Feb 4, 2009

rabu yang sangat best!!!

entry kali ni agak panjang yer. sila tarik napas dalam2...dan lepas!!! huhuhu...
seronok giler hari ni. bukan 1 ronok. bukan juga 2 ronok. tapi beronok2 ok. best betul la dapat bekerja sambil berpoya2 nih!
sebab apa seronok? ada 4 sebab...

sebab 1 :

hari ni, pagi2 lagi akak dah drift ke s. alam. pegi unisel jumpa ayu & cija (adik akak tuh). lepas selesai urusan dgn ayu, akak paw cija bfast kat pakli kopitiam. pekena ipoh coffee, roti bakar & mi mamak. sodappp!!!

alang2 dah kat s.alam tu...cadangnya nak singgah jumpa CK. tapi sbb dah terbabas bfast lama dgn cija pastu nak lari balik ke PJ...rasa cam tak sempat la pulak. takkan nak jumpa CK saploh menet jer kan?? mana puas. takpe nok. lenkali insyaallah kita jumpa ok?

orang khayer unisel! ko tunjuk 2 jari tu cam ada makna jer kan??

sebab 2:

lepas setel hal kat unisel, akak gerak ke PJ pulak. jumpa client kat TNB. mcm biasa la...top up!

sebab 3:

saat yang paling mendebarkan nih. nebes jgn cakap la. macam menahan contraction nak beranak (bak kata piah). akak sampai opis piah agak awal tadi kerana piah adalah sangat bagus dlm memberikan instruction. tahniah piah!! ko mmg ada tokoh jadi polis bantuan pelancong lepas pencen sok.

piah : skrg bankrakyat kat sebelah kiri ko kan?
tijah : a'ahh!
piah : haa!!! tgk depan. opis aku betul2 depan mata ko skrg...
tijah : ooo!! bangunan yang ada gamba pelanduk tu eh??
piah : iyer!!! ko tak penah tengok duit ke jah??
tijah : (cilakak ko piah...)

piah tunggu akak betul2 depan opis. akak park keta, masuk lobi...cari toilet dulu. wajib nih! lepas kencen (yer! tiap kali nebes pasti akak rasa nak terkucil) akak & piah try hasut cok & tipah utk keluar awal tapi diorang tanak la plak. pekerja contoh sungguh la diorang nih. ok takpe...kitorang tunggu! sambil2 tu sempat piah ngadu kat akak...

piah : jah, cok tu...dia fotogenik kan??
tijah : a'ah. dan dia adalah putih...
piah : jah!
tijah : apo??
piah : ko puji la aku dlm blog ko plak jah!!!
tijah : ko pehal piah?? (mengong la piah nih! wakakaa!!!)

tepat 12.45 akak & piah bergegas keluar utk amek cok. minah tu sangat malas utk berjalan kaki sedangkan opis dia & piah sepelaung saja. ngesot pun bleh sampai. tapi takpe la. sekali sekala. akak kan ibarat lilin yg menerangi hidup kawan2. maka akak pun offer utk menyupirkan diri kutip cok kat opis dia.

kutip piah, kutip cok, pastu patah blk kutip tipah. perghh!! siriyes akak rasa cam bawak lori DBKL jer niari. keje menguuuutipppppp jer!!! kahkahkahhh!!

diorang ajak makan kat lanai kijang. eh!! opis ko tadi tu gamba kijang la ek piah?? bukan pelanduk. cantik giler tempat nih!! makan pun best! murah plak tu! tapi yang buat 2 kali ganda best tu sbb makan free...piah blanjer. mekasih piahhh!!! (aku syak misti ko ada apa2 dgn budak shafiq tu kan piah?)

cakap byk pun tak guna. saksikanlah aksi2 pemblogger sengal nih!kutipan pertama. piah. yer! ko memang cantik piah (seksa dlm terpaksa aku nak ucapkan ayat nih). ko kata cok fotogenik, cok kata ko fotogenik. apakah korang ini berpakat utk saling memuji antara satu sama lain?
kutipan kedua. cok. yer! ko jugak cantik cok (sekali lagi aku rasa cam tertelan duri masa buat pengakuan nih). kecantikan & nur pada wajah ko mmg tiada tandingannyer. senduk pun takleh celen cok. siriyes nih!!!
kutipan ketiga. tipah. kau ada extra sikit pah. tadi cok ym...dia kata tipah tu cantik & suwitt kan? ok la pah. aku ngaku! ko mmg suwittt. dan ko akan bertambah2 suwitt lagi kalu ko blanjer ikan bakar bellamy plak lepas nih! wakakaka!!!

iskk!!! takkan gambar diorang jer kan? tuan punya blog mana?? misti la ada...
yer!!! tijah masih di alam misteri!!! muka adalah sgt gembira dalam sengsara akibat penat menyupir niari!

makan apa???

nasi goreng lanai yang sedap & spaghetti olio. dessert adalah creme brulee (rasa sebijik cam puding karamel kan piah?) & sago embun menitis (apa ntah nama penuh dia). dan air pula adalah cok cok kedondong + asam masin. sedap giler! harus order lagi!!!

lepas makan...harus gi kencen dulu seblm balik!

sengal di toilet! sukanya gambar nihhh!!!!

cok! piah! tipah! best sgt jumpa korang hari nih walaupun cuma dpt sejam lebih jer. tak plan pun kan? aku kan otak semenet. salu jer buat plan tergempar. hahaha!!! lenkali kita jumpa lagi okes!

sebab 4:

4 ptg. lepas jumpa budak2 tadi akak drift ke ranhill plak. jumpa petito's hb, Mr. IHR. sangat cool & rawk!!! akak syak misti Mr. IHR akan tanya mcm2 pasal "urusan" tadi tu. alih2 kitorang diskas pasal upin & ipin jer. bleh?? hahaha!!!


oh yer! sementara Mr. IHR pegi washroom, akak sempat snap view dr ranhill tingkat 36 nih. giler tinggi! 5 kali akak terpaksa telan air liur nak hilangkan dengung di koklea telinga akak nih!

KL dari atas!!!

42 comments:

cokolat said...

aku kehilangan kata2... kehilangan!!!!!!

yer... memang ko bawak lori.. macam nak langgar jer opis piah dah... haruslah lorikan????

esok aku datang balek sambung komen bisa aku... awas!!!!

iina said...

Wah222 ngayat ko Jah kalah maso bercintan cintun dulu kan kan.. meh den nyanyi lagu si 'frans-kerna terpaksa' kerna terpaksa.. aku.. ko buat ler ayat sendirik.. pepuji ado makno kan.. piah ko keno puji sobab dio belanjo ko kan kan.. (aku tau dah taktik ko piah.. adakah ko nak aku puji gak baru ko nk belanjo akak lak..)

takpolah jah.. walaupun terpaksa puji ada gok ko dapat makan free heheh ;)

Aza Hisham said...

muahaha... upin & ipin yo??? petito selalu posan ngan IHr, kok tensen2 tu, jgn try test power nak pocah coghomin tingkap plak!!! kalo cuaca corah, ko bole nampak genting dari bilik eh tijah... bak kato orang tuo2... tak dapek poei gonting, nampak bumbung eh pun jadi la... kan3..

kakngah said...

bilo nk supir den lak ni... ni yg mak jeles.....

lupekanje said...

jah...
kau pun giler suwitt jahh...acik teguda...

tentangseseorang said...

kak tijahtianak, name ko tak terbang jer ke tingkat 36 tuh. ehehehehe.

lepas nih singgah bandar sri permaisuri plak yer :P

adibah said...

Naseb baik ko tak pasang meter kan nok.. harus rugi sebab naik 3 tempat, tapi bayar harga sama! Hehehe..

azreen said...

nok...ko mmg bestkan....jadik supir yg menerangi kawan2.....cayala beb....muahahahhaha

* aku sebenarnya dah puas gelak kat blog si cok...itu yg aku cool je baca n3 ni.....apa2 pun ko tetap best jah....!!!

Tijah Lawa said...

cok, apasal tiba2 ko speechless? adakah kerna tidak percaya dgn gambar2 yg ber nur suci ittew?

iina, tepakso la puji. kang buek eh dio tuntut blk kang cano?? banker tuuu...jgn memain. hahaha

petito, iyooo...upin ipin versi ramadhan punyo. lobih2 pun tengok luar/bawah...tengok istano budayo tu. dah start nak jam dah temtu.

kngah, bulehhh!! cocah yo punggong 3 engget yo? hahaha

acik, dari kerana mataaaa....hahahhaa...centu ko cik??

ady, pappa richkah??? buleh!! buleh!! err...kito deting ber-2 yo ko? wakakaka!! matik la den!

deeb, tu la..seb baik supir dibelanja makan nok!!! terus totop molot...

reen, cok mmg. sbb dia dah buat n3 keji..maka aku terpaksa menyopankan diri sedikit. hahahah

mugiwara said...

kesimpulan saya...
tijah dan piah adalah kawan baik yg sama sengal. haha.

bergmbar dlm toilet, gmbar jd busuk~ lalala~

er..agak2 sy ada peluang tak utk masuk ranhil tersebut?

cokolat said...

yer ko memang selalu menerangi idop kawan2 dengan menyakat kawan2 ko!!!
pagi ni aku gelak lagi.... sebab teringat lambaian piah dan ko yang selamba tanyat syafiq tu.. "dek, ni air apa?"

tipahvogue said...

disebabkan ko dgn cok puji aku, nanti aku plak banjer koang makan capati kat kedai mamak Doraisamy ek ek ek? ngeh ngeh ngeh

NUR ZIHAN NASZERI said...

ah akk
ko lalu tnb pj tu ko wat tak tau je ngn aku kan
udah sepelaung je opis aku kak..

huh
mencik mencik mencik

Weed and Bandages said...

kawan kawan tijah ada gaya buka tadika.. hehehe..

Tijah Lawa said...

mugiwira, yer. sengal, busuk tapi best! hahaha. nak masuk ranhill sebagai visitor? senang jer...

cok, hahaha. aku pun gelak bila ingat balik. silap la piah & tipah nak bisik2 disebalik buku menu rasier nama air tu dgn aku. kalu shafiq tak jawab semlm confirm aku gi dapo tanya tukang bancoh okey

tipah, tanak aa samy..samy. nak bellamy jugek. wah! paksa...

zihan, laa...yer ke? meh ym aku nok. kite excen phone no. lenkali aku singgah tak pun lambai2 bg flying kiss jer ker. hahaha

ms.weed, a'ahkan?? dan aku jadi pengetua dia. best!!!

julietchun said...

lori DBKL pun takleh celen ko,hahahha.

cendawanintim said...

korang dekat2 buleh la blind ngedate gitu...

aku yang jauh kat jin bertendang ni slalu ajer ketinggalannnnnn..uwaaaaa

Alicia said...

sonok la dpt chill gini....

tentangseseorang said...

boleh jo deting berduaan. kedai tuh ramai org. wakakakakaka

linn said...

aku ske laa ngan gambo ko yg dkt daun keladi tu. iskk pasal tah. kt blog cok pun aku buh komen yg sama. tp aku mmg ske lah!

shija said...

wahhhhhh!!ko jumpo kak piah,kak cok n kak tipah erk nok!meriah uolls!santik2 dowang nok!semue muko suwettttt mak nengok!kanz kanz?

kakpiah said...

linn... mang cantek gambo kt daun keladi tu..
miang jer roper nyer kan?kan?

shija.. tengkiu bebeh.. kakpiah mmng sker org puji2 ceni.. muahaha..
eh? apasal aku lak yg jawab komen kt blog ko nih?
wakakaka..

tunggu entri aku sok..
sajer tanak lumba2 ngan korang wat entri nih..
biar aku studi dulu..
muehehehe *agenda tersembunyikkk*

aperpon jah..
aku akui..
ko SANGATTT PEMALU.. aku kagoomm jah..

cokolat said...

cija.. suwitttt kata ko nok? mmglah sangat nokkk... suwitttt and sour!

piah... nebes ok tggu n3 ko ni! sebab aku tau ada banyak gambar2 yang sangat bisa dekat ko... ko kalo takde nur gambar2 tu... awas ko!

qishie qawaii said...

huhu..bes2...alang2..akak jemput la sy gak...:D

monas2petronas said...

tak aci..apsal gambar ko kena tutup daun....

||alis|| said...

terror sungguh kak jah menyupirkan teman2...
berkat jogging2 manja kelmarin kut :)
p.s: kak, ibuku kemsalm ko, dia ingt part time ko peniaga kuih2 tradisonal yg berjaya! aku ckp ko niaga UT :P

Tijah Lawa said...

juliet, jgnkan lori DBKL...kubota sawah pun mak bleh bawak nok. tgk betapa versatilenyer mak...

cend, alaa..meh la sini cen. kitorang janji bawak ko makan menu cendawan jer...

lisa, yer sonok. tapi benda2 cenggini xleh plan..misti x jadi.

ady, ber-2? wah!!! sodang elok tuh. hahahaa

linn, penyamaran yg sempurna kan?? seb baik keladi tu lagi besar dr kiterang

cija, santek?? yer...rasier ditangan mak nok. ni..mak andam tersohor nih.

piah, ko nak studi eh piah?? haa...jgn letak yg bukan2 aaa..yg penting tijah perlu menten misteri. betul kan piah? aku sgt pemalu dan pendiam. huhuhu

cok, yer. aku pun nebes tunggu n3 piah. mengada2 betul piah tu taw. kalu x best esok gak aku gi bank dier hit & run. ko ikut aku cok eh?

qishie, ko KL kat mana plak nok??

ween, misteri nok!!! misteri nusantara. hahahaha

alis, waalaikumsalam. kuih tradisional? hehehee...ada ker org nak beli nok?

bungaditepijalan said...

wahhh.
sorg2 muke hepi gile.
:D

IdzaRis said...

aduh..memang sonok negok gambo komer bercengkerama dan memadu asmara di bank negara...

KV said...

sakan jah jadik lori dbkl yer.
Yg ponting hepi.;P

kakpah said...

dalam banyak gamba tu akak cukup pokonan yang kek bolakang daun koladi tu. maniiihh yo gupo e.

Tijah Lawa said...

angie (wah! sudah tau nama), yer, kami mmg hepi giler semlm. tapi nebes jugek.

idzaris, bukan kat bank tu yg best. cengkerama dlm jamban tu yg best!

kv, yer. apa yang penting... kerjaaaaa sama (sila nyanyi seperti wonderpet)

kpah, tu baru gamba sekorek kan? kok tengok ponoh misti pengsan. wahahahah

mugiwara said...

ala..sbg visitor je ke?

er...sebenarnye sy lupe nk bg tau..














kakak di gambar ke-2 tu COMEL...
kirimkan salam saya pada dia ye?
terima kasih atas bantuan kak tijah LAWA~
haha....

qishie qawaii said...

saye shah alam la kak..:p

Tijah Lawa said...

mugiwara, cok kah?? wahhh!!! nanti aku sampai kan salam ko dik. aiyo! matik la cok ada child fish skrg.

qishie, yer ke? ok sila tinggalkah hp di ym akak yer. buleh berkoling2an later

julie^beth said...

gler best view tu.. kalah view KL tower yu all!!

mugiwara said...

bukan. bukan la...

gambar kedua di sebab 1....

yg kutipan kedua tu pun boleh juge. haha...

senang cakap...kt sumer a...

adeh..deh....ni akibat byk makan keladi. sila ambil perhatian. haha.

Tijah Lawa said...

juliebeth, yer. KL tower tu rendah lagi rasanya...

mugiwara, oohh. piah ker? alahh...kan nama ada kat situ. sebut jer la. malu2 plaks. hahaha. errr...bini org tu dik. nak gak ker? piah ON jer tu...*keladi apa yg ko makan sampai mcm tu sekali tu?

cokolat said...

tijah oii.. gambar ke2 disebab satu adalah kawan adek si cija ituw!!!

mak ni daddy ikan jer yang selera ok!

Tijah Lawa said...

cok, piah ker? wakakkaa..

tahniah piah!! ada gak org minat kat ko akhirnya. lepas ni ko buleh rest in peace dgn aman.

NUR ZIHAN NASZERI said...

add aku kak

cik_badarsila@yahoo.com

Tijah Lawa said...

udah...ko esep nati eh...