Jan 23, 2009

teruk kan diorang? kesian kan kitorang?

sila rujuk gambarajah diatas...
(gigihnye aku melukis)


akak gi giant tadi. biasa la senawang ni tu je la tempat paling happening pun. apa nak semua ada. mak bapak jer takde kat situ (tapi kekadang nampak gak kelibat sazah jamilah & aji usop kat kedai karpet pakistan tu).

begini ceritanya. cem kalu kurang sihat...mmg demanding kaw2 punya. akak masak dia tanak makan. so, penyelesaian paling pantas adalah nasi ayam hainan di giant. lepas beli nasi & air mangga utk cem tadi, kitorang pun melilau la satu food court cari port. ujung2 akak nampak ada seat kosong ni kat meja 1 & meja 2. meja 2 tu yg kosongnya duduk mengadap...susah la pulak kitorang nak main suap2. akak pun tuju la ke meja 1 tu plak...dgn harapan bleh duk dgn cem sebelah2. maka dengan politenya akak tanya kat org sebelah...

"dik, sini ada org tak? bleh duduk?"

"ehhh!! ada kak...ada..." sambil gelak2...

"ooo...takpe la, sori yer..."

akak pun muvit muvit la cari tempat lain. ada. tapi sempit sket la sebab celcom bukak booth kat situ. barang dia banyak giler sampai melimpah ke kaki meja. tapi takpe lah. janji dapat duduk & boleh makan sampai kenyang. burpp!! alhamdulillah!!!

dah settle akak pun bangun. sambil kibas2 nasik kat baju cem...eh!! tengok2 meja 1 tadi tu masih kosong, takde org. dan budak yang menjawab tadi pun masih kat situ. borak2 sambil gelak2 dgn kawan dia yg lagi 2 ekor tu.

kecikkkkk jer akak tengok budak2 tu time tu. rasa mcm nak tempeleng jer muka sekor2 kat situ...

sengaja kan??? motip ko nak kongker meja tu sorang2? sangat tak bertimbang rasa. kesian cem kena berdiri lama sementara nak tunggu meja lain clear. dah la niari jumaat...full house!

tunggu la!!! aku ingat muka kau!!! nampak ko tepi jalan pasni aku langgar...HIT & RUN!!!

34 comments:

cokolat said...

langgar je nok.. pehtu sebelum ko run ko ludah lu barang 2,3 kali.. then ko runnnn!!! tapi make sure ko tutup lu muka ko dengan tudung ko biar nampak mata je.

kakpah said...

Weila busuk e ati bebudak tu. Budak ko boghok? Ontah-ontah kau silap pandang tak. Kalau akak ado la kek situ, akak cabut an kusi mejo tu, hompap ateh kopalo e tu bia de tingga nyawo-nyawo ikan.

lupekanje said...

bagusss..bagusss...langgar je depa tuh...tok sah bagi muka...krempeng sungguh..

Hamirdin b Ithnin said...

bahaso apo ni ckap. den tak roti la

julietchun said...

Patut ko gi bakar mercun hala kat dorang tuh.

Tijah Lawa said...

cok, mak kena ada alibi tak nok??? wahh!! cam CSI lak hah. pastu nak kena pasang loyer sesiap tak nok?? dak angelz tak abes blaja lagi caner nih??

k.pah, osah ganeh eh k.pah ni kosan eh kan?? kalau budak tu main baleh2 hompap kusi lak cano kak??

acik, kok den masuk lokap acik tolong jamin yooo...

prof, bahaso pasar prof. aiyooo... blog ku diziarah prof?? mak segann niihhh...cane lak prof leh masuk sini nihhh. dah la penceritaan mak tunggang langgang nihhh!!! jgn buek aduan kek dewan bahaso yo prof.(tutup muka maluuuu nampak mata jer sikit...)

sheila said...

ohhh..jangan kak jah ooi..
disana nanti ada yg nyoal..

wahai tijah yg konon lawa...
siapa yg ko hit and run di tepi jalan itu??????? ketar x ketar nak jwp time tu??

KAKTINY said...

siannya ko kak jah.. sian lagi kat cem.. memang ler bebudak tu tak ber'perasaan' tul.. takper kak.. esok2 diorang ada anak.. diorang kena pulak.. "what you give, you get back"... "what goes around, comes around"... takyah ler ko nak hit & run kak.. kang ko lak yg kena hit & run plak..

tapi takper.. cuma ada niat nk buat jahat tapi tak BUAT bebetul.. tak dapat dosa lagi kak.. kehkehkeh.. (mana punya mazhab yg aku bawak nih?.. kalau bidaah.. sila abaikan... kehkehkeh)..

Ju-Dzahir said...

ish.. x baik betul bebudak tuh... tu sure buat pe'el derhaka kat owg2 dewasa tuh...!! len kali sumpah je jadi meja kosong satu set... huhuhuhuhuhuhuhu....

erkk... tumpang komen yek...

Ungku Nor said...

lahanat punyo budak!!
dibuli eh dak Cem den yang domam tuuu..huh.

weihh datin, bak sini ko blutut an kek den muko jibaok tu.
kok den yang dulu jumpo, bia den tolong langgar an ntuk kau.
tak kiro la sapo dulu, yo tak?

nanti kalo pulis tanyo, den koba an la yang kau jadik mastermind eh..buleh kan?
;p

azreen said...

tak guna btul budak2 tuh....mmg kurang ajar kan....patut ko langgar je diorg tu nok...huhh!!

jane said...

salam jah,

entah2 anak aku pun mcm gitu laku nya kat luar....risau plak bebudak skarang nih!!

Tijah Lawa said...

juliet, mercun xdo stok nok. ko ada? aku tau ko kan major supplier...

sheila, owhhh..ko nampak ada prof kat atas tu terus ko keluarkan komen berunsur education kat mak kan?? sukeeeeee taw blakonnnn!!! hikhik

tiny, stuju...stuju...esok dah beranak pinak br diorang rasa mcm mana.

ju, tanak ah meja kosong. baik sumpan briyani gam terus 2 set. kenyang gak disittew. huhuhu

ungku, den ingat muko eh kak...ado rompan cam aizat AF tu kit. debab2 yo deh. hayo lah. anak capo la tuh...

reen, lepas aku langgar aku lari tempat ko eh?? ko tolong buking tiket sekarang...

cikgu, mintak2 jgn la kan?? mintak2 anak2 kito elok la budi bahaso eh kek luar sano...

||alis|| said...

kak, walaupun aku nih "malaccan_murtad" (baca: org pure melaka yg tak bijak nak sumpah2 org), aku pantang betol budak2 yg kurang ajau tahap macam nih. dulu ada sekali, sorang penduduk felda J bagitau kami: "anak2 felda kat sini penah sesatkan org luar yg naik moto sampai minyak moto org tuh habes dibawaknya pusing2 satu felda nih, segan pakcik sebagai org kampung sini..."
siut jer kan, kan, kan??????!!!!

muadzlife said...

eeeiii mmg rasa nak lempang je bebudaks tuh..hampes tul...

tadi masa kat MIIE saya dok having quick lunch..so nampak sorang hamba Allah tgh carik2 table, trus sy panggil dia dan cakap i'm finishing...

susah sgt ker??

muadzlife said...

peh tu kan kak..

err jgn lah hit n run..den nak baco laei blog akak...

MAMA IQA said...

langgar je k.jah bebdk tu sekor2!
pastu sambil nk langgar tu sambil jerit yihhhhaaaaaaaaaaaaaaa!

Tijah Lawa said...

alis, tu la...nak kkata salah asuh ke caner tuh??

muadz, kan?? kalu kita sorang2 tu lain la. ni dah la pegang budak...pegang dulang nasik lagi. hisk!

mamaiqa, kena nek kuda la centu ek?? ada2 jer ko nih..huhuhu

Cakap Kosong said...

aku rasanya tem sakit2 camnih kalau sepak org laju lain macam...pst! ko nak suruh aku sepak bebudak tu tak?

lupekanje said...

jah..acik akan tulun antar kau nasik lomak maso kau kat lokap nnt..hehe..

tumpang lalu, utk tiny..
betul tu tiny..baru niat je...tk buat lagi...tk dpt dosa
Ustaz acik dulu salu koba centu..tambah sikit lagi;
Tapi kalu niat buat baik..walaupun tk buat, dah dpt pahala dah...klu buat lagik la double2 pahala nya..
tu la yg acik ingat ustaz kata kat acik..ado hadis tk silap eh..
masa tu tajuk nk mengabakan betapo indahnya Islam ini..
...tlg betulkan kalu acik tesalah.

iina said...

Jah.. hit n run apa hal lak.. touch n go ler lagik gempak muahahaha.. ko touch2 pastu ko blah.. takdelah kena lokap de.. ptut ko tanya balik bebudak ye.. dik nak tanyalah.. kata ada org tadi mana org ye.. pastu ko blah ler ;)

Weed and Bandages said...

Tijahhhhhhh.. nyahhh budak budak lagu nih..hang doakan dia kena ambik peksa kat sekolah banyak kali.. kira tak luluih lah!! ajaq sikit!!

hahahhaha.. kejam kan aku? main secara haluih!

Tijah Lawa said...

ck, bleh gak...aku langgar pastu ko turun sepak. harus ko jadi suspect terus temtu...huhuhu

acik, iyo cik...niat lon ado apo2 laie. dah buek br doso. tapi kok bondo baik tu..niat yo pun dah dapek pahalo....tu yang sazah ajar la...

iina, baik smarttag terus..laju sket. mula2 kena simpan dulu plat no tu kan??

ms.weed, biar dia amek spm 18 kali kan?? padan muka dia dan keluarga dia. hahaha

mebby a.k.a ezza said...

wakakakk..mmg kung ajaq taw itu bdk..pe lagi kasi tepuk le dahi dia laju2 18kali...geram seh...

Umie said...

wahh...kalau aku, pas setel makan tu aku akan lalu sekali lg tepi bebdk tu dengan muka innocent-tgn ala2 bernasyid tu sambil meninggalkan sepotong hadis cara2 menghormati org tua...erk, ko blm tua kan Jah??? kekekee

Tijah Lawa said...

mebby, nak tepuk tu kurang beran sket la sbb size dier besar. tu yg plan nak langgar jer tu...sbb keto den laie bosa. hahahaa

umie, mana tua nok...dah sah2 dier panggil aku kak. tapi kalu dier pangge makcik tuari mmg kat situ gak aku telangkupkan meja. huhuhu

cendawanintim said...

langgor ajer la nok...aku sohkongggggggg!!

kakpiah said...

beriman ko jah..
kalo aku masa entri nih di tulis dah OKU dah bebudak tu aku sumokan...
musti diorang takot nyer beb..
badan aku kan dah gagah skang nih..

eddie dewanaga said...

need a hitman..??
ym gua kat..

dead_vocalist@yahoo.com

harga boleh kawtim..!!

Tijah Lawa said...

cend, elehhhh sikit jer komen. tu tgh bz main enpon baru la tuhhhhh! (*menjuih bibir dengan nada jeles..)

piah, gagah la sangat ko tu piah. withdraw piah!! withdraw!!!!

eddie, yay! yay!!! akhirnyer moncol juer hero ku. pengebom brani matik tuuuu...

chronicles of angelzz said...

KLAW MEK, DA LAMA MEK SIMBAH ASID!!!

Tijah Lawa said...

jgn nok...karang sapa nak jadi lawyer mek??

09892 said...

waaa...ramai penyokong nih, bley buat 1 team ramai2 belasah dak2 tu..

TAPI ko tak rasa diorang salah paham dak? Maybe dorang ingat ko tanya pasal seat kosong yg satu kat meja dorang tuh? (Rujuk gambarajah). Sbb ko pun pegang tray kan, takde tangan nak tunjuk meja seblah... (tak dapt aku bayangkan ko muncung2kan mulut nunjuk meja seblah)

Dahla tu...tayah layanla anak2 tuh...buruk roman eh org tuo gaduh ngan budak2... *zt budget angelz....larrriiikkkk.....*

Tijah Lawa said...

zt, hahahahaa...aku kalu sorang aku join jer diorang sekaki mate. tu la...sbb malas nak gaduh yang main kasar terus tu. hit n run kan senang...