Jan 16, 2009

angin...

tanya sama pokok, apa sebab goyang...
nanti jawab pokok, angin yang goncang...
tanya sama langit, apa sebab hujan...
nanti jawab langit, tanyalah bangau...
bangau oh bangauuu, kenapa engkau kurus...
(sila ke blog kak cok utk melihat bangau/flamingo!)
.
ok dah! tu dah masuk lagu lain...
.
sebenarnya nak cerita pasal angin je. tak tau la tempat korang...tapi area rumah akak angin kuat betul la skrg nih. debu, habuk, pasir habis semua masuk rumah. bunyi plak menderu2 mcm ribut. agak menakutkan lebih2 lagi waktu malam. wind-chime buluh jiran atas ni pun dah tak sedap dengar lagi dah. semua stok bunyi klung-klang klung-klang kelentung-kelentang mcm kena goncang. kuat giler ok!!! kalau la rumah akak ni atap nipah...misti dah terbang.
.
errr...korang dapat bayangkan tak tu? mcm mana nak explain ek?? akak dah try snap figura2 yang ada efek ditiup angin tapi semuanya kurang meyakinkan.
.
takpe. korang imejin mcm ni je lah!!!
.
terlampau kuat sampai kain buleh tersingkap! seriyes! akak tak tipu. tak caya tanya zuera sbb dia duduk sini gak.
.
oppssss!!! akak nak gi tukar seluar lah. bahaya pakai skirt nih.

20 comments:

Ungku Nor said...

ko kan ske pakai boxer..apo nak kisah tersingkap tersingkup bagai..;p

kek rumah den pun bunyik angin dah macam bunyik puntianak..huuuuu..

zuera said...

kalau kat rembau pun angin sure kuat mcm kat lavender kan..

kakak saya kata, kalau org yg badannya kurus cam lidi, sure dah melayang..hahaha..

tp best apa..sojuk yo..
sampai ke tulang hitam sojuk ehh..

MasNurin said...

Panggil manja bole? Umah aku tepi sawah padi tapi tingkat 3 lah. Ko bayangkan macam ner rasanya bila angin bertiup. Aku rasa macam ada pontianak cakar sliding door sambil mengilai2.Masa aku p yoga ari tu, cikgu aku cakap nasib ler kita2 ni bukan kategori kurus kalu tak sure melayang. Kat perlis ramai orang main layang2. Lagi satu kalu umah ada windchime buluh tu, mesti syok jer dengar bunyi macam angklung yang gemersik.

tentangseseorang said...

kak kan setiap tahun memang camtu??
ada musim yang angin kuat giler.

Ms.Lilies said...

hahahaha.....bilo laie nak menyeksi kak tijahh oiii....time2 camni jelah kan....

cokolat said...

motip??????????
flamingonyer akuwww!

azreen said...

nokk....syok tau sesekali kene tiup angin gitu....dah macam model tgh ambik gambar apa beb.....kahkahkah

julietchun said...

Kat sini pun angin kuat gak sampai abih ler terbang duit dlm bank aku,penangan angin raya cina.

Amy Maznan said...

tijah manja....nape x tepek gamba jah yg pose mcm marilyn monroe tu?? kelip2 mate..

lupekanje said...

ha ah Jah..kat sinipun diorg kata angin kuat...acik tk rasa..sbb tingkap kat puncak kayangan ni salu tutup..klu tiup arah umah ni...mayb leh dengar dengung anging tu... chime buluh acikpun tk dgr bunyik...ke dah terbang jatuh ke bawah..heheh..balik kang acik gi nengok.
maen lelayang la taim angin kuat ni Jah...besh.

chronicles of angelzz said...

wahhh angin iolss suka suka suka...
boleyh posing2 ala2 marilyn monroe...
hu2...
umah iolss tingkat 9 haruskla tiap2 ari berangin kekadang ader burung sesat masuk umahh uollsss...

Tijah Lawa said...

ungku, dah tu takkan den nak pkai boxer keluar siram pokok kak. huhuhu

zuera, kan?? semlm nampak ada cina tu main lelayang...ptg kang ingat nak pi beli la. best nih

masnurin, montang2 dha buleh ekses laju ko komen kan? hahaaha..kok pontianak cakar sliding maun calar tu kan??

ady, tapi sini mmg salu jer angin kuat. cuma kali ni agak dasyat sket. err...menjonis ker niari?

lilies, tu la tu. tapi kalu berkain batik agak2 mau tak dia ternaik??

cok, rindumu memaksaku menatap flamingowwww..huhuhu

reen, masaklah eh nan ado sapo nak amek gamba aku. huhuhu

amy, gamba aku eksklusif nyahhh....tiada dipasaran

acik, kok blk kang br nak tgk alamat eh ilang la tu cik. lopeh ni poie boli chime bosi tu plak...

angelz, burung sesat masuk?? hahah...rumah uols tempat ternak burung layang2 utk bird nest kah??

||alis|| said...

samalah. kiter baru nak buat n3 angin kuat. ingat melaka sahaja, ops, sampai ke seremban rupanya yer..
akak & encheck carlos, boleh berdiri kat luar rumah malam kang, buat aksi ala2 diri atas kapal titanic, haruslah cem teruja sambil terlopong melihat pama dia bikin itu macam punya aksi. hahaha!

Ungku Nor said...

tapi ko takyah la buek Titanic punyo adegan yg dalam keto eh tu pulak yo?
alaaa..yang pompuan tu taim dah sudah tu, dio tempek tapak tangan eh kek ceromin seat blakang keto tu laa..

den kan apo doh..siaaann kek dak Cem tak paham kang..memacam lak dio kuar soklan speku kang..ekau gak yg meracau2 nak menjawap.

hahahaha ;p

Tijah Lawa said...

alis, tapi tu la. tade ikan lumba2 plak nak tgk kat luar umah ni haa...

ungku, den tau tuuuu...kau memang kan??? apolak berpongap2 berkabuih2 lak dalam keto tu kan?? cer kau explain sket kak??? den tak pandai naaa nih. hehehe

kakpah said...

Iyo boto jah. Kuek amek angin. Boputa-puta. Abih potuo oghang tuo akak pakai. Air halio pun dah bogelen-gelen. Lamo baghu kolua brgh..... ateh bawah.

Eh, kito ni cito pasal angin yang samo ko tak ni. Ontahlah. Tongah poning ni. Angin dah sampai kek kopalo lak dah ha.

Tijah Lawa said...

kpah, tu angin apo tu kak?? makan nangko ko tadi??? tu la...tak ngajak!!!! kan dah podeh ulu ati...

Teacher said...

Apa ada gambar I kat sini ni.. I thought I gave u for your eyes only... Maluewwww la I canni bestfriend!! Peha I nampak besar pulak!

iina said...

Pesal ler pakai skrit kembang.. kan dah terbang2.. alah jah kek sini angin lagik maha kuat pe.. jgnkan skrit.. payung aku dan diri aku pun nak torbang raso ehhh..

sini sapo2 nak pakai skrit sila ler.. jgn kata cam gambo tu lebih dr tu pun ada.. lgik2 time summer yg takde angin tu.. tau2 jek semua separa bogel jemur tongah paneh tau

Tijah Lawa said...

ticer..aisehhh! jgn la malu2. kat blakang gambar tu xde pun ckp "for ur eyes only" wakakakaa

iina, sanun kira ok la. org eh dah biaso. kok buek kek sini mmg nak kono buang daerah tuhh...hahaha