Feb 26, 2009

atok

atok akak. ni je la yg masih ada lagi...88 tahun dah umo dia (tadi akak curi2 bukak wolet tgk ic dia 211023-05-5005). tapi akak syak misti umo dia lebih dr tu. sbb org tua dulu2 anak dah nak masuk skolah baru la sebok2 nak register kad pengenalan segala...
tengok la tu. hepi je muka dia dapat makan roti tolo & milo pokat berlatarbelakangkan kobau bajak akak! dah seminggu dah atok duduk rumah akak. setakat ni ok je dia...takde lak komplen boring ke haper! takpo la tok...duduk yo la sini. susah sonang kito samo2. ado duit kito makan lobster, takdo duit kito makan udang koteh yo...
kok dah boring na sok kito poie gold coast cuci mato yo tok?? atok sponsor tau?? untung2 dapek uwan baru cam bini doneltram tokkk!!! huhuhu!!!

49 comments:

Amy Maznan said...

wah..best nyer ade atuk lagi! mine gone..lama dah..rindu plak bila tgk gamba atuk ko ni tj! :(

azreen said...

nok ko kalo turun gold coast jgn lupa ajak aku ek...kita kan geng....muahahahaha

IBU KUMBANG said...

nomor Ic atuk ko, ngan nomor plat kete ko shantekla kak jah.. leh buat nomor ekor....

IBU KUMBANG said...

ade sambungan...
ko ajarla atuk ko buat blog.. sure ble dapat Uwan baru...

i.am.belle said...

tijah ooii, masih kacak hensem bergaya ye atok kamu itu. kamu ni keturunan hensem tidak syak lagi xD

cokolat said...

mmglah atok takot nak komplen byk2... cucu atok kerek dan kaki reging... takpe tok... cok doakan atok dapat istri baru nanti ye... atok jangan dodok dengan cucu atok ni lagi...

shija said...

wahhhhhh!!atok capooo tuhhh?atokkk eseee laaaa!minggu nie cija balik yo tok!sabtu potang moh kito ronda2 minam potang nak?amek2 angin,cuci2 mato,usha2 apo2 yg patut.orait tok?

Tijah said...

Amy, ko nak apply jadi cucu angkat tak? Hahaha

Reen, err…ekceli aku nak gi nude beach! Hahaha

IK, aku lagi sker nomo keta kalos 9886. cam bunga raya jer tgk dr jauh…atok aku xleh diajar blogging. Nati pandai gugel image dia mcm mana??

Belle, hikhik. Ensem & lawa kan?? Malas jer nak ngaku nihhhh...

Cok, silap2 kena reging ngan bini baru caner? Hahaha

Cija, atok koba nak makan kenirojes cija blanjo…hahah. Tadi poie kodai cino bodoh boli seluar…rm19 yo. Hahaha. Nekmoyang kan murah…tapi sais aji usop sori la nan ado!

@yue said...

aiii k.tijah,
sllu baca je..ni nk nyampuk eh..
humang aih..dap milo pekat tuh..
susu samo level ngn milo!!perghh!!

bungaditepijalan said...

ic atuk akak ada bintang tak mcm nie (*)?
:D

kakpah said...

jah, jangan kau buli atuk kau tu. siaannn dio.
Umangai manih e air milo tu.

shija said...

kahkahkah!nok!baru tadi aku call atok,atok kobar manooo adooo..yg nak mkn keniroges tu ekau.atok kobar laie..den makan2 kek luar nie tak beghapo na.den goma laie angah masak.dio masak sodap,betambah den makan kalu dio msk.camno nie nok?(*ckp oghang2 tuo tak elok lawan nok!)miahahhahahhahaha

Amy Maznan said...

tj, application form nak amik kat ne? :D

julietchun said...

Cam sonyom pakso yo?haahahhaha

susudalambotol said...

masih kuat yea?

Tijah said...

Ayue, tak..tu bawah tu keladak dia jer tu. Heheh

Ng, err..xde plak. Naper ye??

Kpah, ontah la kak. Sey tgk dio minum selambooo yo. Hahah

Cija, pemongak la. Atok sound problem la. Cem bingit topi telingo pun dio buek derk inikan plak nak ckp mo kau dlm talipon…

Amy, alamak…form dah abes la plak! Wakakaka

Juliet, hahahaaa…ko cam ade siksens kan???

Hidd, yahhh!! Perantin baru selamat kembaliiii!!!!

MasNurin said...

uwah, ensem lagi atok ko. Atok aku umo 57 dah pergi dari dunia. Ko sanggup ker dapat nenek sexy cam bini donaltram tu?

linn said...

ko pun....nak nenek seksi jer yea.

alamak...aku lama tak pekena roti tolo laa sb lama tak jogging. kena start joging balik nih!

Honey Bee said...

salam...
memang seronok ada atuk...sebab mereka nie rajin belanja kita... tak terima kang diorang kecik hati...pendakkan cite...razki kita...

||alis|| said...

aku ialah seorang cucu yatim piatu... sob..sob.. :(

yuyee cap limau said...

kak tijah,cm nme mak saye pon ada..jd mak angkat bley??hehe.akak nie mmg lawak sgguh la,blh jd kartunis ujang nie.nnti lawat la blog saye jgk,bru nk blaja.nnti akak wat link k..

kakngah said...

jah.. nmpk numbo bajak ekau.. buleh tikam tu... ngeh!ngeh!ngeh!

Tijah said...

mas, err...tak sanggup! hahaha

linn, bagus ko reward diri sindri jogging dgn roti tolo yo?

honeybee, yer..tak dapek dato', ada atok pun jadi lah kan?

alis, sedih na la tuhhh??? ceh..

yuyeecaplimau, hahaha kebetulan plak anak aku pkai minyak nih..sedap sungguh bau dia. ok nati akak gi tgk yer...

Tijah said...

kngah..misti kono tu. tapi nati share tau. dah la kito samo kokngah...

Abdul Wafi said...

kakak, saya dah tukar link.

http://thewafiabdul.blogspot.com



btw, kirim salam atok nya.

Ungku Nor said...

posan kek atuk,
kok teragak nak blajar camno nak gugel image..

atuk kono amalkan kupi jantan dalam seminggu dulu!!!!

haa..baru buleh.

hahahaha..sayaaannggg atuk.

Kujie said...

muka bahagia je atok ni.....kalo dpt bini lagi bahagia rasanya

Tijah said...

wafi. ok nati akak update yer...tq

KD. atok den minam milo yo kak. kupi2 tak ndak deh dooo...

kjie. bahagia ke derita kak? hahaha

IRA said...

ensem lagi... leh kenalkan ngan opah den kuikuikui

Tijah said...

ira, opah ko umo berapa? huhuhu

monas2petronas said...

hukk..last aku merasa ada atok umur 10 taon....atok aku dulu pembuat sampan terkenal ....aku kalau mak pegi menanam padi selalu kena tinggal dgn tokwan..nanti tokwan ajak pegi menangguk udang takpun pegi menjala ikan puyu...

bila aku nangis tokwan aku letak aku dalam perahu yg dia tgh buat biar aku main hampas kayu yang dia kikir...bila mak balik dari bendang , dari kepala sampai ke kaki aku penuh habuk kayu...

dan tokwan akan jadi mangsa amarah emak....

panjang kan cite aku..

kojah said...

tompang lalu sis =)

Cakap Kosong said...

nok..........aku speku atuk ko nih memuda dulu cam muker aaron kwok ?

@LiYaNNuaR said...

fuhhh... atok den mudo limo tahun... panjang umo je kan... sihat pulak tuh... apa petua???

lupekanje said...

ado roper kau jah....misti kau ni cucu kesygn atok..
jah..
ko jago atok tu bebaik yo..mentaro ado atok...sok luso lom tau laiee..
sonok ado atok nenek nih.
acik ni dolu, klu tk sobab robut tanah, maun je acik jago nenek tu sampai dio kebabom tuh...tetibo windu lak kat arwah nenek yg bnyk bejaso kat acik tuh..sian nenek tu..tah camno dlm kobur..mudah2an diberi keampunan dan dijauh an dri sikso.
(kok idup laie, blh tomukan jodoh ngan atok kau jah...hehhe..)

adibah said...

Jah,

Nenek den single. Umor 83. Rambut itam lai takdo uban walau solai pun. Tapi dah tak gebewwww (u know wat i mean) ekekekeke. Orang minang gak. Sonang Jah.. takyah masuk suku! Hahahahahaha

Tijah said...

Ween, aku plak ske ikut atok aku gi cr kerbau petang2. mmg best…pastu ikut atok aku gi menjala ikan. Hari2 mkn ikan fresh!!!

Kojah, lalu ler…sama lak nama kita ek??

CK, a'ah la nok. Aku gugel tadi…ada sket lebih kurang kan??

Liyannuar, petua atok aku…mkn bila lapar, berenti seblm kenyang. Tak cam cucu eh…makannnnnnn sesadooo!!!

Acik, tu la tu kan?? Kekadang kito bebaik dgn org ikhlas…org lain lak salah sangko. Apo nak buek cikkk. Org baik mmg salu kono…cam cito industanlahhh!!!

Deeb, hahaha. Uwan ko pandai tebar ruti canai tak? Atok den ghoma bfast tu pagi2...

Nadine Zuharra said...

manis muke atok kak tijah ni..mesti ceria sbb layan cerita akak mase time makan roti tolo tu..hihi
*rindula kat atok2 saye tp mesti depa takmo duk holiday kt umah saye sbb kene panjat tangga sampai tingkat 3..huhu

NUR ZIHAN NASZERI said...

hoi kak...no plet keto ayah aku sama ngn kobau akak hoi..

gimme pai kak

comey atok akak...er...er...uwan sy ade tok...die lonli kek umah tu tok

kotle tok nak kenai ngn uwan sy
sile dail no yg tertera di henpon cucu atok ye!

i'll wait for ur call!

muadzlife said...

eeiii sonok e ko tijah..ado atok lae'

xiiinam said...

Kim salam kek atok ekau...(ckLah cubo gak cakap nogori ni ha!)

Tu no IC betul dia ke? Mana boleh ekspose sangat. Bahaya wei....nanti ada uwan-uwan yang memanipulasi....

Teacher said...

Ingat time atuk jaga kita masa cuti sekolah... ikut atuk jalan2 kek sungai and naik sawah tu... dia takutkan den dengan lintah bagai.. atuk looks sexy!

tasikmerah said...

tok, jom kito poi jom heboh kek mitc hr ni... :)


.

tasikmerah said...

jah, aku pun ada opah lagi.... jom kita berbesan. hahahaha...


.

kakpiah said...

oke.. dah dapat ..
buleh ambik dua kali..

9669 & 5005

kompem first prize!!
wakaka... piah kayo...

nnti aku banjer ko ngan atok ko gi golkos ek?

Tijah said...

Nadine, nak cerita susah sket nok oiii…atok akak tu sound problem sket. Kena jerit2 nak ckp…

Zihan, ramainyer nak intro uwan kek atok den. Wakakakaa…kang dio pasang 4 sekaligus kang cano?

Muadz, yer..tu jer la yg tinggal pun…

Cklah, mak x kesah. tapi uwan2 cam jijah spa-Q tu tanak yoo?? hehehe

Tic, best kan?? Ingat tak tali air dr sawah tu turun terus ke sungai pastu ada buluh pasang kat situ jadi cam shower kan?? Bersih giler air dia…mandi pakai spendar jer..best giler kan??

Tasikmerah, sure heboh? Bleh gak..tapi atok tak dayo nak berdiri lamo2. besan?? Jd uwan nomo 4 buleh tak? Hehehe

Piah, ada 1 lagi…9886. hahaha…yg ni taun 2007 dulu penah naik nihh…operator laki aku beli. hahahaha

cendawanintim said...

atok ko masa muda2 dulu sure ensem kan nok...sekang pon terserlah lagik kehensemannyer...

09892 said...

akhirnya sebuah entry berlabel "U". Cantik angle gambarnya. Terserlah kehenseman atuk...

Tijah said...

cend, cucu dia plak haruslah lawa kan? waakkakaka...

zt, pandai tak aku amek gamba guna mode food review? huhuhu