Jan 4, 2009

kalaulah...

Lebuhraya Kajang Seremban (LEKAS) is a new dual three lane highway between Kajang and Seremban. Traversing generally in a southerly direction, LEKAS commences immediately south of the Kajang Ring Road clover leaf interchange and ends at Paroi, in Seremban, Negeri Sembilan Darul Khusus. The highway concession was awarded to LEKAS in November 2006, with IJM Corporation Berhad and KASEH Sdn Bhd as the equity shareholders.
_________________________________________

h/way LEKAS ni berakhir di paroi. tersangaattttttt lah dekatnyer dgn rumah tijah. keluar dr LEKAS, drive bbrp kilometer lagi pastu bleh masuk h/way PLUS plak utk ke utara/selatan. sangat convenient kan??
.
apa maknanya tu?
.
maknanya...
.
property value di LH dijangka naik mencanak umpama Westeria Lane (sila gugel kalu tak tau). ni tijah tengah merenung jauh ke langit sambil membayangkan ada investor beli rumah tijah ni dgn harga 10juta. wah! haruslah tijah duduk relax goyang telo...eh goyang kaki pastu kan? tijah ske!!!
.

"daydreaming adalah FREE" ujar tijah sambil memegang dagu...

29 comments:

tentangseseorang said...

mesti harga telur melambung tinggi selepas itu sebabnya akak borong abeh telur2 di pasaran untuk digoyangkan :p

Teacher said...

Will you then share your fortune with me, you old old buddy??

afiq said...

yer dayddreaming ialah free.....
ermmm kot buleh ari2 aku nk daydreaming...kihkihkihkihkihkihkih
tpi klo betol? 10 juta tuh....huraghahahahahaha maunyer tijah lawo pingsan sbb tekujat.....

cokolat said...

bestkan kalo jadi betol2? time tu kan aku dengan cepatnya buat2 baik dgn ko.... sesuatu!

Weed and Bandages said...

10juta tijahhhhhh 10jutaaaaa!!!!

hahahahahahha.. tiru gelak kaya

Ungku Nor said...

seploh juta rupiah..hahahaha ;p

hOOdedLicIOUS said...

10 juta tu..huh..memang goyang habes apa yang bleh digoyangkan..

KV said...

wah, gelung rambut tu yg mahal. Seswai ngan 10 juta.

kakpiah said...

saploh juta jer? tak jadik la...
aku baru ingat nk beli umah ko ngan harga 23.5 juta dolar..

"daydreaming adalah FREE" ujar piah sambil memegang telo..."
*telo nk buat puding karamel oke..*

Tijah Lawa said...

ady, wah!! tijah jadi pemborong telo plak dah. good idea tu!!

ticer, errr...doakan mak tak lupa daratan yer? hahaha...mak cirit limau lagi nih. caner aa???

afiq, buleh dik. paling best berangan sambil baring atas bangku batu umah ko tu...bawah pokok ketas!

cok, harus mak beli dwp tu nok. kite2 jer berenang secara bebas kat situ. hahahah

ms.weed, cakap2 cikgu ni biasa masinnnnn kannnn??? aminnnn....

ungku, usd kakkk!!! rupiah tak mainnnn aaa...apa cer gathering KLCC kak? citer la sket..

norul, goyang inul bleh dik? hahaha

kv, org kalu dah kayer rambut dier mmg kejung centu. cer tengok bini2 pak menteri. hahaha

piah, ko jgn ckp jer piah. meh sini d/payment 10% tengok?? hahaah! ohyer...utk org bnm harga non-negotiable ahhh..

Umie said...

agak2 telo sape/ape yg ko nak goyangkan tu nokss???

muahahahahahaha

Cakap Kosong said...

daydreaming memanglah free, kalau kena bayar aku dah lama muflis dah....asyik membayar je...selamat tengahari nokkkkkkk....

IRA said...

dapat spuloh juta nanti, set rambut camtu tau. kelassss gitewwww.boleh menggeletek hati setiap mata yang memandang.hahaha

adex sayang semua said...



hahahahaha adex sukerrrr sesangat dengan ayat "daydreamingggg adalah free" sambil mengambil wajah retro memengang dagu...

sesuai gitu jadi jutawan!!

arep said...

KJ. tudiah.. 10 juta katanya.. umah apa tu ?? KJ pose2 ala2 britney spears..

jane said...

salam tijah,

eheh...nak goyang telor gred apa beb...?

||alis|| said...

kak jah weh.... dah kaya sok jgn lupe alis okkkk.... *uhuks..uhuks.. *terbatuk pule..

Tijah Lawa said...

umie, ko agak sape punyer? wakakakaka....

ck, kalu kena bayar...harus la kita buat installment nok. silap2 ada outstanding payment. hahaha

ira, dah kayer beli rambut pelsu jer byk2. mcm citer spa Q

adex, harus la pegang dagu...kata br lepas suntik time tu...

arep, britney pun nanges tengok taw! heheheh

jane, gred apo2 pun buleh kak. flexible!! hahahaha....

alis, alis??? sapa tu?? *buat2 tak kenal. wakakkkaaka!!!!

iina said...

uihh kayo lah ko jah.. den ado gak plan2 nak beli umah kek soromban.. tapi pakwe den nak lepak kat kolo klawang lak.. tak kisah ler den..bagi chance ler ko kayo sok den gak utg bilo2 jek leh ajak ko belanje den kfc ;)

Shifu67 said...

pehh.... rambut koo.... macam serkup table lamp

Tijah Lawa said...

iina, apo buek kolo klawang tu? meh la senia dok somban. somban kan banda bosa. maju lak tu... wakakaka!!!

shifu, haruslah...bullet proof tuuu....hahaha

LediAgli said...

dah kaya jangan lupa kenkawan woh

Tijah Lawa said...

ledi, ko nak apa?? cakap jer nanti..

Nad Eusoff said...

pergh lawak..ekekeke

NUR ZIHAN NASZERI said...

kahkahkah

aku smpai la ni kak..asal nmpak banner LEKAS2 tu selalu kabo kat laki awatnye lekas lekas..lekas ke seremban la ape la lagi\mane ade kite ckp lekas lekas, mesti cakap cepat ke pantas ke seremban ke mane2 la...

hehe..rupe2nye shortform ye...
aku naive kak

gaya retro tu tak bleh tahan..moekekeke

azreen said...

nokk...syok la ko nnti ek....wah makcik kayo....makcik kayo.....hehehehe

Tijah Lawa said...

nad, hua hua hua...

zihan, tak jauh dah tu. meh la dtg sbn...

reen, mak angan2 jer tu nok...

azila said...

kak,rmbut mcm volcano okeh!!

kalo property jd mcm wisteria lane,harus la felling2 desperate housewife kan??ekkekeke

Tijah Lawa said...

azila, skrg pun dah desperate dah... desperate nak kayo. hahaha