Jan 7, 2009

tribute to gary...

gambar adalah kabur sbb cermin adalah kotor!!!
.
ni la gary! mekanik tijah & carlos (caner bleh tak perasan nama sorang kampung sorang latino nih). dia ni la yg follow carlos masa keta akak mogok kat ampang aritu. alhamdulillah, keta tu sihat walafiat sekarang. takde buat hal lagi dah...insyaallah. habis jer edah (warranty) dgn perodua aritu, terus jer akad dgn mamat ni plak.
.
k.ungku (atau sapa2 yg dok sbn), ko tanak try dia kak? kat senawang light industrial jer kedai dia. since keta ko sama cam carlos kan. bagus tau dia!!! bekas racer nih. sekali dia bikin...senang2 jer ko tinggalkan madu ko 18 tiang kak! percayalahhhh!!!!
.
p/s: gary, wa punya next service...itu minyak sintetik kasi diskaun aaa???

26 comments:

tentangseseorang said...

kak, kitaorg gary patrick tak main. tuh semua karektor spongebob. muahahahahaa

kitaorg hantor ke semenyih jer. baru boleh test kat hutan lipur gala tuh. :p

cokolat said...

mekanik mak ialah abah mak sendiri...

Ungku Nor said...

Jah, aku takleh komen lelebih. kang kena semelih kang..hahahaha

tapi satu je la,
Gary tu masa dia muda mesti ensem giler kan? kaann??

okeh..aku nak start lari sebelom kena bunuh..hahahaha ;p

muadzlife said...

wah glemer gary arini...

kakpiah said...

aku baca tajok ..
aku ingt gary nih dah tadek di dunia nih..
ye la.. kan biasa kt mesia tribute2 nih utk org2 yg dah takder jer..
muahahaha.. sian gary..

hOOdedLicIOUS said...

Amboi kakn jijah..dah tukau layout na..header pon dah tulau..cek suke..

Gue blom dapat lagi mekanik yang serasi ngan laling gue tu..so kena stick ngan perodua lagi la buat masa sekarang ni..huhu..rabak poket sekali2 masuk dock..

azreen said...

jah....cantik rmh baru ko....takde buat makan2 ke nokk....heheheh

linn said...

blog yg berwajah baru ni gary gak ke yg buat nok? hebat dia kan.

julietchun said...

ko puji ada makna rupanya, bak kata Gary, ada sintetik di balik minyak,hik,hik.

Tijah Lawa said...

ady, ala...ko sajer ske g jauh2 kan?? alasan tuhhhh...

cok, abah mak xleh. kang jadi rosak terus. muahahaha...

ungku, sapa brani semelih ko kak? meh aku semelih dia plak. aku cam tau jer...hahahah

muadz, yer..sbb dier bagus, mak promote ler..

piah, ko nih...mak dah check kamus eng-malay tau seblm tulis tu. pasni nak tribute kat piah ngesot plak la. err...ada lagi ke piah tu yer? wakakkaak...

norul, ssekali tukar angin nok..ske?? cheq lagii ske...

reen, mkn2? ada...tapi ko sanggup dtg ker? hehehe

linn, mak tak pasti la gary bleh edit html ke tak. nati mak tanya eh?

juliet, harus la nok...mahal tu minyak dia. kata nak yg terbaik kann...

chronicles of angelzz said...

uuu sapa mamat gay eyh gary tu uollss?

tasty gtew oppsss terinzal sudeyhh larikksss

iina said...

wah jah siap promote nie.. ko ada dapat komisen ekk muahahah.. mesti ado nie idak takkan ko sanggup mempromosikan si Gary nie.. dio baco tak blog ko? kalau dia bacolah sure dia bangga giler ehh.. terus sok htr service freeeeeeee jek ;)

jane said...

salam jah,

nak pinjam pistol jap. nak nembak gary!

kakpiah said...

ko ingat aku akan berdiam diri kalo ko buat tajok entri tribute to piah ngesot?
mak pon ader blog nok..
mak teros buat entri berikot:-
"tijah lawa dalam kenangan..*
wakakaka..
branik??

IRA said...

ceh,ingatkan gary sepan bop.

berapa persen si gary ni kasi utk promot bengkel dia nih?

adibah said...

Ingatkan artis hongkong mana tadi.. hehe

Tijah Lawa said...

angelz, kosser taw. dgn gary pun ko nak taste nok...

iina, free svc tu tak dapek la kot. tapi kot dapek diskaun minyak itam tu pun dah bagus dah tu...hehehe

jane, jgn la kak. sapo nak svc keto sey nanti. takkan nak drift ke ipoh lak. hahahaa

piah, gilo kau piah...langkah mayat den dulu taw. eh!!! lupo lak. kau tu ngesot jer..mana leh berdiri nak langkah2 ni kan? wakakakak

ira, persen?? haaa...tu rasier antara tijah & gary. wakakakaka...

deeb, tapi bleh tahan gak kan?? walupun dah kertu sket. hahaha

lupekanje said...

wah jah....kat mano workshop dio nih... bak mai nomor tipon ..senang acik call klu breakdown dedekat semban tuh..
acik mang nak carik satu kedai yg blh dipcaya utk repair keter. Stakat ni acik antar kat Rantau yo... kt situ jer lah jejaka kepecayaanku menggodek keter buruk acik nih tetiap kli nk sebis. kuasa menukar itu ini acik bagi kat kodai tu yo...klu dia kato kono tukar...acik hangguk yo la...stakat ni, ALhamdulillah, keter acik mabelles lagi.

shija said...

wahhhhhhh!!leh lah gary tolong service an mitsubishi mak pasnie nok!....nape?..tak pecaye?..wahkahkah..

-acu-

Tijah Lawa said...

acik, nomo eh 012.29966688. takat ni ok. toluih gak mamat nih. kalu bondo tak rosak dio xkan tukar/semolih sebarg. cam alternator sey aritu, cino ampang tu suh tukar recon dokek 500. skali gary check elok laie..yo la, mileage br 60k maa.

cija, mitsubishi kah? wakakakaa, ado elok eh kau boli dapo dulu. larikkkk!!!!

Amy Maznan said...

jah..title n3 ko tu..wat aku pk jap..sape plak yg mati ni?? huhuhu

e_ja said...

mahap ckp tijah..bila baca tajuk tribute tuh ingat dah berada di alam satu lagi ke gary ni haa..huhuhu..uihh berderau darah..(jgn pulak ckp dgn gary yer)

mebby a.k.a ezza said...

wahwahwah siap ada tribute lagi mmg kelasss...tawww..ekkeke

Tijah Lawa said...

amy, xpo sapo mati nok...injin keto aku yg mati. wakakakaa

e_ja, aku ngadu ngan gary tawww!!

mebby, harus la bodek gary nyah. minyak fully sintetik mahal tuuuu... untung2 ado diskaun

azila said...

kak,number fon gary cun la!
ada gak mlm ni i g damacai!
wakakakakkakaka

Tijah Lawa said...

azila, kalu kena mak nak 20% taw...