Apr 11, 2009

pija tag baby...

jahat tau pija nih. sukasuki je nak tag-tag baby. tapi memandangkan tag dia agak senang dan asben baby pulak night shift malam ni, maka utk menghilangkan rasa sunyi...baby buat je la kan? (hahaha! best pulak berbebi-bebi nihhh!!! rasa cam muda 15 tawon jer...)

sebelum tu...

  • tarik nafas panjang2...
  • mengucap dua kalimah syahadah...
  • sekiranya berasa loya...sila jgn muntah merata2...
  • kalau sakit hati, sila jgn gigit bibir sendiri...takut berdarah nanti!!!

kerana...saya bakal menggunakan "baby" sebagai kata ganti diri...

ok. lestat!!!

.

1. Letakkan gambar profile anda.

gambar profile baby selalu je bertukar2. kadang2 seminggu sekali ikut sukati baby atau ikut seberapa kerap cadar diganti. tapi buat sementara waktu, baby guna gambar mak esah ni...(selepas cucukan sanggul itu di edit bbrp kali dgn menggunakan paintbrush kerana terlalu panjang sehingga terkeluar dr kotak profile)

2. Terangkan apa maksud gambar itu.

salah satu gambar kawen baby masa mlm berinai yg ada acara tukar2 baju itu. sebenarnya ada byk lagi gambar2 lain dlm versi india, jepun, english, cina & jawa. tapi baby paling suka gambar jawa nih. lagi pun gambar2 yg lain tu pose nya agak gedik2 belaka hinggakan baby sendiri tak sanggup nak melihatnya.

oh ya! masa tu baby baru 25 tahun tau. skrg ni baby nak masuk 33 dah. tapi takpe. age is just a number. baby tetap akan feeling baby...dulu, kini dan selamanya!!!

.

3. Kenapa pilih gambar itu?

sebab baby suka efek misteri & klasik pada gambar tu. baby juga nampak seperti avril lavigne di situ. mungkin disebabkan smokey aisedow, tatarias & backdrop yg berkonsep gothic tu kan? err...sila kuasa-dua-kan gambar tersebut utk mendapatkan imej baby yg terkini.

oh yer! baby dapat idea nak letak gambar ni lepas baby tengok gambar org mati di jirat cina belakang pasaraya the store seremban town tempoh hari. sesuatu disitu!!!
.
.
4. Tag 5 lagi blogger!
5 jer? tak kira! baby nak tag semua2 yg membaca/terbaca. baby kan tamak!!!
.

p/s : amacam? ada yg masih bernyawa selepas selesai membaca??? hahahahahahhahhaah!!!!!

48 comments:

xiiinam said...

errrr...aku okeh je....
tetap teguh berdiri di belakang The Store Teluk Intan......he..he...ist...

xiiinam said...

1st...tk mcm selalu

xiiinam said...

muehehe....seronoknye...la la la

haweez deen said...

akak sy pon kene wat ker tag tuhh,,,huhuh,,adoyai nyesal bace,,,,gambo akak tuh mmg sesuatu eakk,,,misteri,,,,ngan bibir bak rotten buah delima....hehehehe....

linn said...

aku tak baca pun nih. pandang sekali lalu jer dah paham isi kandungan entry nih baby.

*adoi..apasal cam ada rasa mual2 ni haa?

tipahvogue said...

btoi nih jah!! aku tak nampak pa pe pon yg ko tulis nih jah sejak domenjak nih!!! penat aku refresh banyak kali, tetap tak nampak gak isikandungan entry ko nih!

mmg kena tambah power la kat spek aku tu, kan kan kan?? sian aku jah!! isk!!! :p

qishie said...

kak pesal gambar carlos je?

mana tulisan nya?

haih..

mata saya makin kronik kot.

zzzzzzz

peej said...

tp serious lawa pic tu..me loike..
tp tang baby tu mmg x tahan..aku amik masa q/2 jam nak abis baca entry ni..
sebab setiap kali kau guna ganti nama baby..aku terpengsan..haha..

ashley said...

baby anjer,
aku rasa ngko punya pose lebih anggun kalau disertai ngn asesori gobek sirih makcik Bedah kampung seberang...
kui kui kui..

Tijah said...

cklah,
the store best gak kan? org tak ramai...boleh bergerak dgn senang lenang.

wah! gila kuasa pulak ko hari ni kak kan? hahaha

weez,
dah baca kena la buat. kalu tak kang aku merajuk xnak update sebulan. bleh? hahaha

linn,
elehhh! ko tipooooo!!!! hahhahaa..buat jer linn. jgn berdolak dalih lagikkk....

tipah,
kau pun sama. buat tipah...jgn tak buat. ko baru tukar gambar profile kan???? haa..menjawab la konsepnyer.

qishie,
takpe. ko tido dulu...pegi rehatkan mata. nati bangun sila buat yer....

pija,
aku plak amek masa 4 jam utk buat. saja suka tengok korang kegelian...hahaha...

ashley,
tu la. puas aku gugel gobek tu xde la kak...hahaha. tido la wehhh! ker masih bungkus hadiah lagi nih kak oii??

Signorina Syima said...

baby... uweekkk!

tp... baby pun baby lah... gambar tu macam berhantu lah kak... takut plak sy tgk tgh2 malam ni...

sy tak baca entri ni.. maka tak perlu buat lah kan..?

lo.lo palazzo. said...

waakakakaka..

muncung dlm gamba tu buat mahal b..
ala2 muncung posh spicegel lg..

kakpah said...

bebijah, kau tau tak , gambar tu lah yang momikat akak masuk dalm rumah kau ni dulu. cantik momikat walaupun pucat losi.

Cakap Kosong said...

memang betul nok....aku kekadang bila tgk gambar ko nih ....cam tgk gambar pekon citer antu pun ada!!!

dcrysz said...

baby... uwek uwek uwek... usai sudah aku muntah...
.
.
.
.
so skang ni nak ngomen...
.
.
.
no komen...kekekeke

Ungku Nor said...

menabur den muntah dari jalan ampang sampai somban jaya!!!!

huahuahuaaaarrgghhh ;p

mamarempit said...

den ok lai....muahahaha...

den suko teg2 ni...tp ari ni kojo afdei...ari sonin la kalo sonang....ihikkkss...

Tipah memanjang yo tk nampak apo yg org tuleh....ngado2..

||alis|| said...

ok la baby, akak alis buat laa tag tuh yer... baby jangan muncung2 tawu.... :D

julietchun said...

ala baby bucuk2,tomeiii,tomeiii.
meremang bulu roma aku nak menyebut BABY.

Sesapa nak tag BABY ni tolong pikir beribu kali wokeh.

Tijah said...

syima,
ko ingat dgn mata tertutup kat profile ko tu aku leh caya ko tak baca? hahahah....

lo.lo,
alaaaaaa!!! bukan cam moncong enjelinajoli ker?

kpah,
tetibo sey raso cam manjooo yo akak pangge sey beb. pucat losi tu sbb takut mlm petamo. wakakaka...

ck,
ahhh!!! tapi antu yg seksi la kan? aku tanak antu citer keliwon yg hodoh tu. hahaha

dcrysz,
kau hengat kau selebriti? hahahahaaa....

kd,
wahhh!! lamo tak nampak kau kak! gendu lak nak gaduh mo kau hahhhh!!!!

mamarempit,
kau mmg baik ati. den mmg nak tau gak tu...cano muko org lam helmet tu. hahaha. tipah mmg ngengado. mmg centu gek eh perangai eh sejak azali kan??? hahaha

alis,
oteyyyy!!! beby tuteeee!!! baby nak pi u'uk jappp...

Tijah said...

juliet, haa...tu la motipnyer. berani2 la nak tag aku lagi...mmg aku akan bebi2 sepanjang n3....

tasikmerah said...

baby... aku masa mula2 tgk gambar tu... rasa mcm tgk gambar hantu cina. hehhehehehe....



.

Syazlin Azmi said...

Erk,

Baby! Hoho..cute blog!

dcrysz said...

baru ingat apa nak komen tadi....
mmmm....
.
.
.
uwek uwek uwek...
aku muntah lagilaa baby...
.
.
.
aku gi klinik jap...
manalah tau...
kot-kot nak dapat baby...
.
.
.
kekekekek

Mama-Danish & Sarah said...

TIJAH BABY, AKU TAK BACA ENTRY HANG KALI NI, AKU TENGOK JER.

atty's said...

lawa pic tu tijah..pakai baju jawa..make up stlye jepun..

kty dah buat tag tu..takyah dah buat ek..

paRi-paRi sYurGa said...

ko membuatkan mata ku terbeliak2 setiap kali perkataan "baby" tu..

gmbar ko tu kan kak jah, klau letak jd poster citer antu devid teo, kompem meletopp.
hehehe.


*aku nak outstesen ke afrika selama 5thn.

adibah said...

CPR please!!! CPR!!!! ASAP!!

hiks!

Che An Naszeri said...

fuuuhhhh...seb baik tuhan masih memberikan nafas kepada hambaMu ini ...

Alhamdulillah

missy f said...

terjawab sudah misteri gambar baby tu.mula2 rasa mcm artis mana ni kan,memang ada gaya gothic! best of all masa wedding pulak tu.class!

tipahvogue said...

oit oit oit...pe nih?? mama berkonspirasi dgn tijah kutuk aku nih??? tak baek woooooooh.....

terus aku tak jadi nak jawab tag ko nih jah, aci dak gitu?? wakakakaka...

mama, siap arhhhhhhhhhhhh!!!

Hidup KOKA said...

aikk... terbaca pun kene tag jugak ke?

ku tak sempurna said...

canggih betul idea ko... dpt dr jirat cina...
memang sesuatu...


muehehehehehehe...

nasib kat kl susah nak jumpa jirat cina...
klu tak mungkin aku akan ikut jejak langkah ko...

Tijah said...

tm,
aku tauuu..sbb sanggul dia cam sanggul baba nyonya melaka kawen tu kan?

syazlin,
terbaca?? haa..anda telah ditag. hahaha

dcyrsz,
kalu betul2 dpt baby sekali kuar muka cam aku agak2 ko saket ati tak?? hahahahahaha

mamadanish,
termasuk, terbaca, tertengok...semua kena buat jugak. hahah

atty,
kalu dah buat kire ok la tu. heheheee...

pari2,
misti box office kan? walupun jln cerita nan ado. tajuk..."jgn tegur baby"

deeb,
nak baby buatkan CPR? baby tak relaaaaa...

Tijah said...

zihan,
alhamdulillah. masih bernyawa yer? cer ko bagi sundel tu baca..misti dia sesak napas & mati serta merta. hahaha

farah,
kau punya gambar reception lagi cantik. ingat lagi...itam putih. jarang nampak tu...but really nice!!!!

tipah,
sudah! aku nak tengok jugak ko jawan tag nih. apa kes tudung awning pink ko tuh? ada sesuatu kah??? hahah

koka,
hai bangggg!!!! kena buat bangggg!!!! dah terbaca kannn??? hikhikhik

kts,
apa plak xde. KL ada...tuu...jirat cina besoooooo kat area cheras sebelah MRR2 tu. err...sila sexplain gambar profile tu yer? adakah ianya love cupid? hikhik

honeypingu said...

awat la byk bonar bju nak pakai mlm berinai? isk3. sonok2

azreen said...

aku tak baca..so takyahla kan kene jwb tag ni.....lalallalalala

Tijah said...

honey,
masa tu pekej tgh murah. blasah jer la...seumo idop sekali maa... hehehe

reen,
ter masuk sini pun kena gak nok. alaa...ko tu dah la lama x update! ni kira cam warm up la ni...

My Spirit Finger said...

baby,
i geli u, tapi tak pe i tak muntah hijau. 1st time i tgk gambar u i takut u, sbb i nampak mcm polong sbb ambik tang kepala saja and muka baby diedit nampak putih. Tapi serius cantik u, tapi tetap i takut u.

cokolat said...

baby..
sepatutnya profile baby kena ada gambar baby sedang isap jari!

Tijah said...

dzaza,
misti la putih dan pucat. baru la ada efek misteri. hehehe. u jgn takut ok. i takkan menghantui u. yuyuyu...

cok,
isap jari jer? wakakakak...

vidadarisakura said...

dem!
cemana ntah boleh terbaca..

hee

Tijah said...

vida,
gotcha!!! hahaha. aku tunggu ko buat yer? gambar profile menarik tu...

rizz said...

mmg misteri la kak tijah haha

Tijah said...

rizz,
misteri2 gak...since dah terbaca tu sila buat tag yer? hahaha...

~LIZA~ said...

don't worry.. saya masih hidup :D actually kan, sbb gambar ala2 gambar berhantu ni la yg buat i tertarik nak baca blog BABY???

hahahahahaha! BABY ke TIJAH?? seriously i confuse. hahahaha!

sheila said...

kak jahbaby..

sebut tu biar boto yo..jangan salah sobut..lain jadi eh kang..

bilo ko buek entry guno pktn baby ni..otomatik den terbaco menggunokan intonasi mengada2..tak kose mak tau..

Tijah said...

liza, panggil jer apa2 pun boleh...baby bleh...baby pun blehhh!!!!

sheila, cubo kau bayangkan baby yg pakai reben2 kek kepalo tu plak. laie manjo ghoman eh kan?