Mar 27, 2009

saya tak buat lagi...(insaf di pagi jumaat)

.
berita terkini!
lagi pengakuan mangsa kejadian...

.


.


.


.


.


.


.


.


.


.



.


.


.



tapi saya tak boleh tahan! rasanya sangat sedap terutama bila dimakan dgn nasi panas-panas. habis macam mana??? mmm...nak keluar kejap beli siput. kena buat "rawatan" susulan lagi nih!

57 comments:

shija said...

yeeeehuuuuuu mak first!!

IBU KUMBANG said...

Janga sedut lemak dibadan kak jah, siput sedut xpe! ngerila baca paper semalam pasal orang mati sebab slimming program.

shija said...

kok sodot lomak nie,mak pon ske nok!nak2 yg podeh melampau tuh!perhhhh!!sretttt nangis makan katenyerk.

julietchun said...

ko sodot pakai vakum ko ?hahaha.

Ms.Lilies said...

org lain makan nyot nyot slurpp slurpp nampak sedap je...apesal ek tak leh lalu kat tekak saya ni.....huhuhu..tapi kuahnya harus ditimba....manyak sedap

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

semua orang cakap pasal sedut lemak..
huhuhu~

patut pun keyword search aku termasuk~

LOL!

siput sedut! damn! aku lapar syg!

tipahvogue said...

slurrrrppppp!!! pecah air liyor aku nengok siput sedot tu!!! sedaaaaaaaap sey!!!

kasik resepi kat aku bleh dak???

hezesuze said...

erm...ingatkan pe tadi..rupe2ya siput sedut....wakwakwak

tipah tertipu!!! huh!

rizz said...

hajarnya sedut siput sedut wakakaka

*Miss Geli^ said...

tolong la jah jgn buat aku macam gini...
penggunaan perkataan "sedut" tu membuatkan aku tak senang duduk jah..dah la sejuk ni!

Che An Naszeri said...

aku pon ske kak...ske ske..
ske sgt..

err..ko ni cm nk kuar dr alam misteri je ni kak..sikit2.. kuo muka neh

adakah kerana ko ingin meraih undi bintang rtm (yele..dah yg ni je aku nmpak xsiarkan sape lagi finalistnye..af semer tu pon udah..ape bintang rtm??...kellas ko kak..setarap dayang nurfaijah tu semer sama mishah omar)

tasikmerah said...

aku tak sedut. aku nyonyot je.

err... bulih nyonyot ke siput tu?

hahahaha.....!


.

mamarempit said...

Jah..dah lamo den tk baham sipot sodut ni....umang ai....ado boh keladi tk jah???

Kek sini ado yg lotak daun kesom skali...perrghhhhh

atty's said...

adoi tijah..ko buek den terliur je hah.tijah..tijah..

Hidemichimomotani said...

rindu aku nak sedut-sedut lemak tu cam ko! buat aku lapar je!

cokolat said...

wah.. muka KY sangat glowing sekarang!
hasil blooming ke atau bidadari?

Shifu67 said...

ko memang nak kena sendutt ni

Yunus Badawi said...

sedut menyedut org pompuan memang terer. Kalau aku tengok org lain semua sibuk dok menyedut, aku pun teruja jugak.
psst - bila ko nak ajak aku makan siput sedut masak lemak cili api? Hujung minggu ni aku nak ke NS.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah sedapnya siput sedut masak lemak..lemak mcm ni x takut :D

Tijah said...

cija, kau punch kad terus masuk blog la la nih yo???

ik, kan? muda lagi..anak 3 plak tu. kesian diorang...

juliet, a'ah. pakai yg wet/dry cam kat car wash tu. turbo suction...wakakaka...

lilies, wuishh! rugi nokkk! siput sedut la best masak lomak cili api podeh2...

zara, harus la tijah ikuti perkembangan terkini berita sensasi kannn?? hehehe

tipah, resepi sama jer cam masak lemak ikan aku tu...nak best lagi taruk keladi sket. perghhhhh!!!

heze, ko ingat apa??? wakakakaka...

rizz, ingat mak sedut lemak?? nan adoo...heheh

Tijah said...

geli, aku tawuuuu!! ko mmg cepat teransang dgn key word2 tertentu kannnn????? hahahaha...cepat update wey!

zihan, aaa...sikit2 lama2 jadi bukit kann?? takpe la...biar la tijah menten sebegitu. capap muka lite2 jer...

tm, blehhhh!!! tak kesah la method dia mcm mana. janji benda tu keluar. huhuhu

mamarempit, takdo..keladi takdo stok kato acik kodai tu. musim ujan ni cendawan busut yo byk...

atty, apo laie. jom poie kodai carik siput babi...eh...siput sodut!

hide, haa..mkn elok2 jgn sampai memocik kuah kono misai...

cok, err...hasil potoskep nok! wakakaka...cam biasa laaa...

Tijah said...

shifu, ahahhhh!!! aku ngadu kat carlos kangggg!!! hahahah

yb, uikk? pompuan je ke?? tipuuuu ahhh! wakakakaa. ujung minggu ni byk kenuri la yb...aku gantung periuk. layan nasik minyak la plak...jom la ikut. ada 3 kenuri nih...

elissmie, lemak ceniiii la yg menyebabkan org sedut lemak nok. hikhik

muadzlife said...

laarr buek orang terliur jo...

kakpah said...

hati-hati menyodut tu. takut kang tosodut torus tosodak.

missgigikumancung said...

hauih hai.. da la mambang tak lunch laie ha.. *lap air liur*

||alis|| said...

kakjah, kalau aku sedut siput tuh sok, nanti siput tuh akan sedut lemak aku plak tak?

sistem barter, kakjah, sistem barter... hahaha! sume sekarang nak bermotip.

meowww...

mOhD^.^rAz said...

hahaha..
kelakar2 entry nie..
memang tersangat la kreatif

*Miss Geli^ said...

sib baik aku jenis tak mkn mende mende yang berupa sedut sedut ni.

jilat ok la..
aku maksudkan eskrem ok?

Signorina Syima said...

kak jah... mujur dh tak terliur tgk episod makan ni lagi... sbb baru tadi makan siput sedut ni.. nyam..nyam...

monas2petronas said...

kak jah gile laa posing maut...botox arr tu..pipi pink, tegang...hahahahahah

chronicles of angelzz said...

wahhh da berzaman meks x tinggal jejak...

syabas mak jah coz idea uollss makin lawa mkin kontrobesi ya amaatsss...

chronicles of angelzz said...

wahhh da berzaman meks x tinggal jejak...

syabas mak jah coz idea uollss makin lawa mkin kontrobesi ya amaatsss...

Tijah said...

muadz,
cubo tolan elio tu...ado raso siput tak? hakhakkk!!

k.pah,
osah sakit eh kok tersodak tu kan? sampai ke idung podeh eh...

ct,
la...dah potang tak poie makan laie ko? iskk!!!

alis,
kalau siput spongbob tu mungkin la ko bleh kautim dgn dia nok! hahaha.

raz,
bukan kretif...xde idea nak menulis sebenarnya. hahaha

geli,
wakakakakk!!! aku xleh aa ko nihh! terus aku mati kutu tatau nak ckp apa dahhh...

syima,
dah makannn...patut la relakkk jer. hehehe

wina,
bukan botok nokkk!!! edit tu...edittttt. hahaha. kredit to cok yg telah mengajar aku.

angelz,
ko blajar la rajin2. sok bleh jadi pesenel loyer mak. ngahhhh!!!

i.am.belle said...

haish

aku tak makan le menatang tu. mcm geli sikit nok.

errr....

Monkey D Luffy said...

cis kek!

izman said...

kalau cam ni sedutannya, aku rela. memang sedap siput sedut masak lemak ni.

linn said...

alamekkkk..peberet aku nih. lama tak makan woo. aku malas nak masak siput ni sb kena siang dia tu leceh lerrr.

lama=minggu lepas jer. bleh?

IRA said...

sedap ek?

memang malas nak makan kerang, siput, kikilala, dan menatang2 yg bercengkerang ni.banyak keje....hahaha dasar pemalas.

adibah said...

kolesterol nok.. kolesterol..!! *bak mai sket!! hehehehe

iina said...

ko saje jek nk bg aku jeles ekk jah.. dah lah den jauh nie.. kalau poei kek mano2 sungai kek sini blum tentu laei den jumpa tau.. nak2 time laut sungai sejuk nie.. waaaaa...

Den tak leh siang siput tuh.. gerenti tak lalu makan.. (teringat petua arwah nenek.. kalau lepas beli siput nie.. kena tunggu sehari baru masak.. masa tuh tabur hampas kelapa parut.. bg dia berak abis2 dulu2.. wakakakah) tapi mmg kalau den siang siput nie confirm makan sesedut dua.. terbyg2 dia ye lendir.. masa potong belakang cengkerang tuh .. kesimpulannya baik beli siap jek ;)

Tijah said...

belle, apolak goli...sodap apo. isk kau nihhh...

kapten, blanja aku ciskek sekret resepi eh?

izman, suh wife ko msak..buh keladi sket pastu buat pedas2 lagi terangkat. bila lagi nak try santan kotak? hehe

linn, seb baik ko ingat nak siang. kalu tak ko sedut sampai minggu depan pun natang tu tak keluar. huhu...

ira, makan tu senang. nak cuci bersih seblm masak tu yg payah...

deeb, kata nak sedut lemak kannn?? hahaha

iina, santan kotak leh la ko eksen kan? tang siput sodut ni serenda la jawab eh. kek sanun mano ado kan?? kok ado pun misti lain macam ghoman eh...hahaha...

xiiinam said...

sampai sekarang aku masih suka sedut-sedut..
muehehehe

cj7 said...

isk isk..
gambar last tu..
dasar tijah jadian!!

azreen said...

nok lama btul aku tak makan siput sedut tuh....adoh hai meleleh2 la aku nengok....uwaaaaaa nak balik m'sia skrg jugak!!!!!!!!

Cakap Kosong said...

bukan sedut lemak ...tapi makan siput sedut! hahahha!!!! kreatif ko nok!!!

Teacher said...

dang.. i knew u wouldnt sedut the real one.. apa kelas tak ada lemak.. ada la baru chusiony... da

missy f said...

mati2 ingat buat lipo.hahha.rupanya menyedut benda ni..sedapppp!!!!

ashley said...

Aku seriau nak sedut mende ni..takut lain yang KUOR!!
he he he..

Jadi aku bagi ko jer sedut Jah..
sila sila..
jangan malu malu

~LIZA~ said...

siput sedut rupanya.. hahahahahaha! buat suspen aje tijah ni tau :D

afiq said...

licinnyer kulit..mak esah kuat nih*> lariks...........

siggplus said...

lomak mcm ni sodap kak sedut..xmatinye..heh

yuyee cap limau said...

kak jah ko xsodut lomak pon dah cun pe..nie ikhls nie..kite tgk kak jah nie comel jgk,siap cahayo keimanan lai kek dipipi tu..

Tijah said...

cklah,
sbb sedut yg tu la ko masuk spital tu kan kak??? wakakaka....larikk!

cj7,
owh! aku tak rela disedut org nokkkk!!!

reen,
ko kan salu pegi tepi2 laut tu..kutip aaa nok! tak kisah la rupa dia mcm mana. masak lomak sodap gak tu...

ck,
janji key word dia "sedut" nok. wakakaka...weh! bila nak saplai "barang" baik lagi kat aku nih???

tic,
baik sedut coklet fondue kat kannn??? laie sodapp walopun raso cam bedosoooo yo...

farah,
lipo 1k per session? aiyohhh!! mak tak mampu nyahh... siput sedut ni seplastik 2 hengget jer. hahaha

ashley,
lain yg kuar? contoh?? tahek ek? hikhik...

liza,
ahhhh!! sedapkannnn??? mari..mari...sapa nak beli perfume boleh cari budak nihhh! wah! tiba2 iklan selingan...

afiq,
ye mak esahhh!!! ko tak nampak n3 mak bertarikh jumaat keliwon tuuu???

siggplus,
tapi kalo overdose mati gak. kolestrol tinggi niiihhh. bleh blockage wooo...hahah.

yuyee,
biaso laa...org terlebih berat badan a.k.a obesiti mmg nampak comel. wakakak!!! yg cahaya keimanan tu sbb wudu' tu. (wakakaa...stetmen cam kak nitaaaaa)

NieZearm said...

bila ko buat kerja jahat ni kak.. hahaha..

Tijah said...

jek, hikhik. aku mmg hari2 buat keje jahat ni....

honeypingu said...

aduhai..byk bonar pic gulai lomak ehhhhh...dr dulu sampai skg, isk3.. lapo dah la mak bapak jao..huaaa

Tijah said...

apo laie...poie la masak skrg. hahhahaa