Jan 31, 2009

tikus kaler cokolat

tijah ditag lagi. kali ni oleh puan cok cok kendung pulak. benci aaa! nasib baik senang. malas nak buat sebenarnyer nih. tapi buat jugak la kan. tak buat kang takut cokolat kecik ati pastu bunuh diri. bukan buleh dia tu. aritu akak baru cakap kensel nak jumpa dia kat KL, dia dah ugut nak terjun tiruk kat landasan ketapi stesen chan sow lin tu. mengong kan dia?
ada undang2 la pulak! apakah??? dan undang-undangnya adalah...

USE YOUR MOUSE TO WRITE :-
1. name or username
2. left handed or right handed
3. fav letter to write
4. least letter to write (ni aku kira sekalikan jer la ngan no. 3 tu eh nok??)
5. buat exercise nih -"The quick green alien jumps over the lazy blue turtle"
6. kene kan yg lain pulak...

dah!!! tag ko dah setel. jawiii tuu!!! dan background adalah syok sindri & berani mati mcm biasa. jgn komplen ok? ko cakap tag dgn mouse kan? so aku edit/kopipes dgn mouse la tadi tu. aku sokakkk!!! aku sokakkk!!!

p/s: cok, ko tag aku lagi skali pasni, aku kerat 18 yeop ko tu! biar padan muka ko tak bleh menjait lagik! hahaha!!! (aku syak misti ko skrg tengah baca sambil ngesot2 cam piah nang nak kan?)

20 comments:

monas2petronas said...

weii dgn mouse laaa...

@LiYaNNuaR said...

btul jugak tuh... ngeh ngeh ngeh

Cakap Kosong said...

ko kan dah muslimah abis skrg nih kan!!!!asyik tulisan jawi.

||alis|| said...

sungguh la kak jah nih.. bijak mengelat dengan cara nan tersendiri. aku sukak loh sama stail kamu!

~ Nana ~ said...

pergghh....english in jawi tuuu....bukan ustaz je nanes....ustazah pun jugerrr...muahahah


http://za-vemma.com

cultureinindia said...

Hey this was a cute family...hi,... i am Ramya from India i saw your name in one of my friend's list and i also found your blog intresting.so i have added your link to my Blog,i hope you will also add my name to urs Blog and share ur ideas and experiences with me.And see you in next post bye...

Tijah Lawa said...

wina, dgn mouse la tu. aku tarik2, edit2, sumer pakai mouse...wakakaka

liyannuar, aku yang betul kan?? hahaha. aku sukaaa...

ck, sbb ada converter tu nok. cer suh aku tulis sindri. nan ado la jawabnyer. hahaha

alis, ako jogak sokak! aku dah try tulis nok...tapi tepahaper hasilnyer.

nana, wakakakaa..ko tgk la jap lagi cokolat pun nanges melalak2 baca!

hi ramya, nice knowing u then...:P

lupekanje said...

hah...cenekel lagikk tijahh...ader ke translate english ke jawi....buruk bebeno bunyiknya..

kakpiah said...

pandai ko ngelat kan jah?

aku gak yg tak buat lagik..
aku kan telus..
tak reti nak ngelat2 nih..
uhuhuhuhu.....

Tijah Lawa said...

acik, tapi sodap gak bunyi eh kan??

piah, ko baik buat piah. sekali cok jentik ko...terbang ko masuk sg. gombak tu piah...

iina said...

wakakah tulis jawi ko.. yolah anak sazah kan konolah tunjuk baik kan kan

cokolat said...

banganggggggggggggg!!!!! bangangggggggggggggggggg!!!!!!!!

pemongak!!!! pemongak!!!!!!!!!!!!!

tijah pemongakkkkkkkkkkkkk!!!

mebby a.k.a ezza said...

memng terror...tabik spring lah cik jahhhh..cayalah...

siggplus said...

dasat ah kak jah..
aja ckit

azreen said...

nok ko saya tgh prektis jadik ustazah ke nok.....asyik guna tulisan jawi je nih.....hehehhee

Tijah Lawa said...

iina, tul tu..aku anak sazah. dengar tu cok. aku anak sazah. hehehe

cok, wakakkakaa..tij sker! tij sker! dah. aku xde utan ko lagik

mebby, mekaseyyyyyy!!! (tunduk..tunduk...)

siggplus, converter ada kat n3 lepas2. bleh ler try. misti awek ko vangger dgn ko...

reen, lebih kurang centu la nok. hahahaa. kalu xde converter parah aku nok

azila said...

kak jah ngelat hoi!!!! tak aci!!!!

Tijah Lawa said...

azila...janji aku buat nok. wakakaaaka....

shija said...

wewittttttt!!!bravo!bravo!

*kahkah!klakar baco komen kak cokolat.

Tijah Lawa said...

ja, beso la..1st time pandai bina ayat dr pekataan pemongak tu.. wakakakaka