Jan 14, 2009

sememeh

harian metro...
pasal sememeh lagi...
lihat underlined statement tu...
akak ske tengku asmadi nih!
.
sekian pantun 4 kerat dari tijah

33 comments:

cokolat said...

gatai meghela!!! dok jaja keburukan bini kat betina len... kena sumpah mati pucuk baghu hang tau!!! bodo piang! otak dok tang lutut kotttt!

jah... norman tu pada ko ensem tak?

NUR ZIHAN NASZERI said...

muda belia si memeh ni ye
time gini umo aku kak dok main konda kondi tepi lonkang kak..

haih..budak2 jaman skang...

Abahnajwa said...

Jah...

Lipat tenun kelim bengkulu,
kalih sekali bercorak dua,
7 musim abad berlalu,
kasih abadi semarak jua..

tigoboleh taun dah den kahwin dongan dak Ain tu Jah..kau doakan bahagio sampai bebilo yo jah..

Den doakan kau bahagio sampai bebilo gak jah oi...

p.s - Ha'ah Jah..Namo den ni Nazali..kengkadang maleh bonar nak tukar login ID tu..den sauk yolah ID yang buleh...hehehehe

tentangseseorang said...

pantun pokobondo tuh :p

Amy Maznan said...

tj, ko tgk x mhi hari tu?? smlm dkt hotfm ade bincang psl si memeh ni n diaorg play back soklan2 dari reporter to memeh..aku dengar dia nyer jawapan semua skema..mcm baca skrip jer..mungkin dia tgh berlatih drama baru kot?

lupekanje said...

kesimpulan, lelaki mmg salu gatal...
Susah mau carik lelaki yg tarak penyakit gatal..

aishifa said...

ohhh. takutnyer baca statement tu.. biarlah kita jaga laki kita bebaik. tp kalau dia still buat perangai gak .. wallahhuallam ..

arep said...

masalah rumahtangga mak tak nak tau.. yg mak tau.. norman tuh keji giler.. tak ensem pun...

HappyIrfa said...

MMG SUKE DGN STATEMENT tengku asmadi TU.PASNI tengku asmadi PASTI LEBIH GLEMER.HEHE

Ungku Nor said...

TENGKU ASMADI??
waahahaha..nama itu sungguh menggamit memoriku..;p

mesti ko kepoci nak tau sapo kan Jah??

HappyIrfa said...

kak tijah..nape saya xleh tgk gambar dlm blog akak ni?huh kuciwa.
pc saya ni out of date kot..

Tijah Lawa said...

kan cok???? bak kata abby...cuma dia & allah yg tau pasal laki dia bila sememeh tu ckp NH laki yg baik. puiii!!!

zihan, ko tgk la paper aritu nok. budak2 jaman skrg bangger gila...siap bet sapa dulu ilang dara. takut kan??

abah, yo la bah...sesamo la kito doa yo. biar bahagio sampai akhir hayat cam org tuo2 kito dulu. ooo...nazali namo abah. kok najwa ado blog misti namo blog eh anaknazali kan bah?? wakakaka. guwau yooo...

ady, kau ni kan...manjang tak pueh atiiii yo mo den kan?? wakakaka!!! den bagi pantun cam nordin ahmad kang terus ko terkesima...

amy, tu yg lama bertapa br nak jumpa press tu. pastu muka cam kering jer...takde nampak cam bersalah. mmm...dasar......

acik, ya betullll!!! gatal tang tuu...tang nuuuu...tang niii...

aishifa, ha!!! kopipes sket kasi shuben baca. (huhuhu..ni 1st time guna pekataan shuben. mekasih kak senduk)

arep, muka dia tu mcm bagusssss jer. kan nok??

irfa, tu lah...teruja mak baca lelaki buat stetmen cenggitu.

ungku, alaaaaa...bopren lama la tuhhh?? tak pun dulu mak ayah ko paksa kawen dgn tengku asmadi tapi ko tanak pastu ko lari dr rumah kan kak??? masa lari tu...ko dikejar datok HARIMAU sampai terpaksa mintak perlindungan dr makcik kantin. kat sana la ko blaja masak sampai teral. amacam?? ada betul??

Ungku Nor said...

Apasal aku rasa cam belakon tipu-tipu dalam felem Antara Dua Darjat lak haaa??

tak releben tauuu..;p

||alis|| said...

+ dah tinggalkan anak bini hampir setahun baru laa nak kesian anak bini la, baru ckp saya masih sayang mereka laa.. klise la nok~

+ alis pon syak, sememeh tuh hafal ayat2 statement tersebut...

+ dulu dia ngan faradhiya pon cam nih gak, just, tak terkena *TB jer.. so takdela kecoh sgt..
*bukan sakit TB, tapi Tangkap Basah~

KAKTINY said...

subhanallah.. walhamdulillah.. walaailahaillallah.. allahuakbar..

hari ni nak istigfar aje lah kak..

..... semalam.... seharian dari pagi dalam kete dengar radio hot.fm.. sampai ke opis - gayut kat tepon.. pastu sambung balik kat umah... den dok ngumpat @ mengata @ mengutuk @ menghentam @ meluahperasaan... siap ada memaki hamu @ membebel @ menyumpah seranah @ dan segala yang tak sepatutnyalah...

yg jadi mangsa tahan telinga... sapa lagi... LAKI DEN LER... biar dia dengar KELUHAN SEORANG ISTERI.. (kan laki den kato den ni buleh ganti KSU Kementerian Pembangunan Wanita dan Masyarakat..) warghkahkahkahkah...

tentangseseorang said...

den nak jadikkan ko tabah kak.

wakakakakaka

julietchun said...

Memey yg sememeh
Nasib baik tak kena tenyeh

Sekian pantun aku yg tak smpt kerat.

09892 said...

sorang sahabat pernah bagitau,(Fyi, sebelum ko kutuk aku, ini adalah antara teori2 alam perkahwinan yg aku kumpul saje2 untuk buat pedoman di masa depan, mana taw kot aku terkawin ke dan sekadar berkongsi) "dugaan dan cabaran dlm pelbagai bentuk memang akan datang dan adalah perkara biasa dalam setiap perkahwinan. Terpulang kepada akal fikiran dan kebijaksanaan suami isteri itu sendiri untuk menanganinya". Aku sentiasa doakan kebahagiaan KAWAN2 BAIK aku... Semoga dapat ambil iktibar dari pengalaman orang lain. Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. *sigh, so ko rasa aku patut kawen tak dikja?*

fazawozhere said...

sememeh?? ops! memey??
baru jea lps bce citer die kt dlm utusan hari nie..
sgt la bercanggah dgn per yg pegawai jakim 2 ckp..(peg. 2 ditemu ramah dlm melodi)well, peratus utk peg. jakim 2 membohong agak tipis kalo nk dibandingkan ngan cik sememeh nie..kan uols?


conclusion nyer ..

memey + norman = sama2 gatal


p/s- k.tijah oi..den org bru kat sni.. =p

MasNurin said...

Aku komenlah skrg..takut pendek umo. Aku sangat benci dengan sememeh ni. Semalam dia ke udara dalam Hot Fm. Pagi ni ada orang tepon cakap malam tadi,dia mimpi laki dia kawen ngan sememeh. macam bodolah pompuan tu tapi aku pkir2 balik...tak mustahil tu.

muadzlife said...

eeeii xhabih2 citer dia ker..hehehe ye lah elok gak di buat teladan tuh.

Tijah Lawa said...

ungku, relebennnn...den tau. sekilas ikan diair den tau jantan betino eh taw. huhuhu

alis, tu org pangge terlajak perahu xleh undur kecoli dia ada gear reverse. sian anak bini jadi mangsa bangang dier.

tiny, semlm pun aku tunjuk2 citer tu kat carlos. kasi dia alert sket...

ady, memannnggggg....tabah betul aku dgn kau ni tauuuuu!!! huhuhu

juliet, wah! hebat & padat pantun kot nok.

zt, dugaan tu biasa mate (wah! marah lak ticer aku pangge ko mate nih kang). sekali...kasi can. 2 kali...mana tahan. *aku rasa ko mmg dah patut sgt kawen. taun ni bleh?? mak sponsor dadih sebagai desert. huhuhu

faza, tu la. takkan la pegawai yg ramai2 tu plak tipukan? dia ingat org kat luar bodoh agaknyer... anyway. slamat datang! hehehe

masnurin, haaa...dah bleh view dah blog aku? hehehe. siap mimpi2 tu? punyer la pikir...

muadz, yer. kena muhasabah diri gak bila dengar benda2 cenggini

kakpah said...

Akak maleh nak kesah pasal si memey ko, norman hakim ko. Lantak diorang lah. Yang akak kesahkan ni pantun kau ni Jah. Pueh akak kolobek buku-buku yang dah berabuk kek ateh paro tu, tak jumpo akak doh jah oi pantun cam kau buek ni. Soingat-ingat akak cikgu akak dulu tak ado aja buek pantun cam ni doh. Ekai boguru kek sapo ni jah. Ni akak kiro dah masuk tahap ajaran sosek ni jah.

Tijah Lawa said...

k.pah, sey berguru mo k.ungku kak. silo salah'an dio. tapi takpo la kot kan?? sey tengok ujung2 eh bunyi cam lobih kurang yo. lopeh ni sey nak blaja yg 8 korek plak. huhuhu

*akak togo ni tingat lak sey maso skolah maghin nazir salu odit duduk blakang kelas...:P

cendawanintim said...

tak abis2 citer sememeh nih...

Ungku Nor said...

eeeiihhh..eden lak yang kono.
ekau bebaik Jah..kok ketulahan karaanngg..muntah darah sumo cukup kaaanggg..

tak pun kang den tak peturun an niat nikah batin tu kaaanggg..haaa..padan la muko kau..hahahaha ;p

tentangseseorang said...

ok kak, aku dah buat entri lebhi 100 patah perkataan. tak cayo ko pergi kiro kak :p

Tijah Lawa said...

cend, makin dibaca makin menyakitkan hati kan nok??

ungku, alaaaa...jgn la centu. wakakaka. den tang batin2 ni mmg nak bona berguru mo kau ni kak. huhuhu

ady, aku kira tau. ko sukeee kan?? n3 sebaris...mana aci. nak klik blog ko jer bakar 200kj kalori tau.

azreen said...

siot je pompuan ni....tak kuasa ek nok nak tgk sememeh ni...meluat + menyampah ek......

Tijah Lawa said...

niari ada stetmen dr jantan tu plak. lg cam syial...ko try aa tgk hmetro online

azreen said...

ok jah....aku nak pi nengok apa mamat sial tu ckp pulakkk...huh!!!

09892 said...

laaaa apesal tak cakap? i kan kenal u dulu? (<-- eh! SALAH SCRIPT). laaaa apesal tak cakap? kalau den tau ekau nak sponsor dessert, 5 tahun marin den dah kawen. bistu offer ni valid for this year only ke? cenggini, stress lah i!

Tijah Lawa said...

zt, offer ni expire dec'09 taw. cecepat sket eh?? heheeh