Apr 21, 2009

tijah kena marah...sob!sob!sob!

semlm lunch time sazah dtg rumah. saja la dtg tengok2 atok. atok kurang sihat...perut angin, berak tak lawas. sazah dtg bawak lauk. woot! woot! (tepok tangan sambil shekebonbon sbb takyah masak) gulai jantung pisang sama sambal binjai cili api. misti ada yg tak penah dengar tu kan? akak biaso la. selera org kampong! selagi halal dan tak memabokkan...sumer bedal!

tengah2 mengadap rezeki tu tiba2 sazah sound akak dgn muka cari gaduh dia!

"kau apo goma mandai2 lotak gamba den lam intonet?" blog la maksudnya tu.

"mano adoooo???" tak ngaku nih!!! tijah adalah cuak kerana jari sazah sudah hampir menunjal dahinya...

"iyo!!! kau jgn nak mongak (tipu)"

"sapo cakap?" tijah sudah hangin. sapo la ngadu ni? dlm hati sudah syak 4 saspek. mungkin terdapat konspirasi jahat utk membolot piok vision sazah.

4 saspek dalam senarai interpol!

"pagi tadi la...den poie kodai mus boli ikan. anak eh koba nampak muko den lam intonet!"

wooohhhh!!! ok la tu!!! kan dah femes tu? untung2 sok ado la org afundi sazah jamilah jadi ketuo kumpulan berzanji tmn tuanku jaafar fasa 2.


AFUNDI SAZAH!!!
(ooo...marah yer? mari kita letak lagi gambar dia byk2. hikhik!)

p/s : kepada reader saya di kedai mus itu.

  • jgn ngadu kat sazah lagi taw? takde bahan kang, susah la tijah carik makan...
  • ni dah tolong promo kedai nih. nanti tijah dtg (keta itam ***9669) tu sila la bagi diskaun yer??
  • oh yer!!! kepada 4 saspek...aim corry!!! hahaha!!!

66 comments:

Mas said...

wakaka

Mas said...

aku pes nok???? So ko suda kenalpasti itu saspek....benamkan saja dia itu. Comel jer muka sazah.

Mas said...

yushana dan yusliza tu adik kombar ko?Muka samo.

cokolat said...

acik sazah...
lenkali teros tunjal dahi anak acik ni!
jangan bagi chanceeeeeeeeeeee!
dia memang sangat nakal acik...

:: AYU AYUMiE :: said...

muahahahah!
tijahhhhhhhhh.. suspek ke-4 tidak berpuas hati... dia kato ekau dongki dia... lotak gmbr tak berapa nk vogue... hahahha

tukang sebuk b.p. yusliza
kekekekekekek

julietchun said...

aku nak ajar sazah buat blog pastu ltk plak gamba ko byk2,kakaka. buah binjai tu masamkan?

mrblind said...

gua simpati dengan sazah..elok benar lu kena tunjal dahi..hahaha

Diva PariTs said...

hihhihih.. keciknyeeee donia ni kan kak tijahhhhh!

CiK AiDa said...

wakakaka...clap2...kak tijah kono marah dek omak eh..kwang2...tp ok per..cute jer pic sazah tue...nnty kimslm kek sazah eh kak...

xiiinam said...

Waaahhh...
CkLah pun baru kena marah seseorang pasal BLOG ni.....

Baru-baru kena kelmarin...macam down jugak lah. Ala-ala insaaaaaaf gitu. La ni nak mengganas balikkkkk. Yea.....

* Yang masalahnya, orang yang marah tu tak tau pun buka blog, dia dengar cerita si batu api je....Main batu blok dia tau la kot....

||alis|| said...

sian kakjah... dah oke tak ko kakjah?? sapo la johari tuh... muko cam carlos dah aku nengok..

ashley said...

Tijah,
aku saspek Sazah tu marah sebab ko tak letak muka dia zaman MUDO MUDO naik bespa dulu..

baru dia tak tunjal dahi ko..
ahaks..

sheila said...

sazah tu marah2 suko bona eh tu..kok buleh dio nak yo suruh tepek brg sekoping duo laie..

adibah said...

Jah,

Sahlah rayo taun ni, ko kena mintak hampon bebanyak kat sapsek2 yang sah2 menjadi bahan fitnah ko ittew nok..!

Aku dah AFUNDI Sazah ke 9669 taww! <-- siap undi pukal lagi

HappyIrfa said...

MARAH2 SUKA TU..kim salam kat sazah yo

Tijah said...

mas,
comelkan? sbb tu aku sker buh gamba mak aku kat blog. sbb aku tau mak aku lawa. err...anak eh pun!

cok,
ko jgn nak batu api kat sazah eh cok? hahahh! nati kite ber ym lagi eh nok? hahahaha

ayu,
koba kek saspek tu. dio bukan ado gamba cun ponn maknak tepek kat sini. wakakakak. larikkk!!

juliet,
dia tau buat blog kang...takut tak gi masjid la plak. hahaah. yer. binjai tu masam tapi sodap!

mr.blind,
blm kena lagiii...baru hamperrr saja. hahahah

divaparits,
iyo tekauuu!!! org taman pun da baca nih. sgt merbahaya.hahaha

aida,
suko kau kann?? tunggu la kau kono marah mo omak kau plak. hahahah

cklah,
sapa marah? hahaha. tapi biasa la...org cam kita ni lagi kena marah, lagi nak buat kan? padan muko eh!!! mari kita mengganas lagi!!!

julie^beth said...

marah2 sayang lah kak tijah.. nanti amek lagi gamba aksi2 laen.. haha

Tijah said...

alis,
aku ok jer. lagi sazah marah lagi aku buat. hahahah. corry mami.

ashley,
tu la kan?? haa...gambar tu ada tu. nati aku scan. kalu aku x update pastu...maknanya aku dah kena bunuh. hahaha

sheila,
agak eh la kan? lagi pun asik2 tepek gamba tu yo. cubo lotak gamba studio plak kan?

deeb,
saspek tu? ala..sonang yo. bagi jer upah kek barang sekeping dua. senyap la sok tu.

irfa,
yolah. waalaikumsalam kato eh.....

marinahunny said...

comei las sazah tu :-D

Tijah said...

julie, cano kau leh tercicir lak nih...iyo. nak marah pun...anak kan? hahahahah

Tijah said...

marina, aik...ko pun tercicir gak? hahahaa. yer...sazah adalah comei cam anak dier. huhuhu!!!

mugiwara said...

hahaha~
pandai btul sazah wat lawak!

nk undi sazah camama?

rizz said...

hahahh lawak laa kak tijah ni hahahaak

shija said...

nokkkkkkkkkkkk!!!!soweyyyyy mak lambat komen....shana tipon tadik ado cito best ngko!vavavavavavvava......ihiks.

*asal ko tak edit muko mak dulu nok!nampak ketare tau kulit mak yg tak sekate ittewww..errrr..asal kulit shana licin darik aku niek?mencikkkkkk tau!!!nak carik bitamin lah pas niek!harharhar

tentangseseorang said...

wakakakakakaka

kak nanti aku tolong report kat sazah. kasik sini alamat umah sazah. ahahahaha

iina said...

Jah.. mesti omak ekau muskil apo cito ekau pasal dio kan.. abihlah ko jah.. sok dio mintak ekau buko internet tayang kek dio baru ekau tau.. wakakakah.. alah ekau ckp yolah.. ekau lotak gmbr omak n abah yg tersyang sonang nk tgk ari2.. hehehehe ;)

erna said...

suko akak baco jah punyo n3 ni,omak jah tu,marah2 sayang namo e tu,akak undi sazah yo.walau lain pasa.akak pasa tigo,sobab minat anak sazah punyo blog,akak afundi omak e.o.k tak jah,bilo la akak ado peluang jumpo sazah ni yo,nak belaja la.

kakngah said...

syiannnn baby kono mrh.....

yuyee cap limau said...

kompem peyok vision sazah kansel tok anaknye si tijah..wakakaka

jane said...

salam jah,

weh... suka sazah ya!!! tu saja je gempak ko tuh!

dcrysz said...

KAH KAH KAH KAH KAH....(beguling2 aku ketawa jah....)


Sobonarnyo...acik sazah suko....
letak laie jah...

Yunus Badawi said...

Kalau ko nak promo kedai mus, letaklah sekali gambar kedai dan taukenya - baru dia bagi diskaun kaw kaw. Setakat satu baris ayat, dpt lah diskaun 50 sen. hehehe

lo.lo palazzo. said...

sazah drama yo tu kak..

sok tau2 sazah pon ade blog jugak..

Hidemichi said...

haha...ko kono tarik balik repot tu jah!haha..

linn said...

tu baru sazah tu nok, blum aji usop lg. tp kira ok laa tu maksudnye ko dah makin gemer dan fofular dah sekarang ni.

lupekanje said...

tunjal yo palo dak pija ni sazah ooii...

tk geti nak amek ati orang tua..tk cam ese ni ha..

Sazah, sazah..ado laie tk gulai jantung tuh??? hehhe

tipahvogue said...

ngaper la sazah tak tunjal terus jek dahi anak dia yg derhaka nih!!! tgk tu, siap pomot lagik gambo sazah! sian sazah!! huhuhuhu

Tijah said...

mugi,
taip SAZAH. hantar ke no. 41570.

rizz.
yer la tu. nati aku buat n3 serius plak...

yusliza,
wah! namo ponoh gittew. takde makne aku nak edit gamba ko buang karen ok. ko tgk la pulak cana pakai apo..NV kekdah eh. ko pakai papaya mmg la efek tak samo. wakakakakakkakkaka!!!!!!

ady,
alamat? aahahha. cari sindri. ko takkan jumpe punyer...

iina,
dah cakap dah. lotak gamba kek topi tu yo. sebagai tando den sayang dio. wakakakaka!!!!

erna,
tu la tu kak. marah2 pun datang yo deh bawak lauk. hikhik. sajo sebona eh tu dah lamo tak berkela'ie. sazah salu poie kodai mus tu...dio salu jln kaki yo. eksesais kateh! akak pasa 3 kek mano? kastam tu ko?

kngah,
syiannn kan??? hukhuk!!!

yuyee,
esok aku pegi check ada lagi tak piyuk tu. hahahah. keji!

Tijah said...

jane,
yer. dia marah pun kejap jer. tau deh anak eh ni cemano. mmg x makan saman ponnn...

dcyrsz,
tipu ah berguling! nati aku curi2 snap lagi gambar sazah ok.

yb,
nati aku amek later. mus...jaga kaooo! hahhaa. jgn sampai den dapek tangkap gamba kau pakai singlet sudah.

lo.lo,
aku syak gak tu. bukan bleh cayer mak2 zaman skrg kan?

hide,
ala...telajak perahu susah nak reverse laaa....

linn,
aji usop ok. dio spoting...amek gamba pakai baju pink pun xde masalah punyer...

acik,
ha! dongki la tu! gulai jantung dah abeh. osah sodap eh...podeh2 lomak tu kan. hahhaha!

tipah,
biarkan. hahahha! ala. nati raya mintak mahap la blk...

Monkey D Luffy said...

aku undia 5 kali sehari

sanggup habiskan kredit

AFUNDI SAZAH!

yeah!

i.am.belle said...

marah2 sayang tuh. apa per pun sazah tetap GORJES okey. amma' vanekam ;D

Che Sue said...

aiseh takley afundi laa..line terkuar dr kawasan jajahan!

ku tak sempurna said...

nasib ko kena ngan sazah tu... klu ngan aku, kompem tak berblog lg ko...

muehehehehe... keganasan melanda :P

Shifu67 said...

amboii... demi piuk vison tu ko sanggup melakukan kerja2 mungkar ni.... ko dah melanggar hak kebebasan individu ni...

Tijah said...

kapten,
oh yeah! kalu ko dekat pasti sazah masakkan ko 5 kali sehari...

belle,
isk! like doter like motha la. har har har....

che sue,
gunalah selkom. undisputed gittew. har har har

kts,
ok la. aku kasi can ko menang kali nih. hahahaha
*tak takotttt ponnn..hikhik

shifu,
takpe. diorang tu ada utang nyawa dgn aku. hahahahah

Umie said...

sib baik sazah tak kuar dialog "pi tukor gambo eden yg vogue2 sikit dah ekau alang2 nak letak sgt gambo eden kat blog ekau tuh"

muaahhahahaha

shija said...

kan kan kan nok!shana papaya stok wat sonta kaki die je nok!(*lg mek nak bising2 asal kulit mek tak cam dio kanz?..nangessss!!)

*ko jgn main2!stok sabun muko dio 2 bokeh skang niek.mek sebokeh yo(*itu pon mek bolah2 sabun ittew sekocik mungkin nok,mek tak ske bazir2 niek!kedeks tak mek sabun murah pon nak bolah2 bagai nok?miahahaha.)

tasikmerah said...

jah, apo kato lopeh ni kau amik gamba anak si mus tu sesonyap... kau tepek kek sini... hah... baru boto... hahahaha....!

kau buek tau jah!

hahahahaha....



.

kakpiah said...

hai jah,
malu2 lak aku nak komen kat blog ko nih jah..
setelah beberapa hari aku menghilangkan diri..
awwuuuwwuuu.. *bunyik malu*

manusia~normal said...

kok den la jd ompek saspek tu den saman ko jah..tohino ghaso eh jd saspek..malu ompek kurun..

eddie dewanaga said...

dia bising je kan... oklah, nasib baik dia tak sumpah jadik icebox mitsubishi electric yg gedabak tu...

hOtMaMa said...

osah la glamer eh blog ko jah kek senawang tu yo... tak lamo laie makin glamer la omak kau dibuek eh.. fuyyooohh..gambar acik kuar kek internet tu...!! kalau den la yg jumpo omak ko jah... den siap bagi link blog kalu laie kek dio..hahaha... hikhik...matilah lom jumpo kau laie den dah busuk ati kek kau cam no nih..hahahaha!!

theconfused said...

muahahahhaha... gwa takleh blah... mak lu ganas la kak.... :)

Tijah said...

umie,
sazah skrg susah nak diamek gamba. dio tau dah...takut jadi bahan. hahaha

cija,
wiii ai osah kedokut eh tu. papaya tu pun nak kono bolah ompek bagai. tapi takpo nok. mak tau duit kau byk lam PMB. itu yg ponteng....bokalan hari tuo. jgn bazir2 nok. amalan setan tu. donga kit ckp akak kau nih. hahhaha...

tm,
tanak ah. anak eh dah kawen. kok bujang teruno ok la laie. hahahaha
*wey! tm ni talikom malaysia ko? larikk!!

piah,
kau mmg gedik kan?? tapi cam aman gak idop aku bile tak gaduh ngan ko. hahahah....

bp,
bapo juta kau nak saman nok? hahaha. kok dapek buleh yo tambah trafik lite kek simpang potang tu kan??? buek yg idgital punyo...

eddie,
kalu dier bleh sumpah rasanya gua jadi set sofa jati kot. hahahah. dah lama sazah idamkan tu...

hotmama,
dio la glemer den tak sbb muko den mano ado na lam blog nih. hahaha. tapi kok org senanti ko org buyau ko lak ngadu mo aji usop lopeh ni...mmg den carik kau. xdo saspek lain laie dah tu...

theconfused,
tu la. tapi wa xleh gaduh lama2 dn sazah...rugi. dia teral masak wooo

atty's said...

nanti den..kasi tau..

shija said...

"wiii ai osah kedokut eh tu. papaya tu pun nak kono bolah ompek bagai."......golak cam gilo aku dopan pc niek nokk!!kahkah

"mak tau duit kau byk lam PMB. itu yg ponteng....bokalan hari tuo. jgn bazir2 nok. amalan setan tu. donga kit ckp akak kau nih.".....tol tu nok!apo yg pontengggg???kojosamoooo..sok aku kaye,ko nak tak aku kasik ko set tefal nok?har har har

azreen said...

glamer mak ko jah.....cantik senyuman dia... :-)

dcrysz said...

guling2 atas katil...ala2 industan tu....

Tijah said...

atty,
kasi tau sapo? huhuhu

cija,
tefal? misti la nakkk! kau ni buek2 tanyo lak kan????

reen,
senyuman "palsu" tu. hikhikhik...

dcrysz,
kenapa harus katil??? hahahahha....sesuatu!

syariah zolkifli said...

aiyooo..cm no cik sazah buleh dongar lak ni..saya ckp bisik2 je kat mak saya yg sy bce blog akak..nie mst mak saya kasi taw cik sazah ah nie...ampon yo kak tijah!hahaha

syariah zolkifli said...

aiyooo..cm no cik sazah buleh dongar lak ni..saya ckp bisik2 je kat mak saya yg sy bce blog akak..nie mst mak saya kasi taw cik sazah ah nie...ampon yo kak tijah!hahaha

Tijah said...

syariah. kau kah org itu? hahahah! ko jgn memain acik sazah tu nampak yo muko manih tu...garang kemain. hahahah!!!!

Mama-Danish & Sarah said...

aku suka buah binjai. kecik2 dulu, bila balik kampung aku selalu pi carik buah binjai. dekat 20 tahun dah tak jumpa ngan buah ni. cair air liur aku jah. Sib baik aku tak peknen, kalau tak mau nya meleleh air liur anak aku.

Tijah said...

ain,
sedap kan binjai. tu kalu masukkan dlm belacan pun best tu. hahaha

Pije. said...

buleh tahan yo kak tijah ni.
asssamekum orang kampung!
hahah

Tijah said...

pije,
waalaikusalam. kau n9 kek mano toboh eh???