Jan 5, 2009

sucai!!! sucai!!! (bukan bahasa siam)

gambar berukuran passport utk pendaftaran darjah 1.
(motip ketap bibir centu?)
.
lama tak citer pasal bujang akak tu kan?
.
ok lestat!
.
tadi akak ke giant food court dgn cem beli lauk. mcm biasa la...kalu malas masak, tapau je kat gerai MI tu. lauk dia mmg best2 & fresh. paling penting...tanpa MSG dan dimasak dgn penuh keikhlasan. cukup rasa, takde yang kurang. sbb tu akak panggil dia MI (makcik ikhlas).
.
balik dr giant, pitstop petronas dulu beli susu kotak cem. tak minum susu botol dah skrg. apa barang botol...tak macho aahh!!! bayar...masuk keta...on radio...tekan mix fm (tijah layan sinar & mix sahaja). tiba2 cem marah!!!
.
"mamiii!!! awiff nak sucaiiiii!!!!"
.
"sucai apenyer???"
.
2-3 kali cakap nak sucai mak dia tak gak paham2, last2 dia lompat ke seat depan dan switch mode radio ke CD. cari track no.2...lalu berkumandanglah lagu "sweet child o'mine" dari gun n roses. siap head banging pastuuu!!
.
trus mak gelak tak hengattt. bergegar2 perut sampai cecah stereng ok!!!
.
sucai o'mine.
nampaknya cem sudah semakin synchronize dgn omak eh!

29 comments:

@LiYaNNuaR said...

perrrgghhh... dasat tuh... sucaii.. sucaiii yokkkk... cayokkk... hahaha...

comil aje dia cenggitu...

IRA said...

hahahahah.dah macam mencarut je bunyinya.

ohooo...rock kapak rupanya cem nih.

iina said...

uihh tak dapek den bygkan camno si cem leh headbgg tuh.. dahsyat ko muahahaha.. ko layan gun n roses??? wahh selamba rock ler lu.. wa dulu2 layan bonjovi.. now takdo dah.. dah tetua nie den ler tu berazam nk bawak insaf kit.. yeke?? cam takdo jo gayo ehhh

azreen said...

amboi bleh tahan si cem ni ek....kalah mak dio pulakk nnti.....muahahahaha

Ungku Nor said...

hari jemahat aritu den ingat nak kacau kau tapi kesian lak.

mesti kau tongah saspen nak poie daftar dak cem kek sekolah ttj tu..kan?
kau kan copek yo nak nebes ;p

psstt..arini nak mintak den tomankan kau poie tomankan cem kek sekolah tak??
keh keh keh

linn said...

nampaknya cem sudah semakin synchronize dgn omak eh <-- ko pun head banging ke? saspek aku!

09892 said...

synchronize la sangatttt!!! :)
p/s: mcm ternampak2 je mak dia layan head bangin'...tapi di mana ya?

monas2petronas said...

ahahahhahaha sucaii..gile laaa dia sker lagu2 stok telinga org besar...metal sekali anak hang...

KV said...

keh3x..mak borek anak rintik jah oii!!

julietchun said...

Motip Cem ketap bibir sebab geram ngan ko taknak pasang lagu sucaiii dari tadi lagikk,hahahha.

cokolat said...

sucai yerrr.... kiut ok! hari ni cem masok skolah kan... pesana awal dan akhir aunty... jangan bercinta ok!!! belajar! cem jangan follo mummy yang mmg semulajadi gatai itu...

Tijah Lawa said...

liya, ada cam bunyi menu tomyam kan??

ira, mak nampak ko skodeng mak kul 2-3 pagi. hahaha..insomniakah skrg?

iina, bukan takat bonjovi, ugly kid joe pun mak layan taw. mana tah diorang skrg..

reen, mak dia masih dibarisan hadapan...mana leh lawan tokey

ungku, takdo saspen do kak. mak menten jer. wakakakak...ape cer gathering? x buat n3 ko?

linn, aku x larat nak headbanging lagi dah. pening paler kang...

zt, hahahaha...di mana yer? masa talentime kah??

wina, lagi 1 lagu2 roxette. suka betul dia...

kv, acuan beb!!! acuan tuuu....:)

juliet, a'ahkan. wakakakak.. pandai ko!

cok, ala, mak dia gatal lite2 sugi jer. lagi pun kekawan mak dia gatal gak per. hahaha

cendawanintim said...

sangat synchronize ngan ko la nok...!

encem la gambo cem ketap bibir mulusnyer cenggitu...

hOOdedLicIOUS said...

thee hee..sucai sucai..hadoi..ingat apa la tadi..

azila said...

wakakakakaka sucai kak!!!ni kalo guns n roses dengo,maunyer terharu,alih bahasa x hagak2 si cem!
anyway,slmt bersekolah yer cem!bljr rajin2 yer ;)

adex sayang semua said...

hahahahaha

cayalah adik cem!!

memang boleh geng!! sucai'o mine tue...nie baru betul anak mak..

hahaha berguling adex baca entri nie..sucai!! sucai!!

sucai sungguh cem...

Anonymous said...

jayangggggggggggggggggggggg!!!motip?tetibe acu sebut pelet cenggituk,hahaha..tulus mulus kudus tol la muko anak ko ngah!gewammmmmm..nyerkkk haku nengok eh!(*acu siap head banging dopan pc gewamm ngan pic kotap bibir budak niek!)

-acu-

tentangseseorang said...

huh sama la cam azib. lagu kekanak tak main. bila kuar iklan postman post kitaorg nyanyi reramai dia pi slowkan volume tv. ahahahaha

HappyIrfa said...

SALAM KAK..
oh ini ler cem..comel nyer

adibah said...

ingatkan cem nak lagu Sabai Sabai.. hehehe..

aku duk imejin, cem head banging sambil ketap bibir.. hehe

kakpiah said...

wargh kah kah.. gilo lawak..
rusak la anak ko jah!!

kakpiah said...
This comment has been removed by the author.
lupekanje said...

retro anak kau Jah...syabas beta..
blh la seperahu ngan mak kau..hahha..
selamat besekolah kat cem...napo kau tk masukkan kat sklh dedokek tu je??

mebby a.k.a ezza said...

ekekke..sememangnyer dia sgt comey dn encem bila head banging..wakakak sucai sehhh dasat....mesti mak dia yg ngajor nih..wakakaka

aishifa said...

u rawwkk lah cem!

Tijah Lawa said...

cend, hah! amacam skolah iman? ko teman dia ke niari nok??

norul, ko ingat lagu siam? hahaha

azila, bukan terharu...mungkin mereka akan bunuh diri. hahaha

adex, nanti pegi lawan tomoi cer tanya..kot2 ada vocab ni kat siam sana.

ja, lenkali nak amek gamba lain la. seb baik murah nok. 5 hengget 12 koping...

ady, hahaha!! sama la. tak baligh la layan postman pet tu kan?

irfa, itu la dia bujang saya...

deeb, sabai sabai tu lagi apo plak nok??

piah, tu la. aku ingat nak beli cd ngaji la plak pasnih...

acik, dokek la tu. ttj dokek mo umah uwan eh..sonang atok eh jomput naik moto sok..

mebby, adokah dio ensem sbb omak eh comey? wakakakka!!! best giler masuk bakul angkat sindrik.

aishifa, like mother like son tuuuu!!!

adibah said...

Tijah,

Sabai-sabai ittew lagu siam yang agak fofuler zaman kita kanak2 dulu..

undomesticwifey said...

melertsss anak ko noks!! seb baik mek takde anak pompuan *lagi* kalau tak dah lama mek pinangkan anak you...

Tijah Lawa said...

deb, yer ker? tak penah plak aku dengar lagu centu nok..hahaha

undomesticwifey, mak nak panggil ko niknem apa ni nok?? hahaha... ko nak pinang anak mak? hantaran kita bincang offline yer??