Mar 5, 2009

dan calon-calonnya adalah...

utk org baru...selamat datang ke blog akak yg tak seberaper! maklum la, merapu sajer. nak cari unsur2 ilmiah? salah rumah ler jawabnyer. dan utk org lama puler...terima kasih kerana masih setier. tanpa anda...siapalah sayer...(terharu sambil memegang award blogger terhebat! oppss!! larikkk...kahkahkahhh...)
.
takde la. ekceli aritu ada sekali org tanya sazah tu sapa. dan akak cam "owh! takpe la...kalu dia rajin korek entry lepas2 misti dia akan dapat jawapannyer" so, akak pun biarkan je la soklan tu berlalu dipuput bayu!
.
.
tapi arini kannn...dak adriea tu kannn...tanya lagik soklan yg sama tau. tak! tak! tijah tak marah aihhh!!! bagus tu...malu bertanya sesat jalan kan? tapi dia tanya SAZAH TU MAK AKAK KE KAKAK AKAK EK? huwaaaa!!!! teros tijah sentap, mata terjuling2, molot berbuih2 dan rasa cam nak terjon bangunan 1 tingkat tau!! (janji tak mati...takot tak cium bau sorga plak nanti!)
.
cija...aku tau ko kaki report sazah. tapi toloooooooong la jgn bagitau sazah pasal benda nih! ko bukan tak biasa tengok muka sazah kalu riak mcm mana kan? (ko sanggup ker berkakak'kan sazah nok? tak sanggup kan?)
.
jadi utk menghuraikan segala kekusutan dan menjawab segala persoklan, mari lah akak explain sket watak2 utama yg rajin enterfrem kat sini ya! (tak sanggup dah nak hadap pertanyaan sebegini lagi di masa akan datang...)
.

suci pulak nampaknya muka mamat ni kan? baru blk dr kuwel kot? (ekceli akak edit sket nih...khas buat tatapan parin dan kuncu2nya! ko suh aku tepek gambar jejantz hensem kan? ko ingat aku mak hayam? sudah...bersyukor je apa yg ada nih!)

*and drumroll plissss!!!!

tijah - akak la tu. (bukan uwan jijah spa-Q ye! akak tidak perlu posing sebegitu utk tampak seksi. ouchh!)

carlos - asben akak (bukan nama sebenar)

cem - anak akak (juga bukan nama sebenar)

sazah - mak akak (ustazah jamilah)

aji usop - ayah akak

cija & cana - adik komba akak (nak panggil diorang upin & ipin pun buleh!)

haa...tu diahhh barisan para pelakonnya!! salam perkenalan! sekian, terima kasih!

49 comments:

IRA said...

satu lagi moskil. cem tu singkatan untuk cempaka ke mashem?

sekian terima kasih.

=P

Tijah said...

cem? singkatan utk encem...dia yg ngaku! huhuhu

kakpiah said...

weh? mana nama aku? bukan ari tu ko ckp aku plakon pembantu porno ker kt blog ko nih?

plakon utama ialah cok bulbet.. sbb dia lebih menyerlah ceciri ke'porno'an nyer itu..

aku nk repot kat karyawan la ceni..
ko langgar perjanjian syaiton!!

i.am.belle said...

tijah,
suko den nengok gamba sazah tu. da' bomb sonyum eh. ngeeeeeeeee

jah,
ekau kono jawab soklan oghang baru tu, manolah dio nak korek cito lamo lamo kau tu hah. lalala...

Cakap Kosong said...

nok ko dah lupa......nurin, kit ko dan abg jo ko!

monas2petronas said...

ahahahhahahahah..hahahahhahahhahahaha

hahahahha hahahahhahahha tetiba aku rasa mcm lawak gila...hahahahhahahah hahahahahha...weiii sian ko...hahahahahha hahahahahhahaha maknanya sazah ke awet muda atau ko awet tua? hahahahha hahahahahhaha

over dah gelak aku ni..menggeletar lemak2 kat perut...

tetiba aku teringat soklan blogger lain tanya aku..

"pak sandy tu pakwe ke atau dah jadi husband"

hahahahha

iina said...

Cam drama petang2 yo siap ado barisan pelakon laei.. pelakon tambahan ko tak nak masuk sekali ko?

Tijah said...

piah, ko watak tempelan jer piah. mana leh letak nama ko dlm nih...nati sazah marah. hahaha

belle, a'ah kan? den yo perasan kok la ado org nak baco n3 lamo...hahahaa

ck, opppssiee!!! wakakakaa...luper lak!

wina, ko mmg keji kannn??? ko luper ko penah bagitau aku...org bagitau ko MJ tu adik ipar ko?? wakakka (aku buat citer)

xiiinam said...

ckLah pun sebenarnya nak tanya....tapi control ayulah...
ckLah pun kan pengunjung baru....
Tapi kita macam dah kenal seploh tawon kan kat blog ni...

aKu buDaK CiWeK said...

~saya tarak mau moskil,tp mau tanya sikit soalan sama akak tijah..itu atas ada tulis pendiam pemalu,saya kalu rasa tarak sesuai sama akak,saya sindri juga paham,itu malu2 kucing punya mau kasi kenal diri.selalu akak banyak mesra dlm ini blog..hahaha of course la sindri punya blog,semesra alam semesta itu karam singh walia ckp,agak2 itu kalu akak ikut sapa punya sifat mesra..sazah atau pak aji? Huehuehue! Tank yu,tank yu!
~maaf,ni hari lidah sudah terbelit,byk berurusan dgn si itam manis!

Petito said...

kok boto ko nak terjun... poei la kek air terjun yang berhampiran nokkk.... ala-ala dingin giteww ketika menerjunkan diri.... muahahaha larikkkk!!!

F A R Y N said...

akak tijah kijam!!
ko tunggu la kak dan kuncu2 ko..
hahahaa..pasni korang mimpi ngeri..
entry khas mlm kamis...hadiah sempena mlm jumaat...wakakakakaa

e_ja said...

tijah,
dlm byk2 bnda dlm entry ko ni aku hanya terpesona dan terkesima dgn potret jejantz ensem ko tijah..

rajinikanth not my hero!!..hahaha..(sambil wat lagak yg selalu dia buat tuh)

||alis|| said...

terbayang kalau akak jah aku nih dye rambut cam pic yg ditepek..

auuww....

harus jijah mahezan pencen jadik pelakon hari nih gaks!

Tijah said...

iina, pelakon tambahan eh ramai na. kang panjang na lak n3 eh. hehehe

cklah, a'ah kan? cam dah kona 10 taun. err...tapi saya tetap lebey muda kan??? 23 temtu...heheh

budakciwek, saya butul2 pemalu la dey. tara pecaya sila tanya sama saya punya amma...appa...(tolak sazah & aji usop masuk umah & kunci pintu..)

petito, tak buleh nok!! bukit putuih runtuh xleh lalu. hikhik. errr..melang ado air tojun ko gek eh?

faryn, yer..aku tak sabar tunggu nih! hahaha...

e_ja, haku hak huker hacer hetri ho hasal hemut tuh! huhuhu! hahaha!! hijah huker! hijah huker! (mampos aku nak ngeja nih)

alis, bukan pencen nok...munuh nirik teros! hahah...

zarazaznan said...

haihhhh...hero padiapa tu kak..!!

zaaassss!!! bila tang dia selak kain cam gitu bunyinya...kak jgn pandang tmpat lain lelame okeh.
zz plan baru nk kasi diskaun henbag elbi 1 kt kak...muaaahahah..lep u!

xiiinam said...

Salam…
Anda dijemput hadir ke open house di blog saya.
Sila jawab kuiz tentang Tasek Merah untuk dapatkan hadiah…

(Tawaran hari ini saja!! He..he..)

ajak orang-orang kampung sekali

Monkey D Luffy said...

kenapa perlu nama Carlos? ada ciri2 amerika selatan ker? hahaha

kakngah said...

adakah ini bermakna sazah awet mudo atau tijah kelihatan berusia????
jgn biarkan hidup anda diselubungi dn misterrriiii.....

tentangseseorang said...

tak lain tak bukan...terbukti ko awet tua kak. muahahahahaha

Tijah said...

zz, nak kasi diskaun? ala...ingat leh dapat pree. wakakakaka....

cklah, supermen dtg skrg....zassss....

kepten, kenapa carlos? hahaha. ada cerita disebalik nama...rasier!

kngah, err...mungkin salah mata yg memandang. wakakakaka....

ady, tiada istilah awet tua wahai adikku. err...ko pun dah berusia, bila nak tawen?

kakpah said...

akak nak jawab sebijik mcam yang kakngah jawab. tapi nak jawb jugak macam tu.
soalan soporti itu bermakna:
SAMAADO SAZAH KELIHATAN MUDO ATAUPUN TIJAH YANG NAMPAK TUO wakakaka.....
(soalan yang samo sering molando anak sulung akak).

Tijah said...

kpah. hahahaaa...apo motip pemberitahuan

(soalan yang samo sering molando anak sulung akak) tu?

tak dapek bayangkan cemano riak eh k.pah ittew. hahahah

:: AYU AYUMiE :: said...

*** cija & cana - adik komba akak (nak panggil diorang upin & ipin pun buleh!)***

MUAHAHAHHAHA! TAK SABAR AKU NK TUNGGU REAKSI SHIJA BACA PART NIE... sgt sesuai nokkkkkkkk!!! lariksssssssssss...nnti shija tak mau tunggu mak lagi kalu mak kene balik keje lmbt... hahahahaha! ampun shijaaaaaaaa... tp korang berdua mmg mcm upin ipin... tp versi 'laaaaaaaggiiiiii byk mulut' but cute (wah! ayat terpaksa ke pujian nie... hehehehee!)

MasNurin said...

den dah dapat tau namo kau jah..sangat sesuai dan tak cayo pun ado.

shija said...

"cija & cana - adik komba akak (nak panggil diorang upin & ipin pun buleh!)"----> betul..betul..betul!miahahaha

Tijah said...

ayu, kiut? owhhhh! aim corry!!! hahhahaha

mas, hahahaa...mak low profile nok!

cija, kau tu upin ko ipin? ko upih? hahaha

cokolat said...

aku mati2 ingat sazah tu adek ko, tijah!
betol nokkkkkkkkkk....

azreen said...

nok...alahai mcm2 ek ko kene jawab soklan diorg ni...aku kekdg rajin gak bukak n3 lama2 ko....carik resepi nok.... :-)

IBU KUMBANG said...

aku ni follower lama tapi buat2 jadi baru! aku ingatkan sazah tu adik bungsu ko kak jah.. hehe!

Hidemichimomotani said...

Sabar tijah...ada sepisis jenis yg maleh nk buek homwek! Nak kene suap je manjang.

Bagus usaha ko. Tapi tunggulah bulan depan pulak mcm mana!hahahaha.

Sabar2x...

atty's said...

ekekkeke..dah tau dah..pelakon2 blog tijah..

Tijah said...

cok, ko tunggu cok! tungguuuu! aku langgar ko dgn kobau bajak aku nati..

reen, heheh. aku ok jer. takpe..semlm mmg aku free so aku buat ler 1 n3...

IK, ko over kannnn??? seb baik ko tgh menandun!

hidemichi, xpe...tijah orait jer. hehehe...

atty, haa...misti ko pun tertanya2kan? wah..aku perasan!

IdzaRis79 said...

byk beno pelakonnya...
konpius teman..

julie^beth said...

watak tempelan takde ke kak tijah? ehhehehe

carlos macam sungguh futballer!!! die hard fan kot..

tasikmerah said...

carlos to bokonan den.

:)

kuIna Jentayutiara said...

begitu rupanya... fahamlah saya sbb sblm nie malu nk bertanya.

09892 said...

*kelakar kelakar kelakar*

saya cadangkan awak bagi gambar2 sazah,hj. usop, cem mo carlos kat tepi tu pakai name tag...

sheila said...

kak jah,
hahahahh..den nak golak ngan soalan adriea tu..tp sobabkan den sian ngan ko kan kak..den sonyum2 yo...

jadi..baik ko idupkan blik pokok misai kucing, misai ikan koli yg dah nak mati tu..ko minum..soblum org kato sazah tu adik tijah lak..

muadzlife said...

hahahaha..moskel bona ghoman e dak tuh..seb baik ko klier an keghunsingan hati e

Tijah said...

idza, wuiii! itu sikit tu...plakon tambahan lagi byk...

julie, futballer? yer...kekononnyer MU diehard fan tu... :)

tasikmerah, bekonan namo yo kan?? bukan org eh kan? hahaha

kuina, pheewittt! pemalu kosan eh adik kujie ni. err...adik ko akak ek??

zt, yer...ko gelakkan aku kann??

sheila, wuishh! tak mungkin sazah adik tijah. sbb kok tengok tangan...tijahnyer tampak lebih mudo. tiada gelambir. wakakaka...

muadz, biar clean & clear ye dak? huhuhu

HappyIrfa said...

salam..
w.pun saya baru follow blog ni tp saya x berani tanya.jd saya baca en3 lepas dan akhirnya saya kenal watak2 tersebut:-)

bungaditepijalan said...

owhhhhhhh.
bru fhm.
:)

linn said...

sapakah pula rajinikanth di blog tijah? adakah pertalian saudara? atau bagaimanakah? sile explen sb tak paham ni.

julietchun said...

rajnikanth tu kembar ko yg hanyut tem tsunami tu kan,kannn.

adriea said...

(*tgangga mcm val kilmer lam cite the mask.. kompiden je aku eja ni)
wakakakakaka
kak tijah! ya ampun... tak sangka lak soklan tu jd entry ari ni. hahahah... hadeii... sazah=ustazah rupo eh.
(gelak guling-guling)

ingatkan kakak akak... sbb salu nau dio masak. mcm akak den la.... dio masak.. den makan.. hahahah..
adeiihhh

Tijah said...

irfa, hehhee. nati akak kena buatkan majlis cam katam quran kat ko nih...

angie, aiyoo! selama ni tak faham ka? huwaaa!!!! asal x tanya...

lin, rajini tu...dulu jiran lama. saja buh kat situ dgn harapan kalu dia gugel image dia...ternampak la kawan dia aji usop kat tepi tu...

juliet, dah aih! kembar aji usop... geng rambut putih. wakakaka...

adriea, yer! terima kasih soklan ko bagi aku idea nak update apa. bahan tu..bahannnn! hahahah!

Masayu Ahmad said...

saya baca blog ni boleh gelak sorang2

Tijah said...

masayu...ada org nampak tak tu?