akak baru nak rilek2 buh bedak, buh gencu sambil humming lagu teacher's pet, dia dah order megi goreng. dah la tak tentu arah akak bersiap. kelam kabut start enjin terus drift ke giant selaju2nya. kat parking skali lagi sms masuk.
.
"jah, megi dah siap..."
.
ko ni kan!!! ske buat aku nebes taw kak!!! saba la...tgh carik parking nih. sampai2 je tengok megi goreng basah + limau suam dah ready atas meja. hehehe!! tunggu apa lagi? balun la!!! tapi mmg sodap la kak. mekasih yer blanjer!!!
.
pas makan kiterang masuk giant plak cari cendawan. nak buat sayo campo pastu alang2 chep diva dah ada, akak mintak resepi paprik tu skali.
.
"alah sonang yo! sos cili + sos tiram. campak'an daun limau purut kit. dah siap!!!"
.
cam tu je ke? so, akak pun beli daging sket...balik tu terus try!!!
.
jadik uols!!! paprik daging tijahlawa. carlos kato sodap!!! mak ske!! mak ske!! mekasih cheppp for the recipe!

ni sayo campo. atau nama omputeh dia Mix Vege & Mushroom With Oyster Sauce In Chicken Stock. huhuhu!

25 comments:

Cakap Kosong said...

tapi tak leh lawan paprik yg ko capapkan gambar aritu..........meleleh mak tgk!!!

Tijah Lawa said...

nok, tu paprik sifu tu...aku lom bleh lawan tokey lagi. tapi rasa dah nak dekat dah. huhuhu

cendawanintim said...

ko ske sangat guna aku lam masakan ko...

fanatik betul ko kat aku kan..kan..

ngaku je laaaaaaa...

lupakanje said...

memalam ni ko bwak gambar camni...lapar pewot acik jah....

Tijah Lawa said...

cend, aku ske cendawan tu jer...yg intimnyer tu. err...aku ske gak! hahaha

acik, lapar pi cr mamak 24 jam cik. pekono ruti banjir ko ujan2 nih...sodap tu!

sidra kamar aisa said...

tijah lawa, umang cokap eh lak kau kilitt.. meghato poe eh! hak hak

afiq said...

dey...ape nih...wahwah....tijah lawa yek...ekekekekeke

Ungku Nor said...

sonang yo kan?
takdo pepayah nak besorai-morai bagai.

dah..lopeh ni takyah memokak suh den masak paprik laie..hehehe

Jah, kok nak lagi sopan rupo paprik tu kan, daun limau purut tu hirih haluih2. lupo nak bitau semalam.sowii..hehe

tentangseseorang said...

sayo campo = Mix Vege & Mushroom With Oyster Sauce In Chicken Stock

naper ady nampak macam tak belen jer kiri ngan kanan tuh.

Tijah Lawa said...

sidra kamar aisa, umang panjang eh lak ai namo kau. acik mmh cokap..bak cokap express labu sendayan! hahaha

afiq, hahhh!! baru nak mencapap ko? mano kau poie lamo bona nih?

k.ungku, den dah lambek. siek2 yo la sonang. hahahaha...tang presentation den mmg fail.

ady, wooo..kutuk yo?? montang2 akak kau pandai masak kan? :P

azreen said...

wah Tijah ko sering membuat aku terliur ok...smlm masuk blog si cok aku terliur nengok spagetti resepi ko tuh....bak sini sikit aku pun nak rasa jugak....hehehe....tak kira nanti bile aku balik aku nak terjah gi rumah ko....smua2 aku nak rasa...biar aku tercongok kat dapur ko....blehkan Tijah....kihkihkih

Mrs Maznan said...

sedap..sedap..lama aku tggu ko buat n3 masak2 ni jah..rinduuuuuu..huhuhuhu

Tijah Lawa said...

azreen, alah nok, ko kat ostolia tu lagi byk pasta yg ko bleh mkn. ko nak dtg umah aku? blehh..bila tuh?

amy, pasni aku buat n3 caner nak goreng telur mata kebau okes? tungguuu!!

julietchun said...

Paprik ke? Aku ingat rendang takde kerisik, len benar dari yg arituh,hahaha.

Tijah Lawa said...

juliet...wah! ko kutuk kemain kan? cer rasa tengok...harus ko sujud syukur pastu dapat rasa paprik aku taw. errr..ko cam biasa jer buat rendang xde kerisik nok? wakakak

marinahunny said...

wah nmpak sedap tp sddap ke..?? laarikkks!

cokolat said...

nok.. nanti mak nak yang paprik daging tu... ok! heheh... sayor ko buat tu ratah sgt sedap ok!

Anonymous said...

mesti wangi paprik ko tu ngah coz ado limau purut!soghai ko tak masuk an lak?

*aku nampak cili api timbul,perhhhhh podeh malatop kaedahnyerk tu.

-acu-

linn said...

laaa lauk pauk je ke? resipi plissss...

Tijah Lawa said...

marina, kalu tak sedap ko kena salahkan cheppp yg mengajar tu.. hahahah

cok, ko nak daging ke sifut? wey..aku baru beli eskrem tadi.yg 3 kaler tu...ahhhahah...projek!!!

acu, sorai xdo. chep tak bagi masuk. kang masuk kok tak jadi lak..

linn, resepi nasik nak gak ker? hahahah..nanti mak letak kat tepi tu okes...

cokolat said...

eskrem pelangi 3 kalerrrr??? patotlahhhhh..... hahahahahahah!!!! cargasssss!!!

Tijah Lawa said...

cok, seb energy nok! seb eneryyyyyy....wakakkak

Kak Piah said...

den raso mcm dh tinggal komen kek sini..
mano ilang ehh..
takpo la den gagah kan juwo diri den naip skalik lagik..
jah.. cuba ko tepekkan resepi karipap tu dgn penoh keikhlasan..
bkn po... den ni tawon dpn dah Piah di Usia 30an..
keripap pon den tak tawu buek.. sian kan la den ni aa..

Tijah Lawa said...

piah, soklan ko tu ado kek n3 eteh. huhuhu..osah la kau kan.

Mummy Cool said...

yang... aku tak leh tahan tang nama omputih untuk sayur campur tu.. mahu tergeliat lidah menyebutnya... hehehehe