May 8, 2009

luar panas...dalam pun panas...

panas betul sekrg kan? senawang ni je dah dekat seminggu tak hujan. kalu hujan pun ala2 renjis-renjis dipilis jer. tersangatlah sedikit kuantitinya. mandi plak...tak dan 2-3 seken dah peluh balik.
ni nak tanya la sket...
macam mana cara korang menten cantik time2 cuaca mcm ni ek?
sebab akak skang keluar rumah dah tak pakai fondesyen lagi dah. tak tahan...berlengas!

nak calit segala abah kompek powder, 2-way cake dan sebagainya pun dah malas...

akak cuma pakai ni je. magic face powder with UV protection katanya. ok gak! selesa sket liang2 roma akak ni nak bernapas. jadi la kan? jerawat kurang. nak amek air semayang pun sonang. tapi tu la. sebona eh kan time2 paneh ni...bedak kocok siam tu jugak la yg paling layan sekali!

"i don't need expensive stuff to look good" said amrita arora during lakme india fashion week. wah! kau ingat kau amrita ke tijah? (owh! tiada kena mengena dgn tijah hooker yg sering beraksi panas di chatbox piah zadora ya. sapa berani tuduh? mari sini! kau tak tau eh yg tijah ni dulu penah industrial training dgn bomoh santau?)

oh ya! skang ni nak menyantau takyah gambar2 dah. pakai IP address pun buleh!

buek kelaka lak deh google nih! nak gugel imej [santau], santaklos lak yg keluar. misti salah setting tadi nih!

51 comments:

mummysya said...

muahahahaha!!! Aku dulu pun, tuk aku pernah ajar santau orang dari jauh...

Aku ingat nak cuba jugaklah skill yg tuk aku ajar.. Mana tau berkesan!!!!

♥.misz luna.™ said...

gile ar...
IP ADDRESS pn dorg nk jd kn kaitan utk santau org ke..
mcm tu x slmt la dunia..



ha tu la...
huda skrg kt gombak ni..
br je mandi..
x smp bpe minit dh peluh gile2 dh..
mcm nk tanggal je sume baju..
kt phg xde plak mcm ni..
adoi..
pns nye..
huda pn x pkai ape2 sgt dh kt muka..
pkai bedak compact sikit je..
lps tu bminyak abeh!

ashley said...

sabor jah sabor..

nikmatilah SAUNA yang ALLAH bagi free ni..
Berpeluh poloh kan bagus..
membakar lemak lemak berlebihan..

smileeee

RUFFeza said...

hahaha matila santau pkai IP addres!

Monkey D Luffy said...

ko tengah jual barang ker ni?

larikkkkkkkkk

Diva PariTs said...

aku campo sunblock dengan moisturizer je kak jah, then tepek2 kat muka.

tu diahhh segmen kecantikan bersama kak jah pulaaa hihi

iina said...

Takpo jah.. dia kutuk org.. tggu yolah nnti dia pun kena kutuk jugo lagik teruk.. bak kato kak ungku.. what u give.. u get back.. confirm.. ini pun dah kira doa nie.. Takpe Allah itu adil.. bersabar tak rugi ;) (eceh tetibo yo den nak replace tompek sazah lak ahakss)

ekau duk kek dlm peti ais lah lagik best.. idak ko dtg yo kek sini confirm ko gigil setahun tau.. lupo trus camno rasa e paneh tuh.. berpoluh pun tak sompek.. byg poluh pun takkan nampak doh.. so amacam bilo ekau nak sampai nie ahh??

xiiinam said...

..tepek bedak sejuk je Jah...
Lepas tu, selambeeeeee je pergi kerja.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
errrr....kalau tergamak laaaa....

kakpah said...

uwan akak dulu pakai bodak nyonya yo. muko e totap halus mulus gitu.

ekau kok tak tahan na kek paneh tu, freezer kek umah akak nia bosa. Muek pok kau sorang. meh lah terai.

afiq said...

sini pon panas....... xper... elok ler panas... xde la tenet cam shialll....jom mndi ayer ejun kt kg batu....wahhhh bes tuh kan?

tentangseseorang said...

hoh
naper aku rasa mcm tau je ko nuntut dengan sapa kak?

joegrimjow said...

duk dlam peti sejuk

Tijah said...

kin
kalu efektif meh la ajar aku plak. santau degree paling tinggi ada tak?

huda
ada. mmg ramai jer org sakit dlm dunia ni yg perlu disantau utk mematikannya. hahahah

ashley
tu la tu. bila badan panas..hati pun cepattt jer nak panas sama. astagfirullahhh...

ruffeza
matila tokey cc bungkus tikar pasnih kan???

kapten
tak. aku tgh menurun nih. mau join? hahhaa

diva,
buleh ke main campo2 jer nok? kang takde jadi kemikel reaction lain plak ker? sini dah la panas...berkurap mak trus nati. pitamm!!!

iina
tu la harge yg perlu dibayar bila menjadi selebriti ni kan?? wakakkakaa. matik la ngaku femes. ada lagi la yg cerca pasnih. dok lam poti? kalu xleh kuar cano? terus jadi kerando. hahaha

Tijah said...

cklah
lepas tu sumer client aku lari kan? hahahaha. takpe..aku pakai mlm jer la. ko dah sihat ker kak??? get well soon aa....

kpah
bodak nyonya tu best kan? cumo tak tahan la...sonang na pocah eh. frezer yg mcm mano? yg bosa tu ko? yg cam kek kodai abg azhar tu ko? hahaha

afiq
kg batu ado air tejun ko? tang mano toboh eh?

ady
yer ko mmg tau. hint : nanas batu. wakakakaka

joe
ko tanak offer aku dtg tempat ko ke? hehhhee

09892 said...

err...botol yang ada gambar katun ngan tulis dribble kat belakang bedak silky white ko tu ape benda?

ai said...

aku kadang tu tepek bedak batu je tijah oiii..

Mas said...

jangan jah...tak cium bau sorga ko nanti menyantau org. Bedak kocok siam tu bau wangi tau....satu umah bole bau.Kulit dah okeh...tak yah pakai barang memahal..pakai bedak baby johnson jer pun okeh.Aku dah lama amalkan....lagi kita manjakan kulit lagi memacam yang jadi.

Yunus Badawi said...

kalau ko nak hujan turun kat senawang tu ko suruh aje abg carlos ko tu siram pokok bunga ko atau cuci kete dia. Confirm hujan mcm yg terjadi kat aku hari tu.

Mak Ton said...

salam perkenalan kak...
sy suke baca blog akak kelako.. hubby pun sama gelak2 baca..huhuh..

miSz.haNie said...

pehhh..magic face powder..
patut menten jelita..
~~kasik econ lebih sket..hahahahahaha!!

KaSiH said...

sama la kak brand bedak kita..aku nye kale ijau...

aku suka panas2 ni kak..ada harapan aku nk pki seksi2 kat umah...hehe...

||alis|| said...

betol la kakjah.. smlm aku p masok belog si piah zadora tuh, tapi -ve result, tapi jumpa laa satu belog yg anti-piah zadora, haha.. wujud belog smata2 benci kat sapa2 ntah thru maya.

better ko check kak, ada tak belog yg anti-tijah? larikkkkkkkkkkkkkkk!

c1k zuer4 said...

bak kata anita sarawak, pakai air semayang je...

rizz said...

hahaah xpkai pondesyyen lg ktnya yer kak jah hahah.pkai silky sudeh knn

tasikmerah said...

kah kah kah... kita mmg maintenance rendah la jah... aku pun pakai bedak cap silky2 nih.. hahahaha... mmg seleso! lawa pun lawa!

muahahahaha....

:p



.

Tijah said...

zt
ohh...tu botol air anak aku. stok mlm2 tu...mak dia malas nak ke dapo...

ai
ntah. lawa gak kann?? yg mahal2 tu sbenanyer lagi byk kemikel dia tu...

mas
kan nokkkk??? pastu kulit terbakar sbb hedrokinin la pebagai...last2 kena kenser kulit. uish! nauzubillah takut kan?

yb
betul gak ek? tak pun mintak tolong dia mop umah pun mngkin bleh ujan lebat gak nih.

makton
makton senawang gak ko? salam konal. wah makin meriah org senawang berbelog hah. akak sukooo...

miszhanie
mejik jer kan??? tepok2 sket terus jelita gitteww...

kasih
aku xleh la seksi2 atok ado. kalu tak tu aku kemban jer ala2 puteri gunung ledang yg mmebulat. hahahah

alis
hahhaaa. aku tau tu nok. tapi tak kisah la kan. dlm dunia ni bukan sumer org suka kita. kalu takat dlm 10, 1 tak suka tu...pedehal kan??? bukan kita buleh puaskan hati sumer org pun. lama2 sok dah letih senyap la deh tu...em i rite?

zuera
lepas amek air semayang pakai kwetek merah kat kuku kannn?? sangat laa....

rizz
yer. mekap lite2 sudeh nok. tebal karang tak bernapas kulit mak...tros tersumbat dan berjerawatss!

julietchun said...

silky girl? tetibe aku tebyg ko pakai baju sekolah rendah cam iklan tu,kekekeke,owezzz remaja,kekekeke.

Tijah said...

tm
ala..ko masuk lambat sket la.

lawa pun lawa??

den mmg stuju bona dgn stetmen ko nih nokk!!!hahhhha...

Tijah said...

juliet
pastu ada mamat2 mana tah suwit2 kat aku kat bus stop kannnn???
hahahah

sayanghasni @ yus said...

ni yang aku praktik masa musim panas..
pakai sunscreen yang ada foundation sekali..
muka memang nampak berseri cam pakai bedak sejuk...
ahakss

momguess said...

hohoho
aku tang muko boleh tahan lagi kalo berpeluh
tang
ketiakkkkkkkk tu
makkk ngaiii
kalo bpeluhhh
cam geli golomen jerrr
aku kalo kat umh tepek bedak sejuk jer nokkk

neezareef said...

pkai bedak biasa2 ringan muke
klu dh lawo pkai guni pn jd lawo gak..hehehe

Hidemichi said...

dah ada ilmu santau pakai IP address? aku nak bergurulah!hahaha

sheila said...

dikocok kocok hahaha..den xleh tgk pekataan ni..otomatik otak den menyimpang jauh

azreen said...

jah.....nak sejuk mai sini.... ;-P

Tijah said...

yus
apa brand paling best? yg rengan & tak melekit2 la...

momguess
tang ketiak jgn cakap la. tapi jgn lak ko pakai bedak kat ketiak tu...berketul2 deh kang bercampo keirngat. wakaakaakak.

neeza
kannn? org kata panas2 ni bedak tepung jagung pun bagusss nok

hide
ada...skrg ni semua pun bolehhh!!

sheila
kau mmg kan? errr...bilo tgk pekataan tu kau sbona eh pikir apo nok?

reen
kemain jobo kau kannn???

Umie said...

Jah,agak2 kalau pakai "magic face powder" tu kan bole tukar wajah jd Pretty Zinta tak??? kan ke ada unsur2 magic di situ... hohoho

09892 said...

oooo....aku ingatkan ko mmg rebranding semua regimen make up ko to brand yg katun2 niii....

Tijah said...

umie
aku tgh try ler nih. kalu berhasil aku bagitau okes?

zt
hahaha. back to basic kekdahnyer kan? sekrg aku keluar pakai bag scott emulsion anak aku jer ko. safety first...

Signorina Syima said...

kak tijah.. aku kagum, aku tersangat kagum dgn teknologi kak tijah...

sungguh memberangsangkan bila boleh santau orang guna IP address..

boleh kita bekerja sama??

Tijah said...

syima
marilahhh...

wonderpet! wonderpet! kami datang..
apa yg penting..kerjaaaasama...

~LaDy NuHa~ said...

kak, den pn dh tak tahan lai paneh time skrng, mandu siap den boli ais kek 7 e lotak dlm beldi. nikmat dio, thn jo yg tau, bodak lak, nek den dlu pakai jo bdak jopun tu. den klo dh tak thn sangt paneh, den mulo lh tergodik nyendeng kek pintu masuk mall.

Tijah said...

ladynuha
mandi ko? laa..pueh la pikir ingat memandu pakai ais. cemano lak tu kan? hikhik. mmg...paneh2 ni mengelogak isi otak dibuek eh

Mama-Danish & Sarah said...

beruntung aku kat ganu neh, tiap2 petang ujan macam musim tengkujuh gitewwww.... siap ngan kilat dan guruh bagai.....

sayanghasni @ yus said...

aku pakai product yang aku beli kat saloon. aku nie pelanggan taraf vip kat situ..
tapi adik aku kata mary kay pun ok what..

Tijah said...

ain
best aaa tu. aku kat sini dah lama x ujan nok. panas giler

yus
marykay? aku penah dengar. tapi aku hengat cam nak usha dr murad plak...

sheila said...

ala u ni kak jah..
u shud knowlah..i teringat apa..hahahha..

Tijah said...

sheila
den tawu tuuu...sajo buek2 taktau. wakakakakaa. jahattt khannn???

Ungku Nor said...

aritu anis mengelinjang nak boli bodak tu kek jesco, den pun ikut mengelinjang boli ntuk den skali.

tapi taim kojo, den pakai bodak pixy 2-way cake. murah yo Jah..boli kek watson.
dio punyo efek, macam pakai MAC tekaauuuu!
terai laa..den tak tipu.

vidadarisakura said...

santau kalos?


haha

Tijah said...

KU
nanti den terai. ntah..kok dah lawa tu kan. pakai la apo pun..efek eh totap mantap. hahaha


vida
tu salah sorang mangsa jugak tu. hhahahaa