Mar 13, 2009

dunia ni bulat nok!

  • Justin Timberlake ada cakap - "What Goes Around Comes Around"
  • Scorpion ada kata - "What You Give You Get Back"
  • Busta Rhymes ada bagitau - "World Go Around"

di satu pagi yang hening, tengah2 akak blog hopping (sbb takleh tido lepas minum kopi kolagen power root yg baru tu), akak terkesima dgn ada 1 blog ni. bak briyani gam. makin dilayan makin best. last2 terpaksa akak start balik baca dari 1st entry dia utk ikuti jalan cerita (kepochinyer akuuu!). tapi seriyes! cerita dia lagi menarik dari spa-Q.

dah! khatam!

dan lepas baca tu, akak rasa cam terpanggil2 je utk berkongsi sedikit pesanan khidmat masyarakat disini buat semua. takde kena mengena antara hidup dan mati ya? sekadar ingat-mengingati antara satu sama lain saja berdasarkan cerita yg akak baca!

  • jangan sesekali bina kebahagiaan atas penderitaan / kehancuran orang lain...
  • jika seseorang suami / isteri itu boleh melakukan sesuatu yang tidak baik terhadap pasangannya (contoh: curang), tidak mustahil dia boleh ulangi perkara yang sama terhadap anda dimasa akan datang...(dan kalau itu berlaku...serve you right la kan?)

quote ni akak dapat dari blog dia. blog seorang ibu tunggal muda yang sangat kuat & tabah membesar dan mengasuh 2 anak kecilnya seorang diri selepas ditinggalkan suami...akibat dirampas betina lain yg bermuka pondan (dia yang kata...).

p/s : hari ni ko buat orang. cuba esok2 laki/bini ko plak kena rampas amacam? agak2 best tak? misti lazat dan berkrim rasanya kan? well! well! well! sapo makan cili, dio raso podeh! topuk dado, tanyo selero! the choice is yours!!! (akak? sker pinatbater lady's choice jer!)

53 comments:

chronicles of angelzz said...

erkkk
pompuan asli ke ponen??

Tijah said...

angelz, aiyooo!! nati mak suruh dia check nok!!! nok! ko dah buat pap smear lom?

||alis|| said...

kak jahhhhh.... nak link dia pls.. *kelip2 mata*.. boleh laa kak jahhhhhhhhhh.. plssssssss..????

mummysya said...

Haku sokong apa ko cakaplah jah!!!

Cakap Kosong said...

nok.....bagilah aku adress url dia..nak baca gak!!!

Shifu67 said...

emmm... kawe tak nak masuk campur ni... hehehe

lupekanje said...

biasanya akan jadik camtu....
kecuali tk biasa..

IBU KUMBANG said...

nok, bg aku address dia.. nk skodeng gak...

@LiYaNNuaR said...

nok... nak nak linkk diaaaaaaaa... hehehe.. nak baca gaks nih... teruga gitu...

BuDak BluR said...

erkk kak kalau laki tu yg kobar dio bujang tran tang tang camno tuh? capo nak salah an ni..cubo akak boghi link blog ehh..buleh yo kito numpang baco..

Teacher said...

kita kena keluarkan list husband-snatchers dalam blog sapa2 so that wives out there could watch out... nak tak?? nak kuar kat blog aku ke blog kau.. aku dah ada satu nama

Yunus Badawi said...

Cun tak ibu muda tu? hehehe

Tijah said...

alis, ko kelip la 80 kali punn...kemain nak kepoci sama kannn budak nih???

kin, aku pun sokong apa aku ckp nok! hehehe!

ck, nati aku mintak ijin tuan dia dulu ek??? sabar menanti dinderrr!!!

shifu, hikhik. kawe tau dohhhh!!!!

acik, aik? apo maksud eh tu cik?

ik, ko pun sama kann??? hehehe. aku tanya budak tu mdulu ek nok??

liyanuar, aiyooo!! nati aa...takan lari link dikejar...

budak blur, tu laki nak kono lawi ayam tu!

tic, hahaha! apa kata buat blog khas?? tajuk http://perampaslakiorang.blogspot.com??? sapa2 kena bleh masukkan nama, alamat, gambar & no hp si perampas. cam ala2 muka wanted kat balai polis la...

yb, lawa yb...muda, cantik, putih, ada keje bagus. mmm...ala, tapi yb somi org...xnak dia derr...hehe!

adibah said...

Tijah, nanti kongsi link dia tau.. aku tingin gak membaca.. agaknya kalo DevitTio baca mesti dia nak wat pilem kan Jah?

PINATBATE said...

humangaii..
terkojut den..ingatkan Tijah melaung nama den tadi..

Petito said...

hah!!!! ko invent resepi baru??? krim (lemak katanya) + cili (podeh)= krim pocah lomak (katanya lagi) lalala.....rikkkkkkkkkkkkk

Signorina Syima said...

kak.. mcm sy nyer bf ni asik kena rampas dek orang.. ni my turn lak nak rampas orang punya bole??

iina said...

share ler leh sama2 baca ;)

iina said...

share ler leh sama2 baca ;)

peej said...

keji tau enjoy baca sorang2 aje..
share2 la..
suke je baca2 ni...
mek pun kepochi gak nok..haha

♥.misz luna.™ said...

tp kak..
tepuk sblh tgn x bbunYi..
dua2 slh kn..
laki ngn pmpn tu..
pmpn mgoda..
laki tgoda..

xpn..
laki mgayat..
pmpn t'ayat..

peej said...

dah jumpa dah nlog tu..
mmg macam menarik..
tp esok ade 2 wedding la..sampai ke malam..kalau baca..mampos esok pengsan..
tp akan khatam kan jugak nanti..heheh..

azreen said...

aku sokong ko nok....!!!!!

Kak Senduk said...

mak sentap...mak sentap...kenape kontek pondan di letakkan di sini...

blog dia ape nok..mak nak tengok muka dia nok cam pondan x?

julietchun said...

Tuhan akan balas setiap perbuatan kita, buruk atau baik.Mak aku ckp cili skang ni kurang pedas, agaknya sbb tak guna baja asli kot (taik kambing ngan taik ayam)hik,hik.

Ma'am_Chelsea said...

Nak jugak link tu =)

Nak jadikkan muhasabah diri ...

Muehehehe...

tasikmerah said...

aku pun nk baca gak jah. bg url cepat.


.

cendawanintim said...

sohkonggggggggg...

aku pon suker pinatbuter lady's choice!

atty's said...

anak2 aku suka sgt..pinatbater..lady choice..kalo beli..taksampai 1 jam abis..

Ms.Lilies said...

mcm tul je timing puan tijah kita buh entry lawi ayam ngan cite ni kan...apo laie kak..cantas je 'adik' laki eee tu

Tijah said...

deeb, ko agak2 sapa layak jd pelakon utama?

pinatbate, apolak? tesodak ko? hahaha

petito, tu cam resepi slimwel yo tu? lopeh sapu cili krim konolak bungkuih cam kuwe kuci mo lak kan? lopeh tu kukuih lam hot blengket!!

syima, bopren takpo...jgn laki org. hahaha!!!

iina, amvoi! amvoi! amvoi!

peej, dah jumpa?? haaaa...best kan baca? pandai betul ko carik ekkk????? hehehe

huda, betul tu. sama2 salah...kalu tak layan mmg tak jadi apa.

Tijah said...

reen, aku pun sokong ko jugak!!

k.sen, bukan aku ckp la nokkkk!!! jgn la sentap nyah! jgn risau...apa2 pun ko tetap manthoppppp!!!

juliet, tu la kan? what goes around comes around!!!

ma'am, nati aa..aku tanya empunya diri duluk!

tasikmerah, wohhh!! sejak berpasak bumi ni kemain ko kan???? apa2 pun nak cepatttt jer!! haha!

cend, wui! sapu roti bakar best tu kan??

atty, 1 jam abes? ker ko yg pulunnnnn tu nok?? hahahaa...

lilies, aku ker kena cantaskan?? hikhik. geli nyahhhh!!!

Monkey D Luffy said...

betul tu akak... (napa tiba2 aku guna akak ni?)...

cokolat said...

apa kesss???
tinggallah offline mesej nok...
ko makan sorang ni...
tak aci ok!

Tijah said...

kapten, yer..ko jgn buat skendel dgn bini org plak tawww???

cok, waakkaka!!! best melesbo dgn nana sampai mak terlupa kat ko nokkk!!! aim corry!!!

rizz said...

hahha gte kekdahnya,,kemain gmba nk tikam g hahak

mknace said...

siannn

cj7 said...

jah,meh detail lalaki tersebut.aku tlg rampas balik.haha

yuyee cap limau said...

kak tij bg r link die..sy nk blaja jd insan tabah..setabah minyak yuyeecaplimau..kahkahkah

peej said...

pija x carik..tp ada add gadget baru..ternampak url..bosan2..so main click2 je la..sekali baca2..mcm yg akak cakap je..apa lagi..harus la teruskan membaca..heheh..

Tijah said...

rizz, hehehe. gambar haruslah bersesuaian dgn tajuk gittew kan??

mknace, sian kat laki tu kan??? dapat gepren muka pondan. hahaha

cj7, muka dia ada dlm blog tu. tapi lepas rampas ko nak buat apa? tinggalkan plak? hehehe

yuyee, hahaha...byk la ko minyak yuyee tabah. baru celet sket kat perut dah kering. hikhik

pija, hahahaaaa...ko mmg pandai. tapi nati kalu ada lg link best2 kita exchange ehh? eh??

KV said...

nok, tak nak bagi url kerrr?? Nak gak kepochi sama. Hihi

Yunus Badawi said...

mana ko tau dia taknak? hehehe

Tijah said...

kv, sat naaa. amvoi ko tak nyempat2 kannn??? hahahah

yb, err...caner aku nak jawab tu yb oiiii!!!! hahaha

09892 said...

Puan Tijah, (tak leh pangge dia dikja kat khalayak dah, dah kena marah...)

pd pnpt saya, pesanan "around" nih not limited only to activity rampasan suami orang, malah applicable juga utk segala bentuk penganiayaan lain...

motip? - jgn aniaya orang kekdahnya ;)

@yue said...

pesanan khidmat masyarakat yg ke-2 tu..amat menakutkan hati, paru² dan jantung sayer!!!

lavender said...

semekom...

tumpang lalu kak... silent reader akak yg setia ni.. hehe.. mintak link blog itew kak..boleh ek.. boleh la.. masehhh... :D

Tijah said...

zt, yer betul! applicable to any abusement. menganiaya cicak dgn getah posmen juga tidak boleh (errr...ni aku salu buat masa kecik2 dulu)

ayue, takut kannn?? kecut perut kalu betul2 jadi...

lavender, hehehe. nati akak bagi yer?? sila buzz akak kat yahoo ker. terima kasih sudi membaca..

sheila said...

si perampas tu for sure akan terima baliklah balasan..
nak2 doa org teraniaya ni doa eh mudah dimakbulkan Allah.......

tetibo den teghaso cam tongah mengajar kelas KAFA

Tijah said...

sheila, tu la deh. sok2 org buek dio lak...

Che An Naszeri said...

oi kk...cepat le aku nak mentelaah gak

amybarakbah said...

nak jugek tgk blog tu.. pls... i love blog hopping...

Tijah said...

che an. hikhik. seb baik ko tak tukar gamba. kalu tak harus aku konfius an..an mana plak dahhh!!

amy, haa..ada kat blogroll tu. kalu xpat cr sila ym tijah yer? heheh