Mar 8, 2009

pagi ahad itu...(cerita tak best pun!)

ahad. 8 mar 2009. 9.02am.
.
piah! haa...ni date & time yg betul ni aku tak ejas. tapi ok per! ejas time jer bukan plagiat entry org pown! hahaha!!! (mari ketawa seperti seekor beluncas bersepan tebal yang tersepit dicelah buluh betong)
.
tanak pulut...
goreng sambal bilis cili api pedas2...
bancuh milo...
tu je menu kitorang pagi ni...
burpp!!!
alhamdulillah kenyang!
.
dah! senang jer jaga atok ni. tangki dia kecik jer. yang tangki MPVnyer kitorang nih! dgn pulut sambal tu karang dia akan kenyang sampai kul 3 ptg kang etlis.
________________________
dan cem!
atau nama sebenarnya Muhammad Ariff Farhan...
telah melukis ini tadi...
hebat sekali imajinasinya. hingga akak tertanya-tanya...
  1. kenapakah eel itu berkaki?
  2. kenapakah bird itu berdiri dengan langkah kuda-kuda seperti mahu bersilat di rumah kenduri?
  3. kenapakah fly itu berbentuk seperti liquid paper?
  4. dan dinosaur itu...(mami speechless sudah wahai anakku!!!)

takpe lah. abaikan saja. apa2 pun...buat acik juliet, ini adalah contoh gambar wilen (alien). sila jadikan ia rujukan anda dimasa akan datang. (rujukan : baby octopus di sushi king)

35 comments:

KV said...

gajah ngan itik tu pun best apa?

lupekanje said...

nmpak gayanya, cem ni bakal arkeologi yang sungguh kreatip....errr..
jah...pulut kau ader lebih tk??

Petito said...

pokok eh pokok dio la kan... imijinasi penting nokkk. ke-kreatif-an tahap gaban tu. tapi petito cukup suka elephant cem... ala-ala macam muka orang kena pasung, kaki tergantung wakakaka... lariikkkk di pagi minggu yang hening ini!!!

HoPe said...

kak jah, cem ikut ke-kreatipan kak jah tu..hahaha..

cokolat said...

cem.. omak ko ni mmg sangat membunuh!!! lepas ni sila lukis gambar omak kau pulak... acik nak lihat!

Signorina Syima said...

oowh... agaknya unta adalah hasil evolution dari dinosaur itu... heheheh

xiiinam said...

Waaaaaaa....
Dari pagi tadi nak tinggalkan komen dapat....bengang betul!!!





Errr...lupa dah nak tulis apa. hangen punya pasal!!!


Dulu. masa bebudak, mak akan tanak pulut bila musim kami kena pergi turun tolong bapak di tengah bendang....
Betul...
Kenyang sampai petang....he..he..

NUR ZIHAN NASZERI said...

aku mmg selut sama cem kak
imiginasi cem sukar ditandingi mane2 budak sebaya beliau

gud job cem..gud job..

err..menantule katakan kaaann...

cendawanintim said...

aku rasa cem bakal menjadi arkitek yang terkenal la tij...percayalah..

F A R Y N said...

kak,cuba ko soh cem lukis muka ko..
agak2 jadi cam resakse tak?

Tijah said...

kv, tu aku dah tak tau nak komen apa nok...

acik, pulut ado laie tapi sambal selosai! hahaha...

petito, kau laie handa berimajinasi kosan eh kan?? hahahah. err..bukan gajah tu goman cam besika resing ko?? larikkk!!!

hope, ayooo...kretip tang mana tu nok?

cok, dio lukis pun..omak eh takkan scan. hahaha. nak suh dio lukis acik bulbet plak...

syima, selepas mengalamai panahan meteor kannn??? hahaha

cklah, mkn pulut mmg best kan?? nak2 ada sepat masin tu...bleh mkn ulang2. pentu mato stimmmmm yo mengantuk!

zihan, hikhik. anak mak tu dah sihattt???

cend, mudah2an masin la molot ko nok!!! aminnnn...

parin, kalu jadi cam sinderela caner? ko sanggup terima hakikat tak? hahaha

||alis|| said...

semua haiwan dilukis cem, sama ada yang masih hidup atau sudah pupus.. akan acik kopipeskan. motip? mana tau anak acik esok2 soh lukis haiwan2 tersebut, adalah bagus jika hasil karya cem dijadikan rujukan.

cem, nama awak sangat suwit. sesuai ngan "sumpahan F" ke atas family acik :)

Ungku Nor said...

den nak koba an kek sini..jangan amalkan makan pulut bebanyak.
tak elok utk 'eheeeeemmmm'..
cakap mesjid nih.
ihikss..

pehtu den nak ngorat dak Cem plak.
den goma nengok ejaan dio. kojap hurup kocik, kojap hurup bosa.
osah eh lah kan?

p/s teraso-raso laie camno best eh dapek poluk2 dio arituh..hihihiii.

adibah said...

Aku nengok gambar dinasaur tu macam Great Wall of China.. Eel tu macam kayu hoki.. yang lain2 aku masih tengah wat research CSI lagi! Kurang pastu dari tahun sebelum masehi yang mana satu.. Hehe

zarazaznan said...

hehehe,

eel yg ado kaki 2 tu kan terdpt di ngara mane errkkk?? zz rase cam nk pegi je buat kaji selidik..musti adventure sehh...

Cakap Kosong said...

ko dulu tem kecik2. reti ke lukis ca cem tu?

i.am.belle said...

tijah,
aku terkesima melihat lukisan anakanda mu itu. daya imaginasi yg sofistikated sekali.

alien tu alien spastik ye xD

Nad Eusoff said...

cannot tahan loe...sgt klakar itu dinosaur!

gempaks abes...bergigi-gigi dibueknyo!

kueh bakar said...

aku nak copy laa...leh wat mural kat tadika ni.....

Tijah said...

alis, sumpahan F mcm mana nok? cuba cer sket...

KD, ehemmm apo cik? sey tak paham la. cubo terangkan serba sedikit buleh? hahahaha

deeb, yang gajah tu kot? ada cam rupa mammoth ice age kan?

zz, pegi...pegi selidik. handbag sila tinggal sini yer...

ck, aku lukis lagi cantek nok!!! x caya tanya sazah. hahaha.

belle, yer. alien tu ada byk versi. yg ni versi japanese...

nad, kalu dia tak tulis apo...misti terkeliru kan??

kueh, bulehh...bulehhhh...hehehehe....

IBU KUMBANG said...

atuk ko ni memang leh jadi lelaki idaman.. aku memang suka orang yang x cerewet makan ni... macam nak berkenalan je ngan atuk ko dengan lebih lanjut... miahaha

muadzlife said...

sungguh seni lukisan itew....

Tijah said...

ik, fuyooo!tak sangko atok den ramai peminat nih! hahaha

muadz, jual rm100/pc laku tak agak eh?? :)

||alis|| said...

'sumpahan F' tuh pasal nama adik ipar dan bakal ipar (2-2 lelaki) ku ada huruf F. Farhan kan 'F'.. hehehe...

azreen said...

cantik apa si cem tu lukis....simpan sok2 dia besar ko tunjuk kan dia....hehehehe

afiq said...

kagum okeh! anak u ade imaginasi!
kreatip2....maknye pandai gak berimaginasi* opss.. terlucah di situ....

Tijah said...

alis, so ko kena cr org nama F jugak la ek? hahaha

reen, nok. ko lama x update asal???

afiq, bukan ko ke yg suka berimajinasi liar? kata nak gi audrey? wakakaka...

iina said...

itu namo eehh kreatif.. nasib dio lukih ado laei rupo eehh.. kalau buek yo lukis dinasor jadik kucing laie ngori tau..

Tijah said...

iina, osah jinak eh denesor kok centu kan??

plainMelayu said...

hahaah cute!

azreen said...

jah...aku takde mood la.... :-(

shija said...

wahhhhh!!somellllllll nyerkkkkkk!!!tetibo acu ghaso cam nak polok hayekkkkkkkk!!,huhu.

kakpiah said...

jah.. aku adalah amat bizi laswiken..
ari nih baru smpt nk jelajah blog ko dan tekon membaca entri ko.. ada lak part ko mencerca aku..
huh!!!

walo cemanapon aku adalah amat mengkeji kejadian ko menukar date& time.. tp tak la sebuwok pangai memplagiat entri org..
kalo ko buat yg tu..
eeiiwww malu nk ngaku kawan..

09892 said...

"tokan-tokan yo! bukan susah bona..." katanye pulak...

hehe...aku baru ingat tanak komen, pasal mmg dah sedia maklum, mana tumpahya kuah kalau tak ke nasi kan? boley improve lagi tu lukisam cem tu...

BTW cam sedap je pulut + ikan bilis tu...ada cam pulut kuning kat umah kak cik tak?

Tijah said...

plainmelayu, omak eh cute tak? wakakaka...

reen, kau ape kene nihh?

cija, sila bikin anak sindri. hahaha...

piah, hahhaa. ko tau piah. dak cok pun dah buat centu. hahaha. meh la buat gak piahhhh!!!

zt, tingat aku kat cikgu lukisan kita yg ckp teran2 tu. sapa ke nama dia ek??

*pulut tu best! tapi yg kat umah kcik lg best sbb ada kari kambing!!!!