Apr 24, 2009

...

salam jumaat...
.
update pendek je niari...
sbb takleh dok lama depan pc...
semlm tijah dah blasah sebotol benda ni...
.
.
dan efek adalah...
ke jamban sepanjang hari...
.
tapi...
tijah kata best!
sebab perut dia tiba2 feeling kempis...
.
.

63 comments:

sayanghasni @ yus said...

untuk cuci perut ker tu..
boleh try nie...

tentangseseorang said...

ahahahah...
perasan kempis je kan??
perasan je kan kan kan?

Hidemichi said...

setup satu pc la kat jamban!hahaha.

momguess said...

hohoho
perut tijah dh kempis
aku nk nengok brp lame perut die boleh kempis!!!

mamarempit said...

bape henget tu jah....???

My Spirit Finger said...

apa tajuk besar prune juice tu? tak nampak lah tijah...

Ceera said...

kalau dah ke jambannnnnnnnn sajork.. memang feeling kempis wooo.. syiokkk..

eddie dewanaga said...

prune juice ke julap yg lu minum tu beb???

muadzlife said...

oo dah tuyus yer...
lepas ni leh makan masak lomak siput lobih2...ngeeee

kakpiah said...

perasaan ko jer tu..
ko jgn mudah tepengaroh ngan bisikan hati ko tu jah..
*wakakaka.. x bley blah la ayat cok, sampai mlm aku tekenang2.. bisikan ati la plakk!!*

Tijah said...

yus,
err...cam penah dengar jer nama nih. hkhik. yer..detox nih.

ady,
ala..ko dengki kan???

hide,
dah try. tapi katanyer diluar liputan. ahhahah....

momguess,
hahaha. ala...agak dah boncet sok minum la lagi sampai muntah2 plak.

mama,
aku dapat pree. tak tau lak hager dier brapa. nati aku check yer...

dzaza,
tajuk dier del monte. tapi kalu ko minum tiba2 jadi montel...jgn salah kan aku yer? hahhaha

ceera,
yer. tiba2 rasa cam kurus 4cm. hahahah. tak bleh blah kan????

eddie,
prune jus beb! kalu julap...jgn kan update. taip password pun silap2 tak sempat. hahaha

muadz,
tanak. aku nak makan sup2 jer la pasnih. (ye ker tu???)

piah,
eh ehhhhh! kak piah kambek laaa....ni yg tiba2 tijah speechless nih. hahahahah

Hidup KOKA said...

Sian nyer kat jamban tu!!!

cokolat said...

dah ko makan prune mmglah ke jamban je jawabnya. kalo berak keraspon leh lembut macam tanah liat dah kekdahnyer..

kalo cemtu lepas ni dah bleh lah ko pakai jeans tuck in baju eks? pastu pakai belt besor.

**sedang imajin**

||alis|| said...

kiter 1group ngan cep wan la kak..
lagi satu, cheddar jenama 'mack', aku klu makan sah la akan cirit. tapi i like..

nak lagi umpphh... amek asam keping 2keping, rendam air panas, tunggu suam, minum...

bak kata chef wan, lihat perutku, kempis kan...

Hezesuze said...

pppssstttt!! kak tijah..bape erge sebotol??? nak crik kt mane tu???

harusss le nak gak...

Diva PariTs said...

kak jahhh
mak kite dulu minum juice ni laaa, sungguh diet, makan sikitttt jek dinner amik pukul 7malam or befre memang betul2 slim kak jah! tapi aku kan pemalas... tak goti den nak jengok jamban selalu! hihi

ni nak lose weight jugak ke kak jah? cantek dah aku tengok nak lose apalagiiii?

Tijah said...

koka,
abes dah namer pun jamban. hikhikhik. tu seb baik aku tak tercirit dlm longkang kan???

cok @ kak jue (manji)
yer. apa kes plak tanah liat? ko nak samak perut nok? hahahah. imajin laa...aku tak kisah.
*aku pun nak imajin ko swiming pakai 2 pises.

alis,
leh pakai asam keping ek? lagi la murah. hahahaa. jap lagi aku beli 1kg

heze,
kat supermarket ada byk tapi aku tak tau brp hager. semlm tu aku dpt pree jer. sok2 kena la beli plak...

diva parits,
efektif yer nok? harus la mak menten selalu nih. minum ni ok la. makan x suke...melekat2 kat lelangit nok. cantik? haaa...tu ko tgk 10taun lepas tu. hahahahh

My Spirit Finger said...

montel!! montel bagi peeja.
hiah...hiah...*lari laju-laju, peeja kejar belakang*

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

betul ke kempis?

hehehe~


lapar!!


aoi...nak ckit~

tasikmerah said...

kesian jamban. kekejap muka tijah. kekejap muka tijah. ha ha.



.

lupekanje said...

kempis Jah??? ko balun la agak2 5 botol lagi...komfem flat pewot kau...

shija said...

uik!kok mughah mak pon nak boli la.tapi kok maha,mak amek yo la lam esbok ko ye nok!

yuyee cap limau said...

kak jah jap nk imijin





oooooooo





emmmmm




wah mmg la...nnti sebijik cam.
karena kapoor..tuu

rizz said...

muahah feeling kempes ktnya..wahhh da xde buasir r pasnieh kak,wakakaka

Shifu67 said...

hahaha... aku pun dah kena... habis colour keluar... hehehe

kuIna LadyInRed said...

kempes sbb tak makan kot!

julietchun said...

jgn pasni ko masuk terus tak kuar dah,kakakaka.

CiK AiDa said...

ehem...kak,nnty dh dpt price bgtau tau...hehe..tak kisah la kalu kt TTJ jer yg jual..sanggup trun..hik.,.hik..

izman said...

ko biar botol tijah. kalau menda tu confirm boleh kasi kempes perot, confirm 3 botol aku beli.

kakpah said...

kempes ke atau kau nak cover yang montot kau dah melecet.

ashley said...

bai de way, nak tanya gak Jah,
apsal ko ambik menda ni?

setahu aku orang yang suka minum ni, orang yang ada masalah PEGELUARAN SISA PEPEJAL jer jah..

he he he..

ashley said...

hari tu ko duta pair and lobaly.
Ini ko jadi duta menda ni..
esok esok apa le pulak...
JUTAWAN ko JAH..
bersusun gelang ko nanti..

HappyIrfa said...

kak..
saya nak cuba jugak.saya mmg ada mslh 'perkumuhan'kat kedai biasa2 ada jual tak?

Yunus Badawi said...

ko minum yg dah expired ke Jah?

iina said...

yolah jah.. ekau taknak try teh hijau lak wakakakah.. kali nie sure tak perasan dah.. mmg kempis wakakakah

Teacher said...

salam from delhi tij. I have been eating lots of good food here and I dont think i will be able to get to my g-string again. Anyways,,, good that you have this entry. Sampai jer kat KL nanti akan ku beli 10 botols and minum semuanya. Samje?

peej said...

kenapa org cakap pergi jamban selalu..perut kempis..betul ke??
sebab aku selalu pergi..perut aku gayak itu jugak..haha..x pernah aku tgk kempis pun..

Tijah said...

dzaza,
pija...kejar pijaaa. *bagi sapot kat pija sambel main pom2

zara,
aaa...ada la rasa kempis sket, tapi skrg dah rasa boncet blk. sbb makan rojak. hahahaha

tm,
tu la. letih main flush niari nok. heheheh

acik,
tadi tu 500ml. den nak try 1 L plak senapeh. misti kurus cam pasha sandha pasni kan?

cija,
den tengok tadi yg 1 L tu pun dokek 11 hengget. kau bagi la 2. hahaha. cana kok tau ni misti dibalun eh kan? dio bukan buleh donga bondo2 yg bleh kuruskan bodan nih....

yuyee,
ahahhhhh!!! sila imajin yg bagus2 saja yer...

rizz,
takde dahhh. rasa bestttttjer dier keluar cam lembut2 gittew. hahahaha

shifu,
tapi perut mmg rasa best lepas tu kan? dpat buat 2 kali seminggu ok gak nih

Tijah said...

kuina,
isk makan. mana leh tak mkan dah masak...rugi wooo. hihihihi

juliet,
kes bontot tersumbat kat jamban la plak yer tak? macam2 ko nihhh...

aida,
ada tadi jumpa kat family store sikamat. 1L tu 11 hengget lebih sket. sila la cari yer. hehehehe.
*sodap lak balun rojak kat tepi kedai tu tadi....

izman,
yer. aku dah makan 3 kali tadi pun masih rasa kempes lagi kau. cuba la 1 dulu...

kpah,
bontot melecet tu kok makan teh kurus kak. tapi mmg elok ni...cubo bagi kek anak akak yg br besalin tu. osah lawas eh takyah toran2 bona do. hikhik

ashley,
bai de way. bondo tu ada org bagi semlm utk atok sbb atok berak tak lawas. tapi atok tanak dio koba tak sodap. so aku balun la sensorang dan lawas sensorang. hahahahah....

ashley,
aminnnn kakkkkk!!!! kok jutawan nati sey bolikan akak golang 15 urat yo?? ala...yg india pakai salu bunyi kecing...kecing tu la. hikhikhik

Tijah said...

irfa,
brand del monte ni kekadang kat market besar2 jer ada jual cam giant, tesco, carefour. cer cari...misti ada punyer

yb,
tak aihhhh! expired taun depan tuuu...esok aku nak beli lagi nih. best woooo feeling kempisss!!

iina,
teh ijau tak sodap la plak. den nak yg efektif tapi sodap. hahahah. osah memilih eh kan???

tic,
weyyyyy!! jgn lupa my sariii. hahahaha. kau jgn makan sebarang kat sana nati kang tak sempat sampai KL ko dah kurus kering ceret beret plak. heehhehe

peeja,
errr....bleh tak aku nak lari dulu seblm jawab? hahahhaahahh. ko rasa aku nak jawab apa nok? cuba teka?? hikhikhik (tak dapat aku...ko belasah dzaza ok)

Monkey D Luffy said...

perasan kurus ler tu ;p

ashley said...

Aku cadang gelang 15 orat tu ko hadiah kat Sazah jer Jah..
Dia banyak kontribiut kat sini..
eset.. Sazah tuuu..

kak ina kl said...

salam tijah...bagus jugak nak kempiskan perut ni..buncit semacamlah akak lah ni..

tulah penangan masak lomak cili padi...

dcrysz said...

kkekeek....nasib kuar masuk jamban...
kalo ko mabuk tetiba??? ahakss...
salah minum la tu.... ;P

Tijah said...

kapten,
feeling tu penting. bukan begitu atok luffy? hikhik

ashley,
sazah demand. mana nak golang kocik2 tu. kurang2 yg tebal cam lipan tu....

k.ina,
try la kak. fuhhh! diernyer feeling semacam best tau kak. feeling kurusssss jer walupun tak la kurus mana pun...

dcrysz,
kalu aku mabuk...maknanyer kena buatan org la tu. hikhik. aku suker tu..

CiK AiDa said...

kak,rojak die mmg sodaaaaaaappp!tmbh lak kalu tyme lapa...mak aida kalu mls wat minum ptg mmg bolie rojak situ yor..cendol eh pun sodaaaaaap!!

k.e.r.i. said...

sungguh betul ni?

nak try lah minggu depan.

Yunus Badawi said...

ko beli kat mana benda tu Jah? aku pun nak try jugak hehehe

Tijah said...

aida,
cendol eh yg ado bijik2 merah tu kan? fuyooo. semlm tetongah paneh tu layan cendol mmg best! wiii aiii..osah la paneh eh skrg nih.

keri.
betul. aku tak tipu. sila pastikan ko cuti hati tu tau.

yb,
kat giant/tesco ada kot bang. ekkadng 7e pun ada. cer carik. ecehhhh!!! gigih nak dapat berat 43 ker bang?? hahahah

mugiwara said...

hoooo~
ini lagik mujarab dr julap neh~
boleh pekena org cmnih!

lalalalala~

dcrysz said...

Ko baik sgt jah....
Bila nak kena buatan org!!!
Ko kena RAJIN...hua hua hua....

Pije. said...

itu berfungsi sebagai pencuci toksik tijah.
memang la ko jamban poie eh.
ehee.
mano boli tu?
bak meh schaween.

azreen said...

bgus la mcm tuh......bile lg nak perasan kempis kan....hahahahhaha

Yunus Badawi said...

43kg bukan akulah Jah. Apa kes aku nak turun sampai mcm osman kering?

psst - aku dah tahu mana dia pegi semalam. Biarlah rahsia hehehe

Tijah said...

mugi,
cer ko bayangkan efek dier kalu org yg minum ni sangkut dlm jam. perghh!!! menggigl 1 badan menahan ko tauuuuu!!!

dcrysz,
rajin ek?? hahhaha. tapi rajin aper nok? aku naif nihhh...hahahah

pije,
boli kek giant. hari ni den boli laie 10 hengget seliter. hahahaha. gilo nak kompih nihhh...

reen,
yer. bila dah perasan kempis baru la bleh perasan pakai kebaya kan????

yb,
osman kering? wkakakakak...ko jahat bangg!!! err...dia pegi mana? ewahhhh! nak berahsier plak ngan kitorang.

dcrysz said...

alahaiiiii tijah.... patutlaaa sowang jer lagiii... ko naif lagi rupanya.... meh aku ajau meh...


tp yg ckp nih sama dgn jer... masih sowang lagiii huhuhuhu....

naif jugak kah aku????
kekkeekeeek

Tijah said...

dcrysz,
wah ko!!! sejak domenjak nak bersekedudukan kat johor ni kemain lagi kan?? wakakkakaaka....

larikkk

adibah said...

Jah,

Mai sebotol!!!

xiiinam said...

bak sebotol Jah...
ckLah nak bagi seseorang....
asyik nak ngamoooook je...
masalah sembelit kot...







tak pun buasir...he...he

xiiinam said...

....saje je nak jadi orang ke 60...
ckLah kan pemalu, mangsa buli, introvert, pengalah,naif...he...he

Tijah said...

deeb,
aku beli brand lain efek dier kureng aaa...del monte gak terbaik.

cklah,
bleh blahhh! hahahaa. tu la..aku pun cam nak ngamok jer skrg nih. sbb panas sgt kot...stress wooo!!!

sEr0ja said...

cam best je..
leh terai ni kak..
hehe...

Tijah said...

seroja,
try la...semlm beli sunsweet. efek dia kureng sket...del monte lagi power kot