Apr 22, 2009

aku insan biasa...

dah 2 hari berturut2 akak ulang alik senawang-sikamat. lepas antar cem skolah petang tadi akak terus drift ke jusco. nak cari english & bm workbook dia kat mph/popular. nan ado katanya. kena order. 2 minggu lagi baru sampai. ok lah! akak pun capai pen...

"acik lotak namo yo? 2 minggu laie sey call..." kata salesgirl tu...

lam hati "palohayah kau...panggey den acik???????"

jam tunjuk pukul 3.15pm. nak balik senawang dah alang2. kang nak kena patah balik sikamat amek cem. ah! masuk cc lah kejap! dapat blog hopping barang 2-3 das ok gak nih.

akak pun masuk cc.

"brp sejam dik?"

"rm2 kak..."

*sib baik akak...ko panggil aku acik tadi mmg aku keluar carik cc lain!

akak dapat parking best. port adalah agak tersorok. org lak tak ramai. kira cam...takat nak layan kim kardashian lite2 tu mmg takde masaklah lah.

15 menet kemudian dengar org bising2. wahhh!!! bebudak sekolah tetiba berduyun2 masuk. bau masing2 perghhhh!!! lama gak la akak tahan napas sementara idung ni nak mesra dgn bau ala2 bangla hanyut tu. pitam!!!

diorang pun start pilih port masing2. ada 2 budak pompuan ni duduk sebelah akak. bukak maispes. kemain hah! akak dulu jgnkan myspace, paintbrush pun terhegeh2 nak guna...

diorang borak2 sambil taip apa tah. tiba2 diorang pandang akak. pastu sambung taip balik. pastu cakap2 lagi sesama sendiri sambil gelak2...ehh!!! pastu pandang lak akak balik!

diorang senyum!

akak pun senyum la balik!

akak syak...cara diorang pandang ni mcm ada benda nak cakap....

dalam hati sudah woot! woot! ada sedikit riak & feeling diva. budak2 ni misti silent reader akak nih. misti diorang nak kata...

"ni kak tijah ker? eh! ehhhh!!! saya suka tau baca blog akak. tak sangka jumpa akak kat sikamat ni yer?" sambel keluarkan buku teks sejarah utk ditandatangani oleh kak tijah...
(maafkan imajinasi luar kawalan ni yer?)

budak2 tu masih senyum. sesekali buat muka geli. err...sesuatu nih!

"kak!"

"yer?"

"eteh tudung akak tu...ado ulek bulu..."

"haaaa????"

"kojap! sey tolong buang'an yo??" sambil mengambil kertas lalu menguis ulat tersebut....

"time kasih dik..."

ok la!
akak mengaku akak perasan...
dan akak juga mengaku kalah...
.
sesungguhnyer wajah sazah jamilah adalah lebih dikenali ramai dari pemilik blog ini sendiri. owh! kenapa la tijah harus feeling diva seperti tadi? malllluuuuuu nyahhh!!!! (tetiba mak blushing...)
.
p/s : woi tijah! apo kau ingat org seromban dah takdo kojo lain selain nak baco blog kau yo?

68 comments:

c1k zuer4 said...

nasib baik ulat bulu kak..kot ular ke..naya tuh..

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

hahahaha..

relax kak...

aku ditegur oleh bloggers UTM tadi..

terkojut den!

F A R Y N said...

ulat bulu?
hahahaha....ada maksud tak baik tu..
wakakakakakaa

SHIMI said...

apo la ekau nih,
buek suspen yo.

den ingat macam dah boto
ghupo ghupo eh ekau perasan

seb baik ulek bulu tu tak masuk lam telingo ekau
kalau tak, tuli sekojap

||alis|| said...

aku cop no 5 dulu!

Umie said...

len kali pakai topeng doraemon nokss...bole kaver malu sikit....wakakaka

||alis|| said...

lenkali..............







amek ulat bulu tuh masuk trus dlm henbeg ko, kak... pastu ckp la

"ops, bintang peliharaan akak terlepas..."

boleh?

adibah said...

Jah,

Bebudak sekarang Jah.. walaupun bau ala2 bangla hanyut, tapi pandai menghormati orang tua tau Jah..!

*larikkkkkkkkkkkkkkkkkk!!

dcrysz said...

laa..... mana perisik ulat bulu yg ngikut ko nih???? Ari tu kat siling umah KTS.... kali nih...lagik ganeh....kat tudung ekau jah???

lupekanje said...

HAHAHAHAHAA...meleleh ayo mato den baca n3 kau kali ni jah...

acik hingatkan...budak tu nak kato..;
ehh... makcik pun main tenet ko...
wakakaka....

ropernyer..ader ulat bulu....
hehe...

iina said...

wakakakah.. dah berbulu tadik kan. msti ado sobab ulat bulu tuh singgap kek kau.. nasib adik tuh tolong buangkan.. buek dio golak2 biarkan ahh lagik parah..

Diva PariTs said...

cissssssssss mak btol2 percaya dorang mintak sain uol mula2 tadi kak jah!! hahhhhaha. buku teks sejarah lagi kannn. curlasstttt!

Tijah said...

zuera,
kot ular den karate yo. wah! cakap bosa...

zara,
etlis diorang blogger. yg aku nih...perasan jer diorang baca blog aku. hahahaa

faryn,
apo maksud eh? tp bukan bermakna aku gatal kan? hahahah

shimi,
tu la tu. osah malu eh sampai menyirap darah nek ke muko.....

alis,
cop la...takdo sapo marah do!!!

umie,
larik bawak skali dgn buku sejarah tu kan??? kaver...kaver...

alis,
alang2 binatang bebulu...bek aku bela hamster!

deeb,
yer kan?? ko pun tau bau bangla hanyut caner kan nokkkkk???? hahahahah

Tijah said...

dcrysz,
ontah la. ni misti ulat bulu spisis cam lipas terbang nih...

acik,
baru nak feeling2 diva kek situ taw. ingatkan budak2 tu peminat la konon2 eh rupo eh nak bagitau ado ulek yo. wakakaka!!!

iina,
memang. osah bebulu eh. malu pun ado...hahahaha

diva parits,
buleh kah mak panggey nama ym ko yg curlasst itu disini nok? wakakakak!!! tengs for the resepi. tapi koli tu....cam celaksss okeee!!!! riakkkk tak hengat!

ku tak sempurna said...

sah ko mmg insan biasa..

sazah gak luar biasa...


hik hik hik... camno ulek bulu naik pun ko tak sodar??

tipahvogue said...

aku ingat bebudak tu nak tego - "acik dah tuo2 gini ngadap pc laie napo, tebiat ko??"

hahaha...btoi ke nahu aku tu noks?!?! :p

IRA said...

wah, sempat masuk cc?

mmg blogger tegar.

rizz said...

hahahhahh klkonyee kak tijah ni wakakka bab ayat bce blog yg xthn tuh haha n then last2 ulat bulu yoo ateh aple? wakkaka

paRi-paRi sYurGa said...

wahhhh...wahhhh....wahhhh...
kemain lg ko yer kak?
ko ingat ko bru menang ABPBH?
mesti ko kontrol keayuan msa tu kan?




dr mana sbnarnya ko dh bwk ulat bulu tu jln kak oiiii?

jane said...

jah,

ulat bulu jantan tuh!!!

Tijah said...

kts,
aku syak dapat masa aku parking keta kat bawah pokok tem lunch tadi. konon nak redup la....

tipah,
yer. aku sorang la tuer yer? ko tu muda la sangatt kak tip? larikkkk!!! (sambel jenjeng bola boling 13kg !!!!!!!!!!)

ira,
3.15 sampai kul 5 nok. lama tuu...kang masuk soping kompleks kang abes lak duit aku. hikhik. dasar kedaung nih!

rizz,
ni n3 buka pekung didada namanya. oppss...

pari2,
kalu aku menang ABP tu misti aku dah tayang reflesia tu kat sini nok. aku kan takbur!!! hahahahah

jane,
laa...aku x teringat plak nak cek jantina dier kak. hikhikhik. saje ko kannn????

Monkey D Luffy said...

takper

minta signature ko

kat kertas kosong pun boleh

kesian ko

kakaka

kakpah said...

akak memang dari marin bobulu ngan kau ni jah kah..kah..kah.
perasan lah kau. memang dah maso orang pangge kau acik. Ingat solamo-lamo e akak ko.....he...

qishie said...

kak..sib baik budak2 tu tak cakap..
buang tebiat apo macik ni?
dari dok cc baik balik rumah masak utk hasben ha,,

ashley said...

Takpe..takpe..
sebagai kakak yang baik dan perihatin..
aku ambik buku sejarah anak dan bagi kat ko Jah..
Ko sain puas puas..
he he he

Yunus Badawi said...

ni saki baki ulat bulu kat siling kts hari tu. Lepas ni siap cacing pulak yg akan datang.

peej said...

hahaha..aku ingat betul2..rupanya imaginasi..scary ok tiba2 ada ulat bulu..mungkin ulat bulu itu silent reader akak..haha..

AZANI said...

ulat bulu yang YB hantarke?:)

*Miss Geli^ said...

jah, admit je la..ko tu dah tuo...
jgn nak perasan..yang mudanya, haku tau..eskiusmi hokey?

bau budak sekolah, bau karen..tatahan tol aku

Mas said...

Jah, kita kena tiru cam mak cok dan sazah tu. Ko ada pakai tudung stail ikat depan? Stail tu bole uat orang pangge makcik. Kalu nak beli tudung jangan memahal sangat....janji pandai gayakan.

Mama-Danish & Sarah said...

sib baik ulat bulu tu tak merayap kat badan atau muka ko jah. Kalau tak abih la ko gatal2. aku tak leh nak imagine camno ko gi ambik cem ngan keadaan ko tergaru-garu.

mamarempit said...

naseb bek ulat bulu..bukan beluncasssss...ekekkee

tentangseseorang said...

jauhnye ko hantar cem sekolah kak? eh baru tau ke ko memang pasan glemer kan?? jgn lupo buek tag tuh yo

cokolat said...

diva kertu...

nampak sangat ko mmg gatalkan? sampaikan ulat bulupon dah mula nak bersarang dekat palo kau!

**aku tertanya2, kenapa ulat bulu tu tak nak carik pot lagi baik di tubuh ko.. umpamanya di celah2 lurah ke, kan?**

tasikmerah said...

muahahahahaha.... ! ekau mmg tak bulih blah yo jah!

ulek bulu tak po jah... goreng pun sodap! hahahahaha....



.

Tijah said...

kapten,
ingat nak buat gambar sais poster la pasnih...

k.pah,
takpo la kak. etlis sey dr akak poie ko makcik. ado org tu dr akak terus ke uwan. hikhikhik

qishie,
acik dah masak dah tadi. kasi la acik blogging lak. bleh jawab centu? hahahah

ashley,
tu misti buku sejarah 2 taun lepas kann??? nak buek apoooo. huwaa!!!

yb,
agaknyer la kot. jauh giler ulat tu merayap ekkkk? hikhik

pija,
yer. aku perasan diva. hahahaa. seb baik ngaku kan???

azani,
dia hantar cam santau angin gaknyer ekk???

geli,
kau mude? weyy!!! laki aku tanya...asal gamba profile ko centu? wakakakaka. jawab weyhhhh!

Tijah said...

mas,
dah namanyer sazah haruslah litup menutup dada nyahhh! hahahaha...yg penting brooch kena ekslusif hoccay!!!

ain,
ulat bulu tu takkan brani masuk lebih2 nok. pitam dier nati. hahahaha

mama,
beluncas??? cam penah dengar jer...tapi di mana yer? (piah...ko penah dengat piah???? hikhik)

ady,
tag apo lak nih. nati aku tgk...ngengada la kau nih!

cok,
celah lurah? mampos dier mati tersepit hingga tamat riwayat nok. tapi kalu lurah ko ntah la...penyek terus kot!
larikkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!

tm,
kau mmg sukerrrrrrr jer makanan eksotik ni kan? contohnyer....terung! hahahahh

KaSiH said...

wahh..panggey acik marah...panggey akak kemain suko laei...

mano datang eh ulek bulu tu...

nadia :) said...

kelaka2 betol post kak tijah ni haih.
gelak sorg2 dpn pc:)

cokolat said...

alahh.. lurah ko dengan aku beza dalam baper inci je! warm je ok...

Hidemichi said...

cisss...eden nyaris bonar nak percayo cakap ko Tijah...rupo eh khayalan semato!
yg part drift tu pun den nyaris nak pecayo gak tu!haih.

julietchun said...

"Baby,kuarkan IC", kata sorang polis yg serbu CC tuh,kekekeke.

shija said...

"palohayah kau..."..errrrr,cam ponah dongar la ayat niek nok!jap mak pikir jap...ahhaa!!mak tau dah!ayat power sazah la nok!kahkahkah.

Dda Ly said...

hahahaa sempat kak tijah brangan eih??? so funny!!

Aspalela said...

Ulat bulu dah naik tuduuuuuuuuuuuung!!!...hhehee

Kelako la ko ni kak..... :-B

yuyee cap limau said...

kak jah??diva??diva??kak jah??
poyo je ayat nie..tapi kalu ditukar
yuyee diva mmg masyuk la..kak tu la ko terlalu berimiginasi,seb baik tak tany btl2 yea dik,dik pnh bce blog akak??waa,sekali dorg gelak guling2 akak da blog ke??kite nk gelak..wakakakakakakakaka..lagi sekali hahahahhaha..mmg tijah insan biasa,bkn diva mcm fara adiba okeyyyy
(pnjg gile komen)

adriea said...

wooo.. bukan naek daun dah..... ni...
ulat bulu da naek kepala!!!! hahahaha

mugiwara said...

kalo dorg tau kak jah pasan lebey2, musti dorg rasa berbulu je kan?

azreen said...

nok...bile lg ko nak perasan diva kan.....inila masa nye.....hehehehhe

Tijah said...

kasih,
misti la...akak kan kedengaran lebih muderrrr....huhuhu

nadia,
yo la tu. ko tak tau betapa tegaknyer bulu roma tgk ulat bulu tu....

cok,
baper inci??? helllowww...beza in cm ok...bukan inciiiii!!!

hide,
kasi can la aku nak berkhayal brg sedas dua. tapi part drift tu betul okkk...

juliet,
terus baby kuarkan ic, lesen, kad kawen skali. "mane abg polis tau name saya bebi nih?"

cija,
kann?? sazah salu ckp centu kan? pastu kita balas blk "palohayah kitorang makno eh laki kau la kan????" wakakaka. melekek2 lak deh golak tuu....

Tijah said...

dda,
ah! berangan lite2 jer. hehehehehheeh

as,
nasib baik dia tak turun ke mata kannnn????

yuyee,
kemain ko kutuk aku kan?? aku bagitau org kampong nama betul ko kang baru tau. wakakakakak....haiAYA!!!!!

adriea,
ulat bulu tu pun ada nafsu gak dik. hahahhaha

mugi,
nasib baik aku x introduce diri. i la tijah lawa. wakakakakak

reen,
aku jer perasan masaklahnyer. org lain tak perasan pun...hahahah

cokolat said...

ellehhhh... g lah belek tolor mata ko kobau kau tu!

Tijah said...

cokjentayujumanjibulbet...

yushadappppppp! wakakakakakaka....

shija said...

iyyooooo tekau!!!tang melekek2 golak tu pon mak dah cam tebayang2 golak eh camno nok!golak ala2 goli ati yg teramat2 tapi dicover2 kan nok!(*lalu terhasil munyik golak yg sgt klakar smpai kuar air mato moh)blehh??

yuyee cap limau said...

kak jah kemain ko..kijammmmmmmmmmm
mencik!!!!sobsobsob

kakpiah said...

lepas kejadian tu.. ko ader raser nak bunoh diri tak jah?

malu nyer...
auwwwwuuuuuu!!!

*padan muker ko!! pasan lagik.. kakpiah jer yg bley pasan gremer nih.. muahahahoh?*

sheila said...

cem tusen kek sikamat bolah mano??
umah den dah dokek dah tu

Ceera said...

hehehe

ala kak.. perasan lite2 apa salahnye yooo..

=D

shuzana said...

akak..nak gelak guling2 bleh..tak tahan ni...

Tijah said...

cija,
golak stok tetahan2 takot gigi pelesu dopan tecabot kan??? wakakakak....

yuyee,
sapo kojam? kau la...hahahhah

piah,
xde lak rasa cam nak suicide piah. tah2 ulat bulu tu kau yg antar pakai santau angin kan?? dia kan ala2 dekberadik beluncas....

sheila,
sikamat dokek2 mo kuil maha mariaman tu la. dokek kuates jkr lamo tu. hikhikhik

ceera,
aiyoo! mak terharu nihhh...salu gak skodeng blog ceera tu tapi cam segan nak drop komen. hikhikhik

shu,
bulehhh! tapi nak guling2 tu elok2 sket kang terpocah air ketuban kang cano?? wakakakaka....(jahatnyer molot tijah tu..)

erna said...

hebat boto lah n3 jah ari ni,memang keluar golak bosa e,sampai meninjau cik abang ee,apo kono omak kau tu kato e,ado pulak nanyo apo kono,tak donar ko orang tongah suko ati maco.terhibor sunggoh ari ni,jah,kalau jah panggil akak ni mak cik pun akak tak maghah doh sobab dah patut pun dah,tompi kan,bebudak nilah,goma bona manggil akak.kek opis tu,ado budak upm praktikal kito bahaso an diri mak cik,bilo dio mangge,akak yo jadi e,rumah akak tak jauh la dari gumah kastam tu,tapi kan yang mano satu kodai mus tu jah,nak bekonalan ngan sazah ni.akak ni poi kodai jarang la,kan akak tak pandai wak keto.naik besikal yo goti e.

Tijah said...

kak erna,
sey panggey akak la yo? kemain girang eh bilo budak2 prektikel panggey akak tu kan? kan apo...panggey acik kang takot tak kono layan. wakakkaak. kodai mus tu sederet kodai singer ngadap umah teres tu. kodai eh sebolah mo kodai dobi. kok nak bekonalan mo sazah...dtg la umah eh no 832. wakakkaa. siap nomo laie. abeh laa sazahhhh...

eddie dewanaga said...

bagus la Jah, dia panggil acik, tu hormat tu, walaubagaimanapun gua suka statement...

"palohayah kau...panggey den acik???????"

gua teringat gitaris gua masa main dgn band gua dulu, bila time org kawin, kena main lagu2 60an, so, kitaorang pun tibai 60an tapi dgn arrangement keras sikit, band gua kan main metal...

pastu ada sorang pakcik tu tak puas ati, sound gitar kitaorang yg byk distortion... dia pun bising kat gitaris gua, "lagu apa ni?"

dia pun jawab, "ni metal 60an, bang...!"

selamba katak je pakcik tu jawab...

"metal abah kau...!!"

Teacher said...

kurangkan rasa vain itu tij... kurang kan.. samje?

Tijah said...

eddie,
hahahaha. seb baik pacik tu tak cakap "metal palohayah kau?". lagi kasar bunyik eh kan? hahahah

tic,
sudang kurangkan...tapi bleh 3% jer. caner tuh??? samje? hhahaa

Kizzy TF said...

hahahaa.. statement 'silent reader' tu yg tak tahan tu!

Tijah said...

kizzy,
yer...perasaan aku je tu. hahaha

vidadarisakura said...

kakkaka.
perasan gila kakak.
tapi serius.
muka sazah lagi melekat dihatiku.
haha