Feb 12, 2009

semua semua...

mungkin korang dah penah baca. tapi akak baru jumpa nih tadi. seriyes klakar!!!

_____________________________________

Suatu hari, sebuah bas kilang yang memuatkan pekerja wanita sahaja sedang menuju kilang kayu yang terletak jauh dari kawasan kampung. Dalam perjalanan tu mereka terpaksa melalui kebun getah yang sangat luas...

Nak di jadikan cerita, ada seorang mamat kat tepi jalan menahan bas tersebut...nak mintak tumpang. Jadi bas tu pun berhenti la. Tetiba...lebih kurang 6 orang perompak keluar nak merompak bas tersebut...

Sorang perompak berkata "Keluarkan dan bagi semua barang kemas yang korang ada! Cepat!!"

Sorang pekerja kilang tu membalas "Tapi...kami tak bawak barang kemas kalau gi keja. Duit pun sikit je..."

Perompak berfikir seketika "Ha! gini la. Sebab korang takder brang kemas & duit...kami rogol korang SEMUA! Hahahaha!!!"

Pekerja kilang yang muda berkata "Alalaa…takkan la makcik yang kat belakang tu nak rogol jugak. Tak kesian ker?"

Tetiba...makcik tu berdiri "Weh! ko nie...tak paham ker? Kalau dia cakap SEMUA..SEMUA la..."

29 comments:

monas2petronas said...

ahahahahaha

aah,,,tak paham...bila dah ckp semua semua la..apsal lak nak beza2kan....

hahahaha

Tijah Lawa said...

winaaaa...ym aku sama cbox tiba2 DC. sorry naaaaa...kang mlm2 sket aku buzz ko blk.

Teacher said...

Lahanat kelakar giler citer ni... the pic gives a big impact too... Man! I love you tij. U made my day!:)

kakpiah said...

memula aku masok sini ngan hajat nk tikam ko lepas baca komen ko kat blog kak ungku..
tapi dah tergelak2 lak..
ilang garang aku..
hik hik hik hukk...

F A R Y N said...

hebat betul nenek tu...
mana lawa..kak tijah or nenek itu?
ahhahaha

lupekanje said...

citer ni cam tk de ending je...ke ader skrol lagi bawah..pc acik ni gosak ke gaknyer..

tijahh...camner citer ni..habihkan la...acik nak tau apeke...makcik tu kener gaks??? hehehe..atau ade ke surprise yg mkcik tu bagik kat perompak2 bagero tuh??

zarazaznan said...

pergghhhhhhhhhhhh...!!

konpom makcik tu jando...!!!!!

kan kan kan kan kan kak???

Ms.Lilies said...

hahahaha.....giler otai muka makcik tu..agak2 apa yek endingnya...hahaha

Tijah Lawa said...

Wina, tu la..tak baik pilih kasih kan?

Tic, aku pun gelak giler jumpa citer ni tadi…

Piah, aku kan ada pendinding piah. Tak dpt ko nak marah2 aku der…

Faryn, ofkos la tijah. Wakakakak….

Acik, takat tu jer dapek kopipes cik. Tapi raso eh tak kot…sey pun tak pasti selero perompak tu cano. Huhuhu

Zz, mak no komen. Wakakaka. Cam melodi lak...

adibah said...

Ko rasa makcik tu takut ke heppi? hehehe

lupekanje said...

pija...acik luper nk komen gambar makcik tuh..
ko gasekan..kalu acik ni bebayer makcik tuh...pehtu pakai gayer cam dlm gamba tu...agak2 ehh..kau ndak tk poie bronang ato karok ngan acik...hehehe..
raso2 eh lahkan..makcik tu mesti anggota mafia...kan kan... tk pun kau bayangkan ungkunor yg buat gayo daring centu....fullamakk....masuk melodi ngko..

Cakap Kosong said...

ala..........mak cik tu dah lama jadi janda! gersanglah tu!

Tijah Lawa said...

Lilies, ending dier?? Ada 2…yg mana satu ko nak?? Heheh…

Deeb, takut..takut xde org nak rogol dier??

Acik, acik beronang la sensorang yo?? Sey lebih rela tojun dlm kolam kekanak tu mo k.ungku. Wakakak!! Asal kekanak jer sobut namo eh…

CK, aku pun speku centu nok. Sbb dia paling gireng skali bila dengar nak kena rogol kan??

NUR ZIHAN NASZERI said...

aku rase time pas die ckp tu perompak2 tu semua berdiri kaget sambil gigit jari

kakpah said...

makcik yang duduk topi pintu tu raged tul lah. acik lupekanje... ekau takyah lah borangan nak makai camtu bagai. Bughuk na ghupo e. Soghupo macam oghang yang suko cakap songsoghang tuhh..
Jah, cito kau ni membunuh solegho akak nak makan...wakaka.

Tijah Lawa said...

zihan, tak pun terus diorng turun bas dan lari cam org gila...

kpah, tu yg sey konpius bilo acik ckp cenggitu tu. err..mkn mi kari sensorang yo ko tu? bebau sampai sanwang hah....

cokolat said...

nok.. makcik tu isap apa ekceli?

peej said...

haha..piaj pernah baca ni..x silap back in 2007 kot..ade gak tepek..
tp everytime baca,..terasa kelakar jugak..
nampak sangat makcik tu gersang kan..

Tijah Lawa said...

cok, err...ko nak aku jawab caner nok? hahhaa..isap wokok aahhh. tak cayer tanyer kak wos!

pija, dah lama la ghopernyer joke ni yer? laa hai aku baru baca nok. ketingglan ketapi sungguh... tapi klakar kannn??

iina said...

wakakakah.. semuo.. semuoo.. tercabar nmpk hehehehhe.. mesti makcik tuh jeles.. ko tak jeles ke jah??

kakngah said...

agak2 lg 40thn... ekau dressing & posing camni ko jah????
i'm soriiiiiiiiiiiiiiii............

xiiinam said...

tidakkk....jangan rogol haku.....!!
.
.
.
.
.
.
.
.
lariiiiiiiikkk!!!

Tijah Lawa said...

iina. sey tak jeles do selagi kalos ado. wakakakak...

kngah. wiii aii xleh do. marah sazah nati. dah cam ibu hayam yo ghoman eh tu...

cklah, tolongggg...mari rogol saya. hahahaha...gittew ayat tersirat eh gek eh tu...

shija said...

kahkahkah...gelak giler aku bace time ko email kat aku tu nok!mesti bengang makcik tu kat dak pompuan yg sian kat die tu kan.mandai2 jerk buat decision tok makcik tu..muahhahahahha

azila said...

kak jah,mokcik tu dah tua bebeno?masih adakah lubricant nye hah???? hahahahaha

azila said...

kak jah,mokcik tu dah tua bebeno?masih adakah lubricant nye hah???? hahahahaha

Tijah Lawa said...

cija, a'ah...elok2 perompak tu tgh hi..terus potong stim kan?

azila, ko jgn memain nok. ntah2 ratu jamu tuuu????

azreen said...

kahkahkah....makcik tu mesti tgh gersang tuh.....

Tijah Lawa said...

reen,tawu takper nok. hahahha...