Feb 14, 2009

i'm corry!!!

ke KL tadi...ada urusan sket. lepas setelkan hal cem, akak & carlos terus ke carrefour ampang. jam baru 9am. awal tuuu! cadangnya nak usha seterika baru. yg lama hadiah menang netball 8 taun dulu dah nak rosak. jgn memain!! akak dulu WD ok! (wing defence). tapi simpanan je la! huhuhu!
ok, berbalik pada cerita...

jadi seblm masuk, kitorang ke toilet dulu. lapangkan perut sesiap kang kat dlm tu senang. dlm toilet masa tu cuma ada akak dgn ada sorang makcik cleaner nih. dia tengah betulkan tudung.

akak senyum. dia balas.

dari dlm toilet kendian akak dengar org bercakap2 kat luar. kejap pastu gelak. pastu cakap balik. tapi suara dengar mcm dr satu sumber saja. akak pasang telinga. sah!!! misti makcik cleaner tadi nih. alamak!! gilakah dia??

akak keluar cuci tangan. makcik tu masih kat depan cermin cakap sorang2. dia tengok akak melalui cermin pastu senyum. ehh!! tiba2 dia gelak lagi. kali ni lagi kuat sambil tangan siap terangkat2. wah! haruslah cuak nih tapi dalam hati sempat berkata..."siannyer makcik ni. dah tua tapi still kena keje lagi. tak betul plak tu..." sambil compare dgn sazah yg duduk goyang gelang dirumah.

pastu akak pun blah tunggu carlos kat food court luar. tak lama kendian makcik tu keluar bawak mop & baldi sambil molot masih mengomel2 cakap sorang diri.

akak perhati lagi. tiba2 dr cecelah tudung hitam dia akak perasan sesuatu berkelip2 kaler biru.

akak tepuk dahi!!!

makcik tu pakai blutut la tambiiii!!!

itu la. lenkali jangan buruk sangka. makcik cleaner pun technology-savvy aper!!!

makcik, sekiranya makcik silent reader saya (saya syak makcik juer IT-savvy), saya yang pakai serba hitam masuk toilet lebih kurang jam 9.15am tadi mintak maaf secara terbuka kat sini yer makcik. sebab saya dah ter syak makcik giler!

51 comments:

Cakap Kosong said...

hebat tol mak cik cleaner tu kan nok!kita yg memuda ni pun tak canggih camtu!

Tijah Lawa said...

ck, makcik tu multitasking nok! sambil ngemop sambil borak dlm talipon. hahaha...

chronicles of angelzz said...

hah uollss x sentap kew??
meletopsss sngat m.cik cleaner...

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

hahaha...ingat makcik tu tak canggih...tak sangka..aku rasa mmg makcik tu ada blog jugak kot hehe..

aku pun penah gak di gelar gile sbb cakap sorang2 masa tengah makan dgn consultant si Bon Zainal tu..masa tu ada kursus pasal imej..

terkejut giler dia tengok aku bercakap sambil makan tanpa ada sape pun layan..masa tu belum ada blutot lagi..tp pakai handsfree jer terselit dlm tudung..

bila selesai borak aku buat muke selambe jer sambil si Bon Zainal tu masih memandang aku dgn pelik..tak sangka budak ni mude lagi tp giler..agaknyelah dia cakap camtu..

lepas tu aku tunjuk kat dia tepon aku kat dia..baru dia tersenyum lega hehehe...tp yg sebenarnya bukan dia je gitu..sesape ada kat meja makan masa tu semua pandang aku..kuikuikui..

MisSy F said...

tengok2 esok dia pun ada blog ok?heheh.

iina said...

Tulah tak baik salah sangka ok.. dia senyum2 gelak2 takkan ko tak perasan.. tulah.. pehnie jgn sangka cleaner tu diam2 ada isi.. (muahahhaa.. relak ahh jah.. den pun penah keno gak.. maso kojo kek ofis training division.. diorg duk bg org training e-learning.. tapi bilo diorg tau den pun bg training yg samo tapi kek universiti.. teruih staf tu sogan ngan den samo)..

Monkey D Luffy said...

kecanggihan makcik tu mengatasi aku... hahaha

peej said...

huish kau ok la lagi..pikir die gila..
aku dah seram2..ingat die ade bela hantu ke apa..scary ok..
siap senyum2 dpd cermin la apa la..
kalau aku dah lari lintang pukang kot..cho cekery(so scary).....

xiiinam said...

aku tak nak komen benda lain kecuali pasal sterika tu...kih...kih...kih...

Jimat pahit juga ko ni....8 tahun...berkat tuuuuuuuuuuuuuuu!!!

tentangseseorang said...

kak,
aku pun pakai handsfree yang pakai wayar. makcik tuh pakai handsfree bluetooth. memanglah makcik tuh lagik advance. ahahaha

Teacher said...

Giler tuh... Anyways.. i like this entry very much. Mana lah aku nak agak makcik kat carrefour ampang tu pakai bluetooth. If I were you, i would have the same perception too. So, apa moral of the story? Poi boli blutut!

Tijah Lawa said...

Angelz, sentap la nok. Mak pun nan ado blutut…

Rina, sbb tak nampak tu ler ek? Aku mmg tak pakai hfree & blutut nih. Mak konvensyenel jer…walupun semasa memandu. Hahaha

Farah, tu yg risau tu. Xleh underestimate makcik2 zaman skrg nih kan?

Iina, lopeh ni kono la salu bersangko baik mo org kan??

Kapten, yer..mengatasi aku pun. Aku xde blutut gak..

Pija, sbb siang2 kot tu aku pikir dia gila. Cer masuk mlm2 lepas maghrib ker..harus ingat dia cam bomoh anak betong tuh. Cho cekery kann??? Hahahaa..suka ayat tu.

Cklah, aku mmg jenis pakai barang sampai lunyai kak. Untung laki aku kan kak?? Wakakakaa…

Ady, aku handsfree pun xdo. Lagi kuno. Sbenarnyer aku x ske benda2 sumbat telingo nihh… sbb tu zaman org boli2 walkman aku sket tak heran. hehehe

Teacher said...

By the way... ko nih.. dah sampai ampang tak singgah umah den.. sajo yo kan?? Sabar ajer lah :(

Teacher said...

Lai satu.. dari marin nak komen pasal sepek acik usop ni... tak nampak bona mato eh yang sexy tu... ado gamba lain tak??

Tijah Lawa said...

tic, aku siap termenung dekat 15 menet lepas tu tau. jahatnyer aku pk bukan2. tapi siyes makcik tu rupa selebet jer mmg sket aku tak sangka dia ada blutut. errr..nak kono boli la nih ek???

kakpah said...

kan sazah dah kobaan banyak kali, jangan goma buruk sangko mo orang. Tak baik hehe...
akak ingat kan, jah,mosti dio pun kau punyo silent follower. Ontah-ontah salah seorang kek ateh tu ha..

Tijah Lawa said...

kitorang rushing smlm...mano sompek singgah bagai. lenkali yo?? buleh bueh order sekali nak makan apo. hahaha. keji. btw...aji usop xdo la gamba x pakai spek eh. nati den cari blk gamba mudo2 eh maghin. ensem wooo

cokolat said...

ok lagi at least ko kenal tu blutut device.

aku dgn mak aku masa tgh makan mekdi, ada sorang pakcik tu pakai mende alah tu... pehtu mak aku tanya aku
"na... pakcik tu pekak ek? dia pakai macam mekrofon dekat tinger dia tu?"

hallloooo... nama jer seketeriiiii!!! puiiiiiiiiiiii!

KV said...

giler canggih makcik cleaner. Hahaha

~Eila @ Along~ said...

wahh..itula makcik2 zaman skang yg berkerjaya..even keje cleaner..tetap mantop!!!

F A R Y N said...

kak tijah,kono salam cium tangan acik tu ha..mintak maap...wakakaka

~ Nana ~ said...

hahaha...siut je....
aq syak makcik tdi giler or antu bilik air....
rupanya makcik tu lagi canggih ek...
pepepon...aq harap ko mintak ampun la ye kat makcik tu...
bukan pe...silap2 dia x bg ko guna toilet dia...naye jeee....hahaha

Tijah Lawa said...

Kpah, tu la tu kan?? Follower tu misti yg avatar eh gamba blutut kan kak??

Cok, cam pekak la kekdahnyer ek? Wakakak. Lagi klakar mak ko nok…

KV, yer. Ko canggih gak tak nok?

Eila, tu la aku lupa. Makcik multitasking tuh..

Faryn, nati la kalu aku jumper lagi ek?? Ko jgn ngadu kat dia lak…

Nana, tu la. Aku harap dia baca blog aku nih. Hahah

lupekanje said...

tijah...moral of the stori...acik stuju ngan kau...toksah la pakei blutut bagai tuh..goli bulu tingo...

dan gamai la yg mendoakan kito ni ong gilo...heheh..

jah...sabetu ni blh la on pogrem kito...amacam..klo ko tk nak...acik poie yo...gian dah nih..

Hamirdin b Ithnin said...

wing defence to buleh terobang ko?

IRA said...

ni la sebab takmo pakai blutut.

Tijah Lawa said...

acik, kok tak siap pun kolam kekanak tu ok gak cik. hahaha

prof, dulu buleh terobang prof, skrg tak buleh. dah boghek! hehehe...

ira, kita pakai loudspeaker jer la ek?

pjoe said...

saya masih pakai nokia 3210
isk

cendawanintim said...

perghhhhhhhhh, makcik2 cleaner zaman sekangggggg...

Tijah Lawa said...

pjoe, saya nokia 6300 yg sudah longgar keypadnya dah pernah dimasuki air. janji boleh ckp & sms sudah. :P

cend, alahh nok. ko pun baru beli hp kannnn?? meh tunjuk sket??? hehehe

[[ yong ibu chem ]] said...

hahahahahahaha

yong ni pun tak do menda alah tu do!!!

azreen said...

canggih sehh makcik tu...aku pun kalah.....kahkahkah

Tijah said...

yong, sama la kite. hehehe

reen, ko mist pakai walkie talkie jer kan? hahaha

kakpiah said...

tak pepasal jer ko berdusa kering gitu... wakaka..
tp sgt canggih la mak cik tu..
aku pon tak penah tepk nk pakai blutut nih....

Dda Ly said...

adoi..hihi saye pon kadang terunder stemet makcik cleaner tau..pastu tau2 je dorg nye nset sume laie canggih pade kite..uwaa..meleleh tgk!!

kakngah said...

wakakkaka!!! dasat mokcik. klener pn celik IT dh.
ish.. takonang jaman memonggit main netball. dulu den wakil daerah tampin peringkat negeri. dulu la.... maso tu kok monang xdapek setereka pun...

09892 said...

- aku terhibur dgn n3 ni...:). ske!

MasNurin said...

aku komen ni sebab tak mo pendek umo, kat opis aku makcik cleaner pun bawak keta tau. Siap pin pin kat aku lagi masa lalu tepi aku. Rasa macam nak kuar bijik mata tengok dia bawak keta tu walaupun kancil je.Huhuhu mentang2 aku baru nak amik ujian komputer minggu depan, sangat malu sebab dia lagi advance dari aku.

Ungku Nor said...

blutut?

den cam goli-goli la..tingo den kawasan sensitip kalo dipogang.

termengaum den kang..hahahaha ;p

Tijah Lawa said...

Piah, xleh la piah…kalu pakai blutut caner nak pakai tudung ikin ko tuh? Terkepak awningnyer nanti. Hahaha

Ddaly, ensst siap 3G tu. Aku pun pakai nokia bodoh asal bleh ckp & sms jer…

Kngah, dapek sterika kira best la kan? Dapek pingat nak buek apo..last2 menyomak buang yo…

Zt, ko nak berduet dgn aku tak audition raja lawak taun depan? Hikhik

Masnurin, ha..dah dapat lesen cok prektikkan tips pemanduan berhemah aku tu yer?

KD, kau mmg…den tau la kak. Kau tu CAKAP OMPUTEH pun pasehhh…wakakaa!!!

HappyIrfa said...

ADOI..TAK TAHAN NAK GELAK.ADVANCE MAKCIK CLEANER TU,SAYA PUN X PAKAI MENDE ALAH TU..
IKHLAS DR HATI,SAYA KALAU X MASUK BLOG AKAK SEHARI MMG X SAH..AYAT2 AKAK MEMJADIKAN HATI SAYA CERIA SPT PELANGI SLPS HUJAN

Tijah Lawa said...

irfa, aku terharu yaamat nih. semoga aku sihat badan, akal & pikiran utk terus membelog lagi. huhuhu...

ayat last ko tu bukan dr lirik david arumugam ker? hikhik

NieZearm said...

jgn pandang mkcik cleaner xde blutut tau... :p

shija said...

"siannyer makcik ni. dah tua tapi still kena keje lagi. tak betul plak tu..." sambil compare dgn sazah yg duduk goyang gelang dirumah."--->muahahahahaha..giler golak aku nak membayang'an tu nok!kahkah

julie^beth said...

teringat masa zaman study beberapa tahun dulu.. masa tu duk kolej ground floor, belakang bilik tu ada macam padang dengan pokok2.. haruslah ada banyak daun2 kering jatuh.. ada beberapa makcik cleaner tengah sapu + kutip daun2 kering tu, tetibe henfon diorang bunyi.. sekali die bawak kuar henfon die, canggih gillllleerrrrrrr.. kalah terus henfon kitorang.. hahahaha

sally said...

hahahaha...Tijah Tertipu ehh..

Tijah Lawa said...

Jek, tu ah…ntah2 dier pakai blackberry skalik kann???

Cija, cer bayangkan goyang golang sambil mengunyah penganan. Tangan sila ginte dulu penganan tu seblm ngap. Haa..dapek bayangkan tak tu? Hahaha…

Julie, tunggu pasni makcik cleaner tu bawak laptop plak pegi keje.

Sally, yer..tijah tertipu dan termalu

09892 said...

Motif? Nak ajak aku join kau masuk Raja Lawak? Awak nak jadikan saya "props" awak ye?

Ke kau nak suh aku jadi pelakon pembantu sbg makcik cleaner tuh? Tak dapek do...den kena maintain ayu, manis dan manja...mana bley join2 Raja Lawak nih...denkan PEMALU dan PENDIAM ;)

Tijah said...

zt, wakakakaa. ko pemalu? aku takleh lupa la ko tanya nora dulu masa dia pakai girdle dulu

"awak bonchet yer"

ingat tak masa kat msm banting dulu tu? dah la kita masuk secara menyeludup...

NUR ZIHAN NASZERI said...

aku xsuka amir..
nyampah nyampah..

ko layan raja lawak ke kak?
ko masok pon ok.
tapi siyes mmg byk undi..yele..misteri ko ni kak..asal perform je tutup muka

Tijah said...

zihan. aku takat tgk sepah jer. yg lelain nan ado. hahaaha...ko undi aku tak nati?