Jan 18, 2009

malang tidak berbau

pagi masa nak hantar cem ke sekolah, masa nak sarung kasut tu. eh! rasa mcm nak pakai high heel lah! tebiat! biasa pakai croc cap asadi saja. lepas cem masuk kelas, tengah2 catwalk menuju ke kereta tiba2 akak terpijak plastik kat tepi tong sampah. akak hilang pertimbangan lalu terus tersungkur disitu.
.
malu gilerrr ok!!! nasib baik tak ramai org. calar balar siku akak. lutut seluar juga hampir koyak! sayangnya!!! baru je beli kat jusco tuari dgn harga rm39.90 (wah! tu pun nak bagitau!)
.
cheq mallluuuu!!!!
tengahari kang kita makan luar je la bang? SIKU calar nih mcm mana nak masak??? (munasabah tak alasan?)

36 comments:

susudalambotol said...

mak ai. byk gak cakaran2 nyaaa.

green apple said...

biasa la beb, tanda-tanda awal seorang model runaway yang berjaya suatu hari nanti adelah tersungkur dulu kat jalan.

tahniah.

anda bakal berjaya!

Eija @ Purple28 said...

alamak...teruk betul plastik tuh..tak nampak ke orang tengah catwalk tu...huhuhu...sian nyer..

kakpiah said...

patotnyer dah jatoh tu ko buat2 jer pingsan..
musti org kesian ..
peh tu bila ko sedar.. ko jgn bangun.. tp ko ngesot..
lg org kesian..
wakakakakakaka..

Abdul Wafi said...

alahai.

sian kak tijah manja lawa ni.


huhu.

get well soon ok. nanti boleh masak paprik seafood lagi.

cokolat said...

motip ko tutup semua muka2 ko tinggal mata je? macam pengganas ok!
muslimah ehh???

ko kena bila tu? makpun baru kena... depan cm!!!! depan cm!!!! kaki mak terpelecok. naseb ada kawan2 sambut mak... kalo tak harus mcm rupa ciku gergasi gugur dari pokok.

nok.. letak minyak yuyi nok dekat calar balar tuuuu...

kakpah said...

HAHAHAHAHAHAHAHA........
Tak baik golakkan oghang yang kono musibah kan, tapi HAHAHAHHAHAHA....
Boghapo inci tumit kasut kau jah.

lupekanje said...

hehehe...moral op the stori..pakai je lah teruih kasut cap asadi tuh...selamat, selesa dan jimat gittew...
(acik insap terus dri pakai kasut betumit nih..)

KV said...

aloha. Kalo mama dina harus cam nangka busuk dah. Gedebuk!!

Tijah Lawa said...

susudlmbotol, haaaaiii! lama tak nampak? mana pegi?

diana, kan??? ugly duckling mmg mcm tu...

eija, sila salahkan plastik. dia mmg jahat.

piah, pastu jabatan kebajikan tangkap aku kan? ingat aku tgh mintak sedekah. ko mmg pandai...

wafi, dah la manja,lawa plak tu? wakakaka...aku sayang kau dik!

cok, malu nok!!! malu...ada org tengok ok. walupun tak ramai. aku penah gak kena depan cm dulu...tumit termasuk celah tiles depan mcD tu. bangang tul...

kpah, ko jgn kak. kono ketulahan kang...haaaaa...(den mintak2 kau tergunting tangan maso main racik2 koteh mo anak murid ko kak) wakakaka...

acik, pakai tu buleh cik. tapi kono berpijak dibumi yg nyato la. sey aritu jln menonong mendado...tu yg kono tu.

kv, haa..nasib baik jari jemari mak tak seliuh. kalu tak caner nak update blog? hahaha

Cakap Kosong said...

biasalah nokkk...skali2 memang kena malang camtu!

Teacher said...

Kau ni maso bejalan tu ko berangan ko?? Sampai tersungkur bagai... ayo lah tij... malu besar kan? tapi selalu kalau den tersungkur kat public places... aku mesti geli hati dulu... gelak gelak gelak lepas tu baru rasa sakit and rasa macam nak menangis.. bayangkanlah kalau jatuh mesti ada sound effect kan... macam bulan jatuh ke bumi... apa2 I want you to relax and kenangkan saat saat masa nak jatuh tu... slow mo kan imaginasi anda because I am doing it to... maksud aku... imagine kau jatuh in slow motion... wakakakakakaaaa
sorry mak tension ni nokkkkk

azreen said...

alahai sian nya ko nok....bleh terjatuhla pulak....tp awat ko pakai camtuh...aku nengok dah macm askar taliban la pulak....hehehhehe

yong said...

kehkehkehkeh

mmg malang tu tak berbau..kalau lah malang tu berbau..tak tau lah cemaner yek..

Tijah Lawa said...

ck, nasib baik kena siku. kalu kena jari jemari? mcm mana nak mak nak blog tu?

tic, aku lepas jatuh terus bangun sambung catwalk masuk keta. muka jgn ckp la...merah giler. mcm ni la zt rasa masa jatuh longkang dulu ek? tapi takpe...dia jatuh waktu mlm...blackout plak tu. saksi cuma 1...aku.

reen, mak maluuuu nok. ada cam budak plestine tak tu?

yong, kalu berbau...misti aku suh anak aku pegi skolah naik bas jer hari tu. hahaha

||alis|| said...

kesian dia..
kesian dia..
kesian dia..
kesian dia..
(suara: sila ditunekan kepada suara sudirman), terimakaseh..

salahkan itu plastik, alis setuju!

Tijah Lawa said...

err...tu bukan lagu p ramlee ke?

adibah said...

TijahLawa,

I am back!!! Hehehe.. Siku tu.. time kena ala2 pedih.. tapi lagi 2-3 hari bila dah nak kering tu.. time2 gatal.. sedap kopek tu...!!!!!

cendawanintim said...

perghhhhhhhh..berbuluuuuuuuuuu!!!!

Tijah Lawa said...

deeb, siku ok lagi nok. cer kena tang keting kan? sakit giler tu... ni dah kering dah. mmg best kopek..

cend, wakakakak!!! ko kannnn...tu pulak yg ko nampak dulu kan????

MisSy F said...

alasan yg sgt munasabah..kang terkena air or minyak lagi sakit..lagi lama tak boleh masak ;)

iina said...

Jah..

adeihh ko nie kena cakaran harimau betino ko wakakakah.. itulah.. lainkali pakai kasut bot safety terus gerenti ko jatuh tergolek2 pun selamat..

Amy Maznan said...

huhuhuhuhu...sian jah manja!

09892 said...

Itulah dia..jgn sebut2 lagi pasal benda2 "jatuh longkang" atau apa2 yg sewaktu dengannya..... hiks :)..

kakngah said...

jah.. ado tak kulit siku ko tertinggal kek topi tong samph tu??

Teacher said...

mate... dia nak mention jugak kejadian kau jatuh longkang dalam gelap dulu tu... ishkkkkk tij tij

azila said...

kak jah,ni mesti kontrol cun x hengat kan?walau calar balar pun kak jah,kak jah totap manja gitu!!!wakakakaka


tu tutup muka tu nk jihad ke???haha

tentangseseorang said...

takpe dah rezeki plastik tuh nak jatuhkan selebriti.. jgn risau ady tak gelak. (sambil tekup mulut)

Ungku Nor said...

fuiiyyooooo..

cakaran HAWI2MAU tuuuuu..!!!!

shija said...

lutut seluar ko nak koyak nok!tahan shija tahan!................................wahkahkahwahkahkahwahkahkah!!!!!(*mak takpat tahan golak nok!)dulu time aku lumbe lari ngan ko pehtu aku jatuh,ko golak'an aku kan!skang ko lak jatuh cam aku nok
!yg aku tak pat tahan tu, ko jatuh time catwalk lak tuh bukan time blari cam aku.mak nak tanye niek?sakit tak nok?muhahahahhahahahhaah..

-acu-

Tijah Lawa said...

farah, tu la kan?? lagi lama nak baik lagi susah nak masak kan?? kan?? hahahaa

iina, kau ingat den bawak kren ko nak bersafety boot bagai. den bawak keto kocik yo...wakakaka..

amy, org manjo mmg centu...

zt, hhahahaa...tapi citer tu jugak yg paling best diingat beb!! air siap tumpah2 tu...

k.ngah, ado gek eh...sib baik seluar toba. kok tak dgn kulit lutut sekali tingga...

ticer, hahahaha..mana bleh lupo weyyy. tu la.. ko xde ditempat kejadian. sangat menyayat hati ok...

azila, terus pastu lari masuk keta dan tarik napas panjang2.

ady, bantai ko kangggggg!!!!

ungku, huhuhuu!!! tak sehebat penangan noneh batu tu kakkkk!!! mano den buleh boli tu?

ja, aku etlis jatuh ala2 manja. tak mcm ko jatuh tergolek berguling2. atas jambatan plak tu!!! wakakaka.. ada hati nak lumba lari dgn aku pakai terompah. tapi siyes kelakar nok...lutut ko berdarah kann????

NUR ZIHAN NASZERI said...

ko mmg la kak...ni mesti kontrol ala2 catwalk
ko mmg sesuai jadi model kak
aku nak usul kan namamu..

kekekee

shija said...

tegolek yo,beguling2 nan ado k.tapi..perhhh,leleh oo air mato mak nahan sakit temtu nok.mano nak layan sakit jatuh laie,mano nak layan sakit ati ko golak an den laie..yang ko lak elok yo golak belambak2 temtu kan!kan nak nolong doh!wahkahkah.

-acu-

Tijah Lawa said...

zihan, kok rancangan model tu ado afundi...sah aku terkeluar dulu tu.

ja, tu untung aku sorang. kalu ada cana?? harus ko terus feeling terjun jambatan tem tu kan? wakakkakaa...tapi mmg la. bengkok2 badan aku tegolak tem tu. aji usup buleh lak marah...suh sonyap. ingatkan nak backing kau. rupo eh takut kang ikan tanak makan umpan kateh...cehhh!

~ Nana ~ said...

hahahaha...aduyai...pecah peyut cek ni...ttba tringat cite anak mami junior..."cek mallluuu"

Tijah Lawa said...

aku suke part rita gelak cam kuda tu...huhuhu