Feb 16, 2009

saya nak stop blogging...

saya ada masalah...

saya ada masalah sangat cepat terpengaruh dgn iklan terutamanya shampoo. oleh itu...masalah saya adalah suka bertukar2 shampoo. skrg saya menggunakan rejoice rich (guna jari pun boleh). tapi biasanya pakai tak pernah habis (tamak pula tu...nak yg besar taknak beli yg 200ml dulu) kerana bulan depan mungkin saya akan bertukar kepada rejoice silky black utk rambut hitam berkilat pula. atau pun sunsilk pink berperisa yogurt utk rambut lebih lembut & menawan. tak pun sari ayu anti-ketombe utk kulit kepala sihat seterusnya menghilangkan kelemumur secara alami.

dan tadi...sedang tercari2 sabun pencuci tandas, saya terjumpa ni. tak ingat bila beli. nutritional shampoo plus conditioner utk melebatkan rambut katanya. hehehe!!! berat...isi dia byk lagi.
bagus! ini pun bolehlah! dan 20 menet kemudian saya telah dapat menghasilkan tandas yg sangat bersih dan wangi dgn shampoo ini tanpa perlu gusar akan chemical reaction atau bau tengit yang kuat seperti mana pencuci tandas lain yg terdapat dipasaran.

moral :
  1. tiada rotan...akar pun berguna jua!
  2. mari kitar semula! pembaziran dapat diatasi!
  3. boleh mula fikirkan shampoo apa nak beli lepas ni (dgn niat suci berbelanja utk bantu rangsang ekonomi negara)
p/s : berkenaan tajuk. ye lah! saya kena la stop blogging skrg...sbb hari dah petang dan saya perlu keluar siram pokok bunga & angkat kain jemuran. hehehe!!!

44 comments:

qishie said...

ahahaha..baru nak kasik komen psl tajuk dia..taw2 de pesanan kecik plak..

azreen said...

geram tul ngan ko tau nok...suka je main2 kan perasaan aku nih....igtkan btul2 la nak stop blogging....kalo tak sepila hidup aku ni....takleh nak gelak2 depan komp ni ha....

Ms.Lilies said...

hahaha...tula mcam tak caya je tgk title...sib baik mmg x caya...kan dah kena sejibik sapa yg caya..errkkk..apola ayat den ni

xiiinam said...

Okey...saya nak stop tulis komen SEKARANG!!!! Ngeeeeee....

[[ yong ibu chem ]] said...

cheh..! baru ingat nak pujuk2 tadi..

hehehehehehe

♥.misz luna.™ said...

adoi...
mati2 kite ingt die nk stop blogging dh..
ceehh..
tu yg pelik tu..
nk stop blogging tp ckp psl syampu..
isk2

Umie said...

tajuk ko mmg membuatkan krew melodi nak datang terjah je...hampagas betul la...huhuhu

chronicles of angelzz said...

eeee gram towll tajuk tueww propah kontroversiii sngat...

mek hampir2 diserang sakit jantun g okeyh tatkala membaca tajuk n3 nie...

oppsss, sapa nyang propah??...
buat2 x tawu... hehehehe

ifahruzzaman said...

ada pluang dpt jumpa aflin shauki ni cik tijah....

sbb tandas cik tijah dh bersih ngalahkan pncuci dia.

hahahahhaaaa...

jgn tetiba ada rambut tumbuh kat mgkuk tandas sudah!

Tijah Lawa said...

Qishie, saje jer tu…nak suh ko baca sampai abes. Hehehe

Reen, aku kan sker mencipta kontroversi nok. Tapi yg lite2 jer la…hehehe

Lilies, ko dah biasa dgn aku kan?? Hahaha

Cklah, ala...jgn la kak…wohhhh!! Sket ngugut tau cekgu nihh…hehehe

Yong, pujuk la jugak…pujuk la…

Huda, xde kena mengena kan? Mengada2 jer tu…

Umie, ala. Mcm ko tak kenal aku nok..hehehe

Angelz, mak sker. Mak sker. Matik la mak lawyer mak sakit jantung nihh…

Ifah, filem cuci sekuel nati misti dier amek tijah ganti era pazira kan? hahaha

aKuyaNgCeWeK said...

guwe baru aja belajar nk meng blogging..cik tijah pulak nk setop!ingat tadi ada yg x besh ker kalo nk meng blog2 ni..rupenya superis jer..ish!ish!

zarazaznan said...

yuuuhhhhhhhhuuuuuuuuu...!

pergghhhh,
ssssaasssssspen je noks!

mggu ni i kasi 4bintang ur for song that u sang! keep it up yo'.

(ala2 mr.mgr kasi komen utk gangz starz tibi3 musim tah keberape taah..hehehe)

lupekanje said...

gompar yo kau ni tijah...
jah..kau klu tak abih guna sempoo tu...ko bagi la kat acik...
sian acik ni ha...kkdg nk beli sempoo kener kutip kiro duit siling yg ado kat cocolah mejo, colah kosi....
ado ko patut kau buek cuci tandass..sian sempoo tu tau..acik tk mampu boli sempoo memahal centu...huhu..

cokolat said...

hoi? nak hits ek? marrahhhhhhhhhhhhh niiiiiiiiiii!!!!!!!!! bantai kang!!!

nok.. ko sama dengan mak. tak pernah statik dengan satu syampoo. ikot selera mak lah.. bulan sunsilk, bulan ni pantene, sebelum tu rejoice.. kalo emergency, syampoo anak akupun ok je! tp aku tak tamak lagi, selalu beli size sederhana sajok!

mugiwara said...

saya dh agak!

makcik nk tipu saya...

seb bek saya sipi2 je tertipu~

hOtMaMa said...

sajo yo kau kan buek tajuk gompak kak jah... den bantai karang tau la...!

tentangseseorang said...

ko simbah coke je kak kat lantai toilet tuh, takde teruk nyental

Tijah Lawa said...

Akuygcewek, tiap yg mula pastikan berakhir. Wah tiba2..hahaha

Zz, 4 bintang jer nok? Mana cukupppp. Haha. Aku kan tamak…

Acik, alah..pemongak tau acik tu. Tu tando eh kayo la tu duit seleng sampai beterabo cecolah mejo bagai…sey duit simpan elok yo lam wolet waima limosen skali pun. Hikhik...

Cok, alaaa nok...sesekali mak nak meraih pablisiti murahan kannn? Hahah…aku pun salu tibai sempu anak aku….

Mugiwara, macik dah tuo…tak sengajo nak. Hahaha…

Hotmama, jgn la bantai mak nok. Tunggu la rayo aji sok…kito blk senanti mantai kobau sekor. Mak cop tolo eh tau...

Tijah Lawa said...

ady, coke? baik aku buh eskrem buat float lagi best...hehehe...

kakpah said...

laa.. akak ingat kau guno sabun poncuci tandas untuk basuh rambut kau. itu dah baguuuuuuuuuuuuuusss..

Nadine Zuharra said...

hehe,sib baik tajuk tipu2 je..boringlah kalau kak jah takde..~ ; )
*psl shampoo tu,samela kite..lam toilet tu ade 3-4 botol gak..ala2 suku nak habih dah terjah kedai beli yg baru..hihi

IBU KUMBANG said...

yola tu Kak jah nebes aku nak mengabiskan n3 ko ni.. tibai syampu anak adalah kegemaran ku....

Dda Ly said...

kak tijah neh...entry wat suspen org ajo!skali crite pasal shampoo daaa!

Ungku Nor said...

ooo..ni kojo kau yo..

main 'buih' lam toilet!!!

lalalala ;p

kakngah said...

den ingek an ekau bonti blogging sobab nk msk ghajo lawak...

KV said...

kemain ko ek jah! Tertipu aku. Cepat cakap i'm corry!!

julietchun said...

Skang aku paham ngape Sazah selalu hangin ngan ko. Ko tak try sunsilk yg utk org pakai tudung tuh? Mana tau kot2 bleh masuk iklan ngan Carlos skalik,hahaha.

09892 said...

senaman jari la pulak?

dahla dikja...rentikanla n3-n3 berbaur saprise ni dikja...dah klise sangat dengan kau...(*dlm hati ni nebes nih, karang takde pulak sumber hiburan.... ;P)

Tijah said...

Kpah, tak baik tawww…kok dah guno pencuci tandas kono la boli skali berus dawai eh yo tak? Hahaha

Nadine, tak abes bak sini. Aku nak cuci simen luar plak. Hehehe

IK, aku pun. Feeling bebi jer tibai shempu anak kan???

Dda, agak2 kalu akak takdo kau gindu tak sok? :P

KD, sabonnnnn…dibilik mandiiiiiii!!! Wakakaka….

Kngah, taun dopan kak. Nak join ko? I'm corry…

KV, I'm corry nok!! Hahahaha

Juliet, yg kaler ijau tu kan? Dah try dah tapi kaler pink tu feeling dia lagi best ah…

Zt, mana ada saprais. Betul la tu babe. Hehehe. Tunggu pasni ada n3 pasal ko plak…wait aaa...

julie^beth said...

huwaaaaa.. basuh toilet pakai shampoo. kelas tungguh!!

hezesuze said...

alahaiii...nengok tajuk je da x best da...nak stop blogging????

smmgnyer sengal + poyooooo...wohoooo

Hamirdin b Ithnin said...

Mengikut kajian pakar bahasa, org yg mempelajari byk bahasa akan mampu mempertingkatkan IQ nya. Kalo camtu, jom kita perbanyakkan bahasa kita. Kita belajar bahasa Sarawak..

1. kamek - saya

2. kitak - kamu

3. sik mauk - tak mau

4. kacak - cantik @ lawa

5. lawa - sombong

6. apa polah - buat apa

7. pegi siney - pergi mana

8. madah - kata

9. raon - bersiar2

10. muka ko diat - cermin muka ko dulu

OK. Sekian la saja pelajaran kita hari ini. Ader ape2 soalan murid2?

[dari jejakpermata.blogspot.com]

Tijah said...

Julie, ko tak tengok kaler shempu tu..scary. Biru nila. Mmg layak la cuci toilet tu…

Hezesuze, senggol2annn….ohhhh…

Prof, ok..saya bertukar jadi tijah kacak atau tijah sombong sekarang. Bleh ker? hehehe

cendawanintim said...

tajuk ko kan mesti buat orang nerbes ajer nok...

wahhhhhhh, mesti rambut ko lebat kan nok....rambut erk...bukan rerambut!!

jajazuzu said...

salam kak tijah...

yer..menurut komen hamirdin dia ats, sy ingin menambah beberapa perkataan :

1. bichin - ajinamoto

2. asuk - anjing

3. pangak - ba alif ba ya

4. tapak - pinggan

5. kenak - kenapa

sekian terima kasih

09892 said...

ya ampuuun...dikja kau mmg terel la buat n3-n3 saprise nih..BEST dikja! KEEP UP THE GOOD WORK!

tapayahla buat n3 psl aku, dijamin nanti xde org nak komen kat blog kau.....kau taknak itu terjadi kan? (Ya Tuhanku, lindungilah hambamu ini dari gosip2 liar...amiiiinnnn.. *nebes nih*)

julie^beth said...

huwaaaa.. nila yu all!!! patut ler.. toilet jadi warna nila jugak tak? hahaha

Ida Hariati Hashim said...

Salam,

Saya baru mai sini..terkejut dgn tajuk blog u..hahhha..suspen i..

Tijah said...

Cend, alahhh…cam ko tak biasa dgnku. Rerambut? Hahahaa

Jajazuzu, mak aihhh…byknyer vocab nak kena hapal. Time kasih yer…nati ajar buat ayat pulak. Hehehe

Zt, hahahaa…penat aku draft babe. Tinggal nak publish jer nih. Hehehee…it's too late babeh!!! Wakakaka. Ni yg aku suka membelog nih…

Julie, toilet jadi besihhhh aa….hahaha. Cam toilet KLCC yuuuu…

Ida, jantung ada debar2 tak? Hehehe..i'm corry….

arep said...

TEKTIK SANGAT KAK JAH OI..

makan hati...

mummysya said...

Jah, kalo ko nak glamer pun bukan cara camnie....

Bikin panas lepas habis baca tajuk tuh!!!

Hehehehehe!!!

Tijah said...

arep. alahh..sentap lite2 apa salahnyer. hahaha

kin, mak mmg giler glems walupun pendiam & pemalu. hahahaa....

Kujie said...

ade tak jurujual tu ckp sabun yg air basuhan tu leh siram pokok...erk..... mcm le cuci baju mesin tu tgh laman rumah , kan?

Tijah said...

kjie, xde plak kak. kalu ada mmg dah lama recycle lagi semaksimum mungkin tu. hehe