Jan 9, 2009

yes!!! akak dah beli tanah!

tadi k.ungku sms. dia tanya asal akak tak update blog niari. akak cakap la akak bz. tengah ronda2 survey tanah kat area paroi & panchor. nak kena beli tanah nih...sangat urgent!
.
ronda punya ronda, akak nampak nih...

tijah ske!!! tijah ske!!! lokasi cantik, atas bukit tapi takde la tinggi sangat. view pun memukau, mengadap gunung angsi. sangat sejuk mata memandang. tapi tu la, harga mesti mantap nih. 6000sq.ft...busuk2 150k tak lari tuu...

teringinnya...lama akak termenung kat tepi jalan tu.

tapi bila pikir2 balik, takpe la. akak bukan ada duit pun nak beli tanah tu skrg. tapi mana la tau, kot2 esok lusa ada rezeki pulak kan?

last2 akak beli ni je la dulu. jadi la kan?? tanah gak. 5 kampit baru 5 hengget. nak tukar tanah kat pokok bunga akak tu. dah kurang zat dah tu!

daa...

akak nak gi menyangkul sekarang!!!

33 comments:

Ungku Nor said...

ko mang mengoooonnnggggg!!
bonci den..
hahahaha ;p

azreen said...

kahkahkah....ko kan nokkk suke je buat org suspen tau....menci tau...muahahahahaha

Cakap Kosong said...

ko kan nokkkkkkkkk....benci taw , suker tipooh2 aku!

adibah said...

TijahLawa,

Barulah aku paham apa maksudnya: "Sikit2 lama2 jadi bukit"

Beli sikit2 dalam 5 kampit.. lama2 jadi bukit 6000sqft! Kan...! Ekeke

cokolat said...

mak baru je nak mengaku ko sepupu mak sebab beli tanah rege mahal2 ni...
tanah banyak tu utk kambus diripun tak cukup noks...

ko mmg tipu makkan.. tadi kat ym ko kata nak siram bunga.. ujung2 baru beli tanah je.......... mencik!

Tijah Lawa said...

ungku, hahahaa...tapi aku tak tipu kan????

reen, nanti ko bawak mak tanah ostrolia sepekat yer...nak buat ibu duit.

ck, aku tak tipu la nokkkk...kan aku beli tanah tuuu...same jer. beza dia aku beli dlm peket jer..hahaha

deeb, pandaiii punnn....tgk skrg ko pun dah pandai peribahasa. good job nok!

cok, jgnkan kambus diri, kambus kaki pun tak lepas nok. betul la tu...lepas ym mak tukar tanah dulu pastu buh baja pastu br la siram nok...

linn said...

cissss...tipah tertipu...

Awan Lahon said...

http://awanlahon.blogspot.com/2009/01/eksklusifpendedahan-ada-orang-telah.html

HAHAHA..TANAH GAMBUT KE TANAH KOMPOSIT TU AKAK?

lupekanje said...

acik dah agak dah...sbb acik mang salu bawak cito2 pasal pastik2 tanah ittew...heheh...hampeh gak kau Jah...
ko pasti kan tanah dalam pastik tu untuk bungo yang betul Jah..

iina said...

oklah jah tanah juga..tak dapat beli bebyk beli sesikit jadilah.. jimat cermat nie..lagikpun kan tanah umah ko tu kan dpt 10million muahahaha.. apo lak kes nak beli tanah lak.. ntah2 1 seremban tu ko leh beli pe

cendawanintim said...

takper la nok..tanah jugak tu...tapi kalu ko beli secara paket gitu lam RM150k, banyak mana agaknyer ko dapat bila ko ada duit nanti??!!

julietchun said...

bleh ler ko citer kat anak cucu ko lenkali, "uwan penah beli tanah, 5 kampit", :C

azila said...

perghhhh tajuk entry x bole blah..rupa2 nya nan ado kak jah oi!!! wakakakakakakaka

kakpiah said...

aku dah dpt membiasakan diri dgn entri2 ko nih..
aku dah bleh kontrol debaran di dada..
aku dah dapat terima haikikat dgn tenang..
di penghujong entri ko pasti ader sesuatu yg siyott..
ko mmng sewel jah..
mak amat menyukai diri mu..
sekian..
*eeiei..eiiee.. goliden!!*

arep said...

hahahaha... KJ ko memang lawak.. beli tanah .. ingat nak buat rumah..

||alis|| said...

kak tijah yg kelakau;
alis hangin jer dgn lawak tak-buleh-blah akak nih... haih~ sabau2~

jane said...

aiyoooo...........tanah la jugak.hehe!!

Tijah Lawa said...

linn, tijah tipu tipah. ok la tuuu...

awan lahon ker awan dania tu? hehehhe, bukan tanah komposit...komposit index tuu...

acik, yo cik. bangla tu koba tanah merah pkai ikit yo, tanah itam tu kono lobih

iina, wiii aiii...mintak2 masinnn la molot ko nok...

cend, beli tanah secara ansurankan nok? sepeket2 lama byk la...

juliet, lepas tu cucu aku trus tanak dtg umah uwan dia kan??

azila, aku sker je buat cerita. huhuhu

piah, ko yg membaca pun pasti sama sewel kan piah? hahaha. kata nak online smpi lebam, mananyer???

arep, tanah nak tanam bunge nok. huhuhu

alis, hangin?? meh aku kipas meh...

jane, kan kak??? etlis samting....

Umie said...

Haku baru pasang angan2 nak pi lepak banglo ko atas bukit tu nanti...hampagas betul la ko noksss!!!

peej said...

haha x suke ok..tanah nak bergardening rupanya..
punya la dah bayang2 umah kak jah yg tersergam indah di atas bukit itu.. ;p

Tijah Lawa said...

umie, bleh...meh bagi aku pinjam d/payment meh..

peej, sikit2 lama2 jadi bukit dik. minggu depan beli 5 peket lagi. huhuhu...

Teacher said...

Tij... apa apa pun, sebelum beli tanah betul2 make sure siasat tanah tu bukan bekas graveyard ke apa.. nanti kot takut ada invi neighbours pulak...

Tijah Lawa said...

ye la tic, kalu tak nanti jadi mcm tapak padang tks tu kan?? antu jepun ada, antu yg suka cikgu ravi pun ada...isk!!!

ita.itu said...

kah.kah.kah..hantu ko..gelak aku

mummycool said...

hahahaha ko nikan tajuk selalu suspen... aku ingat tadi dah beli lot banglo dah kat seremban tu.. boleh gak esok2 aku gi numpang mandi... hehehehe

Tijah Lawa said...

ita, ko mmg...gelak jer manjang.

mummy, jgnkan mandi, nak berkebun skali pun mak orait jer...

09892 said...

aku bace je topik kau ni, aku dah agak dah ending dia...bak kata org tu sekilas ikan di air.....kenal sgt dgn ko ni dikja...hik hik..
sebab tu ko antara kawan aku yg paling best!!!

p/s: agak2 berapa kampit nak kena beli nak jadi 6000 sqft tu eh?

Tijah Lawa said...

zt, 17 tawonnn beb!! ko kalu x kenal aku mmg tak patut la tu kan? hehehe. tapi seriyes part jatuh longkang tu mmg aku xleh lupa sampai skrg. hahaha..

* brp kampit ek? aku kena calculate dulu nih

shija said...

aik!boli tanah kak!nie mesti munge dah manyak mati niek kan!kotak tak kan ko gajin na nak boli tanah bagai kan pok!muahahahaha

*takpon mak aji dah sound soh belek2 an sikit pokok2 munge umah ko tu nok!ko kan telebih sudah rajinnyerk!tol tak,tol tak!!

-acu-

Tijah Lawa said...

ja, a'ah. mak aji ko tu kan ske komplen mak. padahal bungo eh tu yg kek porch dopan yo bersiram, blakang nan ado..kuning2 kekdah eh. waakkaak!!!

09892 said...

motip? mention pasal jatuh longkang?

Tijah Lawa said...

zt...sbb tang tu memory mak paling kuat. hikhikhik

NailyAnis said...

wakaka aku ttipuuuu..