Feb 20, 2009

pembuli jalan...

tengahari semlm. on the way amek cem dr skolah tiba2 sazah kol. "kang datang umah yo? den ado buek kuwe kuci hah!" orait! lepas amek cem terus akak drift ke TTJ.

sedang memandu pelahan di lane yg betul (kawasan perumahan maa..). dekat2 nak sampai rumah sazah...ada satu motor ni dr arah bertentangan tiba2 jer cross depan akak dan berenti mengejut dengan selambanya. terkojut den!!! terus brek emergency disitu.

osah bangang eh!!! kot yer pun excited nampak kawan, takkan la dan2 tu ko nak berenti tengah jalan kan?? siap tongkat motor dgn kaki plak tuuuuu!!! kain dah la shocking pink bebulu mata memandang!

lama ok dia borak. ni akak dah masuk rumah, ambik kuih koci setapawer (tak heran aku puding karamel ko tu piah) pastu keluar balik...diorang tak abes2 lagi borak. tak panas ke nok?

p/s : entry adalah sampah dan anti-klimaks. penulis sedang kemalasan dan kepanasan! jejantz dlm rumah ni sumer dah boleng tinggal seluar dalam (tipoo sket). bilo la senawang nak ujan nihhh!!!!!

37 comments:

kakpiah said...

yer ker ko bawak slow jah?
yer ker ko tak heran puding karamel dua taperwer aku tu jah?
ye ker ko pon tak boleng pakai two pis je dlm umah tu jah?
ye ker?
ye ker?

azreen said...

kuih koci tu mmg feveret aku tu nok...adoh hai...terliur nengok...bile la aku bleh merasa nih.....

zarazaznan said...

isskkk isskkk...

dah tuo2 pon ado ati gak nk jadi road bully tu kan kak.....

kakpah said...

tanyo kek sazah buleh tompah ko kue kuci tu. cam sodap yo.
err... bangi tongah ujan potang ni. ujan acah-acah yo.

Shumierain said...

salam ziarah..
hengatkan lelaki yg rempit skali nengok2 pic 2 pompuan daaa..

Aspalela said...

sang rempit tu tgh diskas nak usha jln mana nak weely peh ni? Tp ade bagosnye gak, dia pakai shocking Pink utk menerangkan bijik mata pemandu lain..cayooookkkkk lah makcik!..keh3
Ko pesal malas kak? rajin ar skt..xkan krn kemarau smgt ko nak taip N3 pon kemarau gak???
wekap wekap (kata kak peah..rajin ngetok pintu rmh org tu...time kaseyyyy!)

Aspalela said...

tertinggal lak....
cam shedappp je kuih koci tu???

||alis|| said...

yer. setuju 100%.

bukan takat jalan raya kak~ aku paling hangen (aku rase kak jah pon akan hangen gak) kalu jalan kat dlm pasar malam/pasar tani/pasar pagi/dll pasar.

laluan yg sempit dan ade 2line SAHAJA tuh.

boleh kan, alih2 jumpa kawan/jiran/opismate, kaki tuh dan2 stop kat situ, dan borak cam org belakang tuh, boleh jer ikot bontot dia, nyatalah aku kat belakang nih macam : APAKAH????

tentangseseorang said...

arrrrrr aku cam musykil la ko bawak slow kak.

iina said...

yolah jah.. sesekali jumpo kawan lamo borak lah sakan.. cam ko tak biasa.. cubo tetanyo kekwn yg dah jumpo si tijah.. jgnkan togah jalan.. tongah jambatan pun ko bonti nok.. wakakakah.. nasib pink tau jah.. kalau keno belang2 putih itam lagik naya tau ;)

Tijah said...

Piah. Ko apa tak poti dgn aku ni piah?? Tak poti meh setel kat bellamy ahhh (sambel jeling2 tipah…)

Reen. cer ko bayangkan inti dia tu ada durian…pergh!

Zz. aku pun ak buli ko gak nih. Handbag 1 plis. Hahaha

Kpah. Sazah buek tok anak2 yo kak. Dlm hangin2 tu sayang dehh kek anak doge eh ni…

Shumierain. Jgn memain. Kain angkat sampai lutut kooo..

Aspalela. Wuishh…bila kemarau makanya idea pun kering kontang skali la nok. Kuwe tu mmg sodap. Inti eh kemain lomakkk!

Alis. Tambah sket…tu blm lagi kalu hari ujan. Wah!! Dgn berpayung2 tu sanggup sambung borak gak tu…

Ady. Percayalahhhhhh!!!! Hahahaha...

Tijah said...

Iina. kok iyo pun paking la topi jln sket ko kan...hahaha

F A R Y N said...

tgh membayangkan ko kak merempit... hahahahaaha

BuDak BluR said...

tompang singgah baco..umangg aihh sodap eh lak kueh koci tu..lamo dah tak makan. kek kolumpo ni tak ori kueh koci eh...apotah laei kueh badak berondam kan...sodap hinggo menjilat jari...

kakngah said...

sebbaik tak pakai bj klawar wakakaka!!!

cokolat said...

apsal ko malas? hah? apsal?
not good okeh!

Umie said...

"jejantz dlm rumah ni sumer dah boleng tinggal seluar dalam (tipoo sket). "

hampehs ko nokss... dari tadi aku duk konpius baca statement tu sebab mati2 aku baca "jejantz" tu as "Jejantas"... aku duk ulang baca sampaila mata aku juling berpikir apa jadah kaitan jejantas ngan boleng tinggal seluar dalam... sekali rupa2nya "jantan2" ye...

huhhh!!!!!

Tijah said...

parin, aku drift jer. merempit nati kena ujan. demam dowh!!! hahah

budak blur, huwaa!!! cer ko bayangkan kuwe kuci inti kelapo campo durian. pokat2 lak santan eh tu...sodap gilo wehh!!

kngah, kok tak harus terobang kan? hahaha

cok, eleehhh. ko pun samer! bluek!

umie, yer nok!! wakakaka. aku tiru ckp senduk & bedah ler tu.

veeda_areena said...

nokkkk... lain kalii ko pejammm mata... cuba tekann minyakk sehabisss bolehhhh... lepass bunyiii berdentummmm ko bukakkk mata ko... nahhh hasilll nyerrr.... mesti puas hati.... itu pownnnn kalau ko bernafass lagikkk laaa...... yg pentinggg puass hatii.....

qishie said...

kak!buat semayang mintak ujan la kak..
hehe..doa akak kan mantop~~

of cos termakbul punye...huhu

xiiinam said...

kuci....
koci....
err...kuaci lain pulak kan....


tiba2 aku teringat si Fe-Mau yang aku temu duga dulu...

Tijah said...

k.bed, mak mmg nak buat nok tapi ramai sgt saksinya. Kalau macik tu sorang2…esok ko dengar jer la berita nok. Hahaha

Qishie, manthopppp?? Wakakkaa. Golak sazah kalu dengar nih…

cklah, kuaci pun best gak. Yg chacher tuhh….

Cakap Kosong said...

nok! entah2 makcik 2 org tu...silent reader ko tak!

linn said...

sedapnye tgk kuih koci tu nok. kalo yg ada putih2 (apake namanye haaa) tu lg syiok.

adibah said...

Burak2 tanyo jap lagi nak gulai apo la agak eh tu kan Jah? Nampak sangkut plastik kat handle tu.. cam baru balik dari pasar je.. Hehehehe.

mummysya said...

ko mmg tau jah..... buat haku gelak tak hengat duniawi.....

kelakar nok!!!!

IBU KUMBANG said...

kuih koci, enak banget tu!

Tijah said...

CK, kan? Xleh underestimate org skrg nih.

Linn, putih tu bukan badak berendam kah? Yg dlm santan tu…sodap tu.

Deeb, ntah2 tapau lauk jer. Wakakaka…

Kin, part yg mana? Shokingpink ittew kah?

IK, yer nok. Homemade punyer pasti sedappp!!!!

IRA said...

ari ni ipoh ujaaaaaaaaaaaaan je... besh woooooo...sejuuuuuuukkkk

(nak tambah panas ati)

err... kuih koci tu peberet den tu...leleh air liur nih

Tijah said...

ira, dah ujan dah tadi...hehehe. dapat tido dipetang ahad dgn nyaman skali...

lupekanje said...

bini saper la borak kat tetengah jalan tuh...
jah...kt peghelih dah ujan dah, sejak acik dtg nih...heheh

Tijah said...

acik, senawang dah ujan tadi...3 kali niari. osah best eh tido potang2 ahad nih...bangkit terus pi pasa mlm. nak msak tak sompek..

09892 said...

hehe... :)

Tijah said...

zt. ko tak bfast lg eh? :)

shija said...

agak eh yg sowang tu otw balik tang kodai,baru teringat cili api mo kunyit eh tetingga kek kaunter kodai kot nok!tu yang alang2 tenmpk member otw nak pi kodai,kirim tolong amek an skali cili mo kunyit yg tingga tu kot!muahahahhaha.

susudalambotol said...

kuih koci serius nmpk sungguh menyelerakan dan menyedapkan.

zuera said...

kak..mcm familiar la tmpt nih...deret ngan kuil tu ke..??