Feb 27, 2009

tengok gambar sajalah...

cerita bergambar lagi.
boring ke?? hahaha!! dak tijah tu dah takde modal la tu. asek cito pasal omak abah dio yo! abes takkan nak gusip pasal uwan jijah spa-Q plak kan? jumaat tak baik ngumpat. tunggu isnin depan ek? hehehe! tapi kannnn...kalau la uwan akak centu misti lama dah akak terjun bangunan! (tapi sila sediakan dulu tilam & abang bomba hensem dibawah sana...)

kredit to gugel & owner. akak malas nak amek gamba...

akak pegi rumah sazah tadi hantar bubur kacang durian. buatnya semalam tapi tak sempat nak hantar sbb hujan...malas nak keluar. kat bilik sazah (ex-bilik akak), akak nampak ada 1 kotak rasier nih. akak kan rajin menyelongkar. bukak tengok...wah!!! byknya gamba!! semua kaler itam putih taun 70'an punya. akak curik bawak balik nak scan. bahan nih! bahan!! mampos akak kalu sazah tau. takpe la...esok akak pulangkan la balik senyap2.

kita tengok gamba yg penting2 je la eh? kosser akak nak scan semua...

supannyer masing2. anak sapo la nih? sazah yang duduk belah atas no 2 dr kiri tu. tengok sket rambut...amy winehouse tiru mak akak la tu! nak begamba atas batu pun siap ke selun set rambut segala!!! bajet lawa tau diorang nih!!

meet uncle usop! ensem tak ensemmm??? baju belang, suar yengki, belt paris hilton di luar siap topi bareta. mcm ni punya gaya...cemana la sazah tak terguda!!

antara 3-3 tu sapa lagi ensem?? yg tengah2 yg ada rupa tomkrus tu kan?? haa!! aji usop la tuh!!!

tapi paling akak tak tahan gamba nih! ngekek2 akak lakibini gelak! adoi la! abah sapo la ni ek?

org dulu2 sukasuki jer amek gamba studio posing senget2 ek? muka nampak sebelah je. skrg pun ada gak akak tengok org bergamba mcm ni tapi bukan laki la...pempuan je! ni akak tak pasti samada kawan aji usop...atau bopren sazah.

cer pusing belakang tengok...

terima-lah salinan wajah-ku, buat kenangan mu di-waktu kala perpisahan katanya!!! alamat ulu langat kajang. huhuhu!! piah!!! ntah2 jiran ko ni piah!!!

kuiz penonton dirumah : kalau omak eh lawa. abah eh ensem. anak eh???? SINDRI MAU INGAT LA KAN! warghhhh!!!kahkahkahhh!!!

selamat berhujung minggu!!!

32 comments:

tentangseseorang said...

kak...aku rasa jiran kakpiah tuuu. wakakakaka

kakpah said...

posing gamba senget tu toingat la maso mudo-mudo marin. gaya-gaya artis gitew...
aji usop pakai sua yengki hehehe.. mosti pominat jefriden atau a ramli nih..

shija said...

jahattttttt ko nok!!tau dek sazah niek,maun ko kono tadah tingo nok.hahahah..aku ske pic sazah ngan aji usop yang kek kusi ruang dopan umah ulu bondo,time tu tongah pangku ko kalu tak silap aku nok.ce ko carik.gmbr tu santik nok!

mamarempit said...

den ni baru yo masuk kek umah ekau tijah...tk koso nk slongkar cito lamo...cito sket...sazah tu sapo??? den tk faham do...

mamarempit said...

tapi memang klakar kan kalo nengok gamba dolu2....klasikkk

kakngah said...

kok nijam sazah set rmbut cenggitu.. kalah uwwan jijah nokkk.....
eh.. monjak bilo lak den pndai bernok2 bagai ni..

julietchun said...

terharu nok baca tulisan kat blakang tuh,peeling abis.Rambut dia tu pakai belkrim ko deshing,hahhahaha. Jgn ko ckp pakai myk kelapa dara plak.

F A R Y N said...

kak..pic bf lama takmo letak ke?
hahahaahaha

Tijah said...

ady, aku pun syak mcm tu gak...

k.pah, akak pun misti ado skopeng duo gamba centu kan?? apo laie...tepek la kak!

cija, ko jgn la bagitau. hahaha...gamba eteh kusi tu bukan den la. tu abg kau...

mamarempit. osah cam ninja gamba kau kan?? sazah tu omak den. ustazah jamilah. huhuhu...

kngah, apo pendapat akak tontang uwan jijah? wakakaka...

juliet, 2-2 pun bukan. misti minyak rambut zam-zam tu. hahaha...

parin, xleh do...kisah lamo jgn dikonang. hikhik

linn said...

aku pung penah jumpa gambar lama abahku yg siap ada tulis2 camtu laa tijah. agaknye org dolu2 mmg kena tulis kot yea tagline tu. wahhh siap tagline jadiknye.

IBU KUMBANG said...

hehehe kekasih gelap omak kau ye kak jah... cer siasat skit buleh buat jejak kasih.. hensem abah ekau..

09892 said...
This comment has been removed by the author.
09892 said...

erk! ini bukan kira cam invasion of privacy ke?

mugiwara said...

gmbo last tu bahaya kalau tau dek sazah nanti.....

er....pasal smpn lagik gmbar tuh?

huhuu...saje jd pnyebok!

azreen said...

habis smua gambar omak abah ekau kebas ek....tak pasal2 glemer diorg kat blog ni ha......

Cakap Kosong said...

abeslah ko nok ...kalau sazah tau nih, baik ko rasuah sket shija tu ngan kenirojes!

kakpiah said...

ha'ah jah.. jiran aku.. ko nak atorkan pertemuan ngan sazah ke?
mana taw cinta lama berputik kembali.. *gilo ko jah.. matik la kalo meet angkel usop tawu nih...*

satu lagikk..
skarang aku dah tawu...
dr mana datangnyer kehenseman si cem...

dr atok nyer jah!! merangkap bapak ko..
jatuh hati lak aku tgk gambor dia dlm sungai tu.. sekshi..
oke la.. aku nk gi mintak putus ngan yeop..

aku nk try aji usop lakkk..
wakakka.. ai likeee!!!

bang usop .. tunggu piah yer...

||alis|| said...

kak jah... dlm minggu nih ramaiii yg kebetulan hapdet pic lama2 ekk..
siyes... cam pakat2 plak even masing2 takde link berkaitan...

aji usop hensem..
sazah lawa..
anak eh..

bagi Nabil jawab yo laa.. den malu nak jawab *meoww...*

Teacher said...

acik milah memang cun dari marin. sekarang pun dia antara pompuan dilingkungan umur dia yang paling cantik takat ni den tengok. Acik usop macam sudah dimamah masa... tak berapa sexy seperti dulu... atuk jugak yang paling sexy gitewww

Tijah said...

linn, yer...sumer2 gambar yg aku jumpa lebih kurang centu la tulisannya...

IK, gamba ppuan pun byk yo...hahah. sapo la punya awek tu...

zt, tu la best...abg nas terjah katanya.

mugiwara, ntah la. tapi ada byk gamba ekceli...gamba ppuan lagi byk. kekawan aji usop kot tu. hehehe

reen, dah aku pemalu...malas nak letak gamba sindri kan??? hahaha

CK, berani la dia ngadu kat sazah. aku ni pemegang rasier terbesar dia nok! hahaha

piah, ko sejak bila lak kapel dgn yop piah? kemain ko kan?? dlm diam2 berkekasih gelap yer???? nak try aji usop? hahaah. ko sanggup teman dia shopping baju bandel piah???

alis, anak eh??? nak aku jawab ker??? meh sini tarik telinga sket...hahaha

tic, mungkin sbb acik milah ko mengamalkan rebusan mas cotek kot? heheh

xiiinam said...

sejak kau bukak jahitan kat mulut ni...kau tak pernah mai jenguk ckLah....ckLah nak merajukkkkk...hu...hu....

adibah said...

Tijah,

Sesungguhnya Ulu Langat itu adalah kampungku!! Nanti aku jadi CSI siasat siapakah gerangan jejaka tampan ittew! Hehe

AiZa'S said...

aduh tak tahan gelak kak..entry nih lawak abiss..keterangan gambar tuh tersangat lah ikhlas lawaknya..hahaha

tapi papapun..

sazah memang high class
aji usop plak classic
and akak class apa ek?

AiZa'S said...

eh lupa cakap atok akak
classic nasional fm..

lupekanje said...

lawa sazah maso mudo kan...
acik nk sorok gamba lelamo acik...takut dapat anak cam tijah, habih di eksposnya kat blog..hehe..

aishifa said...

Cam Amy Winehouse ? muhaha.. yelah..rambut fesyen dulu suma kluar balik kan skang..rambut pakcik usop ngan kengkawan dlm sungai tu dah macam kumpulan Hujan pun ade..

Petito said...

tij,

ko tunggu 30 tahun laie...cem plak lotak gambar ko kek internet... kok cem dah kawen, dio plak laki bini ketawa berguling-guling... hahhhh ko.... muahahaha ;P

PINATBATE said...

singgah ngintai gambar lamo...tumpang gelak mengekek....

Tijah said...

cklah, wakakaka. dokter ckp molot tu bilo dah bukak jaitan eh kono byk2 rehat...minggu dopan baru buleh blog hopping kato eh.

deeb, yer...tu pun kalu dia masih tampan seperti dulu. hahaha

aiza, akak mesedis C class. wakakaka!!!! acah yo...

acik, mano nak suruk cik?? lam simingpul ko? hahahaaa....

aishifa, skrg org dah xde idea...recycle blk trend lama2 kan???

petito, tu pasal gamba2 den edit lawa2 dulu. kok masuk blog pun tak la sogan na...hikhikhik...

pinatbate, golak la sampai hongeh!!!hehehe!

cokolat said...

ko kemain gelakkan gambar owang eh... gambar ko kemain sensed ke bagai!!! ko memang.... memang!!!!!
tijahmascot!

Tijah said...

cok flemingo bulbet...

ko bukan tak tawu aku pemalu..hahaah

sheila said...

den pun ghaso cam nak amik gamba kek photo studio tu lah kak..

agak2 ujud laie tak BEE AH PHOTO STUDIO ni??