Apr 13, 2009

oh!

itu hanyolah bungo lalang yg mokar subor di laman rumah kami. terbaek dr ladang. cem kutip pagi tadi sebolum poie sekolah...

"fwawer for you mami..." (lidahnya masih ada masaklah sket dgn urop "L")

tacing kannnn? nak menitik air mato omak eh sobab apak eh pun tak se'romen'tik ini. tapi takpo bang. itu sumo smol meto. janji kito beduo syerasyi bersyamo!!!

66 comments:

Hidemichi said...

hahaha...ok la tu..yg ko pulak pelat nih pehal? berjangkit ker?

Hidemichi said...

Eh...no.1 satu lah!

adibah said...

Bungo kantan nak tak, bebi? Huhuhu

xiiinam said...

conpius ni..
yang pelat tu abang ko ke abang anak ko...he...he....

Kat rumah aku banyak bunga PUTAt....kalau 'kombain' dengan gubahan ko pegang tu pasti akan jadi karangan bunga paling indah dan berjiwa...



iak...tah apa aku merepek ni...

||alis|| said...

Oh TuhanKu!

soooo sweet okeh....
ariff moga jadi anak yg baik pada mami dan dedi :)

with love;
future 'teeetttt' mu

ku tak sempurna said...

bery de tacing...

huhuhuhuhuhu...

tacing kan maso nabil poluk irma somalam...

huhuhuhuhuhu...
tolobih bokam lintah la tu...


hikhikhik

Cik Pah said...

ohh sooo shwettt.. aku nak chop cem untuk baby girl aku nih.. takpe duit hantaran biar anak aku yg bagi ..

paRi-paRi sYurGa said...

waaahhhh...
tacing..tacing.
*air mata bergenang.
hehehe.
bravo cem!
be a gud son!

rizz said...

flower bgai yerr romantik hahaha

rizz said...

flower bgai yerr romantik hahaha

Ms.Lilies said...

very the gentleman la anak ko nok...harus ko simpan bunga tu

Hidup KOKA said...

Eh.... abang azhar lum bagi bunge lagi ke tijah?

My Spirit Finger said...

alahai..kecik-kecik dah pandai...
k. jah, simpan anak ko untuk anak aku.

Ma_sUyinFiqah said...

huhuk...so sweet. Ini lah yang aku maksudkan dalam n3 aku ari ni. Kalu ko dapat adiah mahal pun tapi ati ko tak bahagia tetap ko tak bahagia. Tapi ini bunga yang cem kutip....menunjukkan keihlasan ati dia kasi kek mami walopun ia tak berharga.

HappyIrfa said...

so sweat.jeles saya x dapat nak tunjuk gambar macam akak,ada sekali tu hero kenit kutip bunga liar tepi pagar dia bg saya sambil ckp dlm pelat 'munga ni amat bg umie cebab amat cayang umie'..so touching.

Umie said...

nokss...kalau haku yg bg bunga taik ayam kat ko...ko tacing tak???

Mama-Danish & Sarah said...

BERTUAH MAMI. PEPAGI DAH DAPAT HADIAH BUNGAAA. TANDA CINTA DAN SAYANG ARIFF PADA MAMI YA. KALAU ARI NI ARIFF CUMA BAGI MAMI BEBUNGA LALANG, NANTI BILA ARIFF BESAR, ARIFF HADIAHKAN MAMI SATU TAMAN BUNGA YANG INDAH-INDAH PLAK.

atty's said...

lama dah tak tgk bunga nie..

shija said...

jayanggggggg achuuuuuu...soooooooo suwitttttttttt la dak hayekkkkkkk niek!

*errrr..kok mek tau bungo lalang ko cantik camnie,leh mek ngutip buek cucuk sanggol nok.miahahaha...kato achu rambut cam barbie(*nie nurin yg ckp ok!bukan mek!hish2)

izman said...

ko ada jugak harap bunga, wife aku kalau bagi bunga dia cemuh. baik beli sayur katanya, boleh buat sayur.

kakpiah said...

sobb sobb...
entri ko yg nih wat air mata aku nitik jah..
pandai cem amik ati ko..
sobb sobb.. pretttt... prottttt..

*sambil pelok bang kalos*

uhuks!!

KV said...

asyal syerasyi bersyama. Layannn

mugiwara said...

ish!
awalnye...
saya,
kalau saya la...
tggu je dulu hari ibu menjelma...
tu pun kalu nk bg la...
selalunya...
selalunya saya...
buat tak tahu jek~
kihkihkih~
tak derhaka pun kan? kan?

qishie said...

ala...cuba akak tanam bunga taik ayam
kat laman rumah akak..

nanti cem petik bagi akak,
nak tengok tacing tak..

hehehe...
peace~

cem sgt comey!i wan dat boi can aa?

cokolat said...

aku tadi ada idea nak komen pastuh teros ilang sbb jeles bila baca komen piah tgh pelok abang carl!

huh!!!!

piah.. ko semua ko nak, kan?
penamak ko ni!!!

ashley said...

Tacing memang le tacing..

tapi Jah nak tanya skit ni hah sejak bila lalang kat umah ko tu tak berTEBAS??

kang lain pulak dikutipnye si Cem tu!

julietchun said...

pasni ko jangan la nak marah2 dia Jah,huhuhu,apsal aku yg rasa terharu nih?

NJ@goboklama said...

salam kunjung. Mmg hadiah pemberian org trsayang sangat2 mmberi kesan kan?

BTW, berrry nice blog, I likeeeee...
:)

Tijah said...

hide,
biashe la...shehati shejiwa....kan nurul ex ajai tu org kg laki aku. hikhik

deeb,
bungo kantan kok bau...laparrr nanti. hahaha

cklah,
err..pak zahan ko dah blk dr KL ke kak? lain mcm bunyi eh ni? hahaha

alis,
insyaallah....(utk ayat atas tu..)
nauzubillahhhh (utk ayat last tu...)

kts,
yer tacing. err...agak2 pearl replisia tu dapat kat sapa ek???

cpah,
alhamdulillahhh...kau mmg besan yg berhati mulia! hikhik

pari2,
air mata ko bergenang sbb tacing atau mata ko mmg tak baik lagi dr hari tu? hahahah

rizz,
anak lagi romantik dr bapak kekdahnyer...

paRi-paRi sYurGa said...

kak jah oiiiii....
bile masa nye aku sakit mata?
ko slh org ke apo?
hehehehe.
ke ko yg sakit mata?
hehehehehe.

Tijah said...

lilies,
agak2 sampai bila la tahan tu ek?? tapi takpe..lalang byk lagi. hahaha

koka,
abg har? blm la banggg...dia kata bunga sawi & bunga kantan byk la kat kedai dier...

dzaza,
anak aku utk anak ko? set...err...ko pi ckp kat pija kensel aku amek dia jadi anak angkat aku. application rejected. wakakakaa...

mas,
yer. mmg berbunga2 ati aku niari. terus aku belikan dia susu coklat dashledi sebagai upah...

irfa,
kannnn??? lenkali kena amek ek?? simpan kat blog ni...sok dah besar leh kasik dia baca.

umie,
biar bener nok. kot yer pun bagi la aku bunga2 duitan ker. baru best!!!

mama danish,
ain eh nama ko? hikhik. jgn sok dah besar bagi bunger kat aweks jer plak sudah la. abes duit ptptn cem nati....

atty,
tu la. bila kumpol2 tu cam lawa la plak...bunga liar kan...

Tijah said...

cija,
ko tau asal nurin ckp centu? sbb konyer janji pelesu baby alive lon tunai laie. hahahah....

izman,
aku tanak la bunga byk2. bazir jer. dapat sekuntum rm1.50 tu pun jadi aaa...hahahahaa

piah,
lepas tu bang kalos ckp...

"yang...piah punyer leperrr aa...tak besh"

larikkk!!!!

kv,
syajer ngengada...har har har

mugi,
mmg la tak derhaka. tapi kalu bagi kan...misti mak ko lagi suker...dan hatinya berbunga. ahhh!!

qish,
kalu cem yg bagi. bunga apa pun mak x kisah nok. er...ayat last tu mak kurang paham la maknanyer...

cok,
piah tu mmg penamak. tapi tu la...pelok la sape2 pun. tetap nipissss jugak. caner tuh?? hahahaha....larikk!!

ashley,
err...semenjak bangla potong rumput tu pindah bangi kak. wakakaka....

juliet,
cem cakp nak suh anti-juliet bawak dia nek fewawi....

nj,
isk! mekasihhh....tacing nih! tacing...

Tijah said...

pari2, hahahah. bukan kau ko? ker qish? hahaha. kan aku dah terkonpius disitu...

azreen said...

sejuk perut ko ngandung nok.... ;-)

peej said...

oh so sweet...
suka bunga tu masa kecik2..petik2..pastu main masak2..

CiK AiDa said...

ahaks~~sengal la kak piah nie..kasi lesing kat die satu kali kak...hehe

kakpah said...

mano kau boli pokok bungo lalang tu jah. kek bukit putuih ko, wakaka....

dcrysz said...

tacing...tacing...uh sungguh taciiingg!!! huhuhuhu

IRA said...

awwwww... shweetnyerrr...

cem, bagi kat mami je tau, jangan aweks dah la...ada tokoh jadi romeo nih...jaga2 cik tijah huhuhu

AZANI said...

bunga bunga aku tak berapa pakar, tapi itu bunga cheti ada reti.he he.

Petito said...

1. ayat tersirat: '' mami, lalang rumah kito dah berbungo, esok-esok nak bolo gajah ko?''

2. carlos paling digagahkan pun; hadiahkan pasu bungo, buek ko tanam mas cotek. lagi lumayan hasil tuaian-nye.... muahahahaha larikkkk!!! sembunyikkk colah lalang umah tij! :=))

Ungku Nor said...

den tak buleh kontrol la pemikiran kamasutra den ni bilo baco ayat kau taim-taim ujan pepotang sojuk-sojuk nih.

totap manjang nak terpesong..ahakss

BEBY, den skang layan kopi cokur. power beb!
tak copek ponek tekauu..
iyo lah, den kan ko kojo kuar subuh balik isyak skang nih.
;p

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

hehehehe~

best anakmu kak~

SHIMI said...

yo ko itu bungo lalang
asal buleh yo kau sobut..

tapi den pun tak tau yo namo ehhh

memang touching kalau den dapek bunga cam tuh dari orang kito rapat
lobeh2 laie pakai bungo ghumput...

pandai yo den cakap negori kan

Tijah said...

reen,
tu yg rasa cam nak ngandung lagi tu...:P

pija,
pastu dah siap jerit2 panggil anak makan kan??? hahahaha.

aida,
piah mmg sengal. bukan takat lesing jer. rasa cam nak tanam hidup2 pun ada. huhuhu

kpah,
takkk...bonih eh amek kek joseh kak. kek tobeng tinggi kok tak silap...ado umah tingga kek situ. huhuhu

dcrysz,
tac mai badihhhh!!!!! (lagu kamariah karim..)

ira,
aku syak nati walupun aku ada anak sorang. menantu aku nati misti ada 4. wakakakak....

Tijah said...

azani,
ahahhh!! brp persen bang?? mari tijah tolong kira...

petito,
kemain montang2 umah kau tinggi kann??? kok pasu bungo den nak bonsai yg hago ribu2 tu. sok2 kok sosak buleh yo gadai'an kek cino jiran den ni. dio ghoma tu...

kd,
hahaha. kau mmg kak. kopi cokur lak dah. mano boli tu? senawang ado ko? kopi jamil den ado la jumpo aritu kek tmn widuri indah....

zara,
mak dia lagi best. hehehe

shimi,
yo la gek eh sbb dio tumbuh colah2 lalang. hahaha. tulih dah pass dah tu...tapi cakap lon tontu laie. moh test dulu...hehehe

Yunus Badawi said...

apasal bunga lalang ko tu nampak mcm bunga semilu?

tipahvogue said...

tadik aku cam manyak jek nak komen, tetiba bila baca piah punya komen, ilang nafsu komentar aku dah! ish la piah nih!!!

Cakap Kosong said...

cantik gambar bunga tuh!!!!!

Kizzy TF said...

akak tijah yg kelakar~

semua ape yg sy nak ckp, teman2 kat atas ni dah ckp.

takpun, krm slm je lah kat cem ek. dgn bungo tu sekali. makasih.

Monkey D Luffy said...

mcm bunga taik ayam jer ;p

kueh bakar said...

dia mat bunga nanti..ekekekeke

tasikmerah said...

apak eh tak bagi bungo tapi dio bagi buah-buahan.... lagi banyak bitamin kan jah?

muahahahaha....


.

Tijah said...

yb,
semilu ko tu? tak perasan la plak...tapi yg penting ia tumbuh di celah2 lalang. hikhik (nak kena panggil bangla potong rumput la minggu nih)

tipah,
piah kalu bagi komen mmg ngeri ek tip? biasa dia tu...

ck,
misti la. kan aku yg amek gambar tu. hikhikhik...

kizzy,
samo2 kasih. cem jawab waalaikumsalam. dia tanya TF tu stand for tetedemi fantasia ker? hikhik

kapten,
adelak..kan kelopak dier lain tu. huhuhu

kb,
ker mat romeo? habis la saham koranggg...

tm,
hahahahhahahhaahhahaahhahahahhah..
*aku tak mampu jawab komen ko tmmmm...

IBU KUMBANG said...

boleh bela bunga tu,.. sonang je jago!

kakpiah said...

ko ngan cok mmng lahanet kan? kan? bang kalos.. piah terguris bang.. piah terguris..
*nangis sambil laga2kan sepan*

Teacher said...

hatiku terguris lagi tij

hOtMaMa said...

sojuk porut omak kau cem... kocik2 dah pandai buek seperais!
sok dah bosar kompem awek eh meriah dapek bungo nih...

momguess said...

dpt gak ko bunga!!!

Tijah said...

ik,
takyah bela derr...dia tumbuh sindri. hahahah

piah,
mmm...aku dgn cok dgn imejin mcm mana la ghoper piah tanpa sepan tu yer?

tic,
apo pasal tic???? cito la...

hotmama,
sok dah bosa leh buek seprais party ala2 retro lak kek omak eh kan? hikhikhik...larikk!!

momguess,
jadi la...nak boli ros dio pun tak berduit. hahaah

mugiwara said...

saya terbaca cerita gosip baru pasl kak jah~
btol keh?
cbe cek kt sini....

http://mazidulakmal.blogspot.com/2009/04/janda-berhias-jadi-buruan.html

Tijah said...

aku dah bace. lehenet tul n3 tu. tapi yg pastinyer bukan aku. sbb aku bukan jander. hahaah

cendawanintim said...

romantik cem bila beso nanti..

iina said...

den pos kek kau bunga daffodil ekau nk ko?? idak pun den post kek email lah yo.. ;)

bapak cem tak bg bunga real dia bagi bunga lain wakakakakah..

JohnJenin said...

Sweet anak anak sayang kat mommy diaorg macam tu.

Tijah said...

cend,
tu yg aku takot tu...jeles nih!

iina,
bungo dafodil? nak..nak...
errr...bagi bungo apo ek? hahah

john,
yer. cam sayuuuu jer feeling dia taw