Mar 12, 2009

tiada tajuk yg sesuai!

henfon akak! special features (yg terkini) :

  • keypad yang pudar - memberi lebih kesan cahaya semasa menaip di dalam gelap
  • casing yang longgar dan calar balar - memberikan effect antik
  • getah coklat pengikat bungkusan roti canai - memberikan coverage yang meluas. unlimited & undisputed

ada sapa2 berani trade-in? (sambel menjeling tajam pada cklah & juga carlos sebagai penaja utama)

54 comments:

xiiinam said...

Adehhhhh!!! Tak dapek esei menolong eh....
Lomau kepalo esei ni haih!!!

NUR ZIHAN NASZERI said...

hagak2nye kalu di trade in ni berapa jumlah simpati yg tokei tu nak kasi kak?
kot tak keno halau pon udah baik da kak oiiii

*Sarah is the One said...

memang tak minat sangat dengan hp. tunggu org hadiah takpun amik lebih yg family tak nak. 3310 pun takdehal janji leh guna. dulu pernah sampai seletep hp je. malas nak browsing beli baru.

cokolat said...

abang carl...

belikan tijah ni wokitoki je...
jangan buang duit abang banyak2..
menabung utk masa depan kita nanti yer...

lots of leb
adek cok
;)

Petito said...

ko trade in ngan cis nan kek kabool la... confirm berebut beb!!!
chaiyokkk... (larilah lari, mari berlari lalala)

Ms.Lilies said...

kak...touch up sikit ngan bling2...nescaya tokeh kedai tu bg free lg 1 henpon :p

F A R Y N said...

ko pakai walkie talkie jela kak...

Cakap Kosong said...

Alah! paras rupa henpontu tak penting nok! yang penting ado kredit....Kalau henpon uptodate tapi kredit nan ado , tak guna gak nok!

kakpah said...

tak payahlah trade in. skang ni dah banyak yang ghogo seratus lobeh yo. tak payah boli yang canggih manggih. cukup buek call dan sms dah.
henpon kau tu, simpan yo la untuk darurat. (weh carlos... ekau tak kosian ko mo tijah ni..........)

kakngah said...

den cam tak cayo yo TIJAH LAWA yg pendiam lg pemalu ittew tak jumpo tajuk yg seswai....
jah.. ekau ok ko tak ni???

♥.misz luna.™ said...

nazak betul da hp tu..
huhu..

cokolat said...

ck..
yer kedit si tijah ni memang sentiasa ada tapi sentiasa jugak expired!
manjang dah expired!!!!!!
sila campak tipon tu tijah...

Tijah said...

cklah, hahahaha! marilah trade-in cekguuuu!!!

zihan, tu yg harus belajar merayu cam zafrul sepakiu tu! huhuhu!

sarah, hahaa. sama la. hp asal bleh call & sms sudahh!!!

cok, abg carl? sins wen ko dapat penyakit piah ni nokkk??

petito, yo lah. kredit den pun byk...buek 15 kali kol ke india cukup tu. ko nak lari mano mo slipa jamban cap tat seng kau tu? hahaha!!!

lilies, bagus la idea ko nok? baru feeling cam paris hilton kan?

parin, wokitoki?? tak undisputed la centuuuu...

ck, wakakakaka!! tu cam perli aku tu nok!!

k.pah, sey tak nak baco ayat dopan2 tu. sey ghoma ayat dlm breket tu yo kakkkk!!!

k.ngah, den ok! cumo terkesima yo bilo tonung hp burok tu lamo2. hahaha!!!

huda, tu la tu. kalu ada duit ptptn bleh gak sambar baru1 hahah!!! kejis!

Tijah said...

cok, haa!! tau pun. tu maknanya betul la aku ni pemalu & pendiam. kedit ada byk sampai expired sbb tak buat call ok! silalah percaya ck! hehehe!!

iina said...

Tulah jah.. ko lambat sikit ler.. dulu maso pakwe den kojo kek panggung wayang selalu nar dio jumpo hp kena tinggal.. sokmolah dia bagi atau jual kek kekwn.. idak leh aku tolak murah2 yo kat kau.. skrg nie dah takdo doh.. dah tukar kojo dah.. aku leh gak bagi hp baru kek kau.. tapi aku bagi gambar ko download yo.. wakakakah..

aku doakan jodoh mu dengan hp itu tidak lama hendaknya.. biarlah ko jumpa jodoh yang lebih sepadan dari itu yang sudah terlebih masa pencennya ;)

tipahvogue said...

luluh rasa ati den nih hah bila tengok ekau punyo tipon tu!! isk....

i.am.belle said...

aku pun mcm kau tijah. mcm mana buruk pun hp itu, aku takkan tukar. paling malas nak tukar phone melainkan dah betul kondem.

qishie said...

kak.

kalau ada 3G..dah lama saya angkat kak..

:D

zarazaznan said...

eden punyo 3310 limited edisen nak tak kak??? saiz dio kocik sk3t lah dr yg 3310 bese tu kan. pehtu kaler dio metallic black & yg pasti tiada getah lilitan ke badannyo yg cam kak punyo tu. keypad dia glow in de dark lgi so tayah pkai torch light nk suluh bile brgelap. multi-function features + leh buek snjata mmpertahankan diri bile dikejar hanjing liar...

lalalala.....peace kak!!

lupekanje said...

ko ikat ngan selotep lagi bagus jah..
keypad yg kabur tu cam orang yang memang kejenya maen sms je sbb nk jimat kedit, cam acik ni ha....haha..
slagi blh sms ngan call jah...tak yahla membazir pulak nak beli yg baru..
aritu dah la membazir sempoo ngan Quarker oat....cukupla mbazir...
tak yah nak lawan Cklah tu... tk telawan nanti..haha..

kakpiah said...

cok pembelott!!!

bang kalos.. mari sini bang.. mari berlindung di bawah naungan sepan piah...
slamatkan diri abg dari dua resaksa gerogon yg cuber mengganggu-gugat kebahagiaan kita..

piah janji bang..
piah tak mntk henfon kat abg..
piah tak mntk abg menabung utk masa dpn kita..
biar piah jer yg bekerja sehingga ujong nyawa..
abg lepak jer ngan sepan piah..

yang benar,
piah marhaen

Tijah said...

iina, centu ko? ni yang buek den nak kojo part time kek TGV nih. mano tau kok ado lak yg tertingga enpon cam cklah tu...mmg den rembat la dulu. hahaha

tipah, hahaha! yer. aku tau enpon ko canggih nok!!!

belle, tu yg aku masih bertahan pakai hp tu 4 taun tu. org len sumer dah tukar..aku jer masih setia. hahaha

qishie, 3G pun nan ado nok! hahaha!!

zz, 3310? wakakak!!! tu kok masuk poket mmg nampak na mengelembung eh nok!!!

acik, samo ko keypad kito? hahaha. kok pakai selkom tu lagi best...add teman. sms baru 1 sen yo!!!

piah, carlos kata dia tanak ko sbb ko dtg dgn pekej (anak 2). kok single mungkin buleh dipertimbangkan la...

wakakakak!!!

09892 said...

saya cadangkan puan tak yah tukar the fon altogether, puan cuma perlu ganti GETAH BUNGKUS ROTI CANAI tu dengan getah yang lebih matching...contohnya getah jepun (getah ikat rambut yang singgit je sepeket tu)kaler biru, hmm... tak, tak, tak...kaler hitam rasanya lebih sesuai....

shija said...

auiii aiiii!awat lagu tu gope henpon ko nok!begotah bagai.tapi takpo nok!janji duit ko bekepok2 lam meybanktuyu,miahahaha..

Ma_sUyinFiqah said...

aku bagi idea..ko pi umah ungkunor pastu campak kat dalam akurium dia. Pastu ko pun...abong kalos henfon tijah jatuh dalam air lah, ikan ni ingat henfon ni tukun. Bole tak abang beli yang baru????

@yue said...

cane kira tu kak..timbang kati ko?ahaks...

kakpiah said...

tipo la ko jah.. aku baru kol bang kalos tadik.. dia kata dia sker sepan!

cok.. siler lupakan hasrat anda..

Hidemichimomotani said...

aku berani trade-in henpon ko tu dengan surat kabar lama aku yg seberat stengah kilo!
Nice doing bisnes wit u.

HappyIrfa said...

kalau en carlos x paham gak tak taulah.hehe

manje said...

getah tu aksesori tambahan ye kak ??? kekeke

atty's said...

hp kty pun..sudah uzur..keypad no takleh nmpk dah..dah nak tercabut..tinggal nyawa2 ikan je..

Tijah said...

zt, ahaaaa..gud idea. tapi aku pernah jugak terpikir nak guna getah besar yg posmen buat ikat surat tu? lagi teguh kan???

cija, hahaha! bekopok ko bekorak?? nak trade in tak nok?
*woi! atok tanyo cija tak balik ko. tapi dio xdo lak tanyo cana. hahahaa. osah malim kundang eh budak tu kan???

mas, kalu dia beli baru takpe la. kalu dia buat tak tau amacam?? hahaha. harus aku pakai public phone plak...

ayue, tak...pakai gram jer. cam rempah ratus! :P

piah, laa...patut la carlos kata ada sorang ppuan call dio. tapi sbb sore tak sedap dia terus letak talipon. dia kata sore tijahhhh (bini...diulangi biniiiiii) gak yg merdu. hahaha...

hidemichi, marilah! hahaha!!! aku nak buat apa plak dgn sokabar ko tu pastuh?? (blog ko salu operation aborted la beb! aku kekadang tak sempat nak baca pun...sila take note yer)

irfa, tu yg kena hint2 tu...:D

manje, tu kira cam wireless router tu...mencari lebih coverage. hehehe

atty, hahaha. apa lagiii...hint2 la sapa2 yg berkenaan jugekk!!

cendawanintim said...

selagi buleh pakai, pakai ajer la nok...

AHMOI said...

tuuu lah hp paling mahai sekali kalau trade in..payah nak dapat niiii

azreen said...

nok....canggih apa hp ko...bukan smua org ade tau cam ko.....hehehehehe

adibah said...

Jah, itu namanya "handbag kata pigi, tong sampah kata mari". Ekekeke. Kan kita harus berbelanja untuk menjana ekonomi negara? Orang kata, nak beli barang baru.. elok ari jemaat camnih.. kan?Huhu

||alis|| said...

kak, ini komen serius. sila ambil perhatian... ko akan ternganga! siyes~ (wah promo tak berbayar)

http://www.cceiec.com

ko pi kat sini. gadget murah GILERRRRR!! aku tgh kumpul2 la nih.. nak beli apa yg patot~

Tijah said...

cend, haa..apa kata aku ckp ngan carlos hp aku kena curik cam ko aritu? bernas kannn??? hikhik

ahmoi, jgn memain. hp tu ada ong tuuu...heheh

reen, ko perli la tuuuuu....(update la weyyy! byk giler labah2 kat blog ko)

deeb, yer betulll!! ko mmg sgt pandai nok!

alis, ok nati aku tgk. err...ke ko nak sponsor? wakakaka!! ako sokaakkkkk!!!

julietchun said...

barang antik tu,bleh letak kat muzium tu untuk pameran barangan terpakai,hahahaha.

muadzlife said...

sungguh antik....alaaa kalo dapat baru pun musti yg antik maseh sayang...:P

eerr..smalam tgk spa Q x? hiks

shija said...

iyoo,atok tanyo aku nok?ko ckp kek atok cija balik ujung bulan nie tok!huhu.shana kobar dio balik awal bulan dopan tekau!sah la lamo eh kan?uhuk

Tijah said...

juliet, ko mmg sker benda antik ni kan? misti ko sker dato K. wakakak!!!

muadz, haaa..jgn ajar aku tgk spaQ lagi ehhh!! err...semlm citer pasal apa ek???

cija, gilo budak tu. ckp kek cana apo tak blk lagi 5 taun terus? wakakaka...

09892 said...

tapi dikja getah posmen tu takde
kaler hitam...tak cantiikkkk...

tp kalau untuk memberikan coverage yang meluas, unlimited & undisputed, getah posmen tu mmg sgt sesuai........ hmmm kaler biru ade kot....

Tijah said...

zt...ko panggil aku dikja dikhalayak ramai nok??? huwaaa!!!

||alis|| said...

agak2 aku jual kuini dapat modal sok..
aku belikan ko N90 ker.. N88 ker.. apa N ko nak kak?? N-t-virus jer tadak~

Tijah said...

bagus! bagus! ko nak link tu tak? sila belikan aku hp. wakaka kejinye aku!

Shifu67 said...

tak peee... asal masih praktikl utk digunakan.... apalah perlunya sangat E90 kann....

Tijah said...

hikhik!! shifuuu...kena perambat ngan cekgu ramlah ni karangggg!!!

tasikmerah said...

buat tukun je la jah. ha ha.


.

Tijah said...

tasikmerah, ikan pun tanak dekat nok! hahah

mrsharis said...

hahaha..kak tijah ni buat sy tergelakbesar la..hehehehe

Tijah said...

mrsharis, amacam? stuju trade-in?

eddie dewanaga said...

beb, tgk fon lu ni, teringat kisah sorang member, zali tanduk, dia ni mekanik gua yg boleh bikin kancil berdentum bunyik mcm ferrari, dan boleh bikin teksi iswara jadi selaju evo jepun, satu mlm tu gua turun port, tgk dia tgh ngadap fon, tgh sms kot tapi guna pen mcm pda touchscreen tu... gua terkejut beb... fuyoo, canggih.. selama ni dia pakai nokia jamban yg screen biru tu je, tapi bila gua tgk dekat2...

hahaha... memang still nokia jamban, tapi keypad dah jahanam, bila nak sms dgn awek, dia guna screw driver utk tekan keypad... adoi... gua ketawa sampai terkentut, beb...!!

Tijah said...

eddie, hahahaha. wa baca lu punya cer pun leh ketawa kentut2 gak nih. giler kelakar...tu misti giler punyer sentimental value tu sampai kena pakai skrudrebar utk sms. wey! kem salam pomen lu...ckp dia leh geng sama wa!!!